Tananger

Tanangerfestivalen 07-09. og NM 08-09. juni 2018

Torsdag 07. juni

Klokken 15.00 torsdag 07. juni var det nok en gang duket for spennende artsfiske på det sør-vestlandske hav – tacklebager så langt øyet kunne se, stenger nok til å dekke en fiskeflåte, og nok agn til å mette et lite sørlandsk tettsted prydet bryggen utenfor Hummeren Hotell i Tananger. Dette året ble det også arrangert NM, i regi av Stavanger Deep Sea Fishing Club (SDSFC), og dette gikk over to dager, 08. og 09. juni.

Før utror kunne en investere i tomannslag under NM dagene og agn i form av makrell, for undertegnedes del ble det også nytt en glimrende friskis i sommervarmen! For heldige med været må en jo si at vi kom til å være denne gangen – tørken over sør-vest norge så ikke ut til å gi seg med det første, og sol og lite vind alle dager var spådd fra de høyere metrologiske makter! Roar Sandvoll (SDSFC) holdt velkomsttale og informerte om fisket på brygga før utror, og fiskeskipperne fikk utdelt fiskepoengskjema.

Klargjøring på brygga før utror

Velkomsttale v/ Roar Sandvoll

Dette året var det en ny vri angående fiskeskippere – alle som var trukket ut til plass 1 ble automatisk fiskeskipper ombord på sin båt. Det var også litt endringer i poengutregningen fra tidligere år. Da fiskepoeng ombord før ble lagt sammen med prosent av båtvinn som tellende resultat, var det i år i hovedsak båtvinn- resultatene som var avgjørende for plasseringen en fikk i konkurransen. Hvis flere hadde samme båvinn-prosent, var fiskepoengene med på å rangere disse. En slik utregning var ment til å utligne forskjellene i fisket fra båt til båt, slik at alle som vant sin båt, uavhengig av om båten fant mye eller lite fisk, ville komme til topps på lista – Tanken var at en ikke kan gjøre det bedre enn å vinne sin egen båt etter de forholdene man har under fisket.

“Thorleif Nilsen” på vei ut

Utror fra Tananger Havn

Utsikt fra “Marie”

Denne dagen var jeg på treskøyta “Marie”, som var delt i to sider. Jeg var på styrbord side sammen med medfiskerne Lars Hellum (Oslo HK), Lars Ivar Tønnessen (SDSFC) og Søren Kristensen (SDFC). På den andre siden sto Johnny Helgesen, . Det var en fabelaktig båt å fiske fra, bred og stabil som hun var. Det var lystig lag på vei ut til Karlsmedgrunnen, helt til Lars Ivar på et tidspunkt et stykke ut på sjøen innså at den fabelaktige gule tacklebagen lå igjen på brygga i Tananger… På det tidspunkt hadde vi kjørt vel en time, så en retur var ikke mulig. Etter å ha følt på panikken, ble redningen Lars Hellum, som hadde et utvalg tackler å låne Tønnessen, og stemningen kom raskt opp på normalt nivå igjen.

Stemningen på topp!

Vi startet, som de andre båtene, fisket på Karlsmedgrunnen, et område med grunner på mellom 40 og 70 meter omgitt av kanter på ned mot 100 meters dyp. Alle startet med pilking etter lyr, noe som viste seg ikke å være et sjakktrekk for undertegnede… Det var ikke mye å se av arten, og det hadde nok vært et sjakktrekk å skifte til agn på et tidligere tidspunkt for min del… Johnny Helgesen på andre siden fikk flust med både torsk og lange på rød gummimakk og svenskepilk… Kunne jo delt litt med damene synes jeg… Hellum dro også bra med Torsk, og supplerte med andre arter, slik at han etter hvert oppnådde en pen poengsum i forhold til oss andre på styrbord side. Surmulingen fra undertegnede var et faktum da det ble innsett at dette var en skikkelig stang ut dag, og nappen uteble i høyeste grad… Resultatet mitt etter fiske på Karlsmed var kun 5 arter – torsk, lange, knurr, lusuer og sypike. Det var mye Pigghå ute på feltet denne dagen, og det ble en god del av disse ombord også. Knurren var imidlertid av fin størrelse, på rundt 400g, og det ble fablet om en mulig sølvknurr, så den ble tatt vare på for innveiing på brygga.

Klar for fiske på Karlsmed!

På Karlsmed (Foto: Are Andersen)

Etter å ha fisket på Karlsmed et par timer, gikk vi inn til 100 – meteren ved Feistein fyr etter hyse og hvitting.  Her traff vi bra med fisk, og de fleste fikk klippet begge artene, inkludert noen knurr som fant agnet uimotståelig. Vi gikk videre inn på grunnere sandpartier etter knurr og flyndre, og noen få av disse så dagens lys. Det ble også tatt en 3-4 fjesinger ombord.

“Jensen” ved land etter flatfisk og knurr

Søren med pipe i solnedgang

Opptelling av fiskepoeng – alltid like spennende!

Fin solnedgang på vei inn i 22.30 – tiden

Undertegnede gjorde dessverre ikke sitt for å bidra verken individuelt eller lagmessig denne ettermiddagen… Resultatet etter 5 timers fiske ble kun 13 klipp i kortet, fordelt på 7 arter, noe som resulterte i en poengsum på 102 fiskepoeng. Båtvinn gikk til Lars Hellum, med 117 fiskepoeng og 100 båtpoeng. Selv om ikke fisket var det mest fantastiske denne dagen, var det en veldig trivelig tur på sjøen med kjekke folk og en eksepsjonelt hyggelig og engasjert kaptein, som gjorde det han kunne for at alle skulle få en fin opplevelse på sjøen. Vi seilte inn til Hummeren i solnedgang i 22 – tiden, og på kaien ventet innveiing av eventuelle bonusfisk. Undertegnede spradet lykkelig over med knurren sin, og fortsatte diskré forbi etter synet av artsfrenden som lå utstilt foran vekta… Det viste seg at Are Andersen (Torungen HK) hadde fått et imponerende eksemplar på hele 635g. under fiske ved Feistein.

Liv på kaien om kvelden også!

Når en kom inn til kai, ventet det utmerket fiskesuppe på Hotellet for de som ønsket litt kveldsmat.

Vinner av herreklassen denne kvelden ble Are Andersen (Torungen HK) med 240 fiskepoeng og 100 båtpoeng. Are kunne forteller at forventingene var store, og at alle gledet seg til Tananger-festival og NM; “På vei bort ble det også kjent at jeg hadde trukket Mårten Kerlevsen denne kvelden, og det er første gang for meg på 11 festivaler her borte… Forventingene ble skyhøye og Kerlevsen sviktet ikke!”

Han delte jeg båt med Olav Byberg (SDSFC), Einar Eliassen (Bergen HF) og Jostein Nybakke (Båstad HK); “Som alltid når man er på Kerlevsen, så lar man båtfører styre showet – han tar oss til fisken, så da er det bare å få den opp! Vi begynte med å treffe Makrell og Sei. Her kom det opp noen slengere, men jeg klarte ikke å fylle kvoter… Olav fikk mange, og Jostein fikk en del Lyr som jeg slet med å få… Etter hvert ble det slutt på Sei og Makrell, og det kom opp litt Torsk… Jeg la om til Langetafs på pilken og små kroker over til Lusuer og Sypike. Tenkte det var like greit, siden Lyren ikke ville spille på lag med meg. Det endte opp i 5 langer, 8 Sypiker, 4 Lusuer og 1 Brosme.”

 

Are forteller videre at “Jeg skjønte at dette kunne bli en bra kveld, og knivet nok mest med Jostein om båtvinn nå. Jeg la derfor tilbake til pilk og makk, og fikk truet opp 1 Lyr – helt nydelig! Jeg hadde da fått Makrell, Sei, Torsk, Lyr, Brosme, Lange, Sypike og Lusuer… Jostein manglet Brosmen, men lå rett bak. Vi bestemte oss for å ta et flytt til et område med sand for å gjøre et forsøk etter Knurr. Her kom det opp Kolje og Knurr på meg, mens Olav klarte det kunststykket å få en Brosme på sanden! Etter dette bestemte vi oss for å reise inn for å prøve å få mere Kolje, Hvitting og Knurr. Flatfisk også hvis det ble tid. Jeg hadde da 10 arter, og ledet med 30 poeng på Jostein.”

Masse klipp i kortet! (foto: Are Andersen)

 

“Vi droppet 100 meteren på vei inn, og gikk inn i bunnen av bakken opp på 80 meter. Det bet ikke fantastisk der, men etter hvert som vi drev oppover, så kom det både hvitting og Kolje. Naturlig nok dro jeg bare kolje, siden det var jeg som trengte en hvitting mest for å få min 11. art… Etter hvert kom også den for meg og det ble flere til. Da var det ikke mye igjen av fisketiden og jeg tok på mitt knurrtackle i et forsøk på knurr og flatfiske siste tiden. Et solid hugg på ca. 45 meter, og opp kom en bamse av en knurr! Etter litt fomling lå beistet trygt i hoven og sprellet – jeg skjønte at dette kunne være fisken med stor F, og vekten stoppet på solide 635 gram. Jeg kjenner jo litt til Tanangerfestivalens historie, og vet at det er mange som har vunnet sølvknurren på mindre fisk enn dette. Flyndre ble det imidlertid ikke, og fisketiden gikk ut.

 

Are forteller avslutningsvis at “det ble en solid båtvinn med 11 arter, 50 hull i kortet og utrolige 240 fiskepoeng! Det er da 2 mer en min siste dag i 2017, som gav 238 poeng. Det viste seg at dette holdt til å vinne dagen og gi meg 100 norgescuppoeng denne kvelden. Når jeg tenker tilbake på fisket denne kvelden så synes jeg ikke at jeg fisket spesielt bra, eller til og med fikk den følelsen av god flyt… Det kom lett, og det er litt den følelsen man får av å ha vært med Kerlevsen… Så for å bruke et en fotballklisje – det var “ferdigscora”!”

Are Andersen med jumboknurren

 

Vinner av seniorklassen denne dagen ble Roar Sandvoll (SDSFC) med 174 fiskepoeng og 100 båtpoeng. Han var på båt med kaptein Svein I. Høyvik, sammen med medfiskerne Vigdis Sandvoll (SDSFC), Stig Helland (Bjørgvin HK) og Odd Kristiansen (SDSFC). De fisket på Karlsmed, og da det ikke var noe bet i sei og lyr, ble småfluer og gummimakk raskt skiftet ut med slep, småkroker og agn. Det resulterte i hele 9 klipp på lusuer, 6 klipp på sypike og flere smålanger. Han fikk også, foruten torsk og knurr, en liten steinbit på agnet.Da de talte opp poengene, viste det seg at han så vidt slo Stig Helland, men ellers var det veldig jevnt ombord. Det var god stemning ombord, og de hadde en flott dag på sjøen!

