Tanangerfestivalen 13-15 juni 2019

Torsdag 13. juni

Torsdag 13. juni var tiden igjen kommet for å stappe kofferten og 100 liters sekken full av mer eller mindre fornuftige tackler, fabelaktig utstyr og velluktende agn, presse stengene ned i den fantastiske bazookaen, dytte det hele inn i lagerrommet på VY-toget til Stavanger, høre på musikk i tre timer, ta all den overvektige bagasjen med på bussen til Tananger og sjekke inn på Hummeren Hotell. Med andre ord, årets Tanangerfestival var i gang!

Registrering av de 54 deltakerne ble utført i baren på Hotellet, der en smilende og alltid like glad Lars Ivar delte ut oransje caps, buff og klippekort for tre dager. Foruten Leif og Joakim fra Torungen HK, som sjekket inn klokken 14.00, var alle klar god tid, og det ble utvekslet godt med fiskeskrøner og annet sladder på brygga. Båtene ble raskt fylt opp med uhorvelige mengder utstyr, og etter agnsalget var over, ønsket Roar Sandvoll (SDSFC) tradisjon tro deltakerne velkommen på brygga klokken 14.30.   

Roar Sandvoll ønsker velkommen på brygga.
Informasjon blir gitt før utror.

Sandvoll informerte om fiskereglene i festivalen; De som var trukket ut til plass 1 ble automatisk fiskeskipper ombord på sin båt. Poengberegningen var som i fjor, der det i hovedsak var båtvinn- resultatene som var avgjørende for plasseringen en fikk i konkurransen. Hvis flere hadde samme båtvinn-prosent, var fiskepoengene med på å rangere disse. Denne gangen var deltakerantallet slik at alle deltakerne fikk en dag på stor båt.

På grunn av værmeldingen denne kvelden, med vind av kuling styrke, ble det besluttet at fisket ble innaskjærs. Den ettertraktede karlsmedgrunnen var dermed ikke aktuell i dag. Klokken 15.00 var det klar for utror.

Klar for utror!
Utror.

Denne kvelden var jeg om bord på den fine viksnessjarken “Marie”, med kaptein Herbert Lundervold, sammen med medfiskerne Liv Unsgaard (SDSFC), Karl Johan Nilsson (Nord-Jæren HK og Odd Kristiansen (SDSFC). Jeg sto pent plassert på plass to på styrbord side, og hadde god plass til både bøtte, agnboks og stenger. Vi satt kurs mot den grønne staken nord for Feistein fyr, med tanke på sei og lyr. Det var god bevegelse i sjarken på vei ut, og sjøsprøyten sto over styrhuset ved flere anledninger. Postafrenen var godt plassert i blodomløpet, så det gikk fint for undertegnede, som også hadde vært smart å forberedt agn og tackler på forhånd. Dette etter lærdom fra en festival med lignende vær, der turen ut ble tilbragt med nesa ned i tacklebagen, med medfølgende uvelfølelse og inkapabilitet de første 3 timene av fisket…

mye sjø på vei ut.

på vei ut til Feistein.

Vi begynte fisket ved staken etter en times tur ut, og det gikk i fluer og gummimakk av ymse slag. Dessverre glimret seien (og all annen fisk for den del…) med sitt fravær her. Da kapteinen også hadde vanskeligheter med å holde båten i den grove sjøen og sterke vinden, ble det etter ca. 15 minutt besluttet at vi skulle gå nærmere inn til land etter knurr, flatfisk og hvitting. Makrellen var den første arten som ble klippet i kortet, da den var i geit antall på det nye flyttet. Hver gang det ble tatt makrell om bord, skiftet jeg til makrelltacklet, og fikk til slutt fylt opp kvoten. Da det var dårlig med bet på fisken ellers, så innså jeg at å fylle makrellkvoten kunne bli avgjørende poengmessig i dag. Pigghåen var også bitevillig, og for å unngå denne la jeg tackelet på bunn i håp om at det ikke bli oppdaget. Dette var bare middels vellykket, og jeg fikk bale med en 2-3 individer av arten.

Fiske ved Vigdelstranda.

nærme land etter små knurr og flyndrer.

Vi flyttet litt rundtomkring på utsiden av Ølbergstranda på 25-40 meters dyp, og etter hvert fikk jeg klippet knurr, hvitting og hyse. Det ble tatt ei flyndre om bord, ellers var det dårlig med de flate. Liv fikk også ei sypike, og det ble tatt en liten torsk om bord. Hovedsakelig var det knurren som var mest interessert i agnet denne dagen, og de små av arten ble spesielt bitevillige når jeg skiftet til et tackle med små 6 og 8`er kroker.

Totalt endte jeg opp med 10 makrell, 7 knurr, ei hyse og en hvitting, som resulterte i 85 fiskepoeng og nummer to på båten. Dette skulle vise seg å være ett poeng fra Liv sin fiskepoengsum, og med båtvinn og 100 poeng ble hun også beste dame denne kvelden. En stor takk til båtfører Lundervold for utmerket manøvrering denne vindfulle junikvelden!

Som tradisjon tro ventet det fiskesuppe i baren for de som trengte noe å varme seg på etter den forblåste ettermiddagen på havet. Undertegnede måtte som alltid fikse et par tackler og binde et par nye, før leggetid i 00.30 – tiden.

Petter Skudal (Oslo HK) dro av gårde med seieren i herreklassen med båtvinn og 155 fiskepoeng, mens vinner av dameklassen denne kvelden ble Liv Unsgaard (SDSFC), med 86 fiskepoeng og 100 båtpoeng. Hun forteller at “Endelig kom dagen da Tananger Festivalen skulle starte. Hele dagen frem til kl. 11.00 var det ganske stille, men da vi hadde utror kl. 15.00, blåste det stikker og strå! Men stoppet vinden oss, nei!; Hilde, Karl Johan Nilson, Odd Kristiansen og jeg entret båten til Lundervoll, og kursen ble satt mot Feistein. Det var begrenset område vi skulle fiske i, så håpet var der; “Alle båter styrte ut mot fyret, men dessverre kom ikke vi dit da båtfører ikke ønsket og gå helt ut. Vi fikk en og annen art etterhvert ombord, og mens Hilde har tekken på Knurr, var undertegnede kongen av pigghå!
Tekler ble selvfølgelig ødelagt og utstyr mistet.”

Unsgaard avslutter med å konstatere at “etter 5 timer fiske, var vi alle mellom fornøyd, fangsten var ikke noe å skryte av den dagen, men jeg som fiskeskipper kom da frem til at Hilde hadde vunnet båten og Gratulerte, men min feil Hilde – det var meg selv som var vinner, det fikk jeg vite litt sent på kvelden. Jaja, en liten regnefeil, sånt kan skje selv den beste! (skal nevnes at det kun var ett poeng som skilte oss, så frøken Skiffard tok ikke dette så tungt)”.

fiske nær land ved Ølberg.
fiske etter knurr og flyndre ved ølbergstranda.
Ølberg ved ølberg…

Seniorklassen torsdagen ble vunnet av Geir Solland (Nordvegen HK). Solland forteller at han på torsdagen var trukket ombord i båt nr. 12 med skipper Dagfinn Nilsen, sammen med Flemming Arnesen Gluch fra Torungen HK og Christer Danielsen fra Nord Jæren HK; “Det var en lokal Tanangerbåt som var med for første gang. Han jobbet og holdt båten meget bra og var en hyggelig person å tilbringe disse timene med.

Etter Christers forslag, startet vi å fiske etter småsei ved den grønne staken nordøst fra Rott.

Her fant vi sei og lyr, men det var vanskelig med det været å ligge på plassen der vi fant fisk. Vind og strøm førte oss vekk, og vi måtte gå opp igjen å lete etter fisken, fant den, og dreiv vekk igjen…”

Solland forteller videre at “det var vanskelige fiskeforhold, grunnen var ca. 7 meter, og med pilk og gummimakk var vi garantert å sitte i bunnen, og jeg mistet noen oppheng. Etter ca. en time eller kanskje litt lenger, ble vi enige om å flytte sørover mot Vigdel. Endelig på plass der, ble Christer grepet av en åndelig åpenbaring – han fikk opp en Rødknurr! Gladere fisker har jeg sjelden sett. Ny sort – Gratulerer!

Vi trodde at vi burde ha gått direkte til Vigdel fra start, men da vi kom i land viste det seg at stuntet ved Rott slettes ikke var feil. 5 slag både på Christer og undertegnede, men jeg vant båten med flest fisk. Det var en dag med mye frisk luft og bevegelse!

I juniorklassen var det i år kun en deltaker, Jonathan Bjørkheim (SDSFC). Han kan fortelle at han dag 1 havnet på Vildrosa, en treskjøyte på 46 fot; “Vi prøvde oss først på sei og lyr, og jeg fikk 2 sei ganske fort. Etter hvert hadde de fleste fått det de ville ha, så vi flyttet oss på et dypere sted i håp om litt hvitting, hyse og diverse annet. Vi fant for det meste bare plasser med så å si ingenting i vannet, bortsett fra en og annen fisk her og der, i snitt ville jeg sagt hvert 10/15 minutt. En kar om bord presterte også å dra opp 2 taskekrabber! Vi gikk da inn på grunnere områder etter flyndre og knurr. Da fikk jeg en sandflyndre og makrell. Flere om bord dro opp flyndre. Makrellen var mer sånn, plutselig var den der, og hvis du ikke hadde takkelet i vannet når de andre fikk napp, rakk du ikke å få krokene i vannet før stimen var borte. Jeg endte på 4 plass på min side av båten med 66 poeng.”

