NM i Harstad 02-03 august 2019

Torsdag 01. august var kofferten innveid til 19,8 kg., og den mistenkelig tunge stangtuben ettertrykkelig fylt opp med stenger og pilk, sjekket inn hos Norwegians skranke på Kjevik flyplass. Jeg dro fra en forblåst og regnfull dag på Sørlandet til et Nord-Norge badet i sol og blikkstille hav – smilet sto fra øre til øre da jeg med glede kunne konstatere at jeg nok en gang kom til å oppleve denne landsdelen fra sin beste side!

Vel ankommet Thon Hotell i Harstad, ble jeg informert om at prøvefisket hadde gått bra for seg, og at ei lita dronning også hadde fått smake på sommersola. Det var gummimakk og pilk som gjaldt, så denne gangen var det ikke behov for de uendelig mengdene agntackler som vanligvis blir ordnet dagen før, så ettermiddagen var ledig til å utforske området. Etter et fabelaktig fjordcruise med hurtigbåten til Senja, der både dørkort og penger flakset av gårde under ei selfie-økt (ikke lurt å oppbevare disse i mobildekslet under fotoøkt på øverste dekk med hurtiggående fartøy…), var det klart for registrering og utdeling av veiekort og NM-strykemerke på Thon hotell. Her var det også muligheter for å melde seg på to-mannslag.

Etter å ha konsumert en fabelaktig hamburger på Egon, og hørt utallige fiskeskrøner fra de frammøtte, ble det tid til å utforske området mer, med hjemkomst i skumring og etterfølgende drømmer om storfisk den følgende dagen.

Fredag 02. august

Etter å ha inntatt en utmerket frokost på hotellet, og pakket en uforholdsmessig stor matpakke, ble pilk og gummimakk funnet fram, stengene klargjort og oljebuksa tredd godt på i påvente av storstilt bløgging av premiefisk. Været var det ikke noe å si på – bris, sol og rundt 15 grader.

Trond-Roger Larsen ønsker velkommen til NM i Harstad
Liv på kaien før utror
Mye flott utstyr til salgs!

Til manges glede var det sent utror på fredagen, med oppmøte klokken 11.00, fiskeskippermøte klokken 11.30 og utror klokken 12.00. Trond-Roger Larsen (Harstad HK) ønsket forsamlingen velkommen til NM i Harstad, og informerte om at Harstad HK fyller 50 år i år, og at den dermed er Nord-Norges eldste havfiskeklubb – gratulerer! På kaien kunne en, foruten makrell til agn, få kjøpt et stort utvalg fiskeutstyr samt fylle opp med pølser, vafler og brus.

Roar Hermansen og Einar Eliassen fra Bergen HF tar en pust i bakken før utror
Båtene ligger klar!

 

Mye flotte båter

 

Mye flotte båter

Harstad HK hadde gjort en glimrende jobb med å skaffe båter til festivalen, og det var god plass til alle mann! Alle hadde en times utror, og hvis en gikk over denne timen, ble det trukket av fisketiden på 5 timer. Fisket var rent vektfiske, med premiering til mest vekt og størst fisk, førstnevnte både per dag og sammenlagt.

Jeg var med den fine sjarken “Kjell Otto”

Denne sensommerdagen var jeg om bord på sjarken “Kjell Otto”, sammen med Kjetil Langvatn (Båstad HK), Einar Eliasen (Bergen HF), Sølvi Øverland (Harstad HK) og Vegard M. Stokland (Harstad HK). Da det ikke var kjensfolk om bord, ble det bestemt at vi først skulle prøve i et område på østsiden av Grytøya, der fiskeskipper hadde sett godt med fisk på vei inn til Harstad.

Utror i drømmevær!
“Senjapynt” på stø kurs!
Utror
Noen gikk nordover, andre sørover
Topp stemning!
Flotte omgivelser
Kjetil foreviger finværet
Strategiplanlegging
God stemning ombord!

Etter rundt 50 minutters gange, ble pilk og gummimakk i ymse fasonger senket ned på 30-50 meters dyp. Dette var dessverre ikke noe sjakktrekk, da det ikke var annet enn småsei å få her, så etter cirka 10 minutter, gikk vi en halv time til Tofsundet mellom Grytøya og Elgsnes, der et knippe båter allerede lå og fisket. Her fant vi sei med størrelse 2-5 kg. på 70 – 100 meters dyp. Det var imidlertid ikke helt optimalt, da fisken flyttet seg i vannlagene hele tiden, og det kunne gå en del tid mellom hver fisk. Undertegnede forsøkte også litt på bunn etter brosme, med da det var 250 meter dypt, ble det med et forsøk… Det var også en del strøm, så vi driftet en del der vi lå.

Tofsundet
“Straumnes” på vei bortom

Det var ikke lett å bli klok på hva fisken ville ha denne dagen, da den beit både på rød og svart gummimakk, torskefluer og agn… Få fisk var imidlertid interessert i pilken. Det ble fisket noenlunde jevnt om bord, men da Langvatn dro opp flere fine dobbeltdrag med sei, gikk han etter hvert i teten med antall kilo.

Undertegnede med det som ble tatt mest av ombord denne dagen

Når vi hadde rundt 1,5 time igjen av fisketiden, og betet så ut til å avta, ble vi enig om å prøve litt grunnere etter brosme. Vi gikk da nærmere Store Kjeøy, hvor vi fisket på 70 – 110 meters dyp. Her lokket vi opp litt småbrosme og ei lita steinbit, men dessverre ikke de store mengdene. Selv ikke den fabelaktige blinkende blekkspruten på slepet mitt var fristende nok til å gi det store utslaget. Jeg endte til slutt opp med 22 kg., mens Langvatn hadde mest fisk ombord, og veide inn 42,7 kg. Til tross for et noe labert fiske, var det en flott dag på sjøen med drømmevær og trivelig selskap!

Innveiing på brygga
Trillebår er greit redskap når fangsten skal fraktes bort til vekta!
Hva blir vekten?

Tor Arne Rygg (Oslo HK) vant herreklassen denne dagen, med 48,7 Kg. Rygg kunne fortelle at var om bord på “Vågar”, og at de i utgangspunktet planla å gå litt av fisketiden for å nå et område kalt “Banken”. Det skulle tatt 1 ½ time, men da båten ikke gikk så fort, fant de ut at dette ville ta nærmere tre timer… Etter 1 ½ time begynte de å revurdere planen, og startet fisket. Rygg kunne fortelle at det gikk rundt 2 ½ time uten mye fisk i stampen, og foruten et par brosmer, var det lite å skryte av. De fikk etterhvert øye på en båt som lå ved Kristian Knudsen Grunna, sør for Sandsøya. Her var det mye måkeaktivitet, og de bestemte seg for å se hva som var årsak til dette. Det viste seg at måkene presset store stimer med sil opp mot land, og de bestemte seg for å se om det var større fisk som gikk etter disse. Det viste seg å være et sjakktrekk, da det sto mye fin sei og torsk på 30-60 meters dyp. Rygg fisket med blank pilk og 6/0 og 8/0 rød og svart gummimakk, som resulterte i mye fin sei på 3-5 kg., samt dagens største fisk, en torsk på 18,9 kg. Han gikk etter hvert over til å agne pilken, noe en steinbit på 6,9 kg. lot seg friste av. Steinbiten lot seg også lokke av Rygg sine fabelaktige sko, og beit ham godt i tåa… Rygg avsluttet med å fortelle at de hadde det ordentlig moro, og spesielt gøy var det når de kom i land med desidert beste fangster den dagen! Rygg skulle imidlertid gjerne ønsket at gangtiden ble økt til 1 1/2- 2 timer, slik at en fikk mulighet til å nå flere spennende fiskeplasser.

Vinner av seniorklassen ble Arne Auestad (SDSFC), med 45,8 kg.  Auestad var også om bord på “Vågar”, og han kan fortelle at “etter en fin prøvetur på torsdagen, så jeg frem til første dag i NM med blandede følelser. Jeg skulle ombord på en 35 fot sjark med skipper som aldri hadde vært med tidligere. I tillegg var jeg trukket sammen med Tor Arne Rygg og Petter Skudal fra Oslo HK, samt Kurt Hermann Andreas og Thormod Giswold fra Tromsø HK. Bare Tor Arne og Petter ombord kan gjøre at du får kneskjelv”.

“Vi ble enige om å gå til en plass som kalles Banken, selv om det innebar å gå i minst en halv time av fisketiden. Vi hadde noen stopp etter at fisketiden hadde startet, noe som medførte at Banken ble kuttet ut. Vi hadde lite med fisk, og Tor Arne kom stadig med uttalelser om bomtur etc. Til slutt ble vi enige, ettersom vi ikke fant storsei på dypt vann, å prøve på grunnere vann ved land, og her fant vi fisk.”

 

Auestad forteller videre at “det var småsei ved land, og etterhvert som vi drev dypere, kom større sei og torsk. Selv fikk jeg dublett med to torsker hvor den ene var godt over 10 kg. Dessverre ble Petter stående i ei luke på babord side, og med båten på drift mot babord, hadde han det ikke lett. Men ikke en eneste gang hørte jeg han klagde!. Selv ble jeg stående mellom en fra Tromsø og Tor Arne, og dro jamt og trutt med fisk. Selvfølgelig måtte Tor Arne få en torsk på nesten 20 kg. helt på slutten, noe som gjorde at han vant båten med et par kg. på undertegnede med Petter på tredje”.