Dameklassen ble vunnet av Torunn Handeland (Trondheim HK), med 199 fiskepoeng og 100 båtpoeng. Torunn var på sjarken “Thorleif Nilsen” denne kvelden, med medfiskerne Per Moen (Båstad HK), Aksel Larsen (Bergen HF) og Karl Johan Nilsson (Nord-Jæren HK). Hun kunne fortelle at båten ikke var av det raskeste slaget, og når de nådde ut til Karlsmed, var de andre godt i gang med fiskingen. De traff ganske raskt på lyr, og hun avanserte med trippel lyr, hvorav to var bonus! Det var gummimakk og pilk som gjaldt, og det lønnet seg å variere fiskedybden, da lyren sto 8-10 meter over bunn. Etter endt fiske denne dagen, endte hun opp med 32 klipp i kortet, fordelt på 9 arter. Hun fikk blant annet 7 lyr (hvorav 3 bonus) og 9 torsk (hvorav 1 bonus). De kom inn som siste båt i 23 – tiden.

Kristian Hausken (Nordvegen HK) vant juniorklassen, med 217 fiskepoeng og 100 båtpoeng. Hausken kunne fortelle at han var på båten “Kåre Bakken”, sammen med John Olav florø-Larsen (Nord-Jæren HK), Eivind Johannesen (SDSFC) og Gunnar Nødseth (Bergen HF); “vi fisket ute ved Karlsmed hele dagen. Vi startet på lyren, men det tok litt tid før vi fant den. Men, etter hvert fikk vi noen av det slaget. Det viste seg og være flust av småtorsk denne kvelden, så kvota ble fylt opp fort! Jeg var også heldig og fikk opp en sei, som ble den eneste om bord hos oss.  Etter jeg var ferdig å pilke var det på med agn; fisken var bitevillig, og opp kom lusuer, lange, sypike, makrell og småtorsken såklart.”

Han forteller videre at “alle på båten fisket bra, men det var jeg og John Olav som hadde et lite forsprang på de andre. Da det gjenstod ca. en time, bestemte vi oss for å prøve på en grunne litt lengre inne, i håp om fylle på småsei. Sei var det ikke, men andre fiskeslag kom opp – jeg fylte på lusuer og sypike. På slutten pilket jeg igjen og fikk opp 2 bonus-lyrer som gjorde at jeg vant båten denne kvelden.”

Individuelle Resultater Dag 1:
Herrer
Plass Fornavn Etternavn Klubb Båtpoeng Fiskepoeng
1 Are Andersen Torungen HK 100,000 240
2 Petter Skudal Oslo HK 100,000 194
3 Henrik K. Vågenes Bjørgvin HK 100,000 184
3 Helge Melhus Nordvegen HK 100,000 184
5 Jarle Reitan Båstad HK 100,000 170
5 Robin Ødegård Ski HK 100,000 170
7 Joakim Helgesen Torungen HK 100,000 169
8 Andrè Martinsen Båstad HK 100,000 161
9 Kjetil Langvatn Båstad HK 100,000 145
10 Jonny Helgesen Torungen HK 100,000 134
11 Lars Hellum Oslo HK 100,000 117
12 Stein Rune Tveit Nordvegen HK 99,457
13 John Olav Florø-Larsen Nord-Jæren HK 97,235
14 Odd Kristiansen SDSFC 97,126
15 Stig Helland Bjørgvin HK 96,552
16 Richard Sjursen Oslo HK 93,793
17 Jon Terje Gudmestad SDSFC 90,541
18 Espen Knarvik Bjørgvin HK 90,000
19 Karl Ranin SDSFC 88,235
20 Jerry Sandvik SDSFC 86,957
21 Tom Unsgaard SDSFC 86,391
22 Geir Johannessen Bergen HF 85,821
23 Christian Sletmo Båstad HK 84,783
24 Rasmus Pedersen SDSFC 82,840
25 Stig Hetland Nord-Jæren HK 81,065
26 Jostein Nybakke Båstad HK 80,833
27 Carl Stiegler Båstad HK 80,412
28 Arne Robstad Torungen HK 78,866
29 Bjørn Pedersen SDSFC 78,235
30 Knut Folkvord SDSFC 75,000
31 Karl Nilsen Oslo HK 72,864
32 Harald Uthaug Bergen HF 72,680
33 Olav Byberg SDSFC 68,333
34 Aksel Larsen Bergen HF 67,839
35 Eivind Johannesen SDSFC 67,742
36 Roar Hermansen Bergen HF 66,897
37 Thomas Birkeland SDSFC 65,839
38 Marius Hansen Ski HK 62,252
39 Lars Ivar Tønnesen SDSFC 58,120
40 Kaj Pedersen SDSFC 56,522
41 Sigbjørn Hansen Ski HK 54,967
42 Kjell Olav Johnsen Bjørgvin HK 53,731
43 Kjell Byberg SDSFC 20,149
SENIOR
1 Roar Sandvoll SDSFC 100,000 174
2 Arne Reitan Båstad HK 100,000 151
3 Jerry Svendsson SDSFC 100,000 148
4 Geir Tveit Nordvegen HK 99,457
5 Eskild Pedersen SDSFC 97,826
6 Inge Olav Knudsen SDSFC 96,196
7 Søren Kristensen SDSFC 91,453
8 Karl Johan Nilsson Nord-Jæren 72,860
9 Morten Hvam Båstad HK 68,235
10 Helge Kjøndal Bergen HF 68,235
11 Leif Nygård Torungen HK 66,887
12 Geir Solland Nordvegen HK 66,304
13 Gunnar Nødseth Bergen HF 64,055
14 Per Moen Båstad HK 62,814
15 Einar Eliassen Bergen HF 59,583
DAMER
1 Torunn Handeland Trondheim HK 100,000 199
2 Hilde Skiffard Oslo HK 87,179
3 Liv Unsgaard SDSFC 86,335
4 Nina Rott SDSFC 77,703
5 Ragnhild Ottesen SDSFC 67,647
6 Anne K. Ødegård Ski HK 61,176
7 Vigdis Sandvoll SDSFC 51,149
JUNIOR
1 Kristian Hausken Nordvegen HK 100,000 217
2 Jonathan Bjørkheim SDSFC 79,730
3 Marita Hermansen Bergen HF 39,310
Resultater 4-mannslag:
Plass Fornavn Etternavn Lag Båtpoeng
1 Langvatn Kjetil Team Nordmark 100,00
Martinsen Andrè Team Nordmark 100,00
Reitan Arne Team Nordmark 100,00
Reitan Jarle Team Nordmark 100,00
400,00
2 Hausken Kristian Nordvegen HK 100,00
Melhus Helge Nordvegen HK 100,00
Tveit Stein Rune Nordvegen HK 99,46
Tveit Geir Nordvegen HK 99,46
398,91
3 Skudal Petter Oslo HK 100,00
Hellum Lars Oslo HK 100,00
Sjursen Richard Oslo HK 93,79
Skiffard Hilde Oslo HK 87,18
380,97
4 Handeland Torunn Mixed 2 100,00
Andersen Are Mixed 2 100,00
Florø-Larsen John Olav Mixed 2 97,24
Hetland Stig Mixed 2 81,07
378,30
5 Sandvoll Roar SDSFC 1 100,00
Kristiansen Odd SDSFC 1 97,13
Unsgaard Tom SDSFC 1 86,39
Johannesen Eivind SDSFC 1 67,74
351,26
6 Helgesen Jonny Torungen HK 1 100,00
Helgesen Joakim Torungen HK 1 100,00
Robstad Arne Torungen HK 1 78,87
Nygård Leif Torungen HK 1 66,89
345,75
7 Gudmestad Jon Terje SDSFC 2 90,54
Ranin Karl SDSFC 2 88,24
Unsgaard Liv SDSFC 2 86,34
Pedersen Bjørn SDSFC 2 78,24
343,35
8 Vågenes Henrik K. Bjørgvin HK 100,00
Helland Stig Bjørgvin HK 96,55
Knarvik Espen Bjørgvin HK 90,00
Johnsen Kjell Olav Bjørgvin HK 53,73
340,28
9 Pedersen Eskild Danskerne 97,83
Kristensen Søren Danskerne 91,45
Pedersen Rasmus Danskerne 82,84
Pedersen Kaj Danskerne 56,52
328,64
10 Knudsen Inge Olav SDSFC 3 96,20
Rott Nina SDSFC 3 77,70
Tønnesen Lars Ivar SDSFC 3 58,12
Sandvoll Vigdis SDSFC 3 51,15
283,17
11 Svensson Jerry SDSFC 5 100,00
Sandvik Jerry SDSFC 5 86,96
Folkvord Knut SDSFC 5 75,00
Byberg Kjell SDSFC 5 20,15
282,11
12 Bjørkheim Jonathan SDSFC 4 79,73
Byberg Olav SDSFC 4 68,33
Ottesen Ragnhild SDSFC 4 67,65
Birkeland Thomas SDSFC 4 65,84
281,55
13 Johannessen Geir Team Savage Gear 85,82
Kjøndal Helge Team Savage Gear 68,24
Larsen Aksel Team Savage Gear 67,84
Eliassen Einar Team Savage Gear 59,58
281,48
14 Ødegård Robin Ski HK 100,00
Hansen Marius Ski HK 62,25
Ødegård Anne K. Ski HK 61,18
Hansen Sigbjørn Ski HK 54,97
278,40
15 Sletmo Christian Båstad HK 84,78
Nybakke Jostein Båstad HK 80,83
Moen Per Båstad HK 62,81
Baltzersen Tobias Båstad HK
228,43

NM Dag 1 – Fredag 08. juni

Arrangørklubben SDSFC hadde forbarmet seg over de sent innkomne fiskerne fra dagen før, og lagt utror denne første NM dagen til klokken 09.00. Etter å ha bundet flere utmerkede tackler som jeg sannsynligvis ikke kom til å få bruk for, ble det tid til noen timer på øyet, og en god frokost før båtene la fra kai. Før utror informerte Sandvoll om vekten på gjeldende størst fisk i de respektive klassene dette gjaldt, og det ble foretatt premieutdeling for klassevinnerne fra dagen før.

Roar Sandvoll holder informasjonsmøte på brygga

Masse energi!

