NM i havfiske i Egersund 02-03.09.2022

 

NM dag 1, Egerøynappet – fredag 02.09.22

Fredag 02.09 var det endelig duket for første dag av NM i havfiske, Egerøynappet, i år arrangert av Nord-Jæren HK med utror fra Fonn fiskemottak i Egersund.

Det var en fantastisk høstmorgen de 76 fiskerne som hadde møtt opp kunne nyte denne dagen, med sol, havblikk og rundt de 20 grader. I år var fiskerne fordelt på 43 herrer, 23 seniorer, 7 damer og 3 juniorer.

Fisket denne gangen var en kombinasjon av kilo- og poengfiske, der det ble regnet ut båtpoeng på bakgrunn av båtvinnerens fiskepoeng. Deltakerens poengsum ble regnet ut som følger: antall kilo x 2 + båtpoeng.

På brygga var det god stemning, og det var muligheter for de som ikke hadde forhåndsbestilt agn å kjøpe dette, samt at alle deltakerne fikk med seg et par flasker utmerket eplejuice og brus fra Berentsens Brygghus. Usannsynlige mengder stenger, tacklemapper, pilk og andre nødvendigheter ble lastet over i de respektive båtene, som varierte i størrelse fra mindre sjarker med 3-4 fiskere til større skøyter med plass til 8-10 personer. Da en båt ble hindret i å møte opp, ble det litt fordeling av fiskerne derfra over på andre båter, uten særlig dramatikk.

Klargjøring på brygga til Fonn fiskemottak

Klargjøring på brygga til Fonn fiskemottak

“Karina” legger fra kai

Utror fra Egersund

På rekke og rad!

Snart forbi Vibberodden fyr

Flatt hav og gode forhold!

På vei ut

De små båtene gikk nærmere land

 

Etter fiskeskippermøte på kaien, var det utror klokken 09.00. Det ble en hyggelig tur ut på feltet, i forhold jeg sjeldent har erfart på jærkysten – tilnærmet havblikk! Da det tok ca. 1 time å nå fiskeplassen, som fiskeskipper John Olav Florø-Larsen (Nord-Jæren HK) hadde presist plottet inn, var det god tid til å ordne agnet (makrell og kokt reke), finne fram fabelaktige hysetackler og prøve å få system i alt man hadde tatt med ut.

Jeg var denne dagen på skøyta “Elsy”, som var delt inn i babord og styrbord side, med 5 fiskere på hver side. Jeg var heldig å ha med en fiskeskipper som var kjent i området. Første nedslepp hadde vi på en 70-80 meter. Her viste det seg å være steinbunn, noe som ikke var ideelt for fisken vi var ute etter – hyse, som de hadde fått fine fangster av på prøvefisket. Etter ca. 15 minutter uten mye napping, flyttet vi til litt dypere farvann, med 80-120 meters dyp. Her var det myk bunn, og det tok ikke lange tiden før det nappet og de første eksemplarene av torskefisken kom ombord. Foruten pene hyser på 1-2,5 kg, kom det opp torsk (den største i underkant av 6 kg.), smålanger, sei, hvitting og knurr.  Fisken var konsentrert over et relativt lite område, og når det ble dypere enn 120 meter, var det bare å flytte opp og gjenta driftet. Jeg tenker vi hadde en 4-5 drift den dagen, noe som gjorde at vi fikk brukt fisketiden effektivt. Undertegnede fikk så vidt tid til å trykke i seg ei skive med salami før det var på`an igjen…

Forventningsfulle fiskere om bord på “Elsy”

John Olav poserer fint i baugen

Elsy

Glade fiskere!

Venter på napp!

I håven!

Pent trippeldrag

Øyvind med flott hvitting

 

Selv følte jeg at det gikk rimelig greit, med fisk som beit mer eller mindre konstant hele dagen. Tacklet mitt med skarven selvlysende gul/hvit slange, superfantastiske selvlysende blekksprut ervervet i rotebutikken på Måløy for ørten år siden og relativt store 5/0 baitholder-kroker fra ebay sørget for en jevn strøm av pene hyser. De store krokene kroket godt, og det var kun 2-3 fisk som falt av på vei opp. For det meste var det enkeltfisk som kom opp, men det var også tidvis dubleer, samt et trippeldrag med torsk, hyse og hvitting. Til å begynne med fisket jeg med glidebom og slep, men etter et par sosiale treff med naboene, gikk jeg over til pilk og “tafs”. Til tross for at vi var 10 fiskere om bord, var det relativt lite sammenvasing, og båtføreren gjorde en fabelaktig jobb med å holde båten mot strømmen. Det var så greit, at jeg kunne fiske med 300g. pilk uten problem på 100 meters dyp – høytid!