 

Auestad avslutter med å fortelle at “vi var selvfølgelig spente på hvordan dette ville stå seg når vi kom i land, og stor var derfor forbauselsen da Tor Arne hadde beste fangst og jeg beste fangst i seniorklassen. I tillegg hadde vi en meget hyggelig tur med en trivelig skipper og kjempehyggelig mannskap!”

 

Dameklassen ble denne dagen vunnet av Torunn Handeland (Oslo HK), med 47,4 kg. Hun kunne fortelle at hun var om bord på “Roglaværingen”. De dro først til Harstadgrunnen, men her var det kun småsei å få. De gikk deretter mot Mefjæringen. Her la de seg i kanten, og fisket sei fra bunn til 30 meters dyp. Det var mye leting i vannlagene etter fisken, men den var konsentrert på 90 – 140 meters dyp. Det var pilking med blank pilk og svart gummimakk som gjorde utslaget her denne dagen, og det resulterte i sei, torsk og brosme. Alle fisket greit om bord, og de hadde en flott dag på sjøen!

Nicolai Ødegård (Ski HK) vant juniorklassen denne dagen. Han kunne fortelle at han kom på en stor båt, “Senjapynt”, som delte ut vafler når vi kom om bord, og at “fisket startet med at jeg fikk to sei som ikke holdt mål. Jeg brukte en pilk (abu silden) og en gul og en svart makk. Neste fisken jeg fikk var en stor torsk på 18 kilo! Det ble skikkelig tungt før snøret begynte å dra ut, og jeg ventet litt til den hadde roet seg før jeg begynte å sveive opp fra 80 meter. Når jeg kom til 40 meter, dro den ned snøret til 60 meter igjen… Det tok lang tid før jeg fikk den opp til overflaten, og da var det en som hjalp meg å få den opp i båten”.

 

Nicolai Ødegård med pen torsk på 18 Kg. (Foto: Robin Ødegård)

 

Ødegård forteller videre at “det var fint vær, og ikke så mye bølger. Jeg fikk mere fisk ut over dagen. Jeg fikk en til torsk på 7 kilo, en brosme og litt sei og sånn. Jeg endte opp med 36 kilo fisk den dagen. Jeg fikk den nest største fisken den dagen, for det var en som fikk en torsk på 18,8 kilo”.

 

Individuelle Resultater Dag 1:
Herrer
Plass Fornavn Etternavn Klubb Kg
1 Tor Arne Rygg Oslo HK 48.70
2 Helge Melhus Nordvegen HK 48.03
3 Kjetil Langvatn Båstad HK 42.72
4 Robbie Robertson Nordvegen HK 40.50
5 Lars Erik Berg Botne HK 39.40
6 Lars Hellum Oslo HK 39.00
7 Petter Skudal Oslo HK 38.40
8 Kurt Hermann Andreas Tromsø HK 36.65
9 Jostein Nybakke Båstad HK 32.20
10 Halvor Berg Erlid Oslo HK 29.10
11 Andrè Martinsen Båstad HK 27.04
12 Bjørn Stein Nord-Jæren HK 24.95
13 Christoffer Jönsson Oslo HK 24.25
14 Eivind Johannesen SDSFC 24.20
15 Nigel James Heam Harstad HK 23.70
16 Vegard Mikal Stokland Harstad HK 23.50
17 Robin Wolf Ødegård Ski HK 23.20
18 Kristian Waage Harstad HK 20.30
19 Thomas Løland Ski HK 18.80
20 Marius Holm Hansen Ski HK 18.75
21 Erling Brandsrød Sarpsborg HK 17.40
22 Anders Dalvik Harstad HK 17.10
23 Tom Unsgaard SDSFC 15.50
24 Magne Steen Sarpsborg HK 14.80
25 Christer Wiik-Nilsen Båstad HK 14.70
26 Flemming Berg Christe Sarpsborg HK 12.90
27 Lars Ottesen Oslo HK 12.30
28 Juha Rautavouma Harstad HK 12.20
29 John Eilif Johansen Harstad HK 12.00
30 Sven Solbakken Oslo HK 11.70
31 Roar Hermansen Bergen HF 10.40
32 Jan-Eric Herrstrøm Fredrikshald HK 8.90
33 Roy Kristoffersen Harstad HK 8.20
34 Roar Nilsen Sarpsborg HK 7.10
35 Carsten Stryhn Ski HK 5.00
36 Tom Erik Larsen Harstad HK 2.50
SENIOR
1 Arne Auestad Nord-Jæren HK 45.8
2 Roar Sandvoll SDSFC 44.1
3 Tor Haugen Fredrikshald 38.5
4 Per Arne Hagen Oslo HK 30.25
5 Svein Erling Smolan Oslo HK 23.85
6 Runolf Lunden Oslo HK 23.2
7 Jan Berger Sarpsborg HK 23.1
8 Roger Lunde Harstad HK 22.6
9 Svein Sellevold Harstad HK 21.5
10 Roald Henry Årsand Harstad HK 20
11 Dagfinn Karlsen Ski HK 19.75
12 Geir Solland Nordvegen HK 17.5
13 Øystein Gullaksen Bergen HF 17.05
14 Øyvind Braa Oslo HK 17
14 Thormod Giswold Tromsø HK 17
16 Karl Johan Nilsson Nord-Jæren HK 16.75
16 Morten Østli Harstad HK 16.75
18 Thor Magne Falch Oslo HK 16.3
19 Per Moen Båstad HK 14.5
20 Stefan Falck Harstad HK 12.7
21 Bjørn Grepperud Båstad HK 7.85
22 Kjell Finnesand Nord-Jæren HK 7.5
23 Thor Boger Ski HK 6.65
24 Roger Trandem Botne HK 6.1
25 Fred Mørstad Ski HK 5.1
26 Einar Knut Eliassen Bergen HF 1
27 Gunder Salbu Botne HK 0
DAMER
1 Torunn Handeland Oslo HK 47.4
2 Marianne Brynteson Botne HK 37.7
3 Liv Unsgaard SDSFC 26.3
4 Judith Larsen Harstad HK 25.2
5 Johanne Årsand Harstad HK 23
6 Hilde Skiffard Oslo HK 22.85
7 Anne Kathrine Ødegård Ski HK 20.8
8 Sølvi Øverland Harstad HK 12
9 Merete Årsand Harstad HK 11.9
10 Kjersti Kristiansen Harstad HK 7.9
11 Sonja Deryckere Ski HK 6.7
JUNIOR
1 Nicolai Ødegård Ski HK 36.35
2 Tobias Baltzersen Båstad HK 17.4
3 Marita Hermansen Bergen HF 4.5
Resultater 4-mannslag:
Plass Fornavn Etternavn Lag Kg
1 Tor Arne Rygg Oslo HK 2 – Team Daiwa 48.70
Torunn Handeland Oslo HK 2 – Team Daiwa 47.4
Lars Hellum Oslo HK 2 – Team Daiwa 39.00
Petter Skudal Oslo HK 2 – Team Daiwa 38.40
173.50
2 Kjetil Langvatn Båstad HK 1 42.72
Jostein Nybakke Båstad HK 1 32.20
Andrè Martinsen Båstad HK 1 27.04
Christer Wiik-Nilsen Båstad HK 1 14.70
116.66
3 Roar Sandvoll Stavanger DSFC 44.1
Liv Unsgaard Stavanger DSFC 26.3
Eivind Johannesen Stavanger DSFC 24.20
Tom Unsgaard Stavanger DSFC 15.50
110.10
4 Helge Melhus Nordvegen HK 48.03
Robbie Robertson Nordvegen HK 40.50
Geir Solland Nordvegen HK 17.5
106.03
5 Arne Auestad Nord-Jæren HK 45.8
Bjørn Stein Nord-Jæren HK 24.95
Karl Johan Nilsson Nord-Jæren HK 16.75
Kjell Finnesand Nord-Jæren HK 7.5
95.00
6 Per Arne Hagen Oslo HK 3 – Old Dream Team 30.25
Svein Erling Smolan Oslo HK 3 – Old Dream Team 23.85
Runolf Lunden Oslo HK 3 – Old Dream Team 23.2
Øyvind Braa Oslo HK 3 – Old Dream Team 17
94.30
7 Lars Erik Berg Botne HK 1 39.40
Marianne Brynteson Botne HK 1 37.7
Roger Trandem Botne HK 1 6.1
Gunder Salbu Botne HK 1 0
83.20
8 Christoffer Jönsson Oslo HK 1 24.25
Hilde Skiffard Oslo HK 1 22.85
Thor Magne Falch Oslo HK 1 16.3
Sven Solbakken Oslo HK 1 11.70
75.10
9 Nicolai Ødegård Ski HK 2 36.35
Anne Kathrine Ødegård Ski HK 2 20.8
Sonja Deryckere Ski HK 2 6.7
Fred Mørstad Ski HK 2 5.1
68.95
10 Judith Larsen Harstad HK 1 25.2
Johanne Årsand Harstad HK 1 23
Sølvi Øverland Harstad HK 1 12
Kjersti Kristiansen Harstad HK 1 7.9
68.10
11 Roger Lunde Harstad HK 3 22.6
Kristian Waage Harstad HK 3 20.30
Stefan Falck Harstad HK 3 12.7
Juha Rautavouma Harstad HK 3 12.20
67.80
12 Robin Wolf Ødegård Ski HK 1 23.20
Thomas Løland Ski HK 1 18.80
Marius Holm Hansen Ski HK 1 18.75
Thor Boger Ski HK 1 6.65
67.40
13 Halvor Berg Erlid Oslo/ Harstad Mix 29.10
Vegard Mikal Stokland Oslo/ Harstad Mix 23.50
Lars Ottesen Oslo/ Harstad Mix 12.30
64.90
14 Nigel James Heam Harstad HK 2 23.70
Svein Sellevold Harstad HK 2 21.5
John Eilif Johansen Harstad HK 2 12.00
57.20
15 Kurt Hermann Andreas Tromsø HK 36.65
Thormod Giswold Tromsø HK 17
53.65
16 Erling Brandsrød Sarpsborg HK 1 17.40
Magne Steen Sarpsborg HK 1 14.80
Flemming Berg Christe Sarpsborg HK 1 12.90
Roar Nilsen Sarpsborg HK 7.10
52.20
17 Roald Henry Årsand Harstad HK 20
Morten Østli Harstad HK 16.75
Merete Årsand Harstad HK 11.9
48.65
18 Tor Haugen Fredrikshald HK 38.5
Jan-Eric Herrstrøm Fredrikshald HK 8.90
47.4
19 Tobias Baltzersen Båstad HK 2 17.4
Per Moen Båstad HK 2 14.5
Bjørn Grepperud Båstad HK 2 7.85
39.75
20 Øystein Gullaksen Bergen HF 17.05
Roar Hermansen Bergen HF 10.40
Marita Hermansen Bergen HF 4.5
Einar Knut Eliassen Bergen HF 1
32.95
21 Anders Dalvik Harstad HK 5 17.10
Roy Kristoffersen Harstad HK 5 8.20
Tom Erik Larsen Harstad HK 5 2.50
27.80
22 Dagfinn Karlsen Ski HK 19.75
Carsten Stryhn Ski HK 5.00
24.75
23 Jan Berger Sarpsborg HK 2 23.1

