Blogg Drøbaksfestivalen og Skjærgårsfestivalen

Drøbaksfestivalen 2021
Så var det igjen duket for det som mange mener er de hyggeligste festivalene i hele norgescupsikuset, Drøkak- og Skjærgårdfestivalene. To solfylte dager med peace, love og poengfiske. I år var det heller skralt med deltakere. 23 stk på lørdag, fordelt på to båter og 28 stk på søndag på 3 båter. De som stilte opp med nypussa tenner og giftige tackler kom fra 6 klubber; Ski Hk, Oslo Hk, Båstad Hk, Sarpsborg HK, Torungen HK og Fredrikshald HK.

Lørdagen var jeg på Bjørg og vi ble raskt enige om ruta for dagen. Vi tok et raskt søk etter silda ved klokkebøya, men så ingenting. Silda har gått betydelig tilbake de senere år og vanskelig å spotte. Vi slapp først snørene på sørsiden av klokkebøya, og traff småseien og makrellen. De fleste fikk fylt 10 sei på kortet, mens makrellen var litt mer vrien å fylle. Tror det bare var Hellum som fylte kvota her. Så dro vi til torpedohullet etter gylter og bergnebb. Berggylte, gressgylte, rødnebb og bergnebb var hjemme her. Kom vel også en lyr på dekk. Vi tok deretter et raskt drift mot 40- meterskanten etter sypiker, men der var ikke akkurat bonanza, så vi vendte skuta mot en annen sild/pikeplass på sørsiden mellom Oscarsborg og Håøya. Skipper Martin så ikkenoe spennende på loddet der, så vi kjørte opp på sandtaket, hvor vi drifta rundt resten av dagen. Her fikk vi klippet for hvitting, fløyfisk, sypike, flyndre, knurr, makrell, ulke og kutling. Tror ikke det ble landet småkoljer der i år, men Peter Solberg, Sarpsborg HK, fikk lurt opp en liten lange.

Fiskeren som hadde spist flest gullbrød og vant denne dagen, var Lars Hellum fra Oslo HK med 108 poeng. Torunn Handeland, Oslo HK vant dameklassen med 102 poeng, Peter Solberg, Sarpsborg HK vant juniorklassen med 106 poeng og Arne Bergstrøm fra Sarpsborg HK vant seniorklassen med 92 poeng. Gratulerer alle sammen.

 

 

 

Vinnere av Drøbaksfestivalen: Arne Bergstrøm,Sarpsborg HK, Torunn Handeland, Oslo HK, Peter Solberg, Sarpsborg HK og Lars Hellum, Oslo HK. Foto: Are Andersen

 

 

Glade premievinnere: Christer Wiik-Nielsen (Båstad HK), Torunn Handeland (Oslo HK), Per Moen (Båstad HK) og Jostein Nybakke (Båstad HK) Foto: Are Andersen

 

 

 

 

 

 Foto: arne Bergstrøm

 

Søndagens Skjærgårsfestival ble på en måte kopi fra dagen før når det kom til taktikk for dagen. De tre båtene gikk først til torpedohullet, for så å ta en stopp ved klokkebøya, før alle samlet seg på sandtaket. Fisket var kanskje noe tregere enn dagen før, men det bet stort sett hele dagen. Igjen var det strålende sol og god stemning på båtene, og det ble det en herlig dag på sjøen. Fiskern som hadde rappa gullbrødene til Hellum og som dro i land seieren, var Andre Martinsen fra Oslo HK med 110 poeng. Torunn Handeland, Oslo HK (98p), Peter Solberg, Sarpsborg HK (99p) og Arne Bergstrøm, Sarpsborg HK (97p) tok nok en seier i hver sin klasse. Gratulerer til alle vinnere. Pga et kraftig regnskyll, så ble premieringen gjort inne i Akvariet, så det ble ikke tatt bilder av premievinnerene dessverre.

Ski HK takker alle som deltok på våre festivaler og håper flere tar turen neste år.
Fullstendig resultatliste finner du på NHFs hjemmeside.

Foto: arne Bergstrøm

Del innlegg

Facebook
Twitter

Relaterte innlegg