KILSTRAUMEN FESTIVALENE 2022

                         

 KILSTRAUMEN FESTIVALENE 2022

17-18 SEPTEMBER

 

Da var vi kommet til midten av september og de var igjen tid for festivaler fra flotte Kilstraumen Brygge. Vi endte på bare 19 påmeldte denne gang. Det var 4 fra Oslo HK, 2 fra Sarpsborg HK, 3 fra Nordvegen HK og 10 fra Bergen HF. Noe av grunnen til lite påmelding kan skyldes et meget tett Norgescup program på denne siden av sommeren og med et flott NM 14 dager før.

 

Vel fremme på Kilstraumen Brygge fredag ettermiddag i 16.30 tiden ble vi oppringt av båtføreren på skøyten vi skulle bruke. Han hadde blitt innlagt på Haukeland sykehus og dermed forsvant 9 av 19 båtplasser. Det ble noen hektiske timer med ringe runder til det vi kjente til av båter og det vi fikk av tips i området, uten hell. Vi sjekket også ut muligheten på å få tak i noen Øien båter, men de var ikke tilgjengelig. Når klokken passer 20.00 hadde vi egentlig bestemt oss for at de tilreisende + en fra Bergen HF skulle få fiske. Litt senere ringte gutta fra Oslo HK som var på vei over fjellet og foreslo noe de hadde opplevd på Island en gang det var mangel på båter. Bruke de 2 båtene vi hadde å ha morgen og ettermiddag fiske med 4 timers fiske. Da ville alle få fisket. Etter en rask prat med båtførere og deltakere var alle enig i at dette var en god løsning. Klokken 21.30 fikk vi endelig tatt båttrekningen inne i puben og jobben med båtlister og veiekort kunne gjøres ferdig.

 

KILSTRAUMEN FESTIVALEN

 

Etter drøye 2 uker med fantastisk stille og fint vær her på vestlandet hadde værgudene bestemt seg for at denne helgen skulle det bli vindfullt og med noen kraftige byger innimellom. At det ville bli fiske innaskjærs var vi klar over og planen som var å gå et stykke innover i Fensfjorden på en kjent seiplass måtte skrinlegges. Det ble rett og slett mer vind enn først meldt, så nødløsningen ble å fiske innenfor Kilstraumen mot Lurefjorden og i Fosnstraumen.

 

Tore Blom klar for fiske

 

Utstilling av utstyr

Lørdag hadde første pulje med fiskere som skulle være med på «Morgen» turen utror kl 09.00. Berland og Vik kjørte ned å la seg helt nord i Lurefjorden og startet fiske her. Det skulle vise seg at dette ikke var dagen det var lett å få fisk. Båtene flyttet seg videre mot Fosnstraumen , det ble fisket litt forbi broen og i osen innenfor straumen. Ombord på Vik var det bare 2 som fikk tellende fisk , Geir Tveit ble best med 8,52 kg og vinner av senior klassen. Tore Blom fikk 5,9 kg. Det var kommet enda mindre fisk ombord hos Berland denne dagen. Lars Hellum var best med 3,24 kg, knepent forran Andre Martinsen med 3,16 kg og Anne-Grethe Sætherø med 0,98 kg.

 

Roar Hermansen med dagens fangst

 

Dette lovet jo ikke bra for oss som skulle ut på «Ettermiddags» økten, tenkte vi. Begge båtene kjørte ned i Fosenstraumen og startet fiske der. Berland la seg til litt før broen, mens vi som var på Vik la oss ca 200m utenfor broen. Dette var kanskje 100 m lenger ute enn de som fisket tidligere på dagen, men strømmen hadde nå snudd. Jeg fisket sammen med Erling Brandsrød, Frank Soleim, Einar Eliassen og Rolv Helle denne dagen. Det gikk ikke lange tiden før det begynte å bite, først fikk Rolv en lange på 7 kg.

 

Rolv Helle med en fin lange

 

Så fikk jeg 2 langer på 4-5 kg. Frank svarte med en fin lange i 7 kg klassen. Vi drev på skrått i sundet og måtte flytte oppå ofte. Berland kom også ut forbi broen og tok noen driv før de kjørte innover i fjorden igjen. Hos oss skulle det komme noen langer til , Rolv Helle fikk enda en på 7 kg, jeg fikk 2 til, mens Frank Soleim landet en til. Erling Brandsrød som var et nytt hyggelig beskjentskap var «fortvilet» over at en Sarping hadde havnet midt imellom en gjeng med grådige bergensere. Det ble etter hvert helt dødt etter ca 10 driv og vi flyttet oss et stykke innenfor staumen. Vi prøvde oss i noen bakker på 70-90 meter, men bare Erling Brandsrød klarte å lure opp en lyr. Da tok vi et nytt forsøk der vi fikk langene, men nå gjorde vinden og strømmen det for vanskelig å ligge der. Vi satt heller kursen mot Kilstraumen og skulle prøve oss  i sundet et stykke før. Her ble det tatt en hyse og noen hvittinger på de 20 min vi hadde igjen. På Berland hadde alle fått fisk, men bare 1-3 fisk hver. Tor Arne Rygg vant båten med 3,4 kg, knepent foran Ole Jørgen Øygarden med 3,26 kg.