 

Resultater per båt:
Plass Båt Fornavn Etternavn Klasse Klubb Lag Resultat (Kg.) Gj. Snitt Kg.
1 16. STOREGUTT Roar Sandvoll S SDSFC Stavanger DSFC 44.1 40.4
Lars Erik Berg H Botne HK Botne 1 39.40
Marianne Brynteson D Botne HK Botne 1 37.7
2 8. VÅGAR Tor Arne Rygg H Oslo HK Oslo HK 2 Team Daiwa 48.70 37.31
Arne Auestad S Nord-Jæren HK Nord Jæren HK 1 45.8
Petter Skudal H Oslo HK Oslo HK 2 Team Daiwa 38.40
Kurt Hermann Andreas H Tromsø HK Tromsø 36.65
Thormod Giswold S Tromsø HK Tromsø 17
3 6. ROGLAVÆRINGEN Torunn Handeland D Oslo HK Oslo HK 2 Team Daiwa 47.4 36.07
Robbie Robertson H Nordvegen HK Nordvegen HK 40.50
Tor Haugen S Fredrikshald Fredrikshald 1 38.5
Per Arne Hagen S Oslo HK Oslo HK 3 Old Dream Team 30.25
Nigel James Heam H Harstad HK Harstad 2 23.70
4 1. ÅRNES Helge Melhus H Nordvegen HK Nordvegen HK 48.03 26.747
Jostein Nybakke H Båstad HK Båstad Team Normark 32.20
Christoffer Jönsson H Oslo HK Oslo HK 1 24.25
Dagfinn Karlsen S Ski HK Ski 3 19.75
Marius Holm Hansen H Ski HK Ski 1 18.75
Geir Solland S Nordvegen HK Nordvegen HK 17.5
5 4. NOR Liv Unsgaard D SDSFC Stavanger DSFC 26.3 22.25
Bjørn Stein H Nord-Jæren HK Nord Jæren HK 1 24.95
Tom Unsgaard H SDSFC Stavanger DSFC 15.50
6 5. KJELL OTTO Kjetil Langvatn H Båstad HK Båstad Team Normark 42.72 20.414
Vegard Mikal Stokland H Harstad HK Harstad 4 23.50
Hilde Skiffard D Oslo HK Oslo Hk 1 22.85
Sølvi Øverland D Harstad HK Harstad 1 12
Einar Knut Eliassen S Bergen HF Bergen 1 1
7 13. SENJAPYNT Nicolai Ødegård Jr Ski HK Ski 2 36.35 20.093
Halvor Berg Erlid H Oslo HK Oslo HK 4 29.10
Robin Wolf Ødegård H Ski HK Ski 1 23.20
Anne Kathrine Ødegård D Ski HK Ski 2 20.8
Thor Magne Falch S Oslo HK Oslo HK 1 16.3
Roar Hermansen H Bergen HF Bergen 1 10.40
Marita Hermansen Jr Bergen HF Bergen 1 4.5
8 9. VIKEN Andrè Martinsen H Båstad HK Båstad Team Normark 27.04 19.348
Johanne Årsand D Harstad HK Harstad 1 23
Roald Henry Årsand S Harstad HK Harstad 4 20
Anders Dalvik H Harstad HK Harstad 5 17.10
Øystein Gullaksen S Bergen HF Bergen 1 17.05
Merete Årsand D Harstad HK Harstad 4 11.9
9 11. JOHNNY JOHANSEN Eivind Johannesen H SDSFC Stavanger DSFC 24.20 17
Tobias Baltzersen Jr Båstad HK Båstad 2 17.4
Christer Wiik-Nilsen H Båstad HK Båstad Team Normark 14.70
Sven Solbakken H Oslo HK Oslo HK 1 11.70
10 3. EMBLA Svein Sellevold S Harstad HK Harstad 2 21.5 16.85
Kristian Waage H Harstad HK Harstad 3 20.30
Erling Brandsrød H Sarpsborg HK Sarpsborg 1 17.40
Roy Kristoffersen H Harstad HK Harstad 5 8.20
11 2. PIONER Jan Berger S Sarpsborg HK Sarpsborg 2 23.1 16.45
Roger Lunde S Harstad HK Harstad 3 22.6
Morten Østli S Harstad HK Harstad 4 16.75
Magne Steen H Sarpsborg HK Sarpsborg 1 14.80
Carsten Stryhn H Ski HK Ski 3 5.00
12 14. KARIN Judith Larsen D Harstad HK Harstad 1 25.2 16.3
Thomas Løland H Ski HK Ski 1 18.80
Per Moen S Båstad HK Båstad 2 14.5
Sonja Deryckere D Ski HK Ski 2 6.7
13 12. WILD HALLY Runolf Lunden S Oslo HK Oslo HK 3 Old Dream Team 23.2 14.15
Karl Johan Nilsson S Nord-Jæren HK Nord Jæren HK 1 16.75
Tom Erik Larsen H Harstad HK Harstad 5 2.50
14 10. SOLBRIS Svein Erling Smolan S Oslo HK Oslo HK 3 Old Dream Team 23.85 13.3
Øyvind Braa S Oslo HK Oslo HK 3 Old Dream Team 17
Flemming Berg Christe H Sarpsborg HK Sarpsborg 1 12.90
Thor Boger S Ski HK Ski 1 6.65
Roger Trandem S Botne HK Botne 1 6.1
15 7. ASORA 2 Stefan Falck S Harstad HK Harstad 3 12.7 11.188
Juha Rautavouma H Harstad HK Harstad 3 12.20
John Eilif Johansen H Harstad HK Harstad 2 12.00
Bjørn Grepperud S Båstad HK Båstad 2 7.85
16 17. STRØMSNES Lars Hellum H Oslo HK Oslo HK 2 Team Daiwa 39.00 10.975
Lars Ottesen H Oslo HK Oslo HK 4 12.30
Jan-Eric Herrstrøm H Fredrikshald HK Fredrikshald 1 8.90
Kjersti Kristiansen D Harstad HK Harstad 1 7.9
Kjell Finnesand S Nord-Jæren HK Nord Jæren HK 1 7.5
Roar Nilsen H Sarpsborg HK Sarpsborg 1 7.10
Fred Mørstad S Ski HK Ski 2 5.1
Gunder Salbu S Botne HK Botne 1 0

 

Lørdag 03. august

På lørdagen var det ingen kjære mor – da var det opp og sprett klokken 05.30 for å rekke den utmerkete frokosten og matpakkepakkingen før oppmøte på kaien klokken 07.30. Nok en gang var den nordligste landsdelen badet i sol og havblikk, og stemningen var god på kaien.

