Harstadfestivalen / Internasjonale Sjøfiskefestival

Harstadfestivalen blei arrangert fredag 7. august 2020

Med bakgrunn i Covid-19, var det lenge usikkert hvorvidt vi kunne arrangere festival i år eller ikke. Da Helsemyndighetene ga klarsignal 15. juni til arrangementer med inntil 200 personer, bestemte vi oss for å arrangere festival også i år.

Det blei ikke den helt store deltagelsen i år, noe som kan være på grunn av korona.

Det deltok i alt 27 deltagere som fordelte seg slik: Fra Stavanger SDSFC 4 deltagere, Trondheim HK 4, Oslo HK 4, Bergen HF1, Ski HK 2, Tromsø HK  2 og Harstad HK  10 deltagere.

Klassefordelingen var slik: 5 damer, 6 herrer og en stor seniorklasse på i alt 16 deltagere.

Alle deltagerne fikk utdelt en liten flaske antibac ved registrering. Og arrangøren tilpasset også de hygieniske kravene i forbindelse med kafesalget, som naturlig nok blei begrenset i år.

Gapahuken v/Roger Lunde, tok seg av salg av agn og fiskeutstyr på kaia.

Harstad HK benyttet 6 båter i år. Båtene gikk ut kl.12 fra Kulturhuskaia med gangtid til feltet 1 time. Effektiv  fisketid 5 timer.

 

Klar til dyst

 

Utror

 

Fin gjeng

 

 

 

Det var stor spredning på hvor båtene gikk. Å velge riktig fiskeplass er ikke en enkel sak. Undertegnede var med på båten Pioner med dyktig båtfører. Han fant fisk både på bunnen og oppi havet, men det hjalp lite, for fisken hadde nok bestemt seg for å ikke bite på kroken uansett hvilken pilk eller farge på makken vi fisket med. Vi fikk noen små seier som ikke holdt mål. Dermed blei det endel flytting til nye fiskeplasser og nye forsøk. Timene gikk, plutselig var det bare 1 time igjen av fisketiden. Da først begynte vi å få litt sei som var over 45 cm, men alle 5 deltagerne om bord på Pioner kom på land med små fangster fra ca.4-12 kg.

Men det slår aldri feil..i alle fall 1 båt finner fisk som er villig til å bite på. Og sånn var det også i denne festivalen.

 

Liv med to fine torsk

 

Roar Sandvoll SDSFC var på båten Karin og fiskeskipper her var Kristian Waage, Harstad HK, som liker å fiske på Medfjæringen.

En meget god fiskeplass, men som også kan være et sjansespill, for enten treffer man her eller så kan det bli bomtur.

 

Etter hvert som deltagerne kom på land, viste det seg at Roar Sandvoll hadde dagen i dag. Han endte med størst fangst på 91,75 kg, og vant dermed seniorklassen.    Kurt Andreassen, Tromsø HK, som også var på samme båt, fikk 68 kg, og blei nr. 2 i seniorklassen. Kristian Waage fikk 44,45 kg og vant herreklassen denne dagen. Og Vigdis Sandvoll  SDSFC, som også var på båten Karin, fikk 34,20 kg og blei nr. 2 i dameklassen.

Beste båt på fredag blei Karin med 238,40 kg på 4 deltagere, som gir et snitt på 59,60 kg pr. deltager.

Størst fisk fredag blei tatt av Roger Lunde HHK med en torsk på 12,65 kg.

Beste 4-mannslag fredag blei Stavanger SDSFC med disse deltagerne: Roar Sandvoll, Vigdis Sandvoll, Liv Unsgaard og Tom Unsgaard,.

Totalfangsten på Harstadfestivalen blei på 845,40  kg

 

 

En glad vinner av dameklassen 8.8.2020 Sølvi Øverland HHK

 

 

 

  1. Internasjonale Sjøfiskefestival arrangert lørdag 8. august 2020.

Også denne dagen deltok 27 ivrige deltagere, som kunne dra utpå havet i nydelig vær. Båtene gikk ut kl. 08.

Også i dag var det spredning på hvor båtene gikk. Undertegnede valgte å gå til et felt som kunne gi mulighet for storsei. Feltet var mellom Sandsøya og Senja.