Denne dagen var jeg på fiskesjarken “Thorleif Nilsen”, sammen med Petter Skudal (Oslo HK), Robin Ødegård (Ski HK) og Anne Ødegård (Ski HK). Det var en del rulling på vei ut til Karlsmed, og noe bølger og strømsjø var det å stri med i dag. Mens vi tøffet og gikk utover til feltet, ble det færre og færre båter rundt oss – “jøss” tenkte jeg – vi kommer visst først fram! Det var før jeg skuet forover i baugen da vi nær var framme, og så alle de andre båtene allerede på plass på Karlsmed, godt i gang med fisket… Det var mye strømsjø hele dagen, men heldigvis hadde vi med en dreven skipper, som holdt båten utmerket på plass!

Flatt hav og blå himmel på vei ut

Ølberg på vei ut til Karlsmed

Ikke en bølge i horisonten!

Smeigedag!

Vi startet fisket med pilking etter lyr, men det viste seg at torsken var mer bitevillig enn førstnevnte. Vi fylte ganske effektivt opp med arten, og supplerte med makrellkvoten på et tidlig stadium. Undertegnede hadde stanga litt mer innafor ripa denne dagen, og avanserte med sypike, lusuer, knurr og lange. Tross i en hel bag full av fabelaktige, superfantastiske hjemmelagde tackler, endte jeg nok en gang opp med å bruke det utmerkede flyndre og langetacklet til Sølvkroken – 4 smålanger, 7 lusuer og 3 sypiker lot seg friste av de små krokene med makrell og råreke. Det var imidlertid ikke helt min dag denne dagen heller, jeg fikk ingen av de få lyrene som ble tatt opp, og når alle ombord traff sei, traff jeg – vel – ingenting…

På Karlsmed

På grunn av båtens sakte fart, valgte vi å bruke hele fisketiden på Karlsmed denne dagen. Petter Skudal hadde noen interessante fiskeplasser avmerket på kartplotteren, og disse ga uttelling på hyse og hvitting. Undertegnede fikk ikke sistnevnte, og innså etter hvert at det nok en gang ble nederlag og jumboplass ombord, da hun måtte se seg grundig slått av medfiskerne Skudal og Robin Ødegård, som i tillegg til å ha visket jevnt bra hele dagen, kunne briljere med eksotiske arter som brosme og sandflyndre… Ødegård hadde også en horngjel på som gikk av like ved ripa, noe vi andre synes var utrolig trist, og uttrykte vår store medlidenhet overfor tapet… Da vi lå ved Karlsmed hele dagen, ble vi desidert siste båt inn, noe som var gull for undertegnede, som skulle delta pen og nyvasket på forbundsstyremøte en halv time senere…

Vinner av herreklassen denne dagen ble Petter Skudal (Oslo HK) med 240 fiskepoeng og 100 båtpoeng, mens Torunn Handeland (Trondheim HK) igjen ble den gjeve vinner av dameklassen, med 175 fiskepoeng og 100 båtpoeng.

Torunn kunne fortelle at hun var på “Jensen” denne solskinnsdagen, sammen med medfiskerne Geir tveit (Nordvegen HK) og . De startet fisket på Karlsmedgrunnene, og her fikk hun opp 8 smålanger, 7 torsk, 3 brosmer, sypike, lusuer og makrell. Lyren glimret med sitt fravær denne gangen. De fortsatte inn mot Feistein og 100 – meteren. Her var det ikke så mye hyse å få, men hun fikk i stedet en bonustorsk på dypet!

Vinner av seniorklassen denne dagen ble Eskild Pedersen (SDSFC), med 167 fiskepoeng og båtvinn. Han kunne fortelle om en flott festival, med flott vær, gode fiskevenner og bra med fisk. På fredagen var han på “Kåre Bakken”, og de brukte hele fisketiden på Karlsmedgrunnen; “Her fikk jeg 7 arter og 22 fisk, som ga 167 fiskepoeng, og det var nok til å vinne båten. Jeg fikk blant annet 10 langer, 2 brosmer, knurr, sypike, makrell, torsk og lusuer, som alle bet på et tackle med to opphengere og en sleper etter en 200 grams pilk! Alle opphengerne besto av 0,45 line og størrelse 2 krok med litt perler av forskjellig farge (mest gult), agnet med ganske små makrellbiter. Det samme tacklet ble brukt alle dagene.” Eskild konkluderte med at “det var god stemning ombord, og alle hjalp hverandre med å klippe og håve fisk.”

Seier i juniorklassen gikk også denne gangen til Kristian Hausken (Nordvegen HK), med 175 fiskepoeng og 100 båtpoeng. Hausken kunne fortelle at han var fiskeskipper på “Ølberg”, sammen med Helge Kjøndal (Bergen HF), Bjørn Pedersen (SDSFC), Kjell Byberg (SDSFC) og Olav Byberg (SDSFC); vi gikk ut til Karlsmed denne dagen også, og begynte der vi fikk lyr i går. Lyren var i imidlertid borte, og bare torsk kom opp! Vi flyttet en del uten og finne helt fisken, men da vi kom litt lengre nord på grunna begynte det å bite. Jeg fisket bra her, og hadde nok 8-9 fisk oppe før de andre fikk noe. Det var lusuer, sypike, makrell og lange. Like etter fikk jeg knurr og hyse. Det var en periode vi traff en enorm stim med torsk, den tok på alt vi sendte ned og stod fra 5-40 meters dyp! Da alle hadde fylt med torsk, snakket jeg med kaptein Terje, og han foreslo at vi skulle gå innover, noe jeg var enig i.

Hausken forteller videre at de skulle teste et langevrak på vei innover; “her fikk alle beskjed fra båtføreren om å hive på en halv makrell og stor krok. Jeg hadde ikke helt trua på dette så, jeg fortsatte med og fiske med #6 er krokene mine. Rett etter jeg kom til bunn nappet det bra, og opp kom en ganske pen lange. Terje kom med håven og sikret fisken. Langen var bonus, og veide 2,99 kg, som viste seg å bli største lange i festivalen. Like etter hadde både Helge og Bjørn fisk på samtidig, men mistet de. Det var nok sannsynligvis også langer. Deretter gikk vi innover for å fiske hyse/hvitting. Alle fikk greit med fisk, hvitting var det lite av, men jeg klart å sikre en. Da fisketiden var ute telte vi poeng. Jeg vant båten med 175 fiskepoeng.”

 

Representantene for hovedstyret fikk lirket inn et styremøte når alle var kommet til kai, og det ble drøftet viktige saker i havfiskeverdenen.

Senere på kvelden var det duket for skalldyrbuffet og utdeling av NC plaketter og premier for norgescupen 2017.

Utdeling av NC plaketter for 2017 v/ Roar Sandvoll

NC vinner av herreklassen 2017, Tor Arne Rygg (Oslo HK)

NC vinner av dameklassen 2017, Torunn handeland (Trondheim HK) (red.anm, til venstre!)

NC vinner av juniorklassen 2017, Marius S. Hansen (Ski HK)

Individuelle Resultater Dag 2:
Herrer
Plass Fornavn Etternavn Klubb Båtpoeng Fiskepoeng
1 Petter Skudal Oslo HK 100,000 240
2 Stig Helland Bjørgvin HK 100,000 212
3 Karl Nilsen Oslo HK 100,000 209
4 Tor Arne Rygg Oslo HK 100,000 199
5 Lars Hellum Oslo HK 100,000 197
6 Henrik K. Vågenes Bjørgvin HK 100,000 179
6 Richard Sjursen Oslo HK 100,000 179
8 Helge Melhus Nordvegen HK 100,000 170
9 Joakim Helgesen Torungen HK 100,000 165
10 Eivind Johannesen SDSFC 100,000 153
11 Jostein Nybakke Båstad HK 100,000 148
12 John Olav Florø-Larsen Nord-Jæren HK 100,000 140
13 Jon Terje Gudmestad SDSFC 100,000 139
14 Jarle Reitan Båstad HK 100,000 137
15 Lars Ivar Tønnesen SDSFC 100,000 120
16 Geir Johannessen Bergen HF 97,006
17 Robin Ødegård Ski HK 95,417
18 Jonny Helgesen Torungen HK 94,472
19 Christian Sletmo Båstad HK 91,509
20 Stein Rune Tveit Nordvegen HK 91,429
21 Stig Hetland Nord-Jæren HK 89,944
22 Christoffer Jønsson Oslo HK 89,385
22 Marius Hansen Ski HK 89,385
24 Aksel Larsen Bergen HF 89,063
25 Karl Ranin SDSFC 89,051
26 Kjetil Langvatn Båstad HK 88,235
27 Andrè Martinsen Båstad HK 87,857
28 Arne Robstad Torungen HK 86,826
29 Roar Hermansen Bergen HF 86,275
30 Carl Stiegler Båstad HK 84,772
31 Jerry Sandvik SDSFC 84,571
32 Rasmus Pedersen SDSFC 83,030
33 Are Andersen Torungen HK 79,054
34 Sigbjørn Hansen Ski HK 77,654
35 Espen Knarvik Bjørgvin HK 74,820
36 Tom Unsgaard SDSFC 74,101
37 Kaj Pedersen SDSFC 73,684
38 Harald Uthaug Bergen HF 73,206
39 Erling Brandsrød Sarpsborg HK 69,281
40 Thomas Birkeland SDSFC 68,243
41 Odd Kristiansen SDSFC 60,417
42 Christer Danielsen Nord-Jæren HK 60,000
43 Kjell Byberg SDSFC 54,286
44 Kjell Olav Johnsen Bjørgvin HK 52,632
45 Bjørn Pedersen SDSFC 52,571
46 Olav Byberg SDSFC 51,429
47 Knut Folkvord SDSFC 45,833
SENIOR
1 Eskild Pedersen SDSFC 100,000 167
2 Geir Tveit Nordvegen HK 92,571
3 Søren Kristensen SDSFC 91,509
4 Karl Johan Nilsson Nord-Jæren HK 91,139
5 Roar Sandvoll SDSFC 88,514
6 Arne Reitan Båstad HK 85,030
7 Leif Nygård Torungen HK 81,176
8 Øyvind Andersen Nord-Jæren HK 74,286
9 Per Moen Båstad HK 73,381
10 Gunnar Nødseth Bergen HF 71,859
11 Geir Solland Nordvegen HK 71,667
12 Einar Eliassen Bergen HF 67,500
13 Thor Sletmo Ski HK 65,294
14 Inge Olav Knudsen SDSFC 64,286
15 Morten Hvam Båstad HK 63,128
16 Odd Langeid Oslo HK 54,271
17 Jerry Svendsson SDSFC 54,167
18 Kjell Finnesand Nord-Jæren HK 45,143
19 Helge Kjøndal Bergen HF 43,429
DAMER
1 Torunn Handeland Trondheim HK 100,000 175
2 Liv Unsgaard SDSFC 88,325
3 Anne K. Ødegård Ski HK 80,417
4 Nina Rott SDSFC 75,978
5 Hilde Skiffard Oslo HK 71,250
6 Linda Arnesen Oslo HK 60,000
7 Vigdis Sandvoll SDSFC 58,019
8 Ragnhild Ottesen SDSFC 49,635
JUNIOR
1 Kristian Hausken Nordvegen HK 100,000 175
2 Jonathan Bjørkheim SDSFC 70,051
3 Tobias Baltzersen Båstad HK 64,234
4 Marita Hermansen Bergen HF 61,438
5 Christian Yung Berg Olsen Oslo HK 58,788
Resultater 4-mannslag:
Plass Fornavn Etternavn Lag Båtpoeng
1 Hausken Kristian Nordvegen HK 100,00
Melhus Helge Nordvegen HK 100,00
Tveit Geir Nordvegen HK 92,57
Tveit Stein Rune Nordvegen HK 91,43
384,00
2 Skudal Petter Oslo HK 100,00
Hellum Lars Oslo HK 100,00
Sjursen Richard Oslo HK 100,00
Skiffard Hilde Oslo HK 71,25
371,25
3 Handeland Torunn Mix 2 100,00
Florø-Larsen John Olav Mix 2 100,00
Hetland Stig Mix 2 89,94
Andersen Are Mix 2 79,05
369,00
4 Helgesen Joakim Torungen HK 1 100,00
Helgesen Jonny Torungen HK 1 94,47
Robstad Arne Torungen HK 1 86,83
Nygård Leif Torungen HK 1 81,18
362,48
5 Reitan Jarle Team Nordmark 100,00
Langvatn Kjetil Team Nordmark 88,24
Martinsen Andrè Team Nordmark 87,86
Reitan Arne Team Nordmark 85,03
361,12
6 Pedersen Eskild Danskerne 100,00
Kristensen Søren Danskerne 91,51
Pedersen Rasmus Danskerne 83,03
Pedersen Kaj Danskerne 73,68
348,22
7 Ødegård Robin Ski HK 95,42
Hansen Marius Ski HK 89,39
Ødegård Anne K. Ski HK 80,42
Hansen Sigbjørn Ski HK 77,65
342,87
8 Gudmestad Jon Terje SDSFC 2 100,00
Ranin Karl SDSFC 2 89,05
Unsgaard Liv SDSFC 2 88,32
Pedersen Bjørn SDSFC 2 52,57
329,95
9 Nybakke Jostein Båstad HK 100,00
Sletmo Christian Båstad HK 91,51
Moen Per Båstad HK 73,38
Baltzersen Tobias Båstad HK 64,23
329,12
10 Vågenes Henrik K. Bjørgvin HK 100,00
Helland Stig Bjørgvin HK 100,00
Knarvik Espen Bjørgvin HK 74,82
Johnsen Kjell Olav Bjørgvin HK 52,63
327,45
11 Johannesen Eivind SDSFC 1 100,00
Sandvoll Roar SDSFC 1 88,51
Unsgaard Tom SDSFC 1 74,10
Kristiansen Odd SDSFC 1 60,42
323,03
12 Tønnesen Lars Ivar SDSFC 3 100,00
Rott Nina SDSFC 3 75,98
Knudsen Inge Olav SDSFC 3 64,29
Sandvoll Vigdis SDSFC 3 58,02
298,28
13 Johannessen Geir Team Savage Gear 97,01
Larsen Aksel Team Savage Gear 89,06
Eliassen Einar Team Savage Gear 67,50
Kjøndal Helge Team Savage Gear 43,43
297,00
14 Bjørkheim Jonathan SDSFC 4 70,05
Birkeland Thomas SDSFC 4 68,24
Byberg Olav SDSFC 4 51,43
Ottesen Ragnhild SDSFC 4 49,64
239,36
15 Sandvik Jerry SDSFC 5 84,57
Byberg Kjell SDSFC 5 54,29
Svensson Jerry SDSFC 5 54,17
Folkvord Knut SDSFC 5 45,83
238,86