Undertegnede synes at det hadde gått greit, og jeg endte opp med 39,5 kg. fisk, men da fiskene til medfiskerne John Olav Florø-Larsen (Nord-Jæren HK) og Sven Solbakken (Oslo HK) ble talt over, viste det seg at det ble total nedgrusing på båtpoengsiden, da de endte opp med henholdsvis 180 og 176 fiskepoeng, mot mine 121… Jeg endte dermed opp med kun 67,222 båtpoeng og 146,222 dagspoeng, som holdt til en 2. plass i dameklassen denne dagen. Vinner av dameklassen ble Torunn Handeland, med 43,2 kg. og 173 fiskepoeng, som ga 100 båtpoeng og 186,4 dagspoeng.

Dagens resultat

På fiskefeltet

Fiske i vindmølleland…

 

Sven Solbakken (Oslo HK) vant denne dagen herreklassen med 54,15 kg. og 180 fiskepoeng, som ga 100 båtpoeng og totalt 228 dagspoeng. Solbakken forteller at “båten jeg var trukket på, båt 13 “Nyskjær”, møtte ikke opp, og de 5 deltakere herfra måtte omplasseres på andre båter. Jeg fikk plass 5 (bak i hekken) på båt 9, babord på skøyta “Elsy”. Vi la oss til vest for Kjesholmgrunna, i bakken ned mot renna, og fisket for det meste på 70-90 m dyp. Jeg fisket med et 3-kroks paternoster med tafser på ca. 25 cm. med rosa slange og en blekksprut på.

Det var fisk under båten stort sett hele dagen, så det gjaldt å ha snøre i sjøen så mye som mulig, og ikke noe tid for å skifte/eksperimentere”.

Han forteller videre at det var hysa som var i overtall, og de fleste tok litt over bunnen -“Jeg fikk også et par Knurr og noen få sei, samt 5 torsk (den største torsken var litt over 5 kg.), og det var det som gjorde dagen for meg og sørget for båtvinn. Jeg endte opp med en totalvekt for dagen på 64kg”.

 

“Sjødis”

Gunder Salbu (Botne HK) vant seniorklassen med 20,8 kg. og båtvinn med 85 fiskepoeng, som ga totalt 153,2 poeng. Han var om bord på båt “M/S Kløver”, med 12 fiskere om bord; “Jeg hadde plass nr. 6 helt akterut, og ble litt skeptisk da jeg så den høye rekken, og jeg skjønte da at pilking var utelukket fordi da måtte jeg pilke i skulderhøyde. Så, på med agntakkel! Jeg fant fram takler som jeg bruker i Holmestrand, der jeg fisker Hvitting og Hyse. Det består av 0,55 mm. line med 2stk. opphengere med blekksprutimitasjon og det samme på slepet”. Salbu forteller videre at de stoppet på ca. 80 meters dybde, og etter 5 minutt satt første fisken på kroken; “Den slapp etter at jeg hadde halt opp ca. 40 meter. Jeg slapp ut igjen, og det samme gjentok seg. Jeg slapp ned til bunnen på nytt, og raskt fikk jeg tilslag! Fisken ble med hele veien, men det ble skuff da fisken var en Pigghå og denne er jo fredet…”

Han forteller videre at det “etter dette var det lang tid i mellom fiskene, men det ble noen hyser og torsker. Jeg så at mine nærmeste fiskekamerater hadde omtrent den samme fiskemengde som meg. På slutten av fisketiden kom jeg i kontakt med sidemannen sitt snøre som da gikk i propellen, snøret hans røk men jeg ble fri og kunne hale opp 2 Hyser. Min ene opphenger var borte, men jeg fortsatte med 2 kroker da det var liten tid igjen. Jeg slapp ned, og fikk med det samme 2 fisker – ned igjen, og napp med det samme og 2 fisker til kom opp! For 3. gang, ned med snøret og ytterlige 2 fisker ble med opp! (Dette er jo bare flaks) Jeg slapp ned for 4. gang, men kom i kontakt med sidemann igjen, og jeg valgte da å kutte mitt takkel da det nesten var slutt på fisketiden”.