Havblikk og båter klare til å ta oss med på havet
“Karin”
Utror i drømmevær
Majestetisk bakgrunn!
Sommervær!
Skipper byr på kaffe

Denne dagen var jeg om bord på sjarken “Karin”, i lag med Kjersti Kristiansansen (Harstad HK), Øystein Gullaksen (Bergen HF), Carsten Stryhn (ski HK) og Kurt Hermann Andreas (Tromsø HK). Da det ikke ble tatt de store mengdene fisk i sundet der mange fisket dagen før, bestemte vi oss for å gamble litt, og bruke litt av fisketiden for å komme litt lenger ut i fjorden. Her ble det tatt greit med fisk i går, så forventningene var høye om bord. Vel framme på vestsiden av Rollnes, fant vi seien på 40-80 meters dyp. Det var fin fisk på 2 – 6 kg., og de var mere bitevillige enn dagen før! Tre av fiskerne om bord fikk pene torsk på over 10 kg., noe jeg surmulende fikk gleden av å iaktta.

Kjersti haler stor fisk!
Kjersti med flott torsk!
Carsten fikk også et flott eksemplar!
Undertegnede holdt seg til standardstørrelse…
Seien beitet på brisling

Jeg fisket jevnt hele dagen, men de fleste fiskene jeg fikk, var av mindre størrelse. Det var imidlertid kun et par sei og ei brosme under minstemål, så sekkene ble fylt opp i jevnt tempo. Jeg prøvde litt på bunn etter dronningfisk, men der var det kun småbrosme på 1,5 – 3 kg. å hente. Disse var veldig glad i min utmerkede blinkende blekksprut med agnet makrell. Ellers så var det rød gummimakk og karmøypilk det gikk i for mitt vedkommende.

Skipper følger med på fisket
Vi var tre båter på plassen
“Sølvbris” med Harstad i bakgrunnen
“Roglaværing” med samme utsikt

Bilde 40 –

Skitt fiske!

Etter et par timers fiske, gikk vi litt sørover på grunnere vann. Her fisket vi i et område på 30-130 meters dyp, og seien sto her på 10-40 meters dybde. Da det bet godt her, ble vi der resten av dagen. Det var tydelig mye åte i sjøen, og seien gulpet opp store mengder brisling. Det var veldig god stemning ombord, og skipper gjorde en glimrende jobb med å holde båten så snørene sto fint i vannet!

“Roglaværing” på vei inn

Da fisketiden var over, endte jeg opp med fire halvfulle striesekker fisk, som resulterte i 55 kg. fisk. Det ble fablet om at jeg kanskje kunne stikke av med NM seieren i dameklassen, helt til det gikk rykter om at Liv Unsgaard hadde dratt opp ei 40 -kilos kveite i tillegg til en god fangst med sei. Da var det bare å bukke seg i støvet og gratulere Liv med kjempefangst! Unsgaard fikk også høyest totalvekt denne dagen, med 108,22 kg.

Veiekø
Christoffer Jönsson med pen kveite på 31,9 Kg.
Travelt hos sløyegjengen!
Mye fin matfisk!

Liv Unsgaard (SDSFC) vant dameklassen overlegent denne dagen, med hele 108,22 kg. Hun kunne fortelle at hun var om bord på “Embla” med skipper Svein Sellevold (Harstad HK), som foruten å føre båten, også var med og fisket. Da de hadde kjørt et stykke ut i fjorden, fikk de øye på masse måker på sjøen. De bestemte seg for å prøve her, noe som viste seg å være en glimrende plan – her var det mye pen storsei på 120 – 180 meters dyp, og brosmer på bunnen. Foruten svart og gul gummimakk, tok fisken også torskefluer. Unsgaard vekslet mellom Savage Gear pilk med blekksprut på og Sølvkrokens Sølvpilk med grønn rygg. Det var sistnevnte havets dronning lot seg friste av!

Unsgaard kunne fortelle at hun senket pilken, festet til 1,30 mm fortom, agnet med noen korte makrellstrimler, til bunns på 180 meters dyp, og sveivet opp tre meter. Da hogg det til, og hun trodde først det var torsk på grunn av dunkingen, og ikke det typiske kveiteutraset. Hun kjørte fisken ganske hardt opp til 110 meter (uten sele), og da sto det bom stille, før en torsk også bet på! Unsgaard kan fortelle om en tung økt for å sveive fangsten opp, og det ble ikke lettere da kveita raste ut da det var 54 meter igjen, og den gikk ned til 75 meter. Men, sakte men sikkert kom fiskene opp, og hun pumpet fisken de siste 35 meterne. Da var det alle mann på dekk for å hjelpe med å få fangsten ombord – først av med torsken, før kveita ble sikret og svingt over rekka av tre mann. Dronninga var visstnok fly forbannet, og slo hardt i dørken! Kaptein Svein Sellevold kunne konstatere at dette hadde vært den kjekkeste dagen i sitt liv på sjøen, og stemningen om bord var på topp!

Liv med den flotte kveita (Foto: Liv Unsgaard)

Unsgaard forteller at alle om bord fikk bra med fisk, og hun veide selv inn 66 kg. fisk utenom kveita. Beste senior og herre denne dagen var også om bord her. Da må en jo si at det viser seg at måker kan være ganske ålreite dyr de også, noe denne festivalen har bevist!

Jostein Nybakke ble dagens vinner av herreklassen, med 80,25 kg. Nybakke kan fortelle at de reiste ut nord for hallevika, på en litt hemmelig plass; “Vi fisket ganske dypt, fra ca. 80 til 170 meter. Dybden var mellom 150 til 200 meter. Det var i all hovedsak sei mellom 3 og 8 kg., men jeg fikk også noen brosmer på 2-3 kg. på slutten da seien ikke beit mer. Vi brukte av fisketiden for å dra dit, og området var fullt av måker og små-sild. Det var greit med fisk på loddet, men det tar litt tid å sveive inn fra slike dyp, så var ikke mange opptrekk man klarer i timen.  Vi brukte svarte gummimark i størrelse 6/0 til 8/0. Jeg brukte 3 mark istedenfor pilk, og dette funket bra. Tar du bort kveita, så hadde vel jeg mest fisk ombord. Jeg angnet pilken siste timen, da seien ga seg med å bite. Da Liv fikk kveita blant annet, og jeg fikk 4 – 5 brosmer av grei størrelse”.

God stemning ombord! (Foto: Liv Unsgaard)

Nybakke avslutter med å konstatere at “stemningen om bord var helt upåklagelig, og det var en av mine artigste turer på havet, så langtvar gode fiskevenner, kjempe båtfører og båt, samt store fiskeopplevelser og flott vær!”

Vinner av seniorklassen ble Svein Sellevold (Harstad HK) med 69,08 kg., mens Sebastian Baltzersen vant juniorklassen med 31,4 kg.

 

Herrer        
         
Plass Fornavn Etternavn Klubb Kg
1 Jostein Nybakke Båstad HK 80.25
2 Tom Unsgaard SDSFC 58.77
3 Helge Melhus Nordvegen HK 48.30
4 Christoffer Jönsson Oslo HK 48.14
5 Petter Skudal Oslo HK 42.72
6 Carsten Stryhn Ski HK 41.15
7 John Eilif Johansen Harstad HK 39.40
8 Eivind Johannesen SDSFC 39.10
9 Marius Holm Hansen Ski HK 35.70
10 Thomas Løland Ski HK 35.50
11 Lars Hellum Oslo HK 34.70
12 Sven Solbakken Oslo HK 34.25
13 Anders Dalvik Harstad HK 32.75
14 Robin Wolf Ødegård Ski HK 32.65
15 Lars Ottesen Oslo HK 32.45
16 Lars Erik Berg Botne HK 30.07
17 Juha Rautavouma Harstad HK 27.30
18 Erling Brandsrød Sarpsborg HK 27.04
19 Halvor Berg Erlid Oslo HK 26.70
20 Bjørn Stein Nord-Jæren HK 26.00
21 Christer Wiik-Nilsen Båstad HK 25.60
22 Magne Steen Sarpsborg HK 25.25
23 Roar Nilsen Sarpsborg HK 24.04
24 Roy Kristoffersen Harstad HK 23.10
25 Jan-Eric Herrstrøm Fredrikshald HK 17.35
26 Nigel James Heam Harstad HK 17.09
27 Tor Arne Rygg Oslo HK 16.80
28 Kurt Hermann Andreas Tromsø HK 16.75
29 Andrè Martinsen Båstad HK 16.07
30 Robbie Robertson Nordvegen HK 13.75
31 Vegard Mikal Stokland Harstad HK 13.50
32 Flemming Berg Christe Sarpsborg HK 12.75
33 Kjetil Langvatn Båstad HK 10.75
34 Kristian Waage Harstad HK 10.30
35 Roar Hermansen Bergen HF 4.20
36 Tom Erik Larsen Harstad HK 0.00
         