Herrer            
             
Plass Fornavn Etternavn Klubb Båtpoeng Fiskepoeng  
1 Petter Skudal Oslo HK 100.00 155  
2 Eivind Johannesen SDSFC 100.00 140  
3 Joakim Helgesen Torungen HK 100.00 105  
3 Are Andersen Torungen HK 100.00 97  
5 Stein Rune Tveit Nordvegen HK 100.00 90  
5 Andrè Martinsen Båstad HK 100.00 86  
7 Geir Johannessen Bergen HF 100.00 82  
8 Jostein Nybakke Båstad HK 100.00 78  
9 Tom Unsgaard SDSFC 100.00 76  
10 Aksel Larsen Bergen HF 98.68    
11 Stian Veggeland Torungen HK 97.67    
12 Kristian Hausken Nordvegen HK 94.84    
13 Kaspars Dzenis SDSFC 93.42    
14 Espen Knarvik Bjørgvin HK 93.33    
15 William Baird Bjørgvin HK 93.00    
16 Jon Terje Gudmestad SDSFC 90.54    
17 Christer Danielsen Nord-Jæren HK 88.60    
18 Karl Ranin SDSFC 87.18    
19 Bjørn Pedersen SDSFC 85.37    
20 Knut Folkvord SDSFC 84.00    
21 Rune Skåland Torungen HK 80.00    
22 Henrik K. Vågenes Bjørgvin HK 78.57    
23 Tor Arne Rygg Oslo HK 77.86    
24 Odd Kristiansen SDSFC 76.74    
25 Normunds Broks SDSFC 74.44    
26 Lars Hellum Oslo HK 73.55    
27 Tore Blom Bergen HF 70.73    
28 Stig Hetland Nord-Jæren HK 70.00    
29 Lars Ivar Tønnessen SDSFC 68.04    
30 Kjell Olav Johnsen Bjørgvin HK 64.10    
31 Fred Nestun Bergen HF 63.16    
32 Flemming Arnesen Gluch Torungen HK 63.16    
33 Andrew Pointing SDSFC 57.73    
34 Roy Egil Tenold Bergen HF 56.77    
35 Jon Helge Edvardsen SDSFC 17.57    
             
SENIOR            
             
1 Geir Solland Nordvegen HK 100.00 114  
2 Tor Haugen Fredrikshald 100.00 100  
3 Geir Tveit Nordvegen HK 100.00 74  
4 Roar Sandvoll SDSFC 98.97    
5 Eskild Pedersen SDSFC 90.00    
6 Karl Johan Nilsson Nord-Jæren HK 81.40    
7 Jan Økland SDSFC 78.00    
8 Helge Kjøndal Bergen HF 70.97    
9 Einar Eliassen Bergen HF 68.57    
10 Søren Kristensen SDSFC 59.29    
11 Leif Nygård Torungen HK 56.43    
             
DAMER            
             
1 Liv Unsgaard SDSFC 100.00 86  
2 Hilde Skiffard Oslo HK 98.84    
3 Torunn Handeland Oslo HK 87.62    
4 Bjørg Kjøndal Beregen HF 86.05    
5 Ragnhild Ottesen SDSFC 82.05    
6 Vigdis Sandvoll SDSFC 73.26    
             
JUNIOR            
             
1 Jonathan Bjørkheim SDSFC 66.00    
             
             
Resultater 4-mannslag:          
             
Plass Fornavn Etternavn Lag Båtpoeng    
1 Stein Rune Tveit Mix 3 100.00    
  Jostein Nybakke Mix 3 100.00    
  Geir Tveit Mix 3 100.00    
  Kristian Hausken Mix 3 94.84    
        394.84    
             
2 Joakim Helgesen Torungen HK 100.00    
  Are Andersen Torungen HK 100.00    
  Stian Veggeland Torungen HK 97.67    
  Rune Skåland Torungen HK 80.00    
        377.67    
             
3 Eivind Johannesen SDSFC 1 100.00    
  Tom Unsgaard SDSFC 1 100.00    
  Roar Sandvoll SDSFC 1 98.97    
  Odd Kristiansen SDSFC 1 76.74    
        375.71    
             
4 Liv Unsgaard SDSFC 2 100.00    
  Jon Terje Gudmestad SDSFC 2 90.54    
  Karl Ranin SDSFC 2 87.18    
  Jan Økland SDSFC 2 78.00    
        355.72    
             
5 Petter Skudal Oslo HK 100.00    
  Torunn Handeland Oslo HK 87.62    
  Tor Arne Rygg Oslo HK 77.86    
  Lars Hellum Oslo HK 73.55    
        339.02    
             
6 Andrè Martinsen Mix 2 100.00    
  Christer Danielsen Mix 2 88.60    
  Karl Johan Nilsson Mix 2 81.40    
  Stig Hetland Mix 2 70.00    
        339.99    
             
7 Geir Johannessen Bergen HF 100.00    
  Aksel Larsen Bergen HF 98.68    
  Helge Kjøndal Bergen HF 70.97    
  Einar Eliassen Bergen HF 68.57    
        338.22    
             
8 Espen Knarvik Bjørgvin HK 93.33    
  William Baird Bjørgvin HK 93.00    
  Henrik K. Vågenes Bjørgvin HK 78.57    
  Kjell Olav Johnsen Bjørgvin HK 64.10    
        329.01    
             
9 Tor Haugen Mix 1 100.00    
  Hilde Skiffard Mix 1 98.84    
  Flemming Arnesen Gluch Mix 1 63.16    
  Leif Nygård Mix 1 56.43    
        318.42    
             
10 Bjørn Pedersen SDSFC 5 85.37    
  Knut Folkvord SDSFC 5 84.00    
  Ragnhild Ottesen SDSFC 5 82.05    
  Jonathan Bjørkheim SDSFC 5 66.00    
        317.42    
             
11 Eskild Pedersen SDSFC 3 90.00    
  Vigdis Sandvoll SDSFC 3 73.26    
  Lars Ivar Tønnessen SDSFC 3 68.04    
  Søren Kristensen SDSFC 3 59.29    
        290.58    
             
12 Bjørg Kjøndal Bergen HF 2 86.05    
  Tore Blom Bergen HF 2 70.73    
  Fred Nestun Bergen HF 2 63.16    
  Roy Egil Tenold Bergen HF 2 56.77    
        276.71    
             
13 Kaspars Dzenis SDSFC 4 93.42    
  Normunds Broks SDSFC 4 74.44    
  Andrew Pointing SDSFC 4 57.73    
  Andris Bruvelis SDSFC 4 0.00    
        225.60    
             
14 Geir Solland Mix 4 100.00    
  Jon Helge Edvardsen Mix 4 17.57    
  Øyvind Andersen Mix 4 0.00    
        117.57    
             
Resultater per båt:          
             
Plass/ Båt Plass på båt Fornavn Etternavn Klubb Fiskepoeng Båtpoeng
             
1. Terje Ølberg – Sum to beste fiskepoeng: 302      
  4 Petter Skudal Oslo HK 155 100.00
  5 Kristian Hausken Nordvegen HK 147 94.84
  3 Lars Hellum Oslo HK 114 73.55
  1 Helge Kjøndal Bergen HF 110 70.97
  2 Roy Egil Tenold Bergen HF 88 56.77
             
2. Vildrosa Styrbord – Sum to beste fiskepoeng: 250      
  5 Eivind Johannesen SDSFC 140 100.00
  4 Henrik K. Vågenes Bjørgvin HK 110 78.57
  2 Tor Arne Rygg Oslo HK 109 77.86
  1 Søren Kristensen SDSFC 83 59.29
  3 Leif Nygård Torungen HK 79 56.43
             
3. Dagfinn Nilsen – Sum to beste fiskepoeng: 215      
  3 Geir Solland Nordvegen HK 114 100.00
  2 Christer Danielsen Nord-Jæren HK 101 88.60
  1 Flemming Arnesen Gluch Torungen HK 72 63.16
             
             
4. Helge Melhus – Sum to beste fiskepoeng: 203      
  2 Joakim Helgesen Torungen HK 105 100.00
  5 Espen Knarvik Bjørgvin HK 98 93.33
  1 Torunn Handeland Oslo HK 92 87.62
  4 Rune Skåland Torungen HK 84 80.00
  3 Einar Eliassen Bergen HF 72 68.57
             
             
5. Tobias Babord – Sum to beste fiskepoeng: 193      
  4 Are Andersen Torungen HK 97 100.00
  1 Roar Sandvoll SDSFC 96 98.97
  3 Lars Ivar Tønnessen SDSFC 66 68.04
  2 Andrew Pointing SDSFC 56 57.73
             
6. Vildrosa Babord – Sum to beste fiskepoeng: 193      
  5 Tor Haugen Fredrikshald 100 100.00
  2 William Baird Bjørgvin HK 93 93.00
  4 Knut Folkvord SDSFC 84 84.00
  1 Jan Økland SDSFC 78 78.00
  3 Jonathan Bjørkheim SDSFC 66 66.00
             
7. Herbert Lundervold – Sum to beste fiskepoeng: 171      
  1 Liv Unsgaard SDSFC 86 100.00
  2 Hilde Skiffard Oslo HK 85 98.84
  3 Karl Johan Nilsson Nord-Jæren HK 70 81.40
  4 Odd Kristiansen SDSFC 66 76.74
             