Salbu avslutter med å konstatere at “det var en fin opplevelse med godt vær og god stemning om bord, og det var artig å få snakke med fiskere som det var mange år siden sist jeg hadde snakket med! At jeg skulle vinne “båten” var en overraskelse for meg, likeså at jeg vant Seniorklassen dag 1″.

“Fru Sand”

“Fru Sand” med Eigerøy fyr i bakgrunnen

Rune Skåland (Torungen HK) med flott fangst!

 

Juniorklassen ble denne dagen vunnet av Peter Solberg (Sarpsborg HK), med 40,85 kg., 148 fiskepoeng, båtvinn og totalt 181,7 dagspoeng. Han var på båten “Småen” sammen med Erling Brandsrød (Sarpsborg HK) og Idar Westergard (Nord-Jæren HK); “Vi kjørte motsatt vei av de andre båtene og bort til en renne på sørsida av Eigerøya, hvor skipper`n på båten hadde fått mye lysing på garn. Her var det lite napping, så vi kjørte videre til et vrak lenger sør. Her ble det dratt opp hyse og lange, og en og annen lyr, før jeg og sidemann slet begge snørene våre. Vi lå å drifta litt til, men uten så mye mer action”.

Solberg forteller videre at “vi bestemte oss for å dra opp og ut til Losgrunnen for å prøve der. Jeg bytta om til pilk og makk her, og fikk med en gang 8-9 lyr på rundt kiloen pluss ett par langer som tok på pilken. Her dro Erling og Idar hver sin storlyr på 3,5-4 kg. Vi flyttet opp igjen, og jeg la om til agnfiske etter hyse, og da bet det raskt på 4-5 stk. i starten, men så dabbet fisket helt av, helt til vi drev opp på sida på grunna der hysa nappet med en gang man slapp ned! Størrelsen var også finere, og det ble tatt flere på rundt 2 kg.  Vi Kjørte opp igjen på ny, og da var det langa som var bitevillig – vi dro flere på rad som ikke holdt mål, men en og annen lange snek seg over minstemålet. Så kjente jeg at det ble tyngre i andre enden, og opp kom en torsk på 3,5 kg og en kilosei på slepet. Annet en noe hyse og lange, så fikk vi ikke så mye mer før fisketiden var slutt. Jeg fisket hele dagen med to opphengere, sleper og 4/0 krok, bortsett fra tre kvarter med pilk og makk, og jeg brukte mest makrell som agn, samt litt råreke”.

Solberg avslutter med å konstatere at ” dette var en fantastisk dag på havet med fint vær, godt fiske, og trivelige medfiskere og båtfører. Sistnevnte gjorde en strålende jobb gjennom hele dagen med å holde båten, og hjalp også til med klepping”.

 

Innveiing ved Fonn fiskemottak, over sundet for Egersund by

Båtene ved kaia

Innveiing på brygga, her er det “Tobias 24” som losser fangsten

 

Om kvelden ble det arrangert utdeling av NC plaketter til vinnere av NC 2021. De som bodde i byen kunne bli fraktet ut med sjekta “Helene”, som gikk fra brygga i Egersund over til Fonn. Det ble også tid til å utveksle fiskeskrøner og fortelle om dagens bragder akkompagnert av velsmakende fiskesuppe fra Fonn.

Helene” fraktet oss over til Fonn

Trivelige lokaler ved Fonn

 

 

 

Premier til NC vinnene for 2021

Utdeling av NC premier

Leder Are Andersen og nestleder Håkon Taranger sto for utdelingen

 

 

Vinner av dameklassen i NC 2021, Torunn Handeland (Oslo HK)

 

Vinner av seniorklassen i NC 2021, Sven Solbakken (Oslo HK)

 

Vinner av juniorklassen i NC 2021, Peter Solberg (Sarpsborg HK)

 

 

 

NM dag 2, Jærfestivalen – lørdag 03.09.22

Nok en morgen på brygga badet i sol ventet de forventningsfulle deltakerne denne lørdagsmorgen på Sør-Vestlandet. Værmeldingen spådde sol og temperaturer rundt de 20, men vesentlig mer vind enn den foregående dagen, opp mot 12 m/s fra sørøst utover dagen. Undertegnede hadde postafentabletten ettertrykkelig plantet i systemet, noe som viste seg å være et utmerket tiltak! Da dagen var omme, var det i noen tilfeller blitt NM i krabbemating, da mange av fiskerne fikk føle godt på båtrulling i jærhavets dønninger…