SENIOR        
         
1 Svein Sellevold Harstad HK 69.08
2 Øystein Gullaksen Bergen HF 57
3 Roger Lunde Harstad HK 56.8
4 Geir Solland Nordvegen HK 39.7
5 Runolf Lunden Oslo HK 37.75
6 Thor Magne Falch Oslo HK 36.2
7 Fred Mørstad Ski HK 32.5
8 Dagfinn Karlsen Ski HK 30.7
9 Einar Knut Eliassen Bergen HF 30.09
10 Karl Johan Nilsson Nord-Jæren HK 30.08
11 Svein Erling Smolan Oslo HK 28.6
12 Roar Sandvoll SDSFC 25.75
13 Roald Henry Årsand Harstad HK 24.01
14 Jan Berger Sarpsborg HK 21.9
15 Tor Haugen Fredrikshald 20.02
16 Øyvind Braa Oslo HK 18.05
17 Thor Boger Ski HK 15.8
18 Per Moen Båstad HK 15.6
19 Arne Auestad Nord-Jæren HK 15.3
20 Per Arne Hagen Oslo HK 15.04
21 Gunder Salbu Botne HK 14.35
22 Thormod Giswold Tromsø HK 10.75
23 Roger Trandem Botne HK 10.55
24 Kjell Finnesand Nord-Jæren HK 9.3
25 Morten Østli Harstad HK 8.05
26 Bjørn Grepperud Båstad HK 5
27 Stefan Falck Harstad HK 0
         
DAMER        
         
1 Liv Unsgaard SDSFC 108.22
2 Sølvi Øverland Harstad HK 65.05
3 Kjersti Kristiansen Harstad HK 58.35
4 Hilde Skiffard Oslo HK 55.08
5 Sonja Deryckere Ski HK 34.56
6 Merete Årsand Harstad HK 33.45
7 Judith Larsen Harstad HK 28.15
8 Johanne Årsand Harstad HK 26.65
9 Torunn Handeland Oslo HK 16.25
10 Marianne Brynteson Botne HK 15.01
11 Anne Kathrine Ødegård Ski HK 11.8
         
JUNIOR        
         
1 Tobias Baltzersen Båstad HK 31.4
2 Nicolai Ødegård Ski HK 16.35
3 Marita Hermansen Bergen HF 11.3
         
         
Resultater 4-mannslag:        
         
Plass Fornavn Etternavn Lag Kg
1 Liv Unsgaard Stavanger DSFC 108.22
  Tom Unsgaard Stavanger DSFC 58.77
  Eivind Johannesen Stavanger DSFC 39.1
  Roar Sandvoll Stavanger DSFC 25.75
        231.84
         
2 Sølvi Øverland Harstad HK 1 65.05
  Kjersti Kristiansen Harstad HK 1 58.35
  Judith Larsen Harstad HK 1 28.15
  Johanne Årsand Harstad HK 1 26.65
        178.2
         
3 Hilde Skiffard Oslo HK 1 55.08
  Christoffer Jönsson Oslo HK 1 48.14
  Sven Solbakken Oslo HK 1 36.2
  Thor Magne Falch Oslo HK 1 34.25
        173.67
         
4 Jostein Nybakke Båstad HK 1 80.25
  Christer Wiik-Nilsen Båstad HK 1 25.6
  Andrè Martinsen Båstad HK 1 16.07
  Kjetil Langvatn Båstad HK 1 10.75
        132.67
         
5 Svein Sellevold Harstad HK 2 69.08
  John Eilif Johansen Harstad HK 2 39.4
  Nigel James Heam Harstad HK 2 17.09
        125.57
         
         
6 Marius Holm Hansen Ski HK 1 35.7
  Thomas Løland Ski HK 1 35.5
  Robin Wolf Ødegård Ski HK 1 32.65
  Thor Boger Ski HK 1 15.8
        119.65
         
7 Petter Skudal Oslo HK 2 – Team Daiwa 42.72
  Lars Hellum Oslo HK 2 – Team Daiwa 34.7
  Tor Arne Rygg Oslo HK 2 – Team Daiwa 16.8
  Torunn Handeland Oslo HK 2 – Team Daiwa 16.25
        110.47
         
8 Øystein Gullaksen Bergen HF 57
  Einar Knut Eliassen Bergen HF 30.09
  Marita Hermansen Bergen HF 11.3
  Roar Hermansen Bergen HF 4.2
        102.59
         
9 Helge Melhus Nordvegen HK 48.3
  Geir Solland Nordvegen HK 39.7
  Robbie Robertson Nordvegen HK 13.75
        101.75
         
         
10 Runolf Lunden Oslo HK 3 – Old Dream Team 37.75
  Svein Erling Smolan Oslo HK 3 – Old Dream Team 28.6
  Øyvind Braa Oslo HK 3 – Old Dream Team 18.05
  Per Arne Hagen Oslo HK 3 – Old Dream Team 15.04
        99.44
         
11 Sonja Deryckere Ski HK 2 34.56
  Fred Mørstad Ski HK 2 32.5
  Nicolai Ødegård Ski HK 2 16.35
  Anne Kathrine Ødegård Ski HK 2 11.8
        95.21
         
12 Roger Lunde Harstad HK 3 56.8
  Juha Rautavouma Harstad HK 3 27.3
  Kristian Waage Harstad HK 3 10.3
  Stefan Falck Harstad HK 3 0
        94.4
         
13 Erling Brandsrød Sarpsborg HK 1 27.04
  Magne Steen Sarpsborg HK 1 25.25
  Roar Nilsen Sarpsborg HK 1 24.04
  Flemming Berg Christe Sarpsborg HK 1 12.75
        89.08
         
14 Karl Johan Nilsson Nord-Jæren HK 30.08
  Bjørn Stein Nord-Jæren HK 26
  Arne Auestad Nord-Jæren HK 15.3
  Kjell Finnesand Nord-Jæren HK 9.3
        80.68
         
15 Lars Ottesen Oslo/ Harstad Mix 32.45
  Halvor Berg Erlid Oslo/ Harstad Mix 26.70
  Vegard Mikal Stokland Oslo/ Harstad Mix 13.5
        72.65
         
16 Dagfinn Karlsen Ski HK 41.5
  Carsten Stryhn Ski HK 30.7
        72.2
         
17 Lars Erik Berg Botne HK 1 30.07
  Marianne Brynteson Botne HK 1 15.01
  Gunder Salbu Botne HK 1 14.35
  Roger Trandem Botne HK 1 10.55
        69.98
         
18 Merete Årsand Harstad HK 4 33.45
  Roald Henry Årsand Harstad HK 4 24.01
  Morten Østli Harstad HK 4 8.05
        65.51
         
19 Anders Dalvik Harstad HK 5 32.75
  Roy Kristoffersen Harstad HK 5 23.1
  Tom Erik Larsen Harstad HK 5 0
        55.85
         
20 Tobias Baltzersen Båstad HK 2 31.4
  Per Moen Båstad HK 2 15.60
  Bjørn Grepperud Båstad HK 2 5.00
        52.00
         
         
21 Tor Haugen Fredrikshald HK 20.02
  Jan-Eric Herrstrøm Fredrikshald HK 17.35
        37.37
         
         
22 Kurt Hermann Andreas Tromsø HK 16.75
  Thormod Giswold Tromsø HK 10.75
        27.5
         
23 Jan Berger Sarpsborg HK 2 21.9

 

 

