Harstad festivalen og de 47 Internasjonale havfiskefestivalen i Harstad 2016

pioner-kommer-inn-til-kai-etter-endt-fiske-2016

Vi var 27 deltakere i Harstad i år. 10 forskjellige klubber og 6 individuelle medlemmer stilte.
5 Damer, 9 Herrer, 1 Junior og 12 Senior
Båtene gikk ut fra Kulturhuskaien. Vi har hatt ett gått samarbeid med Harstad havn de siste årene og de stilte kaien til disposisjon i år også slik at vi kunne ha festival der.
På kaien hadde vi ordnet sitteplasser og telt, slik at deltakere og publikum kunne sitte å se på innveiingen av fangsten til deltakerne etterhvert som de kom i land. Vi hadde også kiosk, så pølser, brus og vafler gikk det mye av. Vi hadde også en konkurranse der man kunne tippe hvor mye den største fisken kom til å veie på hver festival. Den som tippet nærmest vant.
Vi var ikke heldig med fiske i år. Det ble tatt noe stor torsk på mellom 7-10 kilo og 2 små kveiter, men ingen store mengder med fisk. Det var mye små sei og noe makrell, men alt under minstemål. Vi håper dette blir bedre til neste år. Været var greit. Fredagen hadde vi litt regn og litt vind på morgenen, men Lørdagen var en fin dag på havet.
Båtene var gått sprett i år. Noen fisket ved Sandsøy, Kjøtta og Åkerøy, andre var innom Harstadgrunnen, havnebasenget, Kjeøya og Toppsunnet.
Vinner av Harstad festivalen ble Jan Larsen fra Harstad havfiskeklubb
Vinner den 47 internasjonale festivalen ble Juha Rautavuoma fra Pighunters Kiruna i Sverige.
Juha vant også i fjor og har lovet å komme tilbake å vinne pokalen for tredje år på rad til neste år. Hvis han vinner 3 år på rad. Får man pokalen til odel og eie. Harstad havfiskeklubb ønsker han lykke til, men vi skal gi han kamp om 1 plassen til neste år 
Når festivalen var over, så hadde vi mat, premieutdeling og fest på swingklubbens lokaler i sentrum. Her fikk vi besøk av Kong Neptun under premieutdelingen.
Vi delte også ut pris til 2 deltakere for at de har deltatt over lang tid på festivalene i Harstad 20 år +. Disse deltakerne var Fred Mørstad fra Ski Havfiskeklubb og Stefan Falck fra Pighunters.
Til neste år håper vi på flere deltakere, mere fisk og enda flere folk som kommer på kaien for å se på festivalen.

Del innlegg

Facebook
Twitter

Relaterte innlegg