8. Mårten Kerlevsen – Sum to beste fiskepoeng: 171      
  4 Stein Rune Tveit Nordvegen HK 90 100.00
  3 Eskild Pedersen SDSFC 81 90.00
  2 Normunds Broks SDSFC 67 74.44
  1 Stig Hetland Nord-Jæren HK 63 70.00
             
9. Svein Inge Høivik – Sum to beste fiskepoeng: 170      
  2 Andrè Martinsen Båstad HK 86 100.00
  3 Stian Veggeland Torungen HK 84 97.67
  1 Bjørg Kjøndal Beregen HF 74 86.05
  4 Vigdis Sandvoll SDSFC 63 73.26
             
10. Kåre Rott – Sum to beste fiskepoeng: 152      
  1 Geir Johannessen Bergen HF 82 100.00
  3 Bjørn Pedersen SDSFC 70 85.37
  2 Tore Blom Bergen HF 58 70.73
             
11. Toralf Nilsen – Sum to beste fiskepoeng: 151      
  1 Tom Unsgaard SDSFC 76 100.00
  4 Aksel Larsen Bergen HF 75 98.68
  2 Kaspars Dzenis SDSFC 71 93.42
  3 Fred Nestun Bergen HF 48 63.16
             
12. Tobias Styrbord – Sum to beste fiskepoeng: 146      
  3 Jostein Nybakke Båstad HK 78 100.00
  4 Karl Ranin SDSFC 68 87.18
  1 Ragnhild Ottesen SDSFC 64 82.05
  2 Kjell Olav Johnsen Bjørgvin HK 50 64.10
             
13. Frode Sunde – Sum to beste fiskepoeng: 141      
  2 Geir Tveit Nordvegen HK 74 100.00
  1 Jon Terje Gudmestad SDSFC 67 90.54
  3 Jon Helge Edvardsen SDSFC 13 17.57

Fredag 14. juni

Etter en utmerket frokost på hotellet, bar det nok en gang ut på brygga for sosialisering. Store mengder fiskeutstyr ble nok en gang plassert i sine respektive båter, før Sandvoll kalte inn til infomøte klokken 08.45. Det ble informert om vekten på de hittil største innveide bonusfiskene og knurr, og foretatt premieutdeling til klassevinnerne fra kvelden før. Nok en gang hadde vi en vindfull dag foran oss, så innaskjærsfiske var et faktum. Utror var klokken 09.00, og foruten en båt som tok veien nordover, gikk resten mot Feistein og Ølbergstranda.

Sandvoll informerer før utror.
Utror fra Tananger havn.

Denne dagen var jeg ombord på skøyta “Vildrosa”, med plass 5 på styrbord side. Her var det god plass til utstyr og meg selv. Vi som var i akterenden nøt godt av leveggen til styrhuset, og når bølgene begynte å skylle over hele dekket i front, ble det et populært samlingspunkt på veien ut. Jeg fisket denne dagen på side med Jon Terje Gudmedstad (SDSFC), Christer Danielsen (Nord-Jæren HK), Tore Blom (Bergen HF) og Vigdis Sandvoll (SDSFC). Vi innså raskt når fisket begynte at vi hadde dratt det korteste strået hva angikk skipsside, da vi ble liggende med lina under båten hele dagen. Undertegnede kunne på sin side dra nytte av å være i enden, og sto nesten med en fot på babord side for å unngå å få firelinen i propellen.

overskylling av dekket på “Vildrosa” på vei ut.
hyggelig prat i leveggen.

Første stopp var som dagen før ved den grønne staken ved Feistein. Sei og lyr glimret igjen med sitt fravær, men tobis var det nok av – så mye at det til og med ble huket en på gummimakk… Petter Skudal (Oslo HK), som sto på babord side, fikk også en bonusart – rødknurr! Undertegnede fikk imidlertid ingenting, og var lykkelig når vi vendte snuta inn mot Ølberg.

Samling rundt den grønne staken.
Fiske etter sei ved staken.

Neste stopp ble utsiden av Ølbergstranda på 25-70 meters dyp. På et tidlig nedslepp fikk jeg lurt opp ei lita hyse, så nå var spillet i gang tenkte jeg! De neste 10 klippene var knurr, og det ble med det – to arter og 11 klipp… Knurren var imidlertid veldig bitevillig på mitt fabelaktige småkrokoppheng, og de fleste av de rundt 15 knurrene jeg fikk opp var ikke større enn en 6-10 cm. Jeg prøvde det jeg kunne etter hvitting, makrell og sypike, men ingen ville la seg lokke av den velsmakende kombinasjonen råreke + makrell. Da fisketiden var over, sto jeg igjen med 52 fiskepoeng, og endte som nummer 3 på styrbord side. Jeg, i likhet med mange andre, var særdeles glad for å komme i land etter 5 timer med balansekunst på dekk i bølgedalene. Men, nok en gang all ære til båtfører som gjorde en flott jobb med å holde skuta stødig i vinden!

Ølberg sjekker ståa ombord.
dobbel småknurr, mye av disse å få i dag!

Vinner av herreklassen denne forblåste fredagen ble igjen Petter Skudal (Oslo HK) med 116 fiskepoeng og båtvinn, mens vinner av dameklassen igjen ble Liv Unsgaard (SDSFC), med 77 fiskepoeng og båtvinn.  Unsgaard forteller at “da har vi fått sovet litt, og er superklare alle sammen, men dessverre er vinden like sterk som kvelden før. Vi skal ombord i Mårten, som denne dagen kjører en innleid båt. Men, vi vet at uansett været, så må man bare stå på! Jan Økland, Leif Nygård, Tore Haugen og jeg går ombord, og latteren sitter løst før vi har gått fra kai! Samme fiskeområde som dagen før, og vi kommer oss helt ut til Feistein, finner seien og fyller på den. En slenger av lyr kommer og over bord, og ops – der drar Nygården en Torsk om bord! Men det var det, vi leter og leter, men ser jo fort at havet er fullt av Tobis, millionvis! Vi må lytte til de gamle fiskerne, fisken er mett.”

Hun forteller videre at de fortsetter med godt mot; “så begynner Knurren, og det dras 12/14 stk. ombord. Mårten, som er vår eminente båtfører, er helt fortvilet – fisk på loddet, men biter ikke! Pigghåen står i kø for å komme om bord – Ja, da var vi i gang igjen! Vi farer frem og tilbake mellom Vigdilstranda/100 meter ut til alle sider – ingenting… Vi står ombord i ca. 2 timer og ikke et napp. Da har vi byttet tackle like mange ganger. Vi har ikke mange arter hver, men for min del holdt det til båtvinn igjen”. Unsgaard avslutter med å konstatere at “de hadde det jysla jillt om bord til tross for det dårlige fisket! Takk til alle som var med og ikke minst gjorde det slik at vi fikk en fantastisk festival. Gratulerer til alle vinnere 2019. Gleder meg allerede til neste år!”

Geir Solland gikk nok en gang av med seier i seniorklassen, med 39 fiskepoeng og båtvinn Han kan fortelle at de på fredagen var om bord i “Marie”, sammen med Ragnhild Ottesen (SDSFC), Knut Folkvord (SDSFC) og Lars Ivar Tønnessen (SDSFC); “Vi kikket bortom plassen ved Rott, men fant det vanskelig å ligge der pga. været, og det var heller ingen fisk å se på loddet. Vi gikk da ut til Vigdel, hvor det var meget dårlig fiske – kun 2 slag fant vi: knurr og makrell. Båten og båtfører jobbet hardt, men dessverre lykkes vi ikke med å finne flere slag… Lars Ivar og undertegnede ente opp med samme poengsum, og det var godt å komme i land… Takk til Roar og gjengen hans for enda en vel gjennomført festival, og gratulerer med 60. års jubileum!”.

 

 Vinner av Juniorklassen ble igjen Jonathan Bjørkheim (SDSFC), med 75,68 båtpoeng. Bjørkheim kan fortelle at han denne dagen endte jeg på en liten sjark sammen med 2 andre fra min egen klubb (SDSFC); “Vi var heldige i dag, og fant litt mer fisk enn andre båter, og alle om bord fikk både lyr og sei på første forsøk. Så fortsatte vi med å prøve oss på knurr og flyndre. Alle fikk knurr, noen mer enn andre (jeg fikk ikke mer enn de andre), men kun en av oss fikk flyndre. Etter dette var det litt mer leting. Vi prøvde litt rundt omkring, men fant nesten ikke fisk bortsett fra en og annen makrell og knurr. På siste flyttet fikk han som stod ved siden av meg en lange, og dette var den siste fisken om bord for dagen. Jeg endte på 2. plass på båten med 84 fiskepoeng.”

 

Om kvelden var det sosial samling på hotellet, der en kunne nyte en utmerket tacobuffet og utveksle fiskeskrøner til langt ut i de sene nattetimer.

vinden stilnet om kvelden, endelig!