NM Dag 2 – Lørdag 09. juni

Siste dag av NM var badet i sol og medfølgende havblikk! Etter inntak av frokost, informasjon fra herr Sandvoll, premieutdeling for klassevinnere fra dagen før og salg av agnfisk, bar det ut på havet nok en gang.

Morgenmøte på brygga

Utror fra Hummeren Hotell, nok en fin dag!

Denne sommerdagen var jeg på “Ølberg”, sammen med Stein Rune Tveit (Nordvegen HK), Roar Hermansen (Bergen HFF), Hermansen (Bergen HFF) og Arne Reitan (Båstad HK). Med oss var kjentsmann Terje Ølberg, som førte oss med sikker hånd mot Karlsmedgrunnene. På vei ut ble det observert både gråsel og hval (grindhval?), og andre båter hadde hatt følge av niser på veien.

“Thorleif Nilsen” på bøljan blå

Staselige “Fru Sand”

På Karlsmed begynte dagen med pilking etter lyr og torsk på ca. 60 meters dyp med, for min del, 2/0 rød bullmakk og 300 grams pilk i sølv fra biltema! Det ble ytret noen ufine ord til min fabelaktige pilk, som derimot viste seg å virke imponerende bra, da første nedslepp resulterte i en pen bonustorsk! Det var mye torsk rundt bunnen, men å komme ned til den viste seg å bli en utfordring – det var makrell i alle størrelser og i alle vannlag! For å fylle torskekvoten, måtte jeg til slutt ta av makken og bytte ut min fantastisk skinnende biltema svenskepilkimitasjon med en raskere Lucas pilk. På denne måten fikk jeg plukket torsken en og en og fylt kvoten på arten.

 

Full konsentrasjon ombord på “Lars Liseth”

Vi flyttet etterhvert litt rundt, og kom vekk fra den ivrige makrellen. Da var det fiske etter arter langs bunn som gjaldt, og jeg endte igjen opp med det fabelaktige Sølvkroken pingletackel fra dagen før. Dette fungerte utmerket, og resulterte i 4 langer, ei brosme, sandflyndre og lusuer. Sypikene hadde andre ærend denne dagen, og glimret med sitt fravær. Det var på denne tiden ganske jevnt ombord mellom Stein Rune, Arne og undertegnede, og det var antall arter som ville vise seg å være avgjørende for dagens båtvinner.

Når vi hadde ca. 1,5 time igjen av fisketiden, dro vi nord av grunna, på ei dybde på rundt 90 meter for å fiske etter hyse og hvitting. Undertegnede avanserte med 5 hyser, hvorav den ene var bonusfisk. Stein rune ledet på det tidspunkt med to arter, og jeg fisket det jeg kunne etter sypike, knurr og hvitting, tre arter jeg manglet. Rundt 20 minutter før fiskeslutt, fikk jeg opp en knurr – yess! Gleden var kortvarig, for like etter dro Tveit opp ei sandflyndre, og beholdt ledelsen på to arter til fiskets slutt.

Vinner av herreklassen denne fantastiske sommerdagen ble min medfisker Stein Rune Tveit, med 211 fiskepoeng og båtvinn. Han kunne fortelle at “så var det da siste dag i Tanangerfestivalen 2018 – et vanskelig valg hadde jeg om jeg skulle hanke gullnåler eller fiske for laget. De to forrige dagene tapte jeg båten med 1 fisk, så noe NM seier var utelukket. Allikevel måtte jeg tenkte på laget, noe som kanskje ikke var så verst mtp hvordan det gikk! Denne dagen var jeg ombord med selveste Terje Ølberg. Vi satte kursen ut mot Karlsmed. Jeg ville starte nord på grunnen hvor vi forrige dagen fant hyse og knurr, etter en liten samtale med Terje ble vi enige om dette, og etter en stund kjørte han rett forbi, og strake veien mot “varasanden” ute på Karlsmed! “Jaja, skit på”, da får vi starte der. Det var heller ikke så gale da de første nedslippene der endte opp med flere triple og doble med torsk, så torskekvoten var full i løpet av få minutter. Deretter kom makrellen. Flere ombord slet med å komme gjennom for å fylle på torsk. Den tida brukte jeg all min makt for å lure opp en sei eller en lyr, men også jeg slet med og komme gjennom. Kom til slutt gjennom 3 ganger, sveivde så 7 m opp fra bunn og pilket der. 2 av gangene kom det også dobbel torsk, men til sist kom endelig lyren! Når vi da flyttet litt rundt, fikk vi kanskje 1-2 nedslipp på bunn før makrellen var i gang igjen, så vi endte opp med å gjøre en del slike flytt, og det kom opp de artene vi ville ha. Ikke så forferdelig mange av hver og ikke alle fikk alle, men sånn er det noen dager.”

Stein Rune fortsetter med å fortelle at “når det var 2 timer igjen av fisketiden, ville Terje inn på vraket. Det skulle vise seg ikke å være en lett sak å få Terje til å gå på “ukjent grunn”, altså nord på grunnen, men etter en meget godsnakkende samtale fikk jeg viljen min og vi satte kursen nordover. Det var full klaff! Bang rett i fisk alle mann ombord. Hyse og hvitting og knurr i respektable mengder, også flere bonus. Det var forholdvis veldig jevnt ombord mellom Arne Reitan, meg og Hilde Skiffard. Plutselig får hilde en sandflyndre. Da var det bare å legge fra seg tanken om bonushyser og ned med tackle til sandflyndre. Mye overflatestrøm gjorde at det blir en del vas og tull her, så det gikk noen bonushyser og knurr tapt, men det skjer jo alle. Når det da var et kvarter igjen tok vi et siste flytt, da gikk vi noe grunnere og Hilde smalt til med en leeenge etterlengtet knurr (som hun ikke hadde), men 7 minutt før slutt kom pigadø meg sandflyndra til meg (og da var frøken Skiffard glad får man si! (red. adm.)). Da med 10 arter, var jeg rimelig sikker på at også jeg skulle endelig få et båtvinn denne festivalen, da jeg var millimetere i fra dagene før… Slik endte det også opp. Båtvinn med 211 fiskepoeng, meget fornøyd med det, spesielt da dette var dagsvinn, noe som alltid er like gøy!”

“Til slutt vil jeg takke Hummeren Hotell og SDSFC for nok en imponerende festival og en fantastisk langhelg. Kommer selvfølgelig tilbake neste år!”