Resultater per båt:
Plass Båt Fornavn Etternavn Klasse Klubb Lag Resultat (Kg.) Gj. Snitt Kg.
1 3. EMBLA Liv Unsgaard D SDSFC Stavanger DSFC 108.22 79.08
Jostein Nybakke H Båstad HK Båstad Team Normark 80.25
Svein Sellevold S Harstad HK Harstad 2 69.08
Tom Unsgaard H SDSFC Stavanger DSFC 58.77
2 14. KARIN Kjersti Kristiansen D Harstad HK Harstad 1 58.35 45.666
Øystein Gullaksen S Bergen HF Bergen 1 57
Hilde Skiffard D Oslo HK Oslo Hk 1 55.08
Carsten Stryhn H Ski HK Ski 3 41.15
Kurt Hermann Andreas H Tromsø HK Tromsø 16.75
3 10. SOLBRIS Sølvi Øverland D Harstad HK Harstad 1 65.05 45.142
Roger Lunde S Harstad HK Harstad 3 56.8
Christoffer Jönsson H Oslo HK Oslo HK 1 48.14
Marius Holm Hansen H Ski HK Ski 1 35.70
Tor Haugen S Fredrikshald Fredrikshald 1 20.02
4 6. ROGLAVÆRINGEN Helge Melhus H Nordvegen HK Nordvegen HK 48.30 36.517
Eivind Johannesen H SDSFC Stavanger DSFC 39.10
Runolf Lunden S Oslo HK Oslo HK 3 Old Dream Team 37.75
Thor Magne Falch S Oslo HK Oslo HK 1 36.2
Fred Mørstad S Ski HK Ski 2 32.5
Magne Steen H Sarpsborg HK Sarpsborg 1 25.25
5 4. NOR Geir Solland S Nordvegen HK Nordvegen HK 39.7 32.23
Tobias Baltzersen Jr Båstad HK Båstad 2 31.4
Christer Wiik-Nilsen H Båstad HK Båstad Team Normark 25.60
6 9. VIKEN Petter Skudal H Oslo HK Oslo HK 2 Team Daiwa 42.72 29.852
John Eilif Johansen H Harstad HK Harstad 2 39.40
Dagfinn Karlsen S Ski HK Ski 3 30.7
Einar Knut Eliassen S Bergen HF Bergen 1 30.09
Judith Larsen D Harstad HK Harstad 1 28.15
Morten Østli S Harstad HK Harstad 4 8.05
7 1. ÅRNES Merete Årsand D Harstad HK Harstad 4 33.45 27.518
Anders Dalvik H Harstad HK Harstad 5 32.75
Lars Ottesen H Oslo HK Oslo HK 4 32.45
Johanne Årsand D Harstad HK Harstad 1 26.65
Roald Henry Årsand S Harstad HK Harstad 4 24.01
Thor Boger S Ski HK Ski 1 15.8
8 16. STOREGUTT Thomas Løland H Ski HK Ski 1 35.50 27.292
Lars Hellum H Oslo HK Oslo HK 2 Team Daiwa 34.70
Sonja Deryckere D Ski HK Ski 2 34.56
Halvor Berg Erlid H Oslo HK Oslo HK 4 26.70
Bjørn Grepperud S Båstad HK Båstad 2 5
9 11. JOHNNY JOHANSEN Robin Wolf Ødegård H Ski HK Ski 1 32.65 22.35
Svein Erling Smolan S Oslo HK Oslo HK 3 Old Dream Team 28.6
Nicolai Ødegård Jr Ski HK Ski 2 16.35
Anne Kathrine Ødegård D Ski HK Ski 2 11.8
10 17. STRØMSNES Sven Solbakken H Oslo HK Oslo HK 1 34.25 20.32
Karl Johan Nilsson S Nord-Jæren HK Nord Jæren HK 1 30.08
Bjørn Stein H Nord-Jæren HK Nord Jæren HK 1 26.00
Roar Nilsen H Sarpsborg HK Sarpsborg 1 24.04
Nigel James Heam H Harstad HK Harstad 2 17.09
Per Moen S Båstad HK Båstad 2 15.6
Marita Hermansen Jr Bergen HF Bergen 1 11.3
Roar Hermansen H Bergen HF Bergen 1 4.20
11 8. VÅGAR Erling Brandsrød H Sarpsborg HK Sarpsborg 1 27.04 18.11
Roy Kristoffersen H Harstad HK Harstad 5 23.10
Andrè Martinsen H Båstad HK Båstad Team Normark 16.07
Per Arne Hagen S Oslo HK Oslo HK 3 Old Dream Team 15.04
Kjell Finnesand S Nord-Jæren HK Nord Jæren HK 1 9.3
12 2. PIONER Lars Erik Berg H Botne HK Botne 1 30.07 17.247
Roar Sandvoll S SDSFC Stavanger DSFC 25.75
Jan-Eric Herrstrøm H Fredrikshald HK Fredrikshald 1 17.35
Arne Auestad S Nord-Jæren HK Nord Jæren HK 1 15.3
Marianne Brynteson D Botne HK Botne 1 15.01
Stefan Falck S Harstad HK Harstad 3 0
13 13. SENJAPYNT Jan Berger S Sarpsborg HK Sarpsborg 2 21.9 14.579
Øyvind Braa S Oslo HK Oslo HK 3 Old Dream Team 18.05
Gunder Salbu S Botne HK Botne 1 14.35
Vegard Mikal Stokland H Harstad HK Harstad 4 13.50
Flemming Berg Christe H Sarpsborg HK Sarpsborg 1 12.75
Kjetil Langvatn H Båstad HK Båstad Team Normark 10.75
Thormod Giswold S Tromsø HK Tromsø 10.75
14 7. ASORA 2 Tor Arne Rygg H Oslo HK Oslo HK 2 Team Daiwa 16.80 14.338
Torunn Handeland D Oslo HK Oslo HK 2 Team Daiwa 16.25
Robbie Robertson H Nordvegen HK Nordvegen HK 13.75
Roger Trandem S Botne HK Botne 1 10.55
15 12. WILD HALLY Juha Rautavouma H Harstad HK Harstad 3 27.30 12.53
Kristian Waage H Harstad HK Harstad 3 10.30
Tom Erik Larsen H Harstad HK Harstad 5 0.00

Om kvelden ble det avholdt festivalaften på Thon Hotell, med buffet og premieutdeling. I tillegg til premier i forbindelse med NM, ble det også utdelt NC plaketter for 2018.

Leder i NHF, Roar Sandvoll, ønsket spesielt velkommen til æresmedlem Fred Mørstad (Ski HK), Øyvind Braa (Oslo HK), Roar Årsand (Harstad HK) og Torunn Handeland (Oslo HK), samt innehavere av æresmerke i sølv, Trond Roger Larsen (Harstad HK) og Per Moen (Båstad HK). Sandvoll gratulerte også Harstad HK med 50 års jubileet og vel gjennomført festival, til stor applaus fra salen, og NHF bidro med en lekker jubileumsmarsipankake som gave til klubben.

 

Premiebordet er dekket!
Trond-Roger Larsen ordner NC plaketter
Roar Sandvoll deler ut NC plakett til NC vinnerne for 2018
Premieutdeling

 

Trond Roger Larsen delte ut premie på 5000,- til Liv Undsgård, da hun klarte å slå festivalrekorden på størst fisk.

 

Kristian Waage (Harstad HK) sto for premieutrekkelsen, og han kunne fortelle at 53 barn hadde deltatt på det uoffisielle NM i kaifiske for barn, som ble holdt i forbindelse med NM. Det hadde vært stor iver og glede, selv om fangstene ikke hadde vært så store. Størst fisk ble en torsk på 51 cm.

 

Vinner av NM herreklassen ble Jostein Nybakke (Båstad HK), med totalt 112,45 kg. , mens vinner i dameklassen ble Liv Unsgaard (SDSFC), med 134,52 kg., mens seniorklassen ble vunnet av Svein Sellevold (Harstad HK) med 90,58 kg. Juniorvinner ble Nicolai Ødegård (Ski HK), med 52,7 kg.

Beste 4-mannslag ble SDSFC, bestående av Liv Unsgaard, Tom Unsgaard, Roar Sandvoll og Eivind Johannesen, med 341,94 kg. sammenlagt over to dager.

Premien for beste tomannslag gikk i år til Liv Unsgaard (SDSFC) og Sølvi Øverland (Harstad HK), og, med 211,57 kg.

Vinnere av NM herreklassen, Jostein Nybakke (Båstad HK), Helge Melhus (Nordvegen HK) og Petter Skudal (Oslo HK)
Vinnere av NM dameklassen, Liv Unsgaard (SDSFC) og Hilde Skiffard (Oslo HK)
Vinnere av NM seniorklassen, Svein Sellevold (Harstad HK), Roger Lunde (Harstad HK) og Øystein Gullaksen (Bergen HF)
Vinnere av NM juniorklassen, Nicolai Ødegård (Ski HK), Tobias Beltzersen (Båstad HK) og Marita Hermansen (Bergen HF)
Alle 4-mannslagene fra bronse til gull samlet på podiet
Beste 4-mannslag over tre dager, SDSFC – Tom Unsgaard, Liv Unsgaard, Roar Sandvoll og Eivind Johannesen
Vinner av størst fisk, Liv Unsgaard

Størst fisk ble ei kveite på 42,02 kg., fisket av Liv Unsgaard (SDSFC).

 

Undertegnede har ikke helt oversikten, men det ble i alle fall tatt 9 arter under festivalen – torsk, sei, uer, hyse, lange, brosme, makrell, steinbit og kveite.

Beste båtfører over to dager ble Svein Sellevold, med sjarken “Embla” – gratulerer! Det ble rettet en stor takk til alle de fabelaktige båtførerne som deltok – det er de som gjør det mulig for oss å være med på festivaler!

Beste båtfører over to dager, Svein Sellevold

Etter den offisielle premieutdelingen, gjorde kong Neptun og hans to fruer sitt inntog, og adlet klassevinnerne med sin trefork, til stor applaus fra salen!

 

Kong Neptun studerer Tor Arne Rygg
Liv adles av kongen
Gratulerer med 50- års jubileum!

 

Den smakfulle NM jakken ble videreført Kjetil Langvatn fra Båstad HK, da klubben vil være med å bidra til arrangering av NM på Måløy i 2020.

 

Kjetil ikledd den lekre NM- jakken

 

Til slutt gjenstår det bare å takke Harstad HK for en flott gjennomført festival, og for å gi oss muligheten til å være med på et spennende fiske i denne vakre landsdelen i nord!