 

             
Individuelle Resultater Dag 2:      
             
Herrer            
             
Plass Fornavn Etternavn Klubb Båtpoeng Fiskepoeng  
1 Petter Skudal Oslo HK 100.00 116  
2 Lars Hellum Oslo HK 100.00 115  
3 Tom Unsgaard SDSFC 100.00 111  
4 Are Andersen Torungen HK 100.00 106  
5 Kristian Hausken Nordvegen HK 100.00 104  
6 Kaspars Dzenis SDSFC 100.00 93  
6 Henrik K. Vågenes Bjørgvin HK 100.00 91  
8 Aksel Larsen Bergen HF 100.00 69  
9 Christer Danielsen Nord-Jæren HK 100.00 66  
10 Bjørn Pedersen SDSFC 100.00 55  
11 Lars Ivar Tønnessen SDSFC 97.44    
12 Jostein Nybakke Båstad HK 96.23    
13 Odd Kristiansen SDSFC 95.77    
14 Fred Nestun Bergen HF 94.20    
15 Eivind Johannesen SDSFC 85.85    
16 Tor Arne Rygg Oslo HK 84.95    
17 Stein Rune Tveit Nordvegen HK 83.52    
18 Jon Terje Gudmestad SDSFC 83.33    
19 William Baird Bjørgvin HK 82.61    
20 Stig Hetland Nord-Jæren HK 80.00    
21 Andrè Martinsen Båstad HK 76.06    
22 Andrew Pointing SDSFC 70.27    
22 Rune Skåland Torungen HK 67.24    
24 Normunds Broks SDSFC 67.03    
25 Geir Johannessen Bergen HF 65.22    
26 Tore Blom Bergen HF 65.15    
27 Karl Ranin SDSFC 50.94    
28 Espen Knarvik Bjørgvin HK 50.91    
29 Kjell Olav Johnsen Bjørgvin HK 50.00    
30 Stian Veggeland Torungen HK 48.08    
31 Joakim Helgesen Torungen HK 31.88    
32 Roy Egil Tenold Bergen HF 29.31    
33 Flemming Arnesen Gluch Torungen HK 26.72    
34 Knut Folkvord SDSFC 0.00    
35 Andris Bruvelis SDSFC      
36 Jon Helge Edvardsen SDSFC      
             
SENIOR            
             
1 Geir Solland Nordvegen HK 100.00    
2 Leif Nygård Torungen HK 98.70    
3 Roar Sandvoll SDSFC 96.77    
4 Jan Økland SDSFC 76.62    
5 Eskild Pedersen SDSFC 69.23    
6 Tor Haugen Fredrikshald 67.53    
7 Geir Tveit Nordvegen HK 62.64    
8 Helge Kjøndal Bergen HF 57.76    
9 Øyvind Andersen Nord-Jæren HK 57.75    
10 Karl Johan Nilsson Nord-Jæren HK 49.04    
11 Søren Kristensen SDSFC 47.17    
12 Einar Eliassen Bergen HF 46.09    
             
DAMER            
             
1 Liv Unsgaard SDSFC 100.00 77  
2 Torunn Handeland Oslo HK 100.00 71  
3 Hilde Skiffard Oslo HK 78.79    
4 Vigdis Sandvoll SDSFC 69.70    
5 Ragnhild Ottesen SDSFC 69.23    
6 Bjørg Kjøndal Beregen HF 54.55    
             
JUNIOR            
             
1 Jonathan Bjørkheim SDSFC 75.68    
             
             
Resultater 4-mannslag:        
             
Plass Fornavn Etternavn Lag Båtpoeng    
1 Petter Skudal Oslo HK 100.00    
  Lars Hellum Oslo HK 100.00    
  Torunn Handeland Oslo HK 100.00    
  Tor Arne Rygg Oslo HK 84.95    
        384.95    
             
2 Tom Unsgaard SDSFC 1 100.00    
  Roar Sandvoll SDSFC 1 96.77    
  Odd Kristiansen SDSFC 1 95.77    
  Eivind Johannesen SDSFC 1 85.85    
        378.40    
             
3 Kristian Hausken Mix 3 100.00    
  Jostein Nybakke Mix 3 96.23    
  Stein Rune Tveit Mix 3 83.52    
  Geir Tveit Mix 3 62.64    
        342.38    
             
4 Liv Unsgaard SDSFC 2 100.00    
  Jon Terje Gudmestad SDSFC 2 83.33    
  Jan Økland SDSFC 2 76.62    
  Karl Ranin SDSFC 2 50.94    
        310.90    
             
5 Christer Danielsen Mix 2 100.00    
  Stig Hetland Mix 2 80.00    
  Andrè Martinsen Mix 2 76.06    
  Karl Johan Nilsson Mix 2 49.04    
        305.09    
             
6 Lars Ivar Tønnessen SDSFC 3 97.44    
  Vigdis Sandvoll SDSFC 3 69.70    
  Eskild Pedersen SDSFC 3 69.23    
  Søren Kristensen SDSFC 3 47.17    
        283.53    
             
7 Henrik K. Vågenes Bjørgvin HK 100.00    
  William Baird Bjørgvin HK 82.61    
  Espen Knarvik Bjørgvin HK 50.91    
  Kjell Olav Johnsen Bjørgvin HK 50.00    
        283.52    
             
8 Leif Nygård Mix 1 98.70    
  Hilde Skiffard Mix 1 78.79    
  Tor Haugen Mix 1 67.53    
  Flemming Arnesen Gluch Mix 1 26.72    
        271.75    
             
9 Aksel Larsen Bergen HF 100.00    
  Geir Johannessen Bergen HF 65.22    
  Helge Kjøndal Bergen HF 57.76    
  Einar Eliassen Bergen HF 46.09    
        269.06    
             
10 Are Andersen Torungen HK 100.00    
  Rune Skåland Torungen HK 67.24    
  Stian Veggeland Torungen HK 48.08    
  Joakim Helgesen Torungen HK 31.88    
        247.20    
             
11 Bjørn Pedersen SDSFC 5 100.00    
  Jonathan Bjørkheim SDSFC 5 75.68    
  Ragnhild Ottesen SDSFC 5 69.23    
  Knut Folkvord SDSFC 5 0.00    
        244.91    
             
12 Fred Nestun Bergen HF 2 94.20    
  Tore Blom Bergen HF 2 65.15    
  Bjørg Kjøndal Bergen HF 2 54.55    
  Roy Egil Tenold Bergen HF 2 29.31    
        243.21    
             
13 Kaspars Dzenis SDSFC 4 100.00    
  Andrew Pointing SDSFC 4 70.27    
  Normunds Broks SDSFC 4 67.03    
  Andris Bruvelis SDSFC 4 0.00    
        237.30    
             
14 Geir Solland Mix 4 100.00    
  Øyvind Andersen Mix 4 57.75    
  Jon Helge Edvardsen Mix 4 0.00    
        157.75    
             
Resultater per båt:      
             
Plass/ Båt Plass på båt Fornavn Etternavn Klubb Fiskepoeng Båtpoeng
             
1. Frode Sunde – Sum to beste fiskepoeng: 210      
  1 Hellum Lars Oslo HK 115 100.00
  3 Baird William Bjørgvin HK 95 82.61
  2 Eliassen Einar Bergen HF 53 46.09
             
2. Terje Ølberg – Sum to beste fiskepoeng: 208      
  5 Andersen Are Torungen HK 106 100.00
  4 Nybakke Jostein Båstad HK 102 96.23
  3 Johannesen Eivind SDSFC 91 85.85
  1 Ranin Karl SDSFC 54 50.94
  2 Kristensen Søren SDSFC 50 47.17
             
3. Kåre Rott – Sum to beste fiskepoeng: 195      
  2 Unsgaard Tom SDSFC 111 100.00
  3 Bjørkheim Jonathan SDSFC 84 75.68
  1 Pointing Andrew SDSFC 78 70.27
  4 Johnsen Kjell Olav Bjørgvin HK    
             
4. Vildrosa Babord – Sum to beste fiskepoeng: 194      
  2 Skudal Petter Oslo HK 116 100.00
  3 Skåland Rune Torungen HK 78 67.24
  4 Kjøndal Helge Bergen HF 67 57.76
  5 Tenold Roy Egil Bergen HF 34 29.31
  1 Arnesen Gluch Flemming Torungen HK 31 26.72
             
5. Dagfinn Nilsen – Sum to beste fiskepoeng: 183      
  3 Dzenis Kaspars SDSFC 93 100.00
  2 Sandvoll Roar SDSFC 90 96.77
  1 Rygg Tor Arne Oslo HK 79 84.95
             
6. Helge Melhus – Sum to beste fiskepoeng: 176      
  2 Hausken Kristian Nordvegen HK 104 100.00
  5 Pedersen Eskild SDSFC 72 69.23
  4 Johnsen Kjell Olav Bjørgvin HK 52 50.00
  1 Nilsson Karl Johan Nord-Jæren HK 51 49.04
  3 Veggeland Stian Torungen HK 50 48.08
             
7. Svein Inge Høivik – Sum to beste fiskepoeng: 167      
  2 Vågenes Henrik K. Bjørgvin HK 91 100.00
  1 Tveit Stein Rune Nordvegen HK 76 83.52
  3 Broks Normunds SDSFC 61 67.03
  4 Tveit Geir Nordvegen HK 57 62.64
             
8. Mårten Kerlevsen – Sum to beste fiskepoeng: 153      
  1 Unsgaard Liv SDSFC 77 100.00
  3 Nygård Leif Torungen HK 76 98.70
  4 Økland Jan SDSFC 59 76.62
  2 Haugen Tor Fredrikshald 52 67.53
             
9. Tobias Styrbord – Sum to beste fiskepoeng: 139      
  3 Handeland Torunn Oslo HK 71 100.00
  2 Kristiansen Odd SDSFC 68 95.77
  4 Martinsen Andrè Båstad HK 54 76.06
  1 Andersen Øyvind Nord-Jæren HK 41 57.75
             
10. Tobias Babord – Sum to beste fiskepoeng: 134      
  2 Larsen Aksel Bergen HF 69 100.00
  1 Nestun Fred Bergen HF 65 94.20
  3 Johannessen Geir Bergen HF 45 65.22
  4 Helgesen Joakim Torungen HK 22 31.88
             
