Blogg Harstadfestivalen

HARSTAD FESTIVALEN 11. AUGUST

 

Under Harstad festivalen deltok det i år 33 fiskere. 17 herrer, 4 damer, 1 junior og 11 seniorer. Det var fiskere fra Oslo, Trondheim, Sarpsborg, Botne, Nordvegen, Bergen og Harstad HK.

Det ble veid inn 1178,65 kilo fisk denne dagen.

Det ble benyttet 7 båter: Olav Vik, Pioner, Odin, Kjell, Trond, Embla og Kevin.

Før båtene gikk ut, kunne deltagerne kjøpe fiskeutstyr og agn på kaien fra Jan Roger Lunde som driver Gapahuken Fiske og Fritid AS.

I år som tidligere år brukte vi kulturhuskaien som ligger i sentrum. Småbåtene legger seg til flytebryggen, mens di store legger seg til kaien. Kaiområdet er bare noen minutter gange unna hotell og festlokalet, så ingen transport er nødvendig.

Vi var i år heldige med været. Det var varmt og havet var rolig.

De fleste båtene gikk ut mot Mefjæringen i år. Det kan være en fantastisk fiskeplass. Men dessverre i år, så var det vanskelig å få fisken til å bite. Det var fisk å finne på loddet, men det hjalp lite når ikke det bites på kroken av annet enn små sei og en og annen brosme. Ikke alle båten ble værende på Mefjæringen. Da det ble dårlig med fisk, så dro noen båter andre steder for å prøve lykken.

Det ble tatt kveite i år også i Harstad. Anne Grete fikk en kveite på 35 kilo ute på mefjæringen. Hun jobbet hardt og ble belønnet godt denne dagen, før ikke lenge etter, så fikk både hun og jeg (Kristian Waage) hver vår kveite med bare noen minutter mellom oss. Vi hadde da dratt inn mot Harstad og fisket rundt småøyene utenfor byen. Der fikk vi 2 kveiter og noen brosmer.

Mens båten var på vandring, så tok vi oss en hvil og slappet av i god været

Gunder, Kjærsti og Alexander. Kjærsti fikk mest denne dagen med 112 kg.

Torsk, kveite, breiflabb, uer, steinbit, rødspette, hvitting, brosme, lange og sei var noen fiskene vi fikk under festivalen i år.

 

Når fisket var ferdig ble fangsten sløyd og fraktet til fiskemottak. Her var det både store og små som hjalp til.

Turister og andre forbipasserende tok ivrig bilder av fangsten. Spesielt de store fiskene ble fotografert mye.

Resultatlister for Harstadfestivalen 2023

 

FIREMANNSLAG

 

Del innlegg

Facebook
Twitter

Relaterte innlegg