Vinner av dameklassen ble også denne siste dagen Torunn Handeland (Trondheim HK), med 171 fiskepoeng og båtvinn. Torunn var på babord side ombord på “Tobias” med Christian Sletmo (Båstad HK), Eivind Johannessen (SDSFC) og Vigdis Sandvoll (SDSFC), og kan fortelle at de startet fisket på Karlsmed som vanlig. Her var det ingen brosmer å hente denne gangen, men det ble klipp på makrell, lange, torsk, knurr, lusuer, sypike og sandflyndre. Makrellen viste seg å bli veldig plagsom, men mens de balte med makrellen, kunne de glede seg over niser rundt båten og besøk av en sliten tussmørkesvermer, som satt seg på jakka til Torunn før den fløy videre ut i horisonten…

Etter å ha fisket herute en tid, gikk de inn mot 100 – meteren. På veien stoppet vi den grønne staken like ved, og her fylte hun seikvoten raskt. På dypet kom det opp både hvitting og hyse, sistnevnte kom 15 sekund før fiskeslutt, og ble helt avgjørende for dagens plassering. Når dagen var omme var det 33 klipp i kortet, fordelt på 10 arter (ingen bonus). Når poengene var talt opp, viste det seg at hun og Christian hadde samme poengsum, og det ble båtvinn på begge!

Torunn avslutter med å fortelle at hun hadde tre flotte dager på sjøen med bra vær og god stemning ombord. Når resultatene ble lagt sammen, viste det seg at hun ble totalvinner av Tanangerfestivalen for 3. gang – veldig moro!

Vinner av seniorklassen denne strålende dagen ble Jerry Svendsson (SDSFC), med 151 fiskepoeng og 100 båtpoeng. Han var ombord på “Kåre Rott”, og de startet også fisket på Karlsmedgrunnene. Han kan fortelle at “når vi 5 fiskere dro fra Karlsmed, hadde vi fått bra med torsk selv om vi var vært plaget av makrell. På vei inn til 100 – meteren hadde Liv ledelsen med ett poeng foran oss andre, som lå tett innpå! Liv hadde imidlertid allerede fått hyse som vi skulle inn etter nå. Noen korte stopp på vraket ga kun en bonuslyr til meg, tatt på en flue som Tom Unsgaard hadde gitt meg. De andre fikk to sypiker. På 100 – meteren fisket jeg med et tungt lodd og 2,5 meter tafs og bom, med krokstørrelse 2 og 4. Disse var agnet med lillefingerstore biter av makrell og blekksprut. Her fikk jeg 3 nye arter, og ved opptelling av poengene viste det seg at alle hadde mellom 130 – 150 fiskepoeng. Det var veldig jevnt og spennende!

Vinner av juniorklassen ble nok en gang Kristian Hausken, med 92,593 båtpoeng. Han var denne dagen på skøyta “fru Sand” på babord side, sammen med Geir tveit (Nordvegen HK), Stig Helland (Bjørgvin HK) og Nina Rott (SDSFC). Vi startet fisket på Karlsmed. Stig fisket veldig bra i starten, og hadde 7 arter før vi andre hadde 2 arter. Jeg stod midt på båten, og fisket under båten store deler av tiden, og vaset mye. Jeg fisket meg opp i løpet av dagen man klarte aldri og ta igjen Stig, som fortsatte å fiske bra. Denne dagen var det fullt av makrell, og vi hadde til tider problemer med å komme gjennom stimen! Ellers gikk det i det vanlige. Jeg fylte på sypike, lusuer, torsk og makrell, og jeg ble nummer 2 på båten denne dagen. Til slutt vil jeg takke SDSFC for et flott NM og tanangerfestival. Det har vært trivelige dager med hyggelige folk og flinke båtførere!”

Individuelle Resultater Dag 3:
Herrer
Plass Fornavn Etternavn Klubb Båtpoeng Fiskepoeng
1 Stein Rune Tveit Nordvegen HK 100,000 211,00
2 Robin Ødegård Ski HK 100,000 198,00
3 Jonny Helgesen Torungen HK 100,000 195,00
4 Odd Kristiansen SDSFC 100,000 194,00
5 Stig Helland Bjørgvin HK 100,000 189,00
6 Jarle Reitan Båstad HK 100,000 185,00
7 Stig Hetland Nord-Jæren HK 100,000 182,00
8 Lars Hellum Oslo HK 100,000 181,00
9 Carl Stiegler Båstad HK 100,000 180,00
10 John Olav Florø-Larsen Nord-Jæren HK 100,000 173,00
11 Christian Sletmo Båstad HK 100,000 171,00
11 Andrè Martinsen Båstad HK 100,000 171,00
13 Christer Danielsen Nord-Jæren HK 100,000 170,00
14 Tor Arne Rygg Oslo HK 100,000 158,00
14 Aksel Larsen Bergen HF 100,000 158,00
14 Knut Folkvord SDSFC 100,000 158,00
17 Helge Melhus Nordvegen HK 100,000 130,00
18 Petter Skudal Oslo HK 98,889
19 Eivind Johannesen SDSFC 96,491
20 Kjetil Langvatn Båstad HK 95,385
21 Harald Uthaug Bergen HF 95,364
22 Marius Hansen Ski HK 95,361
23 Are Andersen Torungen HK 94,737
24 Jostein Nybakke Båstad HK 94,615
25 Richard Sjursen Oslo HK 91,919
26 Espen Knarvik Bjørgvin HK 91,111
27 Henrik K. Vågenes Bjørgvin HK 90,506
28 Thomas Birkeland SDSFC 87,845
29 Arne Robstad Torungen HK 87,283
30 Kjell Byberg SDSFC 86,869
31 Jon Terje Gudmestad SDSFC 86,154
32 Tom Unsgaard SDSFC 86,093
33 Rasmus Pedersen SDSFC 84,795
34 Geir Johannessen Bergen HF 84,211
35 Kaj Pedersen SDSFC 81,868
36 Erling Brandsrød Sarpsborg HK 80,925
37 Sigbjørn Hansen Ski HK 79,897
38 Jerry Sandvik SDSFC 77,848
39 Karl Ranin SDSFC 74,595
40 Joakim Helgesen Torungen HK 74,054
41 Bjørn Pedersen SDSFC 74,033
42 Christoffer Jønsson Oslo HK 73,418
43 Olav Byberg SDSFC 73,171
44 Lars Ivar Tønnesen SDSFC 67,033
45 Karl Nilsen Oslo HK 66,471
46 Roar Hermansen Bergen HF 60,190
47 Kjell Olav Johnsen Bjørgvin HK 57,949
SENIOR
1 Jerry Svendsson SDSFC 100,000 151
2 Eskild Pedersen SDSFC 100,000 123
3 Leif Nygård Torungen HK 97,238
4 Karl Johan Nilsson Nord-Jæren HK 91,139
5 Roar Sandvoll SDSFC 90,728
6 Gunnar Nødseth Bergen HF 90,506
7 Søren Kristensen SDSFC 85,430
8 Geir Tveit Nordvegen HK 84,656
9 Arne Reitan Båstad HK 79,621
10 Morten Hvam Båstad HK 79,412
11 Øyvind Andersen Nord-Jæren HK 77,778
12 Inge Olav Knudsen SDSFC 76,923
13 Per Moen Båstad HK 75,000
14 Thor Sletmo Ski HK 73,418
15 Odd Langeid Oslo HK 59,412
16 Geir Solland Nordvegen HK 57,724
17 Helge Kjøndal Bergen HF 55,385
18 Einar Eliassen Bergen HF 53,757
19 Kjell Finnesand Nord-Jæren HK 34,959
DAMER
1 Torunn Handeland Trondheim HK 100,000 171,00
2 Hilde Skiffard Oslo HK 89,100
3 Linda Arnesen Oslo HK 87,975
4 Liv Unsgaard SDSFC 86,093
5 Anne K. Ødegård Ski HK 83,838
6 Vigdis Sandvoll SDSFC 79,532
7 Ragnhild Ottesen SDSFC 71,134
8 Nina Rott SDSFC 59,788
JUNIOR
1 Kristian Hausken Nordvegen HK 92,593
2 Tobias Baltzersen Båstad HK 80,541
3 Christian Yung Berg Olsen Oslo HK 72,785
4 Marita Hermansen Bergen HF 68,720
5 Jonathan Bjørkheim SDSFC 60,127
Resultater 4-mannslag:
Plass Fornavn Etternavn Lag F.P.+B.P.
1 Handeland Torunn Mix 2 100
Florø-Larsen John Olav Mix 2 100
Hetland Stig Mix 2 100
Andersen Are Mix 2 94,74
394,74
2 Hellum Lars Oslo HK 100
Skudal Petter Oslo HK 98,89
Sjursen Richard Oslo HK 91,92
Skiffard Hilde Oslo HK 89,1
379,91
3 Tveit Stein Rune Nordvegen HK 100
Melhus Helge Nordvegen HK 100
Hausken Kristian Nordvegen HK 92,59
Tveit Geir Nordvegen HK 84,66
377,25
4 Svensson Jerry SDSFC 5 100
Folkvord Knut SDSFC 5 100
Byberg Kjell SDSFC 5 86,87
Sandvik Jerry SDSFC 5 77,85
364,72
5 Kristiansen Odd SDSFC 1 100
Johannesen Eivind SDSFC 1 96,49
Sandvoll Roar SDSFC 1 90,73
Unsgaard Tom SDSFC 1 76,41
363,63
6 Reitan Jarle Team Nordmark 100,00
Langvatn Kjetil Team Nordmark 88,24
Martinsen Andrè Team Nordmark 87,86
Reitan Arne Team Nordmark 85,03
361,12
7 Ødegård Robin Ski HK 100
Hansen Marius Ski HK 95,36
Ødegård Anne K. Ski HK 83,84
Hansen Sigbjørn Ski HK 79,9
359,10
8 Helgesen Jonny Torungen HK 1 100
Nygård Leif Torungen HK 1 97,24
Robstad Arne Torungen HK 1 87,28
Helgesen Joakim Torungen HK 1 74,05
358,57
9 Pedersen Eskild Danskerne 100
Kristensen Søren Danskerne 85,43
Pedersen Rasmus Danskerne 84,8
Pedersen Kaj Danskerne 81,87
352,10
10 Sletmo Christian Båstad HK 100
Nybakke Jostein Båstad HK 94,62
Baltzersen Tobias Båstad HK 80,54
Moen Per Båstad HK 75
350,16
11 Helland Stig Bjørgvin HK 100
Knarvik Espen Bjørgvin HK 91,11
Vågenes Henrik K. Bjørgvin HK 90,51
Johnsen Kjell Olav Bjørgvin HK 57,95
339,57
12 Gudmestad Jon Terje SDSFC 2 86,154
Unsgaard Liv SDSFC 2 86,093
Ranin Karl SDSFC 2 74,595
Pedersen Bjørn SDSFC 2 74,03
320,87
13 Larsen Aksel Team Savage Gear 100
Johannessen Geir Team Savage Gear 84,21
Kjøndal Helge Team Savage Gear 55,38
Eliassen Einar Team Savage Gear 53,76
293,35
14 Birkeland Thomas SDSFC 4 87,85
Byberg Olav SDSFC 4 73,17
Ottesen Ragnhild SDSFC 4 71,13
Bjørkheim Jonathan SDSFC 4 60,13
292,28
15 Sandvoll Vigdis SDSFC 3 79,53
Knudsen Inge Olav SDSFC 3 76,92
Tønnesen Lars Ivar SDSFC 3 67,03
Rott Nina SDSFC 3 59,79

På lørdag kveld ble det foretatt premieutdeling før en, som alltid, glimrende middag på Hummeren Hotell. Det ble utdelt premier både i NM og Tanangerfestivalen, og de heldige vinnerne fikk utdelt flotte premier levert av Sølvkroken/ Nordic Outdoor.