 

Ole Jørgen Øygarden med sin fisk for dagen.

 

Dagens beste båt var helt klart Vik «Ettermiddag». Det var litt spenning på innveiing siden både Frank Soleim og Rolv  Helle hadde 2 fine langer hver og jeg hadde 4 litt mindre langer. Vekten viste at jeg vant med 18.06 kg, foran Rolv med 14,76 kg og Frank fikk 12.88kg.

 

RESULTATER KILSTRAUMEN FESTIVALEN

 

Før utror på «Ettermiddags» økten

 

AUSTRHEIM FESTIVALEN

 

Denne morgenen hadde vi utror for første pulje kl 07.00 for å få festivalen ferdig i skapelig tid. Vi hadde også ordnet det slik under båttrekningen at de som kom østfra fikk fiske på morgenen, slik at de kunne reise hjem tidlig.

Båtene på vei mot Fosenstraumen

 

Vik valgte å begynne fiske i osen som er like innenfor Kilstraumen og de som var på Berland fulgte etter i håp om at den lokale fiskebåten hadde en lur plass der. Dette var tydeligvis skivebom og en halvtime bortkastet, pluss ny gangtid mot Fosenstraumen.

På Berland gikk det skikkelig trått på denne morgen økten. Mye ble prøvd, men en nullet og de andre fikk rundt 1 kg fisk. På Vik gikk det bedre. De la seg i samme området som ga noen fine langer dagen før. Dette ga uttelling og alle om bord fikk fangster på mellom 7 og 13 kg. Helge Kjøndal fikk 4 små langer og 10.48 kg. Best ble Bjørn Kollevåg med 2 langer på 13.22 kg til sammen og ledet dermed festivalen før andre pulje gikk ut.

 

Til og med solen kom for å bli utover dagen

 

Klokken 12 gikk båtene ut igjen med «Ettermiddags» fiskerne og kursen ble satt til Fosenstraumen. Begge båtene startet fiske i området som hadde levert fisk denne helgen. Ombord på Vik avsluttet de siste del av fiske innenfor straumen etter at det ble helt dødt på utsiden, uten hell. Geir Tveit ble best om bord med 11.34 kg og vinner av senior klassen. Han fikk også festivalenes største fisk med en lange på 9.0 kg.

Jeg var ombord på Berland og sammen med Ole Jørgen Øygarden, Frank Soleim og Tore Blom Her fikk Ole Jørgen Øygarden fikk en flott hyse på 2.5 kg med en gang. På neste driv fikk jeg en lange på rundt 7 kg. Etter dette var fiske tregt, men jeg klarte å få opp en lyr, en brosme og avsluttet med en hyse. Flere fisk kom det ikke ombord denne dagen. Ved innveiingen var jeg spent på om jeg hadde slått Bjørn Kollevåg sine 13.22 kg, men min vekt stoppet på 13.06 kg.

 

RESULTATER AUSTRHEIM FESTIVALEN

 

 

PREMIEUTDELING

Deltagelsen på premieutdelingen ble noe redusert siden mange av «morgen» fiskerne hadde forståelig nok reist hjem etter endt fiske. Derfor har vi ikke bilder av alle.

 

 

Vinner av herre klassen lørdag Geir Johannessen

 

Vinner av senior Klassen lørdag Geir Tveit

 

Vinner av dame klassen lørdag Anne-Grethe Sætherø

2 Plass senior lørdag Helge Kjøndal

 

3 Plass senior lørdag Einar Eliassen

 

Vinner av herre klassen søndag Bjørn Kollevåg

2 Plass herre klassen søndag Geir Johannessen

 

Vinner av senior klassen søndag Geir Tveit

 

2 Plass senior klassen søndag Helge Kjøndal

 

 3 Plass senior klassen søndag Einar Eliassen

 

Vinner dame klassen søndag Anne-Grethe Sætherø

 

Geir Tveit med premier for beste senior begge dager og størst fisk.

 

Bergen Havfiskeforening vil takke Kilstraumen Brygge for gjestfriheten og god mat.

Vi vil også rette en stor takk til SOTRANOT som skaffet oss ett flott gavebord.

Blogg skrevet av Geir Johannessen

Sotranot.no

 

Del innlegg

Facebook
Twitter

Relaterte innlegg