ENGELSVIKENFESTIVALEN DEN 26. AUGUST I 2018

Tekst Per Moen, Båstad HK. Foto: Per Moen og Christer Wiik-Nielsen

Det var meldt flott vær, men vi som bodde på Solviken Camping i nærheten fikk oppleve et kraftig tordenvær med regn på natta. Men som om den dyktige arrangøren skulle ha regissert det selv, så var det nesten ikke vind og fine forhold ved frammøte på kaia. Vi var nå 50 fiskere, 6 flere enn i fjor. Sist vi var her i 2017 var det rekordmange fiskepoeng i artskonkurransen. Vinnerpoengsummen var på hele 258 poeng (Robin Ødegård, Ski HK), og åtte fiskere hadde over 200 poeng.  Vi var spent på hvordan det ville gå i år. Her er det et ganske fast mønster når artsfisket planlegges. Hvert år starter så godt som alle på grunnene utenfor Rauer, for så å gå inn til øya og fiske i en av vikene der på slutten av dagen.

Båtene var trukket ferdig, og det var klart for utror. En av våre fiskere i Båstad HK, André Martinsen har funnet fram til en spesiell perlesammensetning som lokkemiddel, noe fiskene synes å ha fått som favoritt blant de mange tacklene som var i vannet. Han var ganske suveren på sin båt Østhavn, og var for alle båtene sett samlet også den som klarte å sveive opp fisker som i sum gav flest fiskepoeng for dagen. André forteller: «Jeg var på Østhavn, og sto bakerst på babord side. Vi begynte ute på Bjørnen, og startet på toppen og driftet utover for hvert flytt. Der var vi i omkring en og en halv time, og jeg tok tre gylter, noen sypiker, bergnebb og nesten full kvote med makrell. Vi gikk så inn til Rauer, og prøvde på nordsida av spissen. Der ble det tatt kutlinger, sypiker og flatfisk. Etter ca. 20 min. dro vi så inn i bukta der de andre båtene lå, og fisket der resten av tida. Der ble det tatt kutlinger (flere enn kvoten) og flatfisk, og jeg fikk også full kvote for sypiker og bergnebb da vi lå nærme det bratte berget. Det ble flere flyndrer og en knurr, men jeg fikk ikke fløyfisk. Plassen bak i båten var flott. Jeg kunne fiske på begge sider av båten, og behøvde ikke fiske med snøret under båten om vi driftet i ulike retninger. Og det var moro at alle på laget mitt viste seg å ha fisket godt. Klubben vår gjorde det denne dagen også veldig bra. Det er ellers alltid trivelig å sosialt å komme til Engelsviken. Her er det aldri noe tull med arrangementet, og vi var også veldig heldige med været, særlig nå på søndag.»

 

I herreklassen sørget Kjetil Langvatn for at Båstad HK fikk dobbeltseier, og på tredjeplass fulgte Hans Martin Hofgaard, Fredrikshald HK. I juniorklassen klatret Christian Y. Berg Olsen, Oslo oppover i sammenliknet med mengdefisket fra dagen før, og vant klassen. Han hadde hard konkurranse fra Tobias Baltzersen, Båstad HK som kom 7 poeng bak. På tredjeplass finner vi Peter Solberg fra arrangørklubben, Sarpsborg HK. I seniorklassen klarte også Båstad HK dobbeltseier ved Arne Reitan og Morten Hvam. På tredjeplass finner vi Arne Bergstrøm, Sarpsborg HK. (I parentes kan jeg skyte inn at det begynner å bli noe skjev fordeling i antall premier i herreklassen og seniorklassen, noe forbundet kanskje bør ta opp. Jeg nevner ikke her dameklassen og juniorklassen. I dette tilfellet i Engelsvikenfestivalen fikk 35,7 % av herrene premie mot 21,4 % av seniorene.)

 

Poengopptelling på båten Skogholm etter endt fiske. Fiskeskipper på båten Tor Arne Rygg skriver foran i bildet. Se hvem andre du kan dra kjensel på.

 

 

Vinneren av båten Skogholm, Christer Wiik-Nielsen viser fram en flott fløyfisk. Det ble tatt ganske mange av de relativt skjeldne fløyfiskene inne ved Rauer denne dagen.

 

 

Tobias Baltzersen dro opp to fjesinger ved Rauer denne dagen.  Den ene ble veid, og er nyklubbrekord i Båstad HK.

 

 

De tre beste i herreklassen. Vi ser fra venstre Kjetil Langvatn, Båstad HK (nr.2), vinneren André Martinsen, Båstad HK og nr. 3 Hans Martin Hofgaard, Fredrikshald HK.  Kjetil Langvatn ble ellers også klart beste fisker over to dager i Engelsviken.

 

To av de tre beste i juniorklassen, fra venstre vinneren Christian Y. Berg Olsen, Oslo HK og nr. 3 Peter Solberg, Sarpsborg. Nr. 2 Tobias Baltzersen, Båstad HK var nede på brygga og fisket da bildet ble tatt. 

