Drøbakfestivalen 2019

I år var det historisk få havfiskere som hadde satt av helgen i Drøbaksundet. Noe av skylden, var at det kræsjet med andre konkurranser og privatturer. 26 stykker per dag hadde meldt seg på, fordelt på to båter, Bjørg og Skogholm. 11 fra Ski HK, 8 fra Båstad, 3 fra Oslo Hk og Sarpsborg og en fra Torungen. Det var vel ingen som hadde fisket noe særlig i fjorden siden vårfestivalen, så alle var nok spente på hvordan bettet var.

Jeg var på båten Bjørn, og vi gikk direkte bort til småseiplassen «vraket» nordover. Det kom noe få sei opp, sypiker og altfor mange torsk. Are Andersen fra Torungen fikk også en lyr på 1,05 kg, som ble festivalens største. Makrellen var på plass, så den fylte flere. Så dro vi bort til torpedohølet og sikret oss bergnebb, noen fikk også gylter og noen sypiker. Så hadde vi et stopp på 40-metern utenfor Jeteen, men der var det labert med kroking. Resten av dagen dreiv vi rundt på sandtaket. Der var det bra med action. Hvitting, sypiker, flatfisk, knurr, kutlinger, fløyfisk og ikke så veldig vanlig, minikoljer. Og utrolig mye småtorsk som var en sann plage. Are Andersen var best på båten denne dagen, med 83 poeng. Kun 1 1/2 poeng bak vinneren av Drøbakfestivalen, Robin Ødegård fra Ski HK. Robin forteller: Båten hadde ikke ekkolodd, så da ble det vanskelig å finne silda. Så vi bestemte oss for å dra rett på sandtaket og fiska der i ca 3 timer. Vi hadde bra med fisk under båten hele tiden. Neste flytt ble torpedohølet, hvor vi var ca en times tid+, før vi avslutta på klokkebøya og fylte makrellkvota. Alltid moro å vinne på hjemmebane.

Linda Arnesen fra Oslo HK vant dameklassen med 61,29 poeng. Seniorklassen ble vunnet av Arne Reitan, Båstad HK med 76,2 poeng og juniorklassen tok Peter Solberg fra Sarpsborg HK med 67,48 poeng. Team Nordmark fortsetter å imponere og vant lagkonkurransen med 294,88 poeng. Vi gratulerer alle vinnere. Viser ellers til resultater under.

Robin Ødegård - Rødknurr
Vinner av Drøbakfestivalen, Robin Ødegård Ski HK. Her med en frekk rødknurr tatt på sandtaket.
Team Nordmark
Vinnerlaget, Team Normark, Båstad HK. Fra venstre: Arne Reitan, Jostein Nybakke og Andre Martinsen. Kjetin Langvatn måtte dra tidlig for å stryke gardiner, så han er dessverre ikke med på bildet. Foto: Per Moen

 

Arne Reitan - Vinner seniorklassen Drøbakfestivalen 2019
Vinner seniorklassen: Arne Reitan, Båstad HK. Foto: Per Moen

 

Juniorpallen Drøbakfastivalen 2019
Juniorpallen. Fra venstre: 2. Plass, Tobias Balterzen, Båstad HK, 1. Plass, Peter Solberg, Sarpsborg HK og 3. Plass, Nicolai Ødegård Ski HK. Foto: Per Moen+

 

Del innlegg

Facebook
Twitter

Relaterte innlegg