Båtfører fant storseien, men det var vanskelig å få den på kroken. Årsaken var nok en del vind og sterk strøm. Båten dreiv med 1,7 knop. Fisken stod mellom 60-80 favner. Og 450-750 grams pilker blei for lett, snørene stod som oftest rett ut da båten dreiv for fort. Noen storseier fikk vi om bord, men de helt store fangstene blei det ikke. Liv Unsgaard var best på båten, fikk 41,50 kg og blei nr.2 i dameklassen.  Det var nok 5 fiskere som kom på land noe skuffet over fangsten og valg av fiskefelt.

 

 

Flott sei

Så skulle det vise seg at fiskeplassen Medfjæringen var plassen der det lyktes også i dag. 2 av båtene, Karin og Pioner, valgte å gå dit. Her fant de mye fisk.    8 deltagere hadde over 100 kg hver. 2 av deltagerne hadde over 200 kg!  Frode Lerstein, Trondheim HK, som var på båten Karin, kom på land med 229,15 kg, noe som er ny rekord i Harstad. Han vant seniorklassen og hadde også størst totalfangst..

På båten Karin var også ekteparet Sølvi og Steinar Øverland, Harstad HK som kom på land med kjempefine fangster. Sølvi med 144,70 kg og blei dermed nr 1 i dameklassen. Steinar hadde 188,35 kg og blei nr. 2 i herreklassen. Og Tormod Giswold Tromsø HK hadde en fangst på 134,95 kg og blei nr.4 i seniorklassen

På båten Pioner var Karl Nilsen, Oslo HK, som kom på land med 205,05 kg og vant dermed herreklassen. Runolf Lunden Trondheim HK, hadde 191,05 kg og blei nr. 2 i seniorklassen. Kurt Andreassen Tromsø HK, hadde 185,75 kg og blei nr. 3 i seniorklassen. Kristian Waage HHK, hadde 158,15 kg og blei nr. 3 i herreklassen. Morten Østli HK, hadde 69,10 kg og blei nr, 5 i seniorklassen.

De 2 største fiskene blei også tatt på Medfjæringen. Karl Nilsen, Oslo HK med en torsk på 23,75 kg og Thormod Giswold Tromsø HK fikk en tosk på 20,50 kg.        Beste  båt blei også i dag Karin med 697,15 kg. Den hadde 4 deltagere noe som ga et snitt på 174,29 kg pr. deltager

Nr 2 blei  båten Pioner med 5 deltagere, som kom i land med  809,10 kg, noe som ga et gj.snitt på 161,82 kg pr.deltager

Beste 4-mannslag blei Trondheim HK med Frode Lerstein, Øyvind Braa, Runolf Lunden og Sigurd Smoland.

Totalfangsten på lørdag blei 1.921,25 kg. Og totalt begge dager blei det innveid 2.766,65 kg.

 

Arrangøren er fornøyd med arrangementet og ikke minst med det fine været vi hadde i år. Det blei ikke innrapportert noen skader, uhell eller saker til protestkomiteen.

Lørdag 8.august blei avsluttet med Storfiskerens Natt med god mat og premieutdeling.

Arrangøren oppfordret festdeltagerne til å ta hensyn til helsemyndighetenes anbefalinger om minimum 1 meters avstand, og hadde også tilrettelagt for å ha fokus på god håndhygiene.

Etter premieutdelinga kom Kong Neptun og kåret Roar Sandvoll til vinner av Harstadfestivalen og Frode Lerstein blei kåret til vinner av den 49. Internasjonale Sjøfiskefestivalen.

 

Kong Neptun på besøk
Kong Neptun på besøk til Roar Sandvoll

 

 

 

 

Kong Neptun på besøk til Frode Lerstein

 

 

Resultatene fra begge festivalene finnes på NHF`s  hjemmeside.

Se også innlegg på facebook på Harstad Havfiskeklubb`s åpen gruppe.

 

 

 

Mvh

Trond-Roger Larsen

Harstad HK

 

Takk til Judith Larsen, Liv Unsgaard og Trond Roger Larsen for fine bilder

Del innlegg

Facebook
Twitter

Relaterte innlegg

Seifestivalen

  Norges Cup i Trondheimsfjorden Lørdag 8 og søndag 9. oKtober 2022. Blogg av Svein Erling Smolan Deltagerne fikk oppleve et fantastisk seifiske, der største

Les videre »