 

To av de tre på pallen i seniorklassen, fra venstre nr. 3 Arne Bergstrøm, Sarpsborg HK, og vinneren Arne Reitan, Båstad HK. nr. 2 Morten Hvam, Båstad HK var ikke til stede da bildet ble tatt.

 

 

I dameklassen skjedde det store ting. Hjørdis van Nes, Ski HK vant klassen sin og manglet bare fattige to poeng på å ta totalseieren i festivalen. Hjørdis forteller: «Det er lenge siden jeg har vært med å fisket. Det var veldig gøy å være med igjen på lørdag, men jeg var litt for sliten etter fisket da til å binde noe nytt til denne dagen. Jeg tok fram det jeg brukte for seks år siden da jeg var veldig aktiv. Vi (Gråmåsen) dro utover til Bjørnen. Der var makrellen, og jeg fylte nesten kvoten før jeg satset på å fiske ved bunnen etter annen fisk. Jeg fikk opp en blåstål, en brungylt og bergnebb samt torsk som ikke telte med i konkurransen. Jeg syntes det nappet nesten hele tiden. Vi flyttet så til en annen grunne (Fjellgrunnen), og der ble det flere bergnebb, og småsei, og noen sypiker. Det gikk i ett! Jeg ville gjerne fylle bergnebbkvoten, men da ville de andre innover, og vi stoppet i den vanlige bukta på Rauer. Der gikk jeg for å ta flatfisk, men det tackelet jeg brukte likte fløyfisken også. Jeg fikk opp tre fløyfisk i første omgang. På slutten prøvde jeg å fylle flatfiskkvoten, og det gikk etter hver bra. Jeg og Jon Anders (Ihlen) hadde ellers en intern familiekonkurranse. Han hadde fire fløyfisk, og jeg bare tre. Men helt på slutten fikk også jeg opp den fjerde. Og jeg slo han totalt selv om han også fisket godt (nr. 4 i herreklassen). Jeg følte meg veldig heldig med trekningen på båten der jeg hadde en fin plass framme i baugen. Jeg fisket 90% av tida med råreke inne i bukta, og små makrellbiter for å holde rekene på kroken. Jeg lyktes også med litt kokt reke. Jeg brukte kroker med størrelse 10, 12 og 14, en liten selvlysende perle og noe rødt eller gult. På slutten sleit jeg sund en del tackler, og fikk et nytt av Jon Anders til erstatning.

Jeg syntes det var et flott arrangement, og de var svært så effektive med rask premieutdeling. Og vi hadde også tid til å skravle og kose oss i det fine været. Dette frister veldig til gjentagelse!»

På de neste plassene i dameklassen fulgte Torunn Handeland, Trondheim HK, og Linda Arnesen, Oslo HK.

 

Når det gjelder lagkonkurransen, var for andre dag på rad Team Normark, Båstad suverene. De vant med 148 poengs margin til Ski 1, og hadde vunnet selv med 3 mann på laget. Alle de fire på laget, André Martinsen, Kjetil Langvatn, Knut- Ole Haug og Jarle Reitan var igjen blant de ti beste i herreklassen. På tredjeplass i lagkonkurransen finner vi Oslo 1.

 

I storfiskkonkurransen, om vi kan kalle konkurransen det når en ikke satser på stor fisk og bruker små kroker, har vi vinneren Roar Nilsen, Sarpsborg HK med en makrell på 0,66 kg. Av de tre premierte finner vi videre Turid Strand, Sarpsborg HK, og Jarle Reitan, Båstad HK.

 

De tre beste i dameklassen, fra venstre nr. 2 Torunn Handeland, Trondheim HK, i midten vinneren Hjørdis van Nes, Ski HK og videre nr. 3 Linda Arnesen, Oslo HK

 

 

Det suverene vinnerlaget for dagen, Team Normark, Båstad med fra venstre André Martinsen, Knut-Ole Haug, Jarle Reitan og Kjetil Langvatn.

 

 

Vinneren av storfiskkonkurransen, Roar Nilsen, Sarpsborg

 

 

Når det gjelder beste fisker over to dager, alle klasser sett samlet, vant Kjetil Langvatn, Båstad HK klart med en førsteplass og en tredjeplass, dvs. plassiffer 4. Det er sterkt. Det kan ellers også sies at Båstad HK hadde nok en stor dag på havet med dobbeltseier på to av båtene, seier på den tredje og andreplass på den fjerde. Videre hadde klubben som nevnt dobbeltseier i både herreklassen og seniorklassen, og andreplass for juniorer. Sant nok hadde klubben også den største troppen i begge festivalene i Engelsviken. Hva med også å stille med flere fra de andre klubbene neste år?

 

Avslutningsvis vil vi takke Sarpsborg HK for flotte arrangementer over to dager!

Viser ellers til resultater og bilder.

