Engelsvikenfestivalen 2021

 

Søndag 29/8 var det klart for ny festival og denne dagen var det artsfiske de 25 påmeldte fiskerne skulle prøve seg på. Også denne dagen var det frafall så kun 23 fiskere, fordelt på to båter (Østhavn og Bjørg), deltok. Været var strålende med sol og veldig lite vind.

Bjørg på veg inn for å hente glade fiskere. (Foto: Arne Bergstrøm)

Fiskerne om bord på Bjørg og Østhavn hadde nok samme strategi som var å begynne i bukta ved Rauer etter de mange arter man kan få der. Etter første nedslipp var det ikke mye flytting, så effektiv fisketid var tett oppunder 5 timer for de som var om bord på Bjørg. Østhavn flyttet noe mer i løpet av dagen.  Det var til tider veldig godt fiske i form av mange forskjellige arter.

 

Arne Bergstrøm med en tungevar (Foto: Ulf Andreassen eller Andre Martinsen med Arne sitt kamera/mobil)

Fiske nær den bratte skrenten i bukta resulterte i at flere store leppefisk av ulike arter kom om bord og med et lite flytt utover fikk mange fylt kvoten på hyse og noen fikk også flere sei.

Erling Brandsrød med en flott blåstål. (Foto: Arne Bergstrøm)

Det nappet jevnt gjennom hele dagen så tiden gikk fort og plutselig var fisketiden over. På returen var det ganske tydelig å se at noen hadde mer perforerte klippekort enn andre, med 10 klipp (som er maks) i mange av rutene. Arten (fløyfisk) øverst på kortet teller mest så med 10 klipp her har man trolig gjort det bra. Det var riktignok ikke mange som hadde det, men en som hadde det var Andre Martinsen.

Andre Martinsen med en fløyfisk hann. (Foto: Arne Bergstrøm). I bakgrunnen ser vi en fullt konsentrert Ulf Andressen

En liten stund etter poengtelling om bord i båtene var det klart for premieutdeling og i kjent stil var det Erling Brandsrød som stod for dette. Vinner av seniorklassen var i dag Arne Bergstrøm. Vinner av dameklassen var også i dag Torunn Handeland. Vinner av herreklassen var overnevnte Andre Martinsen og vinner av juniorklassen var Peter Solberg. Andre sier selv at han hadde «stang inn» denne dagen, men med hele 51 poeng forskjell til den med nest mest poeng for dagen som var vinner av seniorklassen, så var det nok ikke bare «stang inn». Vinner over to dager var Peter Solberg.

 

Fra premieutdelingen. Medlemmer i Oslo HK har omringet Erling.

Gratulerer til alle og takk til Sarpsborg HK for to flott gjennomførte festivaler. Vi sees igjen neste år!

 

 

 

Del innlegg

Facebook
Twitter

Relaterte innlegg