Premiebordet er dekket!

Fullsatt lokale!

Premieutdeling v/ Roar Sandvoll

Totalvinner over tre dager ble i år John Olav Florø-Larsen (Nord-Jæren HK), med totalt 884,5 poeng – Gratulerer! Vinner i dameklassen sammenlagt ble Torunn Handeland (Trondheim HK), med 737,94 poeng, mens seniorklassen sammenlagt ble vunnet av Roar Sandvoll (SDSFC) med 798,19 poeng. Juniorvinner ble Jonathan Bjørkheim (SDSFC), med 487,88 poeng.

Premien for beste tomannslag gikk også i år til “Team Elvegris”, bestående av Tor Arne Rygg og Lars Hellum, begge fra Oslo HK.

 

Vinner av Tanangerfestivalen herreklassen, Lars Hellum (Oslo HK)

Vinner av Tanangerfestivalen dameklassen, Torunn Handeland (Trondheim HK)

Vinner av Tanangerfestivalen seniorklassen, Eskild Pedersen (SDSDFC)

Vinner av Tanangerfestivalen juniorklassen, Kristian Hausken (Nordvegen HK) (red anm: til høyre)

Beste tomannslag over NM-dagene, Lars Hellum og Tor Arne Rygg (begge Oslo HK)

Beste 4-mannslag over tre dager, Nordvegen HK. F.v.: Helge Melhus, Kristian Hausken, Stein Rune Tveit og Geir Tveit

Norgesmester dette året ble Stig Helland (Bjørgvin HK), med 200,401 poeng. Han hadde fått båtvinn begge dager, og vant foran de andre i samme situasjon med å ha flest fiskepoeng sammenlagt. Stig kan fortelle at de på fredagen dro ut til Karlsmed og fisket etter de vanlige sortene; “vi fikk ikke sei denne dagen, men sypike, lusuer, brosme, lange, torsk, lyr, og makrell. Så dro vi inn og stoppet på 100 meteren, hvor strømmen var veldig vanskelig, men vi fikk noen nedslipp og vi plukket hvitting, hyse og knurr. Jeg endte opp med 9 arter, men vant båten på å ha mange langer.” Han forteller videre at han var på den store skøyta på lørdagen; “vi dro igjen ut til Karlsmed, men dro ikke inn igjen. Vi så at alle de andre båtene flyttet mye, men siden det jevnt og trutt kom fisk over ripen så ble vi værende. Når vi tenkte tanken på å gå inn, så var det for sent. Men jeg endte opp med 9 sorter igjen og var storfornøyd med det!”

Torunn Handeland (Trondheim HK) ble NM mester i dameklassen, med 200 poeng, Karl Johan Nilsson (Nord-Jæren HK) vant seniorklassen med 191,139 poeng mens Kristian Hausken (Nordvegen HK) dro i land gull i juniorklassen med 192,593 poeng – gratulerer!

Beste lag under NM ble Nordvegen HK, bestående av Helge Melhus, Kristian Hausken, Stein Rune Tveit og Geir Tveit.

sølv- og bronsevinner NM herreklassen, Lars Hellum og Tor Arne Rygg

sølv-, gull- og bronsevinner NM dameklassen, Liv Unsgaard (SDSFC), Torunn Handeland (Trondheim HK) og Anne Ødegård (Ski HK)

gull-, bronse- og sølvvinner NM seniorklassen, Karl Johan Nilssen (Nord-Jæren HK), Leif Nygård (Torungen HK) og Roar Sandvoll (SDSDFC)

sølv-, gull- og bronsevinner NM juniorklassen, Tobias Baltzersen (Båstad HK), Kristian Hausken (Nordvegen HK) og Christian Yung Berg Olsen (Oslo HK)

beste 4-mannslag under NM, Nordvegen HK

Det ble delt ut flotte gullnåler til de heldige som hadde fått størst fisk av slagene torsk, brosme, lange, hyse, lyr og flatfisk. Størst fisk ble en torsk på 3,030 kg. fisket av Karl Ranin (SDSFC).

 

Den prestisjefulle “sølvknurren” gikk i år til Are Andersen (Torungen HK), og veide respektable 0,635 kg. Are forteller at “knurren min ble festivalens største, og det er stort å vinne det flotte trofeet til Bjarne Aase. Nesten så det var skrevet i stjernene etter at jeg havnet på forsiden av festivalmagasinet med fjorårets nest største knurr! Hatten av til SDSFC for et strålende arrangement som vanlig!”

 

Vinner av den gjeve sølvknurren, Are Andersen (Torungen HK)

 

Undertegnede har ikke helt oversikten i år, men det ble i alle fall tatt 17 arter under festivalen – torsk, sei, lyr, hyse, hvitting, lange, brosme, makrell, knurr, sandflyndre, rødspette, lusuer, sypike, steinbit, breiflabb, fjesing og horngjel.

Beste båtfører over tre dager ble Toralf Vigdel, med en sum på totalt 1195 poeng (sum av båtpoeng til de to beste deltakerne ombord per dag). Det ble rettet en stor takk til alle de fabelaktige båtførerne som deltok – det er de som gjør det mulig for oss å være med på festivaler!

I etterkant av premieutdelingen, delte forbundsstyret ut hedersmerke i sølv til Per Moen (Båstad HK), for hans innsats innen havfiskeforbundet, blant annet som medlem av styret og som redaktør av “Havfiskeren” over mange år – gratulerer!

Hedersmerke ble delt ut til Per Moen (Båstad HK)

Vårt nye hedersmedlem – gratulerer!

En stor takk til Stavanger Deep Sea Fishing Club for en som alltid trivelig og velorganisert festival – nedtellingen til neste år er allerede i gang!

Til ettertanke kan nevnes at årets festivalaften og premieutdeling dessverre var sterkt preget av høyt alkoholinntak og sjenerende oppførsel fra enkelte av deltakere. Undertegnede oppfordrer alle til å tenke seg om to ganger før de drikker seg kanakkas før slike arrangementer, da det av mange kan oppleves svært ubehagelig og sjenerende. Ikke minst er det et faktum at det ofte er juniormedlemmer tilstede, og overdrevent inntak av alkohol hører ikke hjemme i slike settinger! Skjerpings!

