Blogg Seifestivalen 2023

 

 

Norges Cup i Trondheimsfjorden

Lørdag 7. og søndag 8. oktober 2023.

Blogg av Svein Erling Smolan

 

 

 

 

Deltagerne fikk oppleve atter en gang et fantastisk Sei bonansa, der største dagsfangst ble på hele 135,8 kg tatt på stang i løpet av fem timers fiske. På lørdag hadde Torunn Handeland størst fangst og på søndag av Stein Rune Tveit. Fire båter stilte og båten «Besten» var beste båt på lørdag, men «Tampen 1» vant sammenlagt over to dager.

Før utror var det fiskeskipper møte og utdeling av striesekker og merkelapper, samt målepinner.

Arrangør stilte med matpakker og drikke og agn i form av makrell til salgs, noe som skulle vise seg å bli overflødig da det var mye pigghå i farvannet. Det var kun sei som teller. Det var mye sei i størrelsen 4-7 kg som jaget brisling i sjøslaget. Tidligere år har det vist seg å være fordel med stor båt og mange snører som kan trekke med seg fisken. Men i år var det Besten (6) og Vilde (3) som fikk de største enkelt fangst.     

 

 

Jeg var på plass 2 på babord side på Tampen på lørdag, men Frode Lerstein sto bakerst på plass 6 og dro dobbelt så mye som oss andre. Dermed mistet vi andre 50 båt poeng.. På babord side på Tampen på plass 4 vant Stein Rune Tveit sin side ca 55 poeng mere en nest beste .

Oslo HK’s første lag ledet etter første dag da alle fire på laget sanket godt med båtpoeng.

 

 

 

 

Festivalsjefen Sigurd Smolan (leder TrHK) hadde sørget for at fiskemottaket i Ila kunne ta imot fisken.  Godt hjulpet av sløyere blant arrangøren Oslo HK og Trondheim HK ble seien sløyet, skylt og iset i kasser. En stor takk til Runolf Lunden som valgte å være i land begge dager og ledet sløyingen.  Overskuddet fordeles på arrangørene og dekker utgifter til premiering osv.  Nytt av året fikk deltagerne kjøpt med seg ferdig sløyd sei til kr. 10,- pr. kilo. Mange benyttet seg av dette og fikk seien så filetert med seg hjem. Denne Norges Cupen ble gjennomført i samarbeide med Oslo Havfiskeklubb. Det blåste godt på lørdag med opp i styrke 6-9 i kastene, men på søndag styrke 4-6. Alle fikk fisk og opplevelsen var god. Båtpoeng ødelegger litt sa de fleste som ikke vant båten. Første dag var største fangst 68 kilo og med 100 poeng ga det 168 poeng og den som fisket 34 kg måtte nøye seg med 84 poeng (50 poeng mindre). Men uansett så skjønner vi hvorfor Harstad og Holmestrand sverger heller for vekt fiske som gjør det spennende, når båtene som på Trondheims fjorden skilte lite..

 

Øvrige resultater på beste båt første dag lørdag 7. okt 2023:

 

Søndag ble de Fiskere som ikke var på Tampen første dag plassert og de på Tampen dag en fordelt på de tre andre båtene. På den minste båten med 3 Fiskere vant Stein Rune Tveit med 135 kg. Han forteller at han fikk det meste av fisken mellom 20-80 meter og jobbet aktivt hele tiden. Mot slutten brukte han sjøfluer i stedet for gummimark og fikk med det overtaket..

 

Her ser dere resultater fra søndag 8. oktober

 

 

 Her følger øvrige bilder fra den fantastiske sei turen på Trondheimsfjorden i 2023:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til neste høst så håper vi å se flerra dere på kaia i Ila i Trondheim. Ikke la sjansen gå fra dere!

2024 er jubileumsåret for Trondheim Havfiskeklubb som fyller 50 år. Det blir NM på Mausund og Seifestivalen i Trondheimsfjorden igjen i oktober.

Ta vare på hverandre og då treffes vi i 2024!  

 

SES

Del innlegg

Facebook
Twitter

Relaterte innlegg