11. Vildrosa Styrbord – Sum to beste fiskepoeng: 121      
  2 Danielsen Christer Nord-Jæren HK 66 100.00
  1 Gudmestad Jon Terje SDSFC 55 83.33
  5 Skiffard Hilde Oslo HK 52 78.79
  4 Sandvoll Vigdis SDSFC 46 69.70
  3 Blom Tore Bergen HF 43 65.15
             
12. Toralf Nilsen – Sum to beste fiskepoeng: 99      
  4 Pedersen Bjørn SDSFC 55 100.00
  1 Hetland Stig Nord-Jæren HK 44 80.00
  3 Kjøndal Bjørg Beregen HF 30 54.55
  2 Knarvik Espen Bjørgvin HK 28 50.91
             
13. Herbert Lundervold – Sum to beste fiskepoeng: 82      
  3 Tønnessen Lars Ivar SDSFC 43 100.00
  2 Solland Geir Nordvegen HK 39 90.70
  1 Ottesen Ragnhild SDSFC 27 62.79
  4 Folkvord Knut SDSFC 0 0.00

Lørdag 15. juni

På lørdagen var endelig værgudene på vår side, og morgenen var preget at sol og havblikk! Etter sedvanlig bryggesladder, utstyrsplassering og premieutdeling til klassevinnere fra dagen før, kunne Sandvoll med glede informere om at fiskefeltet var åpent.

informasjon på kaien.
Sandvoll informerer.
utror.

I dag var det Terje Ølberg som skulle føre meg og medfiskerne Tor Haugen (Fredrikshald HK), Jan Økland SDSFC), Knut Folkvord (SDSFC) og William Baird (Bjørgvin HK) ut på fiskefeltet. I likhet med alle de andre båtene, vendte vi baugen mot karlsmedgrunnene. Det var en fantastisk tur ut, i sol og havblikk, og solkrem faktor 50 ble påsmurt ansiktet i godt lag. Det kunne for øvrig vært en ide å smurt armene også, da jeg fisket med oppbrettet genser hele dagen, og så medfølgende ut som en kokt hummer om kvelden…

klargjøring av utstyr på vei ut.
siste sjekk!

Etter en 1,5 times tur ut, startet vi fisket på rundt 60 meters dyp etter lange, torsk, lyr, lusuer og sypike. Undertegnede startet med sølvkroken sitt sedvanlige lange og flyndretackle, og avanserte med en pen knurr som første klipp. Foruten ei lita lange, var det lite som kom opp her. Jeg kjente noe smånapping, og skiftet til småkroker – og da var sypika et faktum! Da det var smått med andre slag, tenkte jeg at da fyller jeg opp med denne – det var imidlertid en lite vellykket plan, da det ble med den ene… Vi flyttet litt rundt på grunnene, men det var dårlig bet på fisken. En og annen makrell, lusuer og sypike så dagens lys, men ellers var det veldig dødt.

drømmeforhold!
sommerlige tilstander!
stille sjø ved karlsmed denne dagen.

Etter ca. 2,5 timer rådførte vi med skipper Terje, og det ble bestemt at vi skulle prøve langevraket hans på vei inn til Feistein i håp om å dra noen bonusfisk. Her var det sjans for bonusfisk av både lyr og lange. Og vraket leverte – etter et par minutter hadde jeg den første langen på – 76 cm… Arne dro deretter opp et eksemplar som bikket 80 cm, og fikk bonusklipp. Undertegnede fikk to langer til, begge rett i underkant av 80 cm. Jeg mistet også et pent eksemplar på vei opp, i likhet med sidemann Tor Haugen. Det ble donert en del utstyr til Neptun i løpet av de 6-7 driftene vi hadde, blant annet en glinsende karmøypilk med fabelaktig oppheng, før turen gikk videre til 100- meteren ved Feistein etter hyse og hvitting. Ingen av artene ble registrert… Vi dro deretter nærmere fyret, og der ble det tatt noen få småsei. Da det ikke var mye bet her heller, gikk turen etter kort tid videre inn på grunnere vann etter hvitting, knurr og flatfisk. Foruten en knurr, var det lite som ble registrert her. Da fisketiden var ute, var alle enig om at det hadde vært en flott dag på sjøen, til tross for veldig dårlig bet på fisken på Karlsmed. En stor takk til skipper Terje for, som alltid, fantastisk styring av båt og hyggelig stemning!

bilde 30 –

Jan Økland med pen bonuslange.

Jeg endte opp med 6 arter – sei, lange, knurr, makrell, lusuer og sypike, og de 100 fiskepoengene resulterte i båtvinn og seier i dameklassen denne dagen.

Vinner av herreklassen ble Tor Arne Rygg (Oslo HK), med 121 fiskepoeng og båtvinn.

Seniorklassen ble vunnet at Øyvind Andersen (Nord-Jæren HK), med 132 fiskepoeng og båtvinn. Han forteller at “dagen startet med at jeg ble spurt om å bytte båt fordi det manglet en deltaker på en av båtene. Det takket jeg ja til fordi det ville gi meg bedre plass. Jeg var om bord i «Karmøyfjord», med skipper Helge ved roret. Han sa at jeg hadde fått den beste plassen om bord, og det viste seg jo til slutt. Vi bestemte oss tidlig for at vi ville ut på Karlsmedgrunnen i likhet med de andre båtene. Det sneglet av gårde i 6 knop, så vi var siste båt ut sammen med “Vildrosa”. Det var fint vær, og skipperen var veldig flink til å holde båten.”

Andersen forteller videre at båtene lå spredt, og de fant en kant som de lå på det meste av dagen;” Jeg prøvde først etter stimfisk med pilk og gummimark for å få makrell, sei, torsk og lyr. Makrellkvoten gikk greit, selv om jeg glemte å klippe fisk nummer 10. Jeg fant også litt sei, men klarte ikke å fylle kvoten. Jeg pleier alltid å være god på å fiske lyr, men jeg var akkurat i skifte av tackel da 2 andre om bord fikk seg et par lyr… Så jeg ga den opp ettersom det ble helt dødt og gikk over på agn. Ville prøve meg på brosme og brukte pilk med enkelkrok som oppheng under – hvit selvlysende blekksprut og mye agn pleier å virke på brosme. Jeg fikk opp ei brosme som også holdt til bonus og gullnål. Så ble det dødt igjen og jeg gikk over på sypike tackel, krok i størrelse 8 og hvit gummi på ordnet et par av den arten! Jeg agnet med blekksprutbiter og små biter av buken på makrell. Jeg gikk så over til Sølvkroken sitt fjord tackel i håp om lyr på flua og bunnfisk på slepet. Dette er et godt allround tackel, og jeg fikk hvitting, lange og lusuer på den kombinasjonen.”

 

Han avslutter med å fortelle at “vi hadde avsatt noe tid til å fiske nord på grunnen for å satse på knurr, hyse, hvitting og flatfisk. Her var det helt dødt, bortsett fra pigghå. Jeg klarte likevel å lure opp ei lange på slutten. Karl Ranin sto ved siden av meg, og vi hadde en fin fight helt til siste slutt. Jeg må si meg fornøyd med 7 arter på en slik dag!”.   

 

Juniorklassen ble også i dag. naturlig nok, vunnet av Jonathan Bjørkheim (SDSFC), med 71,13 båtpoeng. Han kan fortelle at han denne lørdagen igjen havnet på en liten sjark, sammen med 3 andre fiskere; “I dag var været så fint at vi gikk utaskjærs til karlsmedgrunnen. Her var det ikke mye fisk, og det vi fikk opp av makrell og sei spyttet ut tobis, så jeg fant de tobisene som så ut som nærmest intakte, og tredde dem på kroken. Jeg fikk umiddelbart en lusuer, og en lange. På neste nedslipp røk takkelet mitt da det satte seg fast i bunnen. Når jeg hadde satt på ett nytt, fikk jeg makrell på nedslippet. Da makrellen hadde kommet seg om bord, røk takkelet igjen og søkket med halvparten av takkelet falt ned i dypet. Jeg satte igjen på ett nytt takkel, men da var det dødt. Jeg greide å dra opp en sypike, og så var det dødt igjen. Jeg fikk ikke noe mer resten av dagen og endte opp på 3. plass på båten med 69 fiskepoeng. “Han forteller videre at “jeg fisket i Juniorklassen, og var den eneste i min klasse gjennom hele festivalen. Jeg skulle ønske at flere ungdommer hadde meldt seg inn i klubber og blitt med på festivaler som dette, da det er veldig gøy, uansett om det er fisk eller ikke, for man blir alltid kjent med nye og hyggelige folk!