Denne dagen var jeg fiskeskipper på sjarken “Småen” med medfiskerne Johan Winge (Oslo HK) og juniorene Trym O. Olsen og Herman Z. K. Holm, begge fra Torungen HK.  På grunn av garnhaler og andre redskaper ombord, var det relativt liten rekkeplass, og Winge sa seg villig til å stå på oppbygd palleplass akter i båten. Turen ut til feltet gikk rimelig greit, vi var nok ikke den raskeste båten, men skipper Arvid Bukkøy, som var lokal fisker og godt kjent, hadde en snarvei innimellom holmene, så vi var ikke altfor langt bak de andre båtene. Turen ut var preget av relativt mye rulling, og undertegnede var glad for at utstyret var på plass før vi la fra kai…

Fint vær og foreløpig stille sjø

“Elsy” på siden

Johan Winge på palleplass

Vi ble enige om å starte dagen der de andre båtene hadde gått, i området vi fisket dagen før, på rundt 100 meters dyp. Jeg startet med det fabelaktige tackelet fra dagen før, men det viste seg at rosa var en mer attraktiv farge denne dagen. Vi fikk opp noen fine hyser, men ellers var det lite bet på fisken, og vanskelig å holde båten i strøm og vind. Etter en halvtimes tid med lite napp, gikk vi sørover til et sted kapteinen hadde fått endel i garn, men her var strømmen så sterk at det bare ble vasing og surring. Vi prøvde igjen på hyseplassen, men det var mye strøm, og vanskelige forhold med mye rulling, varierende fotfeste og sosiale fiskekasser. Forholdene ble vesentlig bedre, da jeg etter å ha fått kassa i leggen for femtiende gang, endelig fikk bundet denne fast til dekket…

Til tross for intensiv mating av krabbene fra sidemann, så det ikke ut til at dette påvirket betet, så jeg rådførte meg med kapteinen, og tok sjefsavgjørelsen om at vi skulle gå grunnere, på en 40-60 meters dyp i et område han hadde fått lyr, torsk og lange.

Undertegnede hadde på dette tidspunkt en 4-5 fisk i kassa (hyse og knurr), og var, som første gang i historien vil jeg si, møkklei av å agne, og skiftet til rød gummimakk og karmøypilk. Dette viste seg å være tipptopp, for på første pilkedrag satt det på en pen lyr! Uten å tenke på agning, var det raskt ned å plukke flere av arten, og sei, makrell og torsk lot seg også friste av det enkle opphenget. Winge slo også over på pilking, og fikk en pen torsk på en 3-4 kg. Juniorene fortsatte med agning, og plukket flere pene langer på bunnen, den største var nok rundt 3 kg. På slutten av dagen var det så mye strøm og sjø, at til tross for kapteinens utmerkede forsøk med å holde båten mot strømmen, måtte vi den siste timen ha alle fiskerne på styrbord side. Vi fisket vel her på grunna et par timer, og det ble raskt klart at vi burde gått dit tidligere framfor å bruke så mye tid på dypet der det ikke var like godt bet. Jeg økte fangsten betraktelig på grunna, og endte til slutt opp med 19 kg. og 85 fiskepoeng, båtvinn og 138 dagspoeng, som igjen resulterte i en 2. plass i dameklassen. En stor takk til båtfører, som tok oss med til fiskeplassene sine, og som virkelig gjorde en strålende jobb med å gi oss en fin fiskeopplevelse tross slingring og vanskelige strømforhold!

Dagens resultat

Da dagen var omme viste det seg at noen av fiskerne hadde fått godt med hyse på dypet, men totalt sett var resultatene lavere enn dagen før, noe som nok i stor grad skyltes været og vanskeligere forhold i forhold til strøm og vind.

Herreklassen ble denne dagen vunnet av John Olav Florø-Larsen (Nord-Jæren HK), med 57,25 kg., 151 fiskepoeng, båtvinn og 214,5 dagspoeng. Han gjorde det bra dagen før også, og de la seg til å fiske i samme område denne dagen.