Hilde Skiffard, Oslo HK

Resultater NM Sammenlagt
Herrer
Plass Fornavn Etternavn Klubb Dag 1 Dag 2 Sum BP Sum FP
1 Stig Helland Bjørgvin HK 100,000 100,000 200,000 401
2 Lars Hellum Oslo HK 100,000 100,000 200,000 378
3 Tor Arne Rygg Oslo HK 100,000 100,000 200,000 357
4 Jarle Reitan Båstad HK 100,000 100,000 200,000 322
5 John Olav Florø-Larsen Nord-Jæren HK 100,000 100,000 200,000 313
6 Helge Melhus Nordvegen HK 100,000 100,000 200,000 300
7 Petter Skudal Oslo HK 100,000 98,889 198,889
8 Eivind Johannesen SDSFC 100,000 96,491 196,491
9 Robin Ødegård Ski HK 95,417 100,000 195,417
10 Jostein Nybakke Båstad HK 100,000 94,615 194,615
11 Jonny Helgesen Torungen HK 94,472 100,000 194,472
12 Richard Sjursen Oslo HK 100,000 91,919 191,919
13 Christian Sletmo Båstad HK 91,509 100,000 191,509
14 Stein Rune Tveit Nordvegen HK 91,429 100,000 191,429
15 Henrik K. Vågenes Bjørgvin HK 100,000 90,506 190,506
16 Stig Hetland Nord-Jæren HK 89,944 100,000 189,944
17 Aksel Larsen Bergen HF 89,063 100,000 189,063
18 Andrè Martinsen Båstad HK 87,857 100,000 187,857
19 Jon Terje Gudmestad SDSFC 100,000 86,154 186,154
20 Carl Stiegler Båstad HK 84,772 100,000 184,772
21 Marius Hansen Ski HK 89,385 95,361 184,746
22 Kjetil Langvatn Båstad HK 88,235 95,385 183,620
23 Geir Johannessen Bergen HF 97,006 84,211 181,217
24 Arne Robstad Torungen HK 86,826 87,283 174,109
25 Joakim Helgesen Torungen HK 100,000 74,054 174,054
26 Are Andersen Torungen HK 79,054 94,737 173,791
27 Harald Uthaug Bergen HF 73,206 95,364 168,570
28 Rasmus Pedersen SDSFC 83,030 84,795 167,825
29 Lars Ivar Tønnesen SDSFC 100,000 67,033 167,033
30 Karl Nilsen Oslo HK 100,000 66,471 166,471
31 Espen Knarvik Bjørgvin HK 74,820 91,111 165,931
32 Karl Ranin SDSFC 89,051 74,595 163,646
33 Christoffer Jønsson Oslo HK 89,385 73,418 162,803
34 Jerry Sandvik SDSFC 84,571 77,848 162,419
35 Odd Kristiansen SDSFC 60,417 100,000 160,417
36 Tom Unsgaard SDSFC 74,101 86,093 160,194
37 Christer Danielsen Nord-Jæren HK 60,000 100,000 160,000
38 Sigbjørn Hansen Ski HK 77,654 79,897 157,551
39 Thomas Birkeland SDSFC 68,243 87,845 156,088
40 Kaj Pedersen SDSFC 73,684 81,868 155,552
41 Erling Brandsrød Sarpsborg HK 69,281 80,925 150,206
42 Roar Hermansen Bergen HF 86,275 60,190 146,465
43 Knut Folkvord SDSFC 45,833 100,000 145,833
44 Kjell Byberg SDSFC 54,286 86,869 141,155
45 Bjørn Pedersen SDSFC 52,571 74,033 126,604
46 Olav Byberg SDSFC 51,429 73,171 124,600
47 Kjell Olav Johnsen Bjørgvin HK 52,632 57,949 110,581
Senior
1 Eskild Pedersen SDSFC 100,000 100,000 200,000
2 Karl Johan Nilsson Nord-Jæren HK 100,000 91,139 191,139
3 Roar Sandvoll SDSFC 88,514 90,728 179,242
4 Leif Nygård Torungen HK 81,176 97,238 178,414
5 Geir Tveit Nordvegen HK 92,571 84,656 177,227
6 Søren Kristensen SDSFC 91,509 85,430 176,939
7 Arne Reitan Båstad HK 85,030 79,621 164,651
8 Gunnar Nødseth Bergen HF 71,859 90,506 162,365
9 Jerry Svendsson SDSFC 54,167 100,000 154,167
10 Øyvind Andersen Nord-Jæren HK 74,286 77,778 152,064
11 Per Moen Båstad HK 73,381 75,000 148,381
12 Morten Hvam Båstad HK 63,128 79,412 142,540
13 Inge Olav Knudsen SDSFC 64,286 76,923 141,209
14 Thor Sletmo Ski HK 65,294 73,418 138,712
15 Geir Solland Nordvegen HK 71,667 57,724 129,391
16 Einar Eliassen Bergen HF 67,500 53,757 121,257
17 Odd Langeid Oslo HK 54,271 59,412 113,683
18 Helge Kjøndal Bergen HF 43,429 55,385 98,814
19 Kjell Finnesand Nord-Jæren HK 45,143 34,959 80,102
Damer
1 Torunn Handeland Trondheim HK 100,000 100,000 200,000
2 Liv Unsgaard SDSFC 88,325 86,093 174,418
3 Anne K. Ødegård Ski HK 80,417 83,838 164,255
4 Hilde Skiffard Oslo HK 71,250 89,100 160,350
5 Linda Arnesen Oslo HK 60,000 87,975 147,975
6 Vigdis Sandvoll SDSFC 58,019 79,532 137,551
7 Nina Rott SDSFC 75,978 59,788 135,766
8 Ragnhild Ottesen SDSFC 49,635 71,134 120,769
Junior
1 Kristian Hausken Nordvegen HK 100,000 92,593 192,593
2 Tobias Baltzersen Båstad HK 64,234 80,541 144,775
3 Christian Yung Berg Olsen Oslo HK 58,788 72,785 131,573
4 Jonathan Bjørkheim SDSFC 70,051 60,127 130,178
5 Marita Hermansen Bergen HF 61,438 68,720 130,158
4 – Mannslag NM
Fornavn Etternavn Lag BP Fredag BP Lørdag Sum
1 Helge Melhus Nordvegen HK 100,000 100,000 200,000
Kristian Hausken Nordvegen HK 100,000 92,593 192,593
Stein Rune Tveit Nordvegen HK 91,429 100,000 191,429
Geir Tveit Nordvegen HK 92,571 84,656 177,227
761,249
2 Lars Hellum Oslo HK 1 100,000 100,000 200,000
Tor Arne Rygg Oslo HK 1 100,000 100,000 200,000
Petter Skudal Oslo HK 1 100,000 98,889 198,889
Hilde Skiffard Oslo HK 1 71,250 89,100 160,350
759,239
3 Jarle Reitan Båstad HK 2 100,000 100,000 200,000
Andrè Martinsen Båstad HK 2 87,857 100,000 187,857
Kjetil Langvatn Båstad HK 2 88,235 95,385 183,620
Arne Reitan Båstad HK 2 85,030 79,621 164,651
736,128
4 Jonny Helgesen Torungen HK 94,472 100,000 194,472
Leif Nygård Torungen HK 81,176 97,238 178,414
Arne Robstad Torungen HK 86,826 87,283 174,109
Joakim Helgesen Torungen HK 100,000 74,054 174,054
721,049
5 John Olav Florø-Larsen Nord-Jæren HK 100,000 100,000 200,000
Stig Hetland Nord-Jæren HK 89,944 100,000 189,944
Christer Danielsen Nord-Jæren HK 60,000 100,000 160,000
Øyvind Andersen Nord-Jæren HK 74,286 77,778 152,064
702,008
6 Eskild Pedersen SDSFC 6 100,000 100,000 200,000
Søren Kristensen SDSFC 6 91,509 85,430 176,939
Rasmus Pedersen SDSFC 6 83,030 84,795 167,825
Kaj Pedersen SDSFC 6 73,684 81,868 155,552
700,316
7 Eivind Johannesen SDSFC 1 100,000 96,491 196,491
Roar Sandvoll SDSFC 1 88,514 90,728 179,242
Odd Kristiansen SDSFC 1 60,417 100,000 160,417
Tom Unsgaard SDSFC 1 74,101 76,410 150,511
686,661
8 Jostein Nybakke Båstad HK 1 100,000 94,615 194,615
Christian Sletmo Båstad HK 1 91,509 100,000 191,509
Per Moen Båstad HK 1 73,381 75,000 148,381
Tobias Baltzersen Båstad HK 1 64,234 80,541 144,775
679,280
9 Robin Ødegård Ski HK 95,417 100,000 195,417
Marius Hansen Ski HK 89,385 95,361 184,746
Sigbjørn Hansen Ski HK 77,654 79,897 157,551
Thor Sletmo Ski HK 65,294 73,418 138,712
676,426
10 Stig Helland Bjørgvin HK 100,000 100,000 200,000
Henrik K. Vågenes Bjørgvin HK 100,000 90,506 190,506
Espen Knarvik Bjørgvin HK 74,820 91,111 165,931
Kjell Olav Johnsen Bjørgvin HK 52,632 57,949 110,581
667,018
11 Jon Terje Gudmestad SDSFC 2 100,000 86,154 186,154
Liv Unsgaard SDSFC 2 88,325 86,093 174,418
Karl Ranin SDSFC 2 89,051 74,595 163,646
Bjørn Pedersen SDSFC 2 52,571 74,033 126,604
650,822
12 Karl Nilsen Oslo HK 2 100,000 66,471 166,471
Christoffer Jønsson Oslo HK 2 89,385 73,418 162,803
Linda Arnesen Oslo HK 2 60,000 87,975 147,975
Christian Yung Berg Olsen Oslo HK 2 58,788 72,785 131,573
608,822
13 Harald Uthaug Bergen HF 1 73,206 95,364 168,570
Gunnar Nødseth Bergen HF 1 71,859 90,506 162,365
Roar Hermansen Bergen HF 1 86,275 60,190 146,465
Marita Hermansen Bergen HF 1 61,438 68,720 130,158
607,558
14 Jerry Sandvik SDSFC 5 84,571 77,848 162,419
Jerry Svendsson SDSFC 5 54,167 100,000 154,167
Knut Folkvord SDSFC 5 45,833 100,000 145,833
Kjell Byberg SDSFC 5 54,286 86,869 141,155
603,574
15 Aksel Larsen Bergen HF 2 89,063 100,000 189,063
Geir Johannessen Bergen HF 2 97,006 84,211 181,217
Einar Eliassen Bergen HF 2 67,500 53,757 121,257
Helge Kjøndal Bergen HF 2 43,429 55,385 98,814
590,351
16 Lars Ivar Tønnesen SDSFC 3 100,000 67,033 167,033
Inge Olav Knudsen SDSFC 3 64,286 76,923 141,209
Vigdis Sandvoll SDSFC 3 58,019 79,532 137,551
Nina Rott SDSFC 3 75,978 59,788 135,766
581,559
17 Thomas Birkeland SDSFC 4 68,243 87,845 156,088
Jonathan Bjørkheim SDSFC 4 70,051 60,127 130,178
Olav Byberg SDSFC 4 51,429 73,171 124,600
Ragnhild Ottesen SDSFC 4 49,635 71,134 120,769
531,635
2 – mannslag NM
Plass Fornavn Etternavn Klubb BP Fredag BP Lørdag Sum
1 Lars Hellum Oslo HK 100 100 200
Tor Arne Rygg Oslo HK 100 100 200
400
2 Kristian Hausken Nordvegen HK 100 92,593 192,593
Helge Melhus Nordvegen HK 100 100 200
392,593
3 Helge Melhus Nordvegen HK 100 100 200
Stein Runde Tveit Nordvegen HK 91,429 100 191,429
391,429
Resultater sammenlagt over 3 dager:
Individuelle Resultater:
HERRER
Plass Fornavn Etternavn Klubb Dag 1 Dag 2 Dag 3 Sum BP Sum FP
1 Lars Hellum Oslo HK 100,000 100,000 100,000 300,000 495
2 Jarle Reitan Båstad HK 100,000 100,000 100,000 300,000 492
3 Helge Melhus Nordvegen HK 100,000 100,000 100,000 300,000 484
4 Petter Skudal Oslo HK 100,000 100,000 98,889 298,889
5 John Olav Florø-Larsen Nord-Jæren HK 97,235 100,000 100,000 297,235
6 Stig Helland Bjørgvin HK 96,552 100,000 100,000 296,552
7 Robin Ødegård Ski HK 100,000 95,417 100,000 295,417