 

Individuelle Resultater Dag 3:          
                 
Herrer                
                 
Plass Fornavn Etternavn Klubb Båtpoeng Fiskepoeng      
1 Tor Arne Rygg Oslo HK 100.00 121      
2 Jon Terje Gudmestad SDSFC 100.00 104      
3 Are Andersen Torungen HK 100.00 103      
4 Andrè Martinsen Båstad HK 100.00 100      
5 Petter Skudal Oslo HK 100.00 97      
6 Stein Rune Tveit Nordvegen HK 100.00 85      
7 Stig Hetland Nord-Jæren HK 100.00 84      
8 Kristian Hausken Nordvegen HK 100.00 81      
9 Bjørn Pedersen SDSFC 100.00 78      
10 Henrik K. Vågenes Bjørgvin HK 97.26        
11 Espen Knarvik Bjørgvin HK 93.59        
11 Aksel Larsen Bergen HF 93.27        
13 Lars Hellum Oslo HK 92.59        
14 Joakim Helgesen Torungen HK 87.60        
14 Kaspars Dzenis SDSFC 86.90        
14 Karl Ranin SDSFC 86.36        
17 Eivind Johannesen SDSFC 85.44        
18 Odd Kristiansen SDSFC 84.47        
19 Tom Unsgaard SDSFC 82.35        
20 Rune Skåland Torungen HK 76.70        
21 Lars Ivar Tønnessen SDSFC 75.00        
22 Fred Nestun Bergen HF 73.08        
23 William Baird Bjørgvin HK 73.00        
24 Geir Johannessen Bergen HF 72.12        
25 Stian Veggeland Torungen HK 68.24        
26 Tore Blom Bergen HF 67.96        
27 Jon Helge Edvardsen SDSFC 64.29        
28 Christer Danielsen Nord-Jæren HK 61.98        
29 Andris Bruvelis SDSFC 60.49        
30 Andrew Pointing SDSFC 57.53        
31 Normunds Broks SDSFC 55.95        
32 Kjell Olav Johnsen Bjørgvin HK 43.30        
33 Flemming Arnesen Gluch Torungen HK 43.00        
34 Knut Folkvord SDSFC 41.00        
35 Roy Egil Tenold Bergen HF 37.88        
36 Jostein Nybakke Båstad HK 0.00        
                 
SENIOR                
                 
1 Øyvind Andersen Nord-Jæren HK 100.00 132      
2 Søren Kristensen SDSFC 100.00 103      
3 Leif Nygård Torungen HK 100.00        
4 Karl Johan Nilsson Nord-Jæren HK 87.18        
5 Einar Eliassen Bergen HF 79.49        
6 Jan Økland SDSFC 77.00        
7 Geir Tveit Nordvegen HK 70.59        
8 Eskild Pedersen SDSFC 57.65        
9 Roar Sandvoll SDSFC 57.28        
10 Tor Haugen Fredrikshald 44.00        
11 Helge Kjøndal Bergen HF 43.94        
12 Geir Solland Nordvegen HK          
                 
DAMER                
                 
1 Hilde Skiffard Oslo HK 100.00 100      
2 Ragnhild Ottesen SDSFC 72.16        
3 Liv Unsgaard SDSFC 71.60        
4 Torunn Handeland Oslo HK 57.00        
5 Bjørg Kjøndal Beregen HF 55.13        
6 Vigdis Sandvoll SDSFC 54.37        
                 
JUNIOR                
                 
1 Jonathan Bjørkheim SDSFC 71.13        
                 
                 
Resultater 4-mannslag:            
                 
Plass Fornavn Etternavn Lag Båtpoeng        
1 Tor Arne Rygg Oslo HK 100.00        
  Petter Skudal Oslo HK 100.00        
  Lars Hellum Oslo HK 92.59        
  Torunn Handeland Oslo HK 57.00        
        349.59        
                 
2 Andrè Martinsen Mix 2 100.00        
  Stig Hetland Mix 2 100.00        
  Karl Johan Nilsson Mix 2 87.18        
  Christer Danielsen Mix 2 61.98        
        349.16        
                 
3 Jon Terje Gudmestad SDSFC 2 100.00        
  Karl Ranin SDSFC 2 86.36        
  Jan Økland SDSFC 2 77.00        
  Liv Unsgaard SDSFC 2 71.60        
        334.97        
                 
4 Are Andersen Torungen HK 100.00        
  Joakim Helgesen Torungen HK 87.60        
  Rune Skåland Torungen HK 76.70        
  Stian Veggeland Torungen HK 68.24        
        332.54        
                 
5 Eivind Johannesen SDSFC 1 85.44        
  Odd Kristiansen SDSFC 1 84.47        
  Tom Unsgaard SDSFC 1 82.35        
  Roar Sandvoll SDSFC 1 57.28        
        309.54        
                 
6 Henrik K. Vågenes Bjørgvin HK 97.26        
  Espen Knarvik Bjørgvin HK 93.59        
  William Baird Bjørgvin HK 73.00        
  Kjell Olav Johnsen Bjørgvin HK 43.30        
        307.15        
                 
7 Aksel Larsen Bergen HF 93.27        
  Einar Eliassen Bergen HF 79.49        
  Geir Johannessen Bergen HF 72.12        
  Helge Kjøndal Bergen HF 43.94        
        288.81        
                 
8 Søren Kristensen SDSFC 3 100.00        
  Lars Ivar Tønnessen SDSFC 3 75.00        
  Eskild Pedersen SDSFC 3 57.65        
  Vigdis Sandvoll SDSFC 3 54.37        
        287.02        
                 
9 Hilde Skiffard Mix 1 100.00        
  Leif Nygård Mix 1 100.00        
  Tor Haugen Mix 1 44.00        
  Flemming Arnesen Gluch Mix 1 43.00        
        287.00        
                 
10 Bjørn Pedersen SDSFC 5 100.00        
  Ragnhild Ottesen SDSFC 5 72.16        
  Jonathan Bjørkheim SDSFC 5 71.13        
  Knut Folkvord SDSFC 5 41.00        
        284.30        
                 
11 Stein Rune Tveit Mix 3 100.00        
  Kristian Hausken Mix 3 100.00        
  Geir Tveit Mix 3 70.59        
  Jostein Nybakke Mix 3 0.00        
        270.59        
                 
12 Kaspars Dzenis SDSFC 4 86.90        
  Andris Bruvelis SDSFC 4 60.49        
  Andrew Pointing SDSFC 4 57.53        
  Normunds Broks SDSFC 4 55.95        
        260.89        
                 
13 Fred Nestun Bergen HF 2 73.08        
  Tore Blom Bergen HF 2 67.96        
  Bjørg Kjøndal Bergen HF 2 55.13        
  Roy Egil Tenold Bergen HF 2 37.88        
        234.05        
                 
14 Øyvind Andersen Mix 4 100.00        
  Jon Helge Edvardsen Mix 4 64.29        
  Geir Solland Mix 4 0.00        
        164.29        
                 
Resultater per båt:            
                 
Plass/ Båt Plass på båt Fornavn Etternavn Klubb Fiskepoeng Båtpoeng    
                 
1. Helge Melhus – Sum to beste fiskepoeng: 246        
  2 Andersen Øyvind S Nord-Jæren HK Mix 4 132 100.000
  1 Ranin Karl H SDSFC SDSFC 2 114 86.364
  5 Tønnessen Lars Ivar H SDSFC SDSFC 3 99 75.000
  4 Kjøndal Helge S Bergen HF Bergen HF 58 43.939
  3 Tenold Roy Egil H Bergen HF Bergen HF 2 50 37.879
                 
2. Frode Sunde – Sum to beste fiskepoeng: 227        
  3 Rygg Tor Arne H Oslo HK Oslo HK 121 100
  2 Helgesen Joakim H Torungen HK Torungen HK 106 87.60330579
  1 Danielsen Christer H Nord-Jæren HK Mix 2 75 61.98347107
                 
3. Herbert Lundervold – Sum to beste fiskepoeng: 201        
  2 Gudmestad Jon Terje H SDSFC SDSFC 2 104 100.000
  4 Larsen Aksel H Bergen HF Bergen HF 97 93.269
  3 Nestun Fred H Bergen HF Bergen HF 2 76 73.077
  1 Johannessen Geir H Bergen HF Bergen HF 75 72.115
                 
4. Svein Inge Høivik – Sum to beste fiskepoeng: 191        
  4 Andersen Are H Torungen HK Torungen HK 103 100
  1 Johannesen Eivind H SDSFC SDSFC 1 88 85.4368932
  2 Blom Tore H Bergen HF Bergen HF 2 70 67.96116505
  3 Sandvoll Roar S SDSFC SDSFC 1 59 57.2815534
                 
5. Mårten Kerlevsen – Sum to beste fiskepoeng: 190        
  1 Kristensen Søren S SDSFC SDSFC 3 103 100.000
  4 Kristiansen Odd H SDSFC SDSFC 1 87 84.466
  3 Skåland Rune H Torungen HK Torungen HK 79 76.699
  2 Sandvoll Vigdis D SDSFC SDSFC 3 56 54.369
                 
6.Terje Ølberg – Sum to beste fiskepoeng: 177        
  3 Skiffard Hilde D Oslo HK Mix 1 100 100.000
  1 Økland Jan S SDSFC SDSFC 2 77 77.000
  2 Baird William H Bjørgvin HK Bjørgvin HK 73 73.000
  4 Haugen Tor S Fredrikshald Mix 1 44 44.000
  5 Folkvord Knut H SDSFC SDSFC 5 41 41.000
                 
7. Toralf Nilsen – Sum to beste fiskepoeng: 167        
  2 Skudal Petter H Oslo HK Oslo HK 97 100.000
  3 Ottesen Ragnhild D SDSFC SDSFC 5 70 72.165
  1 Bjørkheim Jonathan Jr SDSFC SDSFC 5 69 71.134
  4 Johnsen Kjell Olav H Bjørgvin HK Bjørgvin HK 42 43.299
                 
8. Tobias Babord – Sum to beste fiskepoeng: 157        
  2 Hetland Stig H Nord-Jæren HK Mix 2 84 100.000
  3 Dzenis Kaspars H SDSFC SDSFC 4 73 86.905
  4 Edvardsen Jon Helge H SDSFC Mix 4 54 64.286
  1 Broks Normunds H SDSFC SDSFC 4 47 55.952
                 