Florø-Larsen var i utgangspunktet ikke altfor optimistisk i forkant av NM – “da jeg så båttrekkingen, så sa jeg til meg selv at der var det NM ut vinduet, med 2 skøyter og babord side begge dager… Vel, alt annet skulle nå skje enn det da! Jeg er kjent i området, og har mine merker, og de hjalp til de grader! Jeg var på samme spot begge dager, selv om jeg ble mast på flere ganger som fiskeskipper om å flytte da det avtok litt.  Jeg ga klokkeklar beskjed – slapp av, fisken kommer igjen – og det gjorde den! Vi flytta opp på samme driftet begge dager, og det resulterte i samme antall kilo begge dager”. Jeg brukte mest tackler med attraktor i grønn, rosa og hvit, og agnet for det meste, men med litt pilking ble dessuten veldig stort hell derute med en del sei som og sanket poeng.

Han forteller videre at han dag 1 ble jeg slått av Sven Solbakken (Oslo HK), som var på samme båt som ham; “han sto bak styrhuset, og jeg hadde null kontroll på ham (undertegnede var den dagen på samme båt som disse to, og kan verifisere at det var et relativt høyt stressnivå fra plass 1 på babord side). Det var imidlertid lite som skilte mellom oss, og vi ble nr. 1 og 2 i herreklassen dag 1, noe som nok var med å bidra til at den båten (“Elsy, babord”) ble beste båt i NM. Fiskemessig, så gikk det i agnfiske begge dager, og det ble mest hyse, men jeg knakk jeg torskekoden også dag 2. jeg sto på feil side (babord), og var relativt sist i fisken begge dager. Jeg måtte derfor fiske på en helt annen måte enn alle andre, men det forblir en hemmelighet!”

Han konstaterer at dag 2 ble en virkelig hjemmeseier, noe han ikke så før innveiing; “Jeg hadde nesten det dobbelte av den nest beste som veide inn, så det var en god følelse. Så alt i alt endte det med NM tittel, og hele 5 av 6 mulig 1. plasser som følge av høy poengsum (1 NM herre, beste fiske over 2 dager, 2-mannslag, 4-mannslag, Jærfestivalen plass 1 herre og 2 plass herre i Egerøynappet). Det var kjekt å konkurrere igjen etter en del år borte fra sirkuset!

“Sjødis”

“Fru Sand” i forgrunnen

Bra med bølger, men fint vær

 

Dameklassen denne dagen ble vunnet av Hjørdis Van Nes fra Ski HK, med 38,1 kg., 140 fiskepoeng, båtvinn og 176,2 dagspoeng. Van Nes forteller at det var første gang hun fisker i Egersund, eller utenfor Oslofjorden i det hele tatt i konkurranse-sammenheng; “Det var litt uvant, og første dagen gikk ikke så bra, men jeg gjorde noen erfaringer og hørte på gode tips og råd fra flere. Dag 2 dro vi ut på feltet, men vi var for oss selv i forhold til alle de andre båtene. Det var stille der i forhold til fisk også… Men, nå og da kom det opp litt. Jeg hadde ikke brukt klepp før heller, så jeg jobbet med å få den til. Det var veldig gøy å få en torsk på 2,7 kg., og de siste ti minuttene tok det helt av! Jeg klarte to ganger å få opp en dublé med en kolje og sei og en singel kolje, og alle de fem var fine og store! Jeg skulle gjerne hatt 30 min til, og kvalmen glemte jeg helt da.

Van Nes konkluderer med at “det var bra med blåmerker her og der også siden sjøen var så rotete og bølgene store for den lille båten. Det gjorde ikke så mye særlig når avslutninga var så artig! ”

 

“Fru Sand” på bøljan blå

“Elsy”

 

Håkon Taranger med fin torsk 

 

Seniorklassen dag 2 ble vunnet av Ulf Andreassen (Sarpsborg HK), som fikk 23,5 kg. 104 fiskepoeng, båtvinn og 147 dagspoeng. Andreassen var på den 24 fots sjarken “Tobias”, og forteller at “vi startet fisket ganske nærme land, der vi traff hysa innimellom og en og annen torsk. Vi prøvde flere steder litt lenger ut etter hvert, men store bølger og liten båt ble en utfordring – fiskekasser og utstyr måtte sikres, og båtfører måtte hele tiden passe på å ha snuta mot bølgene. Det ble noen hyser til, og flere store knurr, og det holdt til båtvinn. De siste 2 timene ble det nesten ikke tatt fisk på båten”.