8 Jonny Helgesen Torungen HK 100,000 94,472 100,000 294,472
9 Stein Rune Tveit Nordvegen HK 99,457 91,429 100,000 290,886
10 Henrik K. Vågenes Bjørgvin HK 100,000 100,000 90,506 290,506
11 Andrè Martinsen Båstad HK 100,000 87,857 100,000 287,857
12 Richard Sjursen Oslo HK 93,793 100,000 91,919 285,712
13 Kjetil Langvatn Båstad HK 100,000 88,235 95,385 283,620
14 Jon Terje Gudmestad SDSFC 90,541 100,000 86,154 276,695
15 Christian Sletmo Båstad HK 84,783 91,509 100,000 276,292
16 Jostein Nybakke Båstad HK 80,833 100,000 94,615 275,448
17 Joakim Helgesen Torungen HK 100,000 100,000 74,054 274,054
18 Are Andersen Torungen HK 100,000 79,054 94,737 273,791
19 Stig Hetland Nord-Jæren HK 81,065 89,944 100,000 271,009
20 Geir Johannessen Bergen HF 85,821 97,006 84,211 267,038
21 Carl Stiegler Båstad HK 80,412 84,772 100,000 265,184
22 Eivind Johannesen SDSFC 67,742 100,000 96,491 264,233
23 Odd Kristiansen SDSFC 97,126 60,417 100,000 257,543
24 Aksel Larsen Bergen HF 67,839 89,063 100,000 256,902
25 Espen Knarvik Bjørgvin HK 90,000 74,820 91,111 255,931
26 Arne Robstad Torungen HK 78,866 86,826 87,283 252,975
27 Karl Ranin SDSFC 88,235 89,051 74,595 251,881
28 Rasmus Pedersen SDSFC 82,840 83,030 84,795 250,665
29 Jerry Sandvik SDSFC 86,957 84,571 77,848 249,376
30 Marius Hansen Ski HK 62,252 89,385 95,361 246,998
31 Tom Unsgaard SDSFC 86,391 74,101 86,093 246,585
32 Harald Uthaug Bergen HF 72,680 73,206 95,364 241,250
33 Karl Nilsen Oslo HK 72,864 100,000 66,471 239,335
34 Lars Ivar Tønnesen SDSFC 58,120 100,000 67,033 225,153
35 Thomas Birkeland SDSFC 65,839 68,243 87,845 221,927
36 Knut Folkvord SDSFC 75,000 45,833 100,000 220,833
37 Roar Hermansen Bergen HF 66,897 86,275 60,190 213,362
38 Sigbjørn Hansen Ski HK 54,967 77,654 79,897 212,518
39 Kaj Pedersen SDSFC 56,522 73,684 81,868 212,074
40 Bjørn Pedersen SDSFC 78,235 52,571 74,033 204,839
41 Tor Arne Rygg Oslo HK 100,000 100,000 200,000
42 Olav Byberg SDSFC 68,333 51,429 73,171 192,933
43 Kjell Olav Johnsen Bjørgvin HK 53,731 52,632 57,949 164,312
44 Christoffer Jønsson Oslo HK 89,385 73,418 162,803
45 Kjell Byberg SDSFC 20,149 54,286 86,869 161,304
46 Christer Danielsen Nord-Jæren HK 60,000 100,000 160,000
47 Erling Brandsrød Sarpsborg HK 69,281 80,925 150,206
SENIOR
1 Eskild Pedersen SDSFC 97,826 100,167 100,000 297,993
2 Roar Sandvoll SDSFC 100,000 88,514 90,728 279,242
3 Geir Tveit Nordvegen HK 99,457 92,571 84,656 276,684
4 Søren Kristensen SDSFC 91,453 91,509 85,430 268,392
5 Arne Reitan Båstad HK 100,000 85,030 79,621 264,651
6 Karl Johan Nilsson Nord-Jæren HK 72,860 100,192 91,139 264,191
7 Jerry Svendsson SDSFC 100,000 54,167 100,000 254,167
8 Leif Nygård Torungen HK 66,887 81,176 97,238 245,301
9 Inge Olav Knudsen SDSFC 96,196 64,286 76,923 237,405
10 Gunnar Nødseth Bergen HF 64,055 71,859 90,506 226,420
11 Per Moen Båstad HK 62,814 73,381 75,000 211,195
12 Morten Hvam Båstad HK 68,235 63,128 79,412 210,775
13 Geir Solland Nordvegen HK 66,304 71,667 57,724 195,695
14 Einar Eliassen Bergen HF 59,583 67,500 53,757 180,840
15 Helge Kjøndal Bergen HF 68,235 43,429 55,385 167,049
16 Øivind Andersen Nord-Jæren HK 74,286 77,778 152,064
17 Thor Sletmo Ski HK 65,294 73,418 138,712
18 Odd Langeid Oslo HK 54,271 59,412 113,683
19 Kjell Finnesand Nord-Jæren HK 45,143 34,959 80,102
DAMER
1 Torunn Handeland Trondheim HK 100,000 100,000 100,000 300,000
2 Liv Unsgaard SDSFC 86,335 88,325 86,093 260,753
3 Hilde Skiffard Oslo HK 87,179 71,250 89,100 247,529
4 Anne K. Ødegård Ski HK 61,176 80,417 83,838 225,431
5 Nina Rott SDSFC 77,703 75,978 59,788 213,469
6 Vigdis Sandvoll SDSFC 51,149 58,019 79,532 188,700
7 Ragnhild Ottesen SDSFC 67,647 49,635 71,134 188,416
8 Linda Arnesen Oslo HK 60,000 87,975 147,975
JUNIOR
1 Kristian Hausken Nordvegen HK 100,000 100,000 92,593 292,593
2 Jonathan Bjørkheim SDSFC 79,730 70,051 60,127 209,908
3 Marita Hermansen Bergen HF 39,310 61,438 68,720 169,468
4 Tobias Baltzersen Båstad HK 64,234 80,541 144,775
5 Christian Yung Berg Olsen Oslo HK 58,788 72,785 131,573
Resultater 4-mannslag over 3 dager:
Plass Fornavn Etternavn Klubb Lag Torsdag Fredag Lørdag Total
1 Melhus Helge Nordvegen HK Nordvegen HK 100,00 100,00 100 300,00
Hausken Kristian Nordvegen HK Nordvegen HK 100,00 100,00 92,59259259 292,59
Tveit Stein Rune Nordvegen HK Nordvegen HK 99,46 91,43 100 290,89
Tveit Geir Nordvegen HK Nordvegen HK 99,46 92,57 84,65608466 276,68
1160,16
2 Handeland Torunn Trondheim HK Mixed 2 100,00 100,00 100 300,00
Florø-Larsen John Olav Nord-Jæren HK Mixed 2 97,24 100,00 100 297,24
Andersen Are Torungen HK Mixed 2 100,00 79,05 94,73684211 273,79
Hetland Stig Nord-Jæren HK Mixed 2 81,07 89,94 100 271,01
1142,04
3 Reitan Jarle Båstad HK Team Nordmark 100,00 100,00 100 300,00
Martinsen Andrè Båstad HK Team Nordmark 100,00 87,86 100 287,86
Langvatn Kjetil Båstad HK Team Nordmark 100,00 88,24 95,38461538 283,62
Reitan Arne Båstad HK Team Nordmark 100,00 85,03 79,62085308 264,65
1136,13
4 Hellum Lars Oslo HK Oslo HK 100,00 100,00 100 300,00
Skudal Petter Oslo HK Oslo HK 100,00 100,00 98,88888889 298,89
Sjursen Richard Oslo HK Oslo HK 93,79 100,00 91,91919192 285,71
Skiffard Hilde Oslo HK Oslo HK 87,18 71,25 89,09952607 247,53
1132,13
5 Helgesen Jonny Torungen HK Torungen HK 1 100,00 94,47 100 294,47
Helgesen Joakim Torungen HK Torungen HK 1 100,00 100,00 74,05405405 274,05
Robstad Arne Torungen HK Torungen HK 1 78,87 86,83 87,28323699 252,98
Nygård Leif Torungen HK Torungen HK 1 66,89 81,18 97,23756906 245,30
1066,80
6 Sandvoll Roar SDSFC SDSFC 1 100,00 88,51 90,72847682 279,24
Johannesen Eivind SDSFC SDSFC 1 67,74 100,00 96,49122807 264,23
Kristiansen Odd SDSFC SDSFC 1 97,13 60,42 100 257,54
Unsgaard Tom SDSFC SDSFC 1 86,39 74,10 76,41025641 236,90
1037,92
7 Pedersen Eskild SDSFC Danskerne 97,83 100,00 100 297,83
Kristensen Søren SDSFC Danskerne 91,45 91,51 85,43046358 268,39
Pedersen Rasmus SDSFC Danskerne 82,84 83,03 84,79532164 250,67
Pedersen Kaj SDSFC Danskerne 56,52 73,68 81,86813187 212,07
1028,96
8 Helland Stig Bjørgvin HK Bjørgvin HK 96,55 100,00 100 296,55
Vågenes Henrik K. Bjørgvin HK Bjørgvin HK 100,00 100,00 90,50632911 290,51
Knarvik Espen Bjørgvin HK Bjørgvin HK 90,00 74,82 91,11111111 255,93
Johnsen Kjell Olav Bjørgvin HK Bjørgvin HK 53,73 52,63 57,94871795 164,31
1007,30
9 Gudmestad Jon Terje SDSFC SDSFC 2 90,54 100,00 86,15384615 276,69
Unsgaard Liv SDSFC SDSFC 2 86,34 88,32 86,09271523 260,75
Ranin Karl SDSFC SDSFC 2 88,24 89,05 74,59459459 251,88
Pedersen Bjørn SDSFC SDSFC 2 78,24 52,57 74,03314917 204,84
994,17
10 Ødegård Robin Ski HK Ski HK 100,00 95,42 100 295,42
Hansen Marius Ski HK Ski HK 62,25 89,39 95,36082474 247,00
Ødegård Anne K. Ski HK Ski HK 61,18 80,42 83,83838384 225,43
Hansen Sigbjørn Ski HK Ski HK 54,97 77,65 79,89690722 212,52
980,36
11 Sletmo Christian Båstad HK Båstad HK 84,78 91,51 100 276,29
Nybakke Jostein Båstad HK Båstad HK 80,83 100,00 94,61538462 275,45
Moen Per Båstad HK Båstad HK 62,81 73,38 75 211,20
Baltzersen Tobias Båstad HK Båstad HK 64,23 80,54054054 144,77
907,71
12 Svensson Jerry SDSFC SDSFC 5 100,00 54,17 100 254,17
Sandvik Jerry SDSFC SDSFC 5 86,96 84,57 77,84810127 249,38
Folkvord Knut SDSFC SDSFC 5 75,00 45,83 100 220,83
Byberg Kjell SDSFC SDSFC 5 20,15 54,29 86,86868687 161,30
885,68
13 Johannessen Geir Bergen HF Team Savage Gear 85,82 97,01 84,21052632 267,04
Larsen Aksel Bergen HF Team Savage Gear 67,84 89,06 100 256,90
Eliassen Einar Bergen HF Team Savage Gear 59,58 67,50 53,75722543 180,84
Kjøndal Helge Bergen HF Team Savage Gear 68,24 43,43 55,38461538 167,05
871,83
13 Knudsen Inge Olav SDSFC SDSFC 3 96,20 64,29 76,92307692 237,40
Tønnesen Lars Ivar SDSFC SDSFC 3 58,12 100,00 67,03296703 225,15
Rott Nina SDSFC SDSFC 3 77,70 75,98 59,78835979 213,47
Sandvoll Vigdis SDSFC SDSFC 3 51,15 58,02 79,53216374 188,70
864,73
14 Birkeland Thomas SDSFC SDSFC 4 65,84 68,24 87,84530387 221,93
Bjørkheim Jonathan SDSFC SDSFC 4 79,73 70,05 60,12658228 209,91
Byberg Olav SDSFC SDSFC 4 68,33 51,43 73,17073171 192,93
Ottesen Ragnhild SDSFC SDSFC 4 67,65 49,64 71,13402062 188,42
813,18
Største fisker:
Art Vekt (Kg.) Fisker
Lyr 1,529 Karl Nilsen
Torsk 3,030 Karl Ranin
Lange 2,990 Kristian Hausken
Brosme 2,440 Henrik Vågenes
Hyse 1,872 John Olav Florø-Larsen
Flatfisk 0,518 Knut Folkvord
Knurr 0,635 Are Andersen
Resultat per båt over 3 dager:
Båt Sum fp. to beste ombord over 3 dager
T. Vigdel 1195
M. Kerlevsen 1177
K.H. Bakken 1118

Del innlegg

Facebook
Twitter

Relaterte innlegg