9. Kåre Rott – Sum to beste fiskepoeng: 157        
  3 Martinsen Andrè H Båstad HK Mix 2 100 100.000
  4 Handeland Torunn D Oslo HK Oslo HK 57 57.000
  2 Arnesen Gluch Flemming H Torungen HK Mix 1 43 43.000
  1 Andersen Øyvind S Nord-Jæren HK Mix 4    
                 
10. Tobias Styrbord – Sum to beste fiskepoeng: 156        
  3 Hausken Kristian H Nordvegen HK Mix 3 81 100.000
  4 Hellum Lars H Oslo HK Oslo HK 75 92.593
  1 Unsgaard Liv D SDSFC SDSFC 2 58 71.605
  2 Bruvelis Andris H SDSFC SDSFC 4 49 60.494
                 
11. Vildrosa Styrbord – Sum to beste fiskepoeng: 155        
  5 Tveit Stein Rune H Nordvegen HK Mix 3 85 100.000
  1 Unsgaard Tom H SDSFC SDSFC 1 70 82.353
  3 Tveit Geir S Nordvegen HK Mix 3 60 70.588
  2 Veggeland Stian H Torungen HK Torungen HK 58 68.235
  4 Pedersen Eskild S SDSFC SDSFC 3 49 57.647
                 
12. Vildrosa Babord – Sum to beste fiskepoeng: 151        
  5 Pedersen Bjørn H SDSFC SDSFC 5 78 100.000
  1 Knarvik Espen H Bjørgvin HK Bjørgvin HK 73 93.590
  3 Nilsson Karl Johan S Nord-Jæren HK Mix 2 68 87.179
  2 Eliassen Einar S Bergen HF Bergen HF 62 79.487
  4 Kjøndal Bjørg D Beregen HF Bergen HF 2 43 55.128
                 
13. Dagfinn Nilsen – Sum to beste fiskepoeng: 144        
  3 Nygård Leif S Torungen HK Mix 1 73 100.000
  1 Vågenes Henrik K. H Bjørgvin HK Bjørgvin HK 71 97.260
  2 Pointing Andrew H SDSFC SDSFC 4 42 57.534

På lørdag kveld ble det foretatt premieutdeling etter en, som alltid, glimrende middag på Hummeren Hotell. Roar Sandvoll ønsket velkommen til de frammøtte, da spesielt til æresmedlemmer i SDSFC, Arthur Sandvoll og Jostein Evensen.

fulldekket premiebord!

Totalvinner over tre dager ble i år Petter Skudal (Oslo HK), med totalt 300 poeng – Gratulerer! Vinner i dameklassen sammenlagt ble Hilde Skiffard (Oslo HK), med 277,63 poeng, mens seniorklassen sammenlagt ble vunnet av Leif Nygård (Torungen HK) med 255,13 poeng. Juniorvinner ble Jonathan Bjørkheim (SDSFC), med 212,18 poeng.

Beste 4-mannslag ble Oslo HK, bestående av Lars Hellum, Petter Skudal, Torunn Handeland og Tor Arne Rygg, , med 1073,56 poeng. Premien for beste tomannslag gikk i år til Stein Rune Tveit og Kristian Hausken, med 578,36 poeng over 3 dager.

Vinner av Tanangerfestivalen herreklassen, Petter Skudal (Oslo HK).
Vinner av Tanangerfestivalen dameklassen, Hilde Skiffard (Oslo HK).
Vinner av Tanangerfestivalen seniorklassen, Leif Nygård (Torungen HK).
Vinner av Tanangerfestivalen juniorklassen, Jonathan Bjørkheim (SDSFC).
Beste 4-mannslag over tre dager, Oslo HK., fv. Torunn Handeland, Petter Skudal, Tor Arne Rygg og Lars Hellum.
Vinner av gullnål for størst fisk, Jan Økland (SDSFC).

Det ble delt ut flotte gullnåler til de heldige som hadde fått størst fisk av slagene brosme, lange, hyse, hvitting, lyr og flatfisk. Størst fisk ble en lange på 3,012 kg. fisket av Jan Økland (SDSFC).

 

Den prestisjefulle “sølvknurren” gikk i år til Stein Rune Tveit (Nordvegen HK), og veide respektable 0,613 kg. Stein Rune har følgende å fortelle om den dagen sølvknurren ble sikret: “Ombord hos Morten var det tragisk fiske som det viste seg å være for de aller fleste, så vi bestemte oss for å gå inn på vigdel for å fiske diverse flyndrer og knurr og eventuelt andre små arter, og droppet da jaget etter sei, lyr, torsk og de. På vigdel kom knurren på løpende bånd, men bare hos meg, jeg tror de andre bare hadde 1 eller 2 hver, mens det 9 ende klippet hos meg endte opp med å være en bamse på 613g, som jeg først trodde et lite øyeblikk var en liten pigghå – haha! Aldri opplevd maken til pigghå fiske på 5 meters dybde 40 meter fra strandlinja, men regner med at tobisen spiller inn en rolle her som over alt ellers. Uansett meget fornøyd med sølvknurr nr. 2, den forrige for 6 år siden, men neste år satser jeg på samme nivå, å gå for en nr. 3 i samlingen. Da kan jeg begynne å kalle trofeene for sølvknurr stimen!”

Undertegnede har ikke helt oversikten i år, men det ble i alle fall tatt 15 arter under festivalen – torsk, sei, lyr, hyse, hvitting, lange, brosme, makrell, knurr, rødknurr, sandflyndre, rødspette, lusuer, sypike og tobis (!).

Beste båtfører over tre dager ble Terje Ølberg, med en sammenlagt sum av fiskepoeng til de to beste deltakerne ombord per dag på totalt poeng 687 poeng. Det ble rettet en stor takk til alle de fabelaktige båtførerne som deltok – det er de som gjør det mulig for oss å være med på festivaler!

beste båtfører, Terje Ølberg.

Etter premieutdelingen ble det utnevnt to nye æresmedlemmer i SDSFC, Tom Unsgaard og Eivind Johannesen – gratulerer!

utnevnelse av to nye æresmedlemmer i SDSFC.
Are Andersen takker for vel gjennomført festival.
Gratulerer med 60-års jubileum!
Lars Ivar Tønnessen (SDSFC) underholdt med god musikk!

Are Andersen (Torungen HK), nestleder i NHFs styre, benyttet anledningen til å takke SDSFC for et flott gjennomført arrangement, og gratulerte med festivalens 60 års jubileum. Andersen talte nok for flere da han ytret at nedtellingen til neste års festival allerede var i gang!

Hilde Skiffard, Oslo HK

                 
Resultater sammenlagt over 3 dager:          
                 
                 
Individuelle Resultater:            
                 
HERRER                
                 
Plass Fornavn Etternavn Klubb Dag 1 Dag 2 Dag 3 Sum BP Sum FP
1 Petter Skudal Oslo HK 100.00 100.00 100.00 300.00 368.00
2 Are Andersen Torungen HK 100.00 100.00 100.00 300.00 306.00
3 Kristian Hausken Nordvegen HK 94.84 100.00 100.00 294.84  
4 Aksel Larsen Bergen HF 98.68 100.00 93.27 291.95  
5 Bjørn Pedersen SDSFC 85.37 100.00 100.00 285.37  
6 Stein Rune Tveit Nordvegen HK 100.00 83.52 100.00 283.52  
7 Tom Unsgaard SDSFC 100.00 100.00 82.35 282.35  
8 Kaspars Dzenis SDSFC 93.42 100.00 86.90 280.33  
9 Andrè Martinsen Båstad HK 100.00 76.06 100.00 276.06  
10 Henrik K. Vågenes Bjørgvin HK 78.57 100.00 97.26 275.83  
11 Jon Terje Gudmestad SDSFC 90.54 83.33 100.00 273.87  
12 Eivind Johannesen SDSFC 100.00 85.85 85.44 271.29  
13 Lars Hellum Oslo HK 73.55 100.00 92.59 266.14  
14 Tor Arne Rygg Oslo HK 77.86 84.95 100.00 262.80  
15 Odd Kristiansen SDSFC 76.74 95.77 84.47 256.98  
16 Christer Danielsen Nord-Jæren HK 88.60 100.00 61.98 250.58  
17 Stig Hetland Nord-Jæren HK 70.00 80.00 100.00 250.00  
18 William Baird Bjørgvin HK 93.00 82.61 73.00 248.61  
19 Lars Ivar Tønnessen SDSFC 68.04 100.00 75.00 243.04  
20 Espen Knarvik Bjørgvin HK 93.33 50.91 93.59 237.83  
21 Geir Johannessen Bergen HF 100.00 65.22 72.12 237.33  
22 Fred Nestun Bergen HF 63.16 94.20 73.08 230.44  
23 Karl Ranin SDSFC 87.18 50.94 86.36 224.49  
24 Rune Skåland Torungen HK 80.00 67.24 76.70 223.94  
25 Joakim Helgesen Torungen HK 100.00 31.88 87.60 219.49  
26 Stian Veggeland Torungen HK 97.67 48.08 68.24 213.99  
27 Tore Blom Bergen HF 70.73 65.15 67.96 203.84  
28 Normunds Broks SDSFC 74.44 67.03 55.95 197.43  
29 Jostein Nybakke Båstad HK 100.00 96.23 0.00 196.23  
30 Andrew Pointing SDSFC 57.73 70.27 57.53 185.54  
31 Kjell Olav Johnsen Bjørgvin HK 64.10 50.00 43.30 157.40  
32 Flemming Arnesen Gluch Torungen HK 63.16 26.72 43.00 132.88  
33 Knut Folkvord SDSFC 84.00 0.00 41.00 125.00  
34 Roy Egil Tenold Bergen HF 56.77 29.31 37.88 123.96  
35 Jon Helge Edvardsen SDSFC 17.57   64.29 81.85  
36 Andris Bruvelis SDSFC     60.49 60.49  
                 