 

 

Hilde Skiffard, Oslo HK

 

HERRER
Plass Fornavn Etternavn Klubb Dag 1 (Kg.) Dag 2 (Kg.) Sum Kg.
1 Jostein Nybakke Båstad HK 32.20 80.25 112.45
2 Helge Melhus Nordvegen HK 48.03 48.30 96.33
3 Petter Skudal Oslo HK 38.40 42.72 81.12
4 Tom Unsgaard SDSFC 15.50 58.77 74.27
5 Lars Hellum Oslo HK 39.00 34.70 73.70
6 Christoffer Jönsson Oslo HK 24.25 48.14 72.39
7 Lars Erik Berg Botne HK 39.40 30.07 69.47
8 Tor Arne Rygg Oslo HK 48.70 16.80 65.50
9 Eivind Johannesen SDSFC 24.20 39.10 63.30
10 Robin Wolf Ødegård Ski HK 23.20 32.65 55.85
11 Halvor Berg Erlid Oslo HK 29.10 26.70 55.80
12 Marius Holm Hansen Ski HK 18.75 35.70 54.45
13 Thomas Løland Ski HK 18.80 35.50 54.30
14 Robbie Robertson Nordvegen HK 40.05 13.75 53.80
15 Kjetil Langvatn Båstad HK 42.72 10.75 53.47
16 Kurt Hermann Andreas Tromsø HK 36.65 16.75 53.40
17 John Eilif Johansen Harstad HK 12.00 39.40 51.40
18 Bjørn Stein Nord-Jæren HK 24.95 26.00 50.95
19 Anders Dalvik Harstad HK 17.10 32.75 49.85
20 Carsten Stryhn Ski HK 5.00 41.15 46.15
21 Sven Solbakken Oslo HK 11.70 34.25 45.95
22 Lars Ottesen Oslo HK 12.30 32.45 44.75
23 Erling Brandsrød Sarpsborg HK 17.40 27.04 44.44
24 Andrè Martinsen Båstad HK 27.04 16.07 43.11
25 Nigel James Heam Harstad HK 23.70 17.09 40.79
26 Christer Wiik-Nilsen Båstad HK 14.70 25.60 40.30
27 Magne Steen Sarpsborg HK 14.80 25.25 40.05
28 Juha Rautavouma Harstad HK 12.20 27.30 39.50
29 Vegard Mikal Stokland Harstad HK 23.50 13.50 37.00
30 Roy Kristoffersen Harstad HK 8.20 23.10 31.30
31 Roar Nilsen Sarpsborg HK 7.10 24.04 31.14
32 Kristian Waage Harstad HK 20.30 10.30 30.60
33 Jan-Eric Herrstrøm Fredrikshald HK 8.90 17.35 26.25
34 Flemming Berg Christe Sarpsborg HK 12.90 12.75 25.65
35 Roar Hermansen Bergen HF 10.40 4.20 14.60
36 Tom Erik Larsen Harstad HK 2.50 0.00 2.50
SENIOR
1 Svein Sellevold Harstad HK 21.5 69.08 90.58
2 Roger Lunde Harstad HK 22.6 56.8 79.4
3 Øystein Gullaksen Bergen HF 17.05 57 74.05
4 Roar Sandvoll SDSFC 44.1 25.75 69.85
5 Arne Auestad Nord-Jæren HK 45.8 15.3 61.1
6 Runolf Lunden Oslo HK 23.2 37.75 60.95
7 Tor Haugen Fredrikshald 38.5 20.02 58.52
8 Geir Solland Nordvegen HK 17.5 39.7 57.2
9 Thor Magne Falch Oslo HK 16.3 36.2 52.5
10 Svein Erling Smolan Oslo HK 23.85 28.6 52.45
11 Dagfinn Karlsen Ski HK 19.75 30.7 50.45
12 Karl Johan Nilsson Nord-Jæren HK 16.75 30.08 46.83
13 Per Arne Hagen Oslo HK 30.25 15.04 45.29
14 Jan Berger Sarpsborg HK 23.1 21.9 45
14 Roald Henry Årsand Harstad HK 20 24.01 44.01
16 Fred Mørstad Ski HK 5.1 32.5 37.6
16 Øyvind Braa Oslo HK 17 18.05 35.05
18 Einar Knut Eliassen Bergen HF 1 30.09 31.09
19 Per Moen Båstad HK 14.5 15.6 30.1
20 Thormod Giswold Tromsø HK 17 10.75 27.75
21 Morten Østli Harstad HK 16.75 8.05 24.8
22 Thor Boger Ski HK 6.65 15.8 22.45
23 Kjell Finnesand Nord-Jæren HK 7.5 9.3 16.8
24 Roger Trandem Botne HK 6.1 10.55 16.65
25 Gunder Salbu Botne HK 0 14.35 14.35
26 Bjørn Grepperud Båstad HK 7.85 5 12.85
27 Stefan Falck Harstad HK 12.7 0 12.7
DAMER
1 Liv Unsgaard SDSFC 26.3 108.22 134.52
2 Hilde Skiffard Oslo HK 22.85 55.08 77.93
3 Sølvi Øverland Harstad HK 12 65.05 77.05
4 Kjersti Kristiansen Harstad HK 7.9 58.35 66.25
5 Torunn Handeland Oslo HK 47.4 16.25 63.65
6 Judith Larsen Harstad HK 25.2 28.15 53.35
7 Marianne Brynteson Botne HK 37.7 15.01 52.71
8 Johanne Årsand Harstad HK 23 26.65 49.65
9 Merete Årsand Harstad HK 11.9 33.45 45.35
10 Sonja Deryckere Ski HK 6.7 34.56 41.26
11 Anne Kathrine Ødegård Ski HK 20.8 11.8 32.6
JUNIOR
1 Nicolai Ødegård Ski HK 36.35 16.35 52.7
2 Tobias Baltzersen Båstad HK 17.4 31.4 48.8
3 Marita Hermansen Bergen HF 4.5 11.3 15.8
Resultater 4-mannslag over 2 dager:
Plass Fornavn Etternavn Lag Fredag (Kg.) Lørdag (Kg.) sum 2 dager Total (Kg.)
1 Liv Unsgaard Stavanger DSFC 26.3 108.22 134.52 341.94
Tom Unsgaard Stavanger DSFC 15.50 58.77 74.27
Roar Sandvoll Stavanger DSFC 44.1 25.75 69.85
Eivind Johannesen Stavanger DSFC 24.20 39.1 63.30
2 Petter Skudal Oslo HK 2 – Team Daiwa 38.40 42.72 81.12 284.52
Lars Hellum Oslo HK 2 – Team Daiwa 39.00 34.7 73.70
Tor Arne Rygg Oslo HK 2 – Team Daiwa 48.70 16.8 65.50
Torunn Handeland Oslo HK 2 – Team Daiwa 47.4 16.8 64.2
3 Jostein Nybakke Båstad HK 1 32.20 80.25 112.45 249.33
Kjetil Langvatn Båstad HK 1 42.72 10.75 53.47
Andrè Martinsen Båstad HK 1 27.04 16.07 43.11
Christer Wiik-Nilsen Båstad HK 1 14.70 25.6 40.30
4 Hilde Skiffard Oslo HK 1 22.85 55.08 77.93 248.77
Christoffer Jönsson Oslo HK 1 24.25 48.14 72.39
Thor Magne Falch Oslo HK 1 16.3 34.25 50.55
Sven Solbakken Oslo HK 1 11.70 36.2 47.90
5 Sølvi Øverland Harstad HK 1 12 65.05 77.05 246.3
Kjersti Kristiansen Harstad HK 1 7.9 58.35 66.25
Judith Larsen Harstad HK 1 25.2 28.15 53.35
Johanne Årsand Harstad HK 1 23 26.65 49.65
6 Helge Melhus Nordvegen HK 48.03 48.3 96.33 207.78
Geir Solland Nordvegen HK 17.5 39.7 57.2
Robbie Robertson Nordvegen HK 40.50 13.75 54.25
7 Runolf Lunden Oslo HK 3 – Old Dream Team 23.2 37.75 60.95 193.74
Svein Erling Smolan Oslo HK 3 – Old Dream Team 23.85 28.6 52.45
Per Arne Hagen Oslo HK 3 – Old Dream Team 30.25 15.04 45.29
Øyvind Braa Oslo HK 3 – Old Dream Team 17 18.05 35.05
8 Robin Wolf Ødegård Ski HK 1 23.20 32.65 55.85 187.05
Marius Holm Hansen Ski HK 1 18.75 35.7 54.45
Thomas Løland Ski HK 1 18.80 35.5 54.30
Thor Boger Ski HK 1 6.65 15.8 22.45
9 Svein Sellevold Harstad HK 2 21.5 69.08 90.58 182.77
John Eilif Johansen Harstad HK 2 12.00 39.4 51.40
Nigel James Heam Harstad HK 2 23.70 17.09 40.79
10 Arne Auestad Nord-Jæren HK 45.8 15.3 61.1 175.68
Bjørn Stein Nord-Jæren HK 24.95 26 50.95
Karl Johan Nilsson Nord-Jæren HK 16.75 30.08 46.83
Kjell Finnesand Nord-Jæren HK 7.5 9.3 16.8
11 Nicolai Ødegård Ski HK 2 36.35 16.35 52.7 164.16
Sonja Deryckere Ski HK 2 6.7 34.56 41.26
Fred Mørstad Ski HK 2 5.1 32.5 37.6
Anne Kathrine Ødegård Ski HK 2 20.8 11.8 32.6
12 Roger Lunde Harstad HK 3 22.6 56.8 79.4 162.2
Juha Rautavouma Harstad HK 3 12.20 27.3 39.50
Kristian Waage Harstad HK 3 20.30 10.3 30.60
Stefan Falck Harstad HK 3 12.7 0 12.7
13 Lars Erik Berg Botne HK 1 39.40 30.07 69.47 153.18
Marianne Brynteson Botne HK 1 37.7 15.01 52.71