Han forteller videre at han fisket med 2 opphengere og 1 slep variert noen med perler, noen med slanger, og noen med blekksprut; “jeg agnet med makrell og/eller råreke, og brukte kun sirkelkrok. På lørdag var jeg også på “Tobias”, men den litt større utgaven. Da blåste det litt mer, men vi kjørte ut på plassen hvor det ble fisket godt dagen før, og vi ble liggende i det området hele dagen. Vind og bølger ble også en utfordring denne dagen, fiskekasser og utstyr måtte sikres, og en ble også sjøsyk… For min del ble fisket mye bedre på lørdagen, da det blant annet kom det opp doble hyser, dobbel torsk/hyse og doble knurr. Jeg fisket stort sett med det samme som dagen før, det holdt også til båtvinn denne dagen også.”

Andreassen avslutter med å konstatere at det var et “helt topp arrangement og fiske, og at han kommer tilbake neste år!”

 

Are Andersen (Torungen HK) med to flotte hyser

Are fikk også en hågjel

Juniorklassen ble også denne dagen vunnet av Peter Solberg (Sarpsborg HK). Han veide inn 13,9 kg., hadde 50 fiskepoeng og båtvinn, noe som resulterte i 127,8 dagspoeng. Han var på en tråler ved navn “Luna”; “her stod jeg mellom Eirik Gundersen og Idar Westergard. I dag fulgte vi de andre båtene opp på nordsida av øya, og fisket denne dagen var mye tregere enn dagen før – jeg hadde ikke mer enn ett par hyser, noen hvittinger og en knurr 3 timer inn i fisketida. Det ble en del vas i snørene og mye klipping i takler og snører underveis, og i tillegg til dårlig fiske, så måtte jeg justere litt på taklene underveis – mindre krokstørrelse, mindre agn, kortere slep og lange opphengere var det som skulle til så løsnet det litt. ”

Solberg forteller videre at “jeg begynte nå å dra noen knurr og et par fine hyser, og jeg tok også en torsk på 1,5 – 2 kilo, og da vi drifta opp på en grunne og det bare var 15 min igjen, fikk jeg på to lyr på ca. 1 og 2 kg. Jeg avslutta med en lange på over 2 kg, som jeg løfta over ripa akkurat idet tida rant ut og alarmen gikk. Dette var akkurat nok til å vinne båten og jeg endte opp på 13,9 kg denne dagen. Sammenlagt gikk det ikke så verst heller, med seier i juniorklassen og 3. plass totalt, så er jeg veldig fornøyd med resultatet! Alt i alt ett helt strålende arrangement og desidert den flotteste festivalen jeg har vært på!

 

 

 

Lørdagskvelden var det duket for premieutdeling i NM, med flotte gavepremier, glassplaketter og NM medaljer. Arrangementet fant sted i Fonn sine lokaler, akkompagnert av Fonn`s fiske- og skalldyrbuffet, og ordføreren i Egersund var også tilstede. Ordføreren ønsket velkommen til byen med like mange innbyggere som sauer, og kunne fortelle at vi hadde fisket på et amfidromisk punkt, der det ikke forekommer tidevannsforskjeller. Han ønsket alle en riktig god kveld, og takket alle for besøket i Egersund kommune!

Leder i Nord-Jæren HK, Arne Auestad ønsket forsamlingen velkommen, og rettet en stor takk spesielt til båtførerne for at de stilte opp og ga oss to flotte dager på sjøen. Han takket videre sponsorene og samarbeidspartnerne, deriblant Berentsens Brygghus, som spanderte to flasker brus/ eplejuice på deltakerne daglig.

Leder i NHF, Are Andersen, ønsket også velkommen, og rettet en stor takk til Nord-Jæren HK for et vel gjennomført arrangement! Andersen ønsket også velkommen til æresmedlem Leif Nygård (Torungen HK) og Torunn Handeland (Oslo HK), samt innehaver av æresmerket i sølv, Per Moen (Båstad HK).

Når arrangementet var over, ble den fabelaktige NM-jakken overlevert til Geir Johannessen (Bergen HF), da det er Bergen HF som skal avholde NM i 2023 – vi gleder oss!