SENIOR                
                 
1 Leif Nygård Torungen HK 56.43 98.70 100.00 255.13  
2 Roar Sandvoll SDSFC 98.97 96.77 57.28 253.02  
3 Geir Tveit Nordvegen HK 100.00 62.64 70.59 233.23  
4 Jan Økland SDSFC 78.00 76.62 77.00 231.62  
5 Karl Johan Nilsson Nord-Jæren HK 81.40 49.04 87.18 217.61  
6 Eskild Pedersen SDSFC 90.00 69.23 57.65 216.88  
7 Tor Haugen Fredrikshald 100.00 67.53 44.00 211.53  
8 Søren Kristensen SDSFC 59.29 47.17 100.00 206.46  
9 Einar Eliassen Bergen HF 68.57 46.09 79.49 194.15  
10 Geir Solland Nordvegen HK 100.00 90.70   190.70  
11 Helge Kjøndal Bergen HF 70.97 57.76 43.94 172.67  
12 Øyvind Andersen Nord-Jæren HK   57.75 100.00 157.75  
                 
DAMER                
                 
1 Hilde Skiffard Oslo HK 98.84 78.79 100.00 277.63  
2 Liv Unsgaard SDSFC 100.00 100.00 71.60 271.60  
3 Torunn Handeland Oslo HK 87.62 100.00 57.00 244.62  
4 Ragnhild Ottesen SDSFC 82.05 62.79 72.16 217.01  
5 Vigdis Sandvoll SDSFC 73.26 69.70 54.37 197.32  
6 Bjørg Kjøndal Beregen HF 86.05 54.55 55.13 195.72  
                 
JUNIOR                
                 
1 Jonathan Bjørkheim SDSFC 66.00 75.68 71.13 212.81  
                 
                 
Resultater 4-mannslag over 3 dager:          
                 
Plass Fornavn Etternavn Klubb Lag Torsdag Fredag Lørdag Total
1 Petter Skudal Oslo HK Oslo HK 100.00 100.00 100.00 300.00
  Lars Hellum Oslo HK Oslo HK 73.55 100.00 92.59 266.14
  Tor Arne Rygg Oslo HK Oslo HK 77.86 84.95 100.00 262.80
  Torunn Handeland Oslo HK Oslo HK 87.62 100.00 57.00 244.62
                1073.56
                 
2 Tom Unsgaard SDSFC 1 SDSFC 1 100.00 100.00 82.35 282.35
  Eivind Johannesen SDSFC 1 SDSFC 1 100.00 85.85 85.44 271.29
  Odd Kristiansen SDSFC 1 SDSFC 1 76.74 95.77 84.47 256.98
  Roar Sandvoll SDSFC 1 SDSFC 1 98.97 96.77 57.28 253.02
                1063.65
                 
3 Kristian Hausken Nordvegen HK Mix 3 94.84 100.00 100.00 294.84
  Stein Rune Tveit Nordvegen HK Mix 3 100.00 83.52 100.00 283.52
  Geir Tveit Nordvegen HK Mix 3 100.00 62.64 70.59 233.23
  Jostein Nybakke Båstad HK Mix 3 100.00 96.23 0.00 196.23
                1007.81
                 
4 Jon Terje Gudmestad SDSFC SDSFC 2 90.54 83.33 100.00 273.87
  Liv Unsgaard SDSFC SDSFC 2 100.00 100.00 71.60 271.60
  Jan Økland SDSFC SDSFC 2 78.00 76.62 77.00 231.62
  Karl Ranin SDSFC SDSFC 2 87.18 50.94 86.36 224.49
                1001.59
                 
5 Andrè Martinsen Båstad HK Mix 2 100.00 76.06 100.00 276.06
  Christer Danielsen Nord-Jæren HK Mix 2 88.60 100.00 61.98 250.58
  Stig Hetland Nord-Jæren HK Mix 2 70.00 80.00 100.00 250.00
  Karl Johan Nilsson Nord-Jæren HK Mix 2 81.40 49.04 87.18 217.61
                994.25
                 
6 Are Andersen Torungen HK Torungen HK 100.00 100.00 100.00 300.00
  Rune Skåland Torungen HK Torungen HK 80.00 67.24 76.70 223.94
  Joakim Helgesen Torungen HK Torungen HK 100.00 31.88 87.60 219.49
  Stian Veggeland Torungen HK Torungen HK 97.67 48.08 68.24 213.99
                957.41
                 
7 Henrik K. Vågenes Bjørgvin HK Bjørgvin HK 78.57 100.00 97.26 275.83
  William Baird Bjørgvin HK Bjørgvin HK 93.00 82.61 73.00 248.61
  Espen Knarvik Bjørgvin HK Bjørgvin HK 93.33 50.91 93.59 237.83
  Kjell Olav Johnsen Bjørgvin HK Bjørgvin HK 64.10 50.00 43.30 157.40
                919.67
                 
8 Aksel Larsen Bergen HF Bergen HF 98.68 100.00 93.27 291.95
  Geir Johannessen Bergen HF Bergen HF 100.00 65.22 72.12 237.33
  Einar Eliassen Bergen HF Bergen HF 68.57 46.09 79.49 194.15
  Helge Kjøndal Bergen HF Bergen HF 70.97 57.76 43.94 172.67
                896.10
                 
9 Hilde Skiffard Oslo HK Mix 1 98.84 78.79 100.00 277.63
  Leif Nygård Torungen HK Mix 1 56.43 98.70 100.00 255.13
  Tor Haugen Fredrikshald HK Mix 1 100.00 67.53 44.00 211.53
  Flemming Arnesen Gluch Torungen HK Mix 1 63.16 26.72 43.00 132.88
                877.17
                 
10 Lars Ivar Tønnessen SDSFC SDSFC 3 68.04 97.44 75.00 240.48
  Eskild Pedersen SDSFC SDSFC 3 90.00 69.23 57.65 216.88
  Søren Kristensen SDSFC SDSFC 3 59.29 47.17 100.00 206.46
  Vigdis Sandvoll SDSFC SDSFC 3 73.26 69.70 54.37 197.32
                861.13
                 
11 Bjørn Pedersen SDSFC SDSFC 5 85.37 100.00 100.00 285.37
  Ragnhild Ottesen SDSFC SDSFC 5 82.05 69.23 72.16 223.45
  Jonathan Bjørkheim SDSFC SDSFC 5 66.00 75.68 71.13 212.81
  Knut Folkvord SDSFC SDSFC 5 84.00 0.00 41.00 125.00
                846.62
                 
12 Fred Nestun Bergen HF Bergen HF 2 63.16 94.20 73.08 230.44
  Tore Blom Bergen HF Bergen HF 2 70.73 65.15 67.96 203.84
  Bjørg Kjøndal Bergen HF Bergen HF 2 86.05 54.55 55.13 195.72
  Roy Egil Tenold Bergen HF Bergen HF 2 56.77 29.31 37.88 123.96
                753.97
                 
13 Kaspars Dzenis SDSFC SDSFC 4 93.42 100.00 86.90 280.33
  Normunds Broks SDSFC SDSFC 4 74.44 67.03 55.95 197.43
  Andrew Pointing SDSFC SDSFC 4 57.73 70.27 57.53 185.54
  Andris Bruvelis SDSFC SDSFC 4 0.00 0.00 60.49 60.49
                723.79
                 
13 Geir Solland Nordvegen HK Mix 4 100.00 100.00 0.00 200.00
  Øyvind Andersen Nord-Jæren HK Mix 4 0.00 57.75 100.00 157.75
  Jon Helge Edvardsen SDSFC Mix 4 17.57 0.00 64.29 81.85
                439.60
                 
Resultater 2-mannslag over 3 dager:          
                 
Plass Fornavn Etternavn Klubb Torsdag Fredag Lørdag Total  
1 Kristian Hausken Nordvegen HK 94.84 100.00 100.00 294.84  
  Stein Rune Tveit Nordvegen HK 100.00 83.52 100.00 283.52  
              578.36  
                 
2 Petter Skudal Oslo HK 100.00 100.00 100.00 300.00  
  Lars Hellum Oslo HK 73.55 100.00 92.59 266.13  
              566.13  
                 
3 Petter Skudal Oslo HK 100.00 100.00 100.00 300.00  
  Tor Arne Rygg Oslo HK 77.86 84.95 100.00 262.80  
              562.80  
                 
                 
                 
Største fisker:          
                 
  Art Vekt (Kg.) Fisker          
  Lyr 1.381 Stein Rune Tvei          
  Hvitting 0.954 Tor Arne Rygg          
  Lange 3.012 Jan Økland          
  Brosme 1.115 Øivind Andersen          
  Hyse 1.490 Fleming Gluchen          
  Flatfisk 0.612 Petter Skudal          
                 
  Knurr 0.613 Stein Rune Tvei          
                 
                 
Resultat per båt over 3 dager:          
                 
                 
      Sum to beste fiskepoeng om bord    
  Plass Båt Torsdag Fredag Lørdag Sum    
  1 Terje Ølberg 302 208 177 687    
  2 Helge Melhus 203 176 246 625    

Del innlegg

Facebook
Twitter

Relaterte innlegg