Roger Trandem Botne HK 1 6.1 10.55 16.65
Gunder Salbu Botne HK 1 0 14.35 14.35
14 Erling Brandsrød Sarpsborg HK 1 17.40 27.04 44.44 141.28
Magne Steen Sarpsborg HK 1 14.80 25.25 40.05
Roar Nilsen Sarpsborg HK 7.10 24.04 31.14
Flemming Berg Christe Sarpsborg HK 1 12.90 12.75 25.65
15 Halvor Berg Erlid Oslo/ Harstad Mix 29.10 26.70 55.80 137.55
Lars Ottesen Oslo/ Harstad Mix 12.30 32.45 44.75
Vegard Mikal Stokland Oslo/ Harstad Mix 23.50 13.5 37.00
16 Øystein Gullaksen Bergen HF 17.05 57 74.05 135.54
Einar Knut Eliassen Bergen HF 1 30.09 31.09
Marita Hermansen Bergen HF 4.5 11.3 15.8
Roar Hermansen Bergen HF 10.40 4.2 14.60
17 Merete Årsand Harstad HK 4 11.9 33.45 45.35 114.16
Roald Henry Årsand Harstad HK 4 20 24.01 44.01
Morten Østli Harstad HK 4 16.75 8.05 24.8
18 Dagfinn Karlsen Ski HK 3 19.75 41.5 61.25 96.95
Carsten Stryhn Ski HK 3 5.00 30.7 35.70
19 Tobias Baltzersen Båstad HK 2 17.4 31.4 48.8 91.75
Per Moen Båstad HK 2 14.5 15.60 30.1
Bjørn Grepperud Båstad HK 2 7.85 5.00 12.85
20 Tor Haugen Fredrikshald HK 38.5 20.02 58.52 84.77
Jan-Eric Herrstrøm Fredrikshald HK 8.90 17.35 26.25
21 Anders Dalvik Harstad HK 5 17.10 32.75 49.85 83.65
Roy Kristoffersen Harstad HK 5 8.20 23.1 31.30
Tom Erik Larsen Harstad HK 5 2.50 0 2.50
22 Kurt Hermann Andreas Tromsø HK 36.65 16.75 53.40 81.15
Thormod Giswold Tromsø HK 17 10.75 27.75
23 Jan Berger Sarpsborg HK 2 23.1 21.9 45 45
Resultater 2-mannslag over 2 dager:
Plass Deltaker 1 Deltaker 2 Resulter dag 1 (Kg.) Resultater dag 2 (Kg.) Total Kg.
1 Sølvi Øverland Liv Unsgaard 12.00 26.30 65.05 108.22 211.57
2 Liv Unsgaard Tom Unsgaard 26.30 15.50 108.22 58.77 208.79
3 Liv Unsgaard Roar Sandvoll 26.30 44.10 108.22 25.75 204.37
4 Torunn Handeland Liv Unsgaard 47.40 26.30 16.30 108.22 198.22
5 Liv Unsgaard Eivind Johannesen 26.30 24.20 108.22 39.10 197.82
6 Geir Solland Helge Mehus 17.50 48.03 39.70 48.30 153.53
7 Torunn Handeland Petter Skudal 47.40 38.40 16.25 42.72 144.77
8 Roar Sandvoll Tom Unsgaard 44.10 15.50 25.75 58.77 144.12
9 Sølvi Øverland Kjersti Kristiansen 12.00 7.90 65.05 58.35 143.30
10 Torunn Handeland Sølvi Øverland 47.40 12.00 16.30 65.05 140.75
11 Eivind Johannesen Tom Unsgaard 24.20 15.50 39.10 58.77 137.57
12 Roar Sandvoll Eivind Johannesen 44.10 24.20 27.75 39.10 135.15
13 Judith Larsen Sølvi Øverland 25.20 12.00 28.15 65.05 130.40
14 Thor Magne Falch Christoffer Jönsson 16.30 24.25 36.20 48.14 124.89
15 Kjersti Kristiansen Kurt Herman Andreassen 7.90 36.65 58.35 16.75 119.65
16 Torunn Handeland Kjersti Kristiansen 7.90 36.65 16.30 58.35 119.20
17 Kjersti Kristiansen Svein Erling Smoland 7.90 23.85 58.35 28.60 118.70
18 Runolf Lunden Svein Erling Smoland 23.20 23.85 37.75 28.60 113.40
19 Geir Solland Robbie Robertson 17.50 40.50 39.70 13.75 111.45
20 Roger Lunde Roy Kristoffersen 22.60 8.20 56.80 23.10 110.70
21 Roald Henry Årsand Kjersti Kristiansen 20.00 7.90 24.01 58.35 110.26
22 Arne Auestad Karl Johan Nilsson 45.80 16.75 15.30 30.08 107.93
23 Roald Henry Årsand Torunn Handeland 20.00 47.40 24.01 16.30 107.71
24 Geir Solland Nigel James Hearn 17.50 23.70 39.70 17.09 97.99
25 Bjørn Stein Karl Johan Nilsson 24.95 16.75 26.00 30.08 97.78
26 Runolf Lunden Øyvind Braa 23.20 17.00 37.75 18.05 96.00
27 Nigel James Hearn Robbie Robertson 23.70 40.50 17.09 13.75 95.04
28 Roald Årsand Anders Dalvik 20.00 17.00 24.01 32.75 93.76
29 Roald Årsand Johanne Årsand 20.00 23.00 24.01 26.65 93.66
30 Roald Henry Årsand Merete Årsand 20.00 11.90 24.01 33.45 89.36
31 Christer Wiik-Nilsen Tobias Baltzersen 14.70 17.40 25.60 31.40 89.10
32 Fred Mørstad Dagfinn Karlsen 5.10 19.75 32.50 30.70 88.05
33 Jan-Eric Herrstrøm Tor Haugen 8.90 38.50 17.35 20.02 84.77
34 Erling Brandsrød Magne Steen 17.40 14.80 27.04 25.25 84.49
35 Roy Kristoffersen Svein Erling Smoland 8.20 23.85 23.10 28.60 83.75
36 Tom Erik Larsen Sølvi Øverland 2.50 12.00 0.00 65.05 79.55
37 Kristian Waage Nigel James Hearn 20.30 23.70 10.30 17.09 71.39
38 Roar Nilsen Flemming Berg Christensen 7.10 12.90 24.04 12.75 56.79
39 Kristian Waage Tom Erik Larsen 20.30 2.50 10.30 0.00 33.10
40 Roar Hermansen Marita Hermansen 10.40 4.50 4.20 11.30 30.40
Største fisker:
Plass Art Vekt (Kg.) Fisker Klubb
1 Kveite 42.020 Liv Unsgaard SDSFC
2 Kveite 31.900 Christoffer Jönsson Oslo HK
3 Torsk 18.800 Tor Arne Rygg Oslo HK
4 Torsk 18.000 Nicolai Ødegård Ski HK
5 Torsk 16.400 Carsten Stryhn Ski HK
6 Torsk 14.200 Thomas Løland Ski HK
7 Kveite 13.95 Lars Erik Berg Botne HK
8 Torsk 13.750 Runolf Lunden Oslo HK
9 Torsk 13.700 Øystein Gullaksen Bergen HF
9 Torsk 12.700 Tor Haugen Fredrikshald HK
11 Torsk 12.010 Marianne Brynteson Botne HK
12 Torsk 11.700 Øystein Gullaksen Bergen HF
14 Torsk 10.500 Arne Auestad Nord-Jæren HK
14 Torsk 8.850 Geir Solland Nordvegen HK
15 Torsk 8.700 Geir Solland Nordvegen HK
15 Torsk 8.700 Helge Melhus Nordvegen HK
17 Sei 8.400 Thor Magne Falch Oslo HK
18 Sei 8.350 Dagfinn Karlsen Ski HK
19 Sei 8.000 Robbie Robertson Nordvegen HK
20 Sei 7.750 Robin Wolf Ødegård Ski HK
21 Torsk 7.640 Nicolai Ødegård Ski HK
22 Brosme 7.400 Tom Unsgaard SDSFC
23 Sei 7.350 Kjetil Langvatn Båstad HK
24 Sei 7.000 Fred Mørstad Ski HK
25 Sei 6.850 Marius Holm Hansen Ski HK
26 Gråsteinbit 6.500 Tor Arne Rygg Oslo HK
26 Torsk 6.500 Roald Henry Årsand Harstad HK
28 Sei 6.200 Øyvind Braa Oslo HK
28 Sei 6.200 Runolf Lunden Oslo HK
28 Sei 6.200 Jan Berger Sarpsborg HJ
Resultat per båt over 2 dager:
Gjennomsnitt Kg. for alle ombord
Plass Båt Fredag Lørdag Sum
1 3. EMBLA 16.85 79.08 95.93
2 6. ROGLAVÆRINGEN 36.07 36.517 72.587
3 16. STOREGUTT 40.4 27.292 67.692
4 14. KARIN 16.3 45.666 61.966
5 10. SOLBRIS 13.3 45.142 58.442
6 8. VÅGAR 37.31 18.11 55.42
7 4. NOR 22.25 32.23 54.48
8 1. ÅRNES 26.747 27.518 54.265
9 9. VIKEN 19.348 29.852 49.2
10 11. JOHNNY JOHANSEN 17 22.35 39.35
11 13. SENJAPYNT 20.093 14.579 34.672
12 2. PIONER 16.45 17.247 33.697
13 17. STRØMSNES 10.975 20.32 31.295
14 12. WILD HALLY 14.15 12.53 26.68
15 7. ASORA 2 11.188 14.338 25.526
16 5. KJELL OTTO 20.414 20.414

Del innlegg

Facebook
Twitter

Relaterte innlegg