Herlig fisk- og skalldyrbuffet

Ordfører i Egersund, Odd Stangeland

Leder i Nord-Jæren HK, Arne Auestad, ønsker velkommen

Flotte glassplaketter til vinnerne

Håndlagd kniv til klassevinnerne, laget av Karl Johan Nilsson

NM medaljene, som deles ut av NHF

John Olav Florø-Larsen og Arne Auestad sto for utdeling av premier til NM- og dagsvinnerne

 

Under premieutdelingen, var det først premiering av dagsvinnerne og størst fisk, før premiering av individuelle NM vinnere, NM lag og tomannslag. Gullvinnerne i hver klasse i NM fikk også en flott håndlagd kniv og gaver fra ordføreren – boka om julebyen Egersund og en liten statue av Egersunds fallosstein, “trollpikken”.

Vinner av herreklassen i NM ble John Olav Florø-Larsen (Nord-Jæren HK), med 528,078 poeng. Dette var festivalens høyeste poengsum, og Florø-Larsen ble dermed også vinner av gavekortet fra Big Fish Adventure på en ukes opphold ved fiskecampen i Hasvik – Gratulerer!

Dameklassen i NM ble vunnet av Torunn Handeland (Oslo HK) med 292,593 poeng, seniorklassen ble vunnet av Ulf Andreassen (Sarpsborg HK) med 288,600 poeng, og Peter Solberg (Sarpsborg HK) ble vinner av juniorklassen med 309,500 poeng.

Prisen for beste 2-mannslag gikk til laget bestående av John Olav Florø-Larsen (Nord-Jæren HK) og Geir Johannessen (Bergen HK), med en samlet sum på 718,277 poeng over 2 dager.

Vinner av 4-mannslag NM ble Team SSS fra Nord-Jæren HK, bestående av John Olav Florø-Larsen, Bjørn Stein, Stig Hetland og Øivind Andersen, med totalt 1193,569 poeng over 2 dager – gratulerer!

Premien for størst fisk gikk til Sven Solbakken (Oslo HK), som fikk en pen torsk på 5,1 kg. den første dagen.

Ordføreren og medaljevinnere i herreklassen i NM, Marius Hansen (Ski HK)og John Olav Florø-Larsen (Nord-Jæren HK)

Medaljevinnere i dameklassen i NM, Hjørdis Van Nes (Ski HK), Torunn Handeland (Oslo HK) og Hilde Skiffard (Torungen HK)

Medaljevinnere i seniorklassen i NM, Øivind Andersen (Nord-Jæren HK), Ulf Andreassen (Sarpsborg HK) og Karl Johan Nilsson (Nord-Jæren HK)

Medaljevinnere i juniorklassen i NM, Herman Z. K. Holm (Torungen HK), Peter Solberg (Sarpsborg HK) og Trym O. Olsen (Torungen HK)

Vinner av gull 4-mannslag NM 2022, Nord-Jæren HK Team SSS. F.v. Stig Hetland, Øivind Andersen, John Olav Florø-Larsen og Bjørn Stein.

Vinner av sølv 4-mannslag, Oslo HK 1. F.v. Tor Arne Rygg, Torunn Handeland, André Martinsen og Lars Hellum

Vinner av bronse 4-mannslag, Ski HK 1. F.v. Jon Anders Ihlen, Hjørdis Van Nes, Marius Hansen og Marius Holm Hansen

Vinnere av NM 4-mannslag 2022 gull, sølv og bronse

Vinnere av 2-mannslag, John Olav Florø-Larsen og Geir Johannessen

VVinner av premie for størst fisk, Sven Solbakken (Oslo HK)

Totalvinner av NM 2022, John Olav Florø-Larsen

Forbundsleder Are Andersen sto for utdeling av NM-medaljene

NM-jakken overrekkes til Geir Johannessen (Bergen HF)

Til slutt vil jeg gjerne rette en stor takk til Nord-Jæren HK for et glimrende gjennomført arrangement, og ikke minst en stor applaus til båtførerne som muliggjorde fisket, samt alle som har bidratt med bilder og spennende tekster til bloggen!

 

 

 

 

Hilde Skiffard,

Torungen HK

 

Resultater Excel skjema sammenlagt

 

Resultater NM 2022

 

 

Del innlegg

Facebook
Twitter

Relaterte innlegg