Østfoldfestivalen 2021

Lørdag 28/8-21 var det duket for Østfoldfestivalen. Dagen startet med lett skydekke og noe vind, men utover dagen løyet vinden noe og solen tittet frem.

Kort tid før Østhavn kjører avgårde. (Foto: Christer Wiik-Nielsen)

Antall påmeldte deltagere var ikke mer enn 15 og med frafall var det bare 13 forventningsfulle fiskere fordelt på to båter (Østhavn og Bas) som forlot kaia i Engelsviken 09:00 i retning Sletterøyene i håp om å fylle kvoten på 35 makrell. Begge båtene begynte å fiske i samme område i håp om at det var mye og stor makrell i området, men det tok litt tid før de første makrellene kom om bord. Etter en stund forsvant BAS til et annet område i håp om bedre fiske, men de kom tilbake dit vi startet. Om bord i Østhavn ble det fisket med agn og lange takler, andre så ut til å bruke mer standard makrelltakler med mindre kroker (fluer) uten agn og noen brukte til og med takler med røde kroker. Det kom opp både doble og triple akter på Østhavn, i baugen kom det også opp doble og triple. Noen fikk riktignok en god del mer enn andre.

Ikke veldig stor makrell ble tatt, men det var ok størrelse på noen. Fra venstre Jan-Eric Herstrøm, Christer Wiik-Nielsen og Bjørn Bakkelid. (Foto: Arne Bergstrøm)

Fra der jeg stod i baugen på Østhavn kunne det se ut som de som brukte makrelltaklene fikk flere, men ikke fullt så stor fisk. På babord side i baugen stod fiskeskipper Bjørn Bakkelid og fikk jevnt med makrell gjennom dagen, Jan-Eric Herstrøm stod på plass nr. 1 og fikk også bra med fisk. Båten driftet sørover, men på grunn av til tider sterk strøm var det vanskelig å holde båten over fisken noe som resulterte i at periodene med godt fiske ble kortvarig på flere av driftene. Innimellom var det fisk fra omtrent 10m under båten og ned til bunnen, men det var i korte perioder. Etter 5 timer gikk signalet om at tiden var over og det var på tide å kjøre mot land. På returen ble det uoffisielt konkludert med hvem som hadde fått mest fisk, men det var bare å stelle seg i veiekøen (som var ganske kort) når vi kom til land.

Veiekø på brygga i Engelsviken. Noen poser ser ut til å inneholde mer fisk enn andre. (Foto: Christer Wiik-Nielsen)

 

Etter innveiing og registrering var det tide for premieutdeling og Erling Brandsrød leste opp resultatene høyt og tydelig og delte ut flotte premier.  Fullstendige resultatlister publiseres på NHF sine sider, men vinnerne av de ulike klassen var som følger: Senior: Ulf Andreassen (Sarpsborg), Damer: Torunn Handeland (Oslo), Herrer: Bjørn Bakkelid (Oslo) og Junior: Peter Solberg (Sarpsborg). Det viste seg at det var Peter som hadde fått mest fisk av alle i dagens konkurranse, gratulerer!

Vinner av seniorklassen Ulf Andreassen. (Foto: Christer Wiik-Nielsen)

Vinner av dameklassen, Torun Handeland. (Foto: Arne Bergstrøm)

Noen av dagens deltakere overnattet i hytter i nærheten og noen i campingbiler. Vi var en liten gjeng som møttes til hyggelig middag på restauranten «Engelsviken Brygge». Etter middag var det tid for å klargjøre agn for morgendagens konkurranse. Noen tok en pils eller to i campingbilen til Erling Brandsrød som stod parkert på brygga. Veldig hyggelig dag og konkurranse. Alle så frem til en ny konkurranse dagen derpå!

Vinner av herreklassen, Bjørn Bakkelid. (Foto: Arne Bergstrøm)

 

 

 Vinner av Juniorklassen og han som fikk mest i dagens konkurranse, Peter Solberg                      (Foto: Arne Bergstrøm).

Del innlegg

Facebook
Twitter

Relaterte innlegg