 

Resultater blant 28 herrer, 5 damer, 3 juniorer og 14 seniorer, 50 i alt

HERRER
Nr. Navn og klubb Båt Poeng
1 André Martinsen, Båstad Østhavn 172
2 Kjetil Langvatn, Båstad Gråmåsen 164
3 Hans Martin Ødegaard, Fredrikshald Gråmåsen 155
4 Jon Anders Ihlen, Ski Gråmåsen 146
5 Bjørn Bakkelid, Oslo Gråmåsen 145
6 Knut-Ole Haug, Båstad Lom 138
7 Karl Nilsen, Oslo Gråmåsen 134
8 Christer Wiik-Nielsen, Båstad Skogholm 133
9 Jarle Reitan, Båstad Skogholm 132
9 Robin Ødegård, Ski Gråmåsen 132
11 Tor Arne Rygg, Oslo Skogholm 125
12 Lars Hellum. Oslo Lom 124
13 Raymond Danielsen, Fredrikshald Lom 122
14 Jostein Nybakke, Båstad Østhavn 120
15 Roar Grønås, Fredrikshald Gråmåsen 119
16 Marius H. Hansen, Ski Østhavn 118
17 Thomas Løland, Ski Lom 114
18 Martin Gundersen, Ski Østhavn 105
19 Asbjørn Johansen, Fredrikshald Lom 98
20 Carl Stiegler, Båstad Østhavn 95
21 Meik Weidner, Ski Lom 91
22 Erling Brandsrød, Sarpsborg Gråmåsen 89
23 Roar Nilsen, Sarpsborg Skogholm 82
24 Are Andersen, Torungen Østhavn 75
25 Tore Hermanseter, Båstad Lom 71
26 Jan Ekenes, Fredrikshald Skogholm 67
27 Richard Sjursen, Oslo Skogholm 56
28 Morten Østli, Aurskog-Høland Lom 21
DAMER
Nr. Navn og klubb Båt Poeng
1 Hjørdis van Nes, Ski Gråmåsen 170
2 Torunn Handeland, Trondheim Lom 123
3 Linda Arnesen, Oslo Skogholm 79
4 Gro Anita Halstvedt, Båstad Østhavn 77
5 Turid Strand, Sarpsborg Skogholm 40
JUNIORER
Nr. Navn og klubb Båt Poeng
1 Christian Y. Berg Olsen, Oslo Skogholm 109
2 Tobias Baltzersen, Båstad Skogholm 102
3 Peter Solberg, Sarpsborg Gråmåsen 36
SENIORER
Nr. Navn og klubb Båt Poeng
1 Arne Reitan, Båstad Gråmåsen 106
2 Morten Hvam, Båstad Grtåmåsen 99
3 Arne Bergstrøm, Sarpsborg Lom 90
4 Odd Langeid, Oslo Østhavn 79
5 Tor Barm, Fredrikshald Gråmåsen 77
6 George Halsey, Fredrikshald Lom 74
7 Hans Hoffgaard, Fredrikshald Skogholm 73
8 Bjørn Strand, Sarpsborg Gråmåsen 71
9 Thor Sletmo, Ski Østhavn 66
10 Per Moen, Båstad Skogholm 49
11 Thor Boger, Oslo Lom 48
12 Johan Winge, Oslo Skogholm 43
13 Fred Mørstad, Ski Østhavn 40
14 Paal Haaberget, Ski Gråmåsen 38
Slik gikk det på de ulike båtene:
1) Gråmåsen Gjennomsnittpoeng: 112,1
Nr. Navn og klubb Poeng
1 Hjørdis van Nes, Ski 170
2 Kjetil Langvatn, Båstad 164
3 Hans Martin Hofgaard, Fredrikshald 155
4 Jon Anders Ihlen, Ski 146
5 Bjørn Bakkelid, Oslo 145
6 Karl Nilsen, Oslo 134
7 Robin Ødegård, Ski 132
8 Roar Grønås, Fredrikshald 119
9 Arne Reitan, Båstad 106
10 Morten Hvam, Båstad 99
11 Erling Brandsrød, Sarpsborg 89
12 Tor Barm, Fredrikshald 77
13 Bjørn Strand, Sarpsborg 71
14 Paal Haaberget, Ski 38
15 Peter Solberg, Sarpsborg 36
2) Østhavn
Gjennomsnittspoeng: 94,7
Nr. Navn og klubb Poeng
1 André Martinsen, Båstad 172
2 Jostein Nybakke, Båstad 120
3 Marius H. Hansen, Ski 118
4 Martin Gundersen, Ski 105
5 Carl Stiegler, Båstad 95
6 Odd Langeid, Oslo 79
7 Gro Anita Halstvedt, Båstad 77
8 Are Andersen, Torungen 75
9 Thor Sletmo, Ski 66
10 Fred Mørstad, Ski 40
3) Lom
Gjennomsnittspoeng: 92,8
Nr. Navn og klubb Poeng
1 Knut-Ole Haug, Båstad 138
2 Lars Hellum, Oslo 124
3 Torunn Handeland, Trondheim 123
4 Raymond Danielsen, Fredrikshald 122
5 Thomas Løland, Ski 114
6 Asbjørn Johansen, Fredrikshald 98
7 Meik Weidner, Ski 91
8 Arne Bergstrøm, Sarpsