Pigghåfestivalen 2018

Det var 44 forventningsfulle havfiskere som hadde tatt turen til Holmestrand denne lørdagen for å delta i Pigghåfestivalen. Festivalen er jo flyttet ca 1 måned fram og man kan jo diskutere hvordan dette påvirkere fisket. Det som var sikkert er at det var deltagere fra 9 havfiskeklubber som var klare til å gjøre dystre spådommer til skamme denne litt kjølige oktoberdagen.

Costa Plenty er som alltid med.

Det var 7 båter som la fra kai og de fleste hadde sett seg ut at det var greit å begynne i Strømmen for å sikre seg størst mulig makrell i mangel på annet som kunne være over minstemål. Dette var også vurderingen til undertegnede som i ettertid viste seg å være helt feil.

Jeg hadde trukket fiskesjarken Ruffen denne dagen og det er en fin båt å fiske fra med en meget vennlig og dyktig båtfører. Så fort vi kom ut av havnen, så tok vi valget om å dra til Strømmen. Dette var nok på bakgrunn av mangelen på sei de fleste steder, og at det var vanskelig å få hvittingen over 32 cm. Konklusjonen var derfor at man skulle fiske makrell i Strømmen der de er størst i området, og når alle var «fornøyd» noe som i praksis aldri skjer så skulle vi vurdere andre plasser.

Langø på vei mot Strømmen.

På vei til Strømmen så registrerer vi at Costa Plenty og Quatro går inn i Sandebukta som de 2 eneste båtene. Det burde har ringt en bjelle da, for når Gunnar Mathisen går inn så ligger det som regel noe bak. Det er vel få som kjenner fiskeområdene i Holmestrand slik som Gunnar gjør.

Vi begynner fisket i Strømmen og det går trått… Det tar tid før det kommer opp noe tellende. Jeg får undermåls hvitting på rekke og rad. Flere knurr kommer opp, og en holder mål. Så treffer vi på makrellen og noen er store og fine. Det tar aldri helt av selv om jeg drar 19 makrell der oppe. Noen fyller ikke kvota på 10, men vi bestemmer oss for å flytte og avslutte utenfor fabrikken. Det resulterte ikke i noen annet enn noen spredte makrell og undermåls hvitting der også.

Fin makrell på 0,84 kg tatt i Strømmen.
Ikke overraskende var det makrell som dominerte fangstene til oss som hadde vært i Strømmen denne dagen.

Underveis hele dagen har vår skipper på Ruffen kontakt med Quatro og vi får de samme meldingen derfra som det vi selv opplever. «Makrell og småhvitting» Det skal i ettertid vise seg at noens vurdering av småhvitting er litt annerledes enn det vi mente. De hadde nemlig fått veldig greit med småhvitting som var over 32 cm inne i Sandebukta på både Costa Plenty og Quatro. Under premieutdelingen fikk jeg anledning til å snakke med dagens vinner Marius Hansen om hvordan han opplevde dagen.

Marius forteller : Jeg hadde trukket båten Costa Plenty og vi begynte dagen med å gå inn i Sandebukta. Det startet veldig bra og det kom raskt opp en del hvitting som holdt mål. Jeg vil nok tro at sikkert 3 av 5 var over målet. Det varte slik i ca 2 timer med jevnt og godt fiske. Jeg fikk bla en artig trippel med Torsk, Hvitting, Torsk. Etter den gode starten ble det dårligere fiske utover dagen og jeg fylte ikke makrellkvoten før rett før slutt. Vi gjorde faktisk bare et flytt hele dagen, og det var opp tilbake der vi startet. Det ble til slutt over 20 hvitting, 3 koljer og 10 makrell fordelt på 13,86 kg. Det var jeg fornøyd med, og det var kjempegøy at det holdt til seier.

Dette  var Marius sin andre 100-poeng i Norgescupen i år, og det er sterkt som første års herre. Det var nok også ekstra gøy å slå pappa som kom på en hederlig 3 plass denne dagen.

 

Robin Fjukstad fra Ski HK var beste junior med 2,95 kg
Elisabeth Haugane fra Holmestrand HK var beste dame med 1,33 kg.
Seniorklassen hadde hele 18 deltagere, og Per Siltvedt fra Holmestrand HK var bestemann med sine 12,24 kg.
Vinner Marius Hansen fra Ski HK i midten, med Jarle Reitan Båstad HK på 2 plass og Sigbjørn Hansen Ski HK på 3 plass.
Jarle Reitan Båstad HK med festivalens største fisk. En sei på 1,14 kg.
Jarle Reitan Båstad HK med festivalens største fisk. En sei på 1,14 kg.
Ikke helt uventet ble Gunnar Mathisen beste båtfører med sin Costa Plenty som så mange ganger før.
Best av alle og Pigghåmester med sine 13,86 kg var Marius Hansen fra Ski HK.

Viser ellers til vedlagt link med fullstendige resultatlister.

 

Stor takk til Holmestrand Havfiskeklubb for et godt arrangement.

 

Mvh

Are Andersen

Torungen HK

 

 

Del innlegg

Facebook
Twitter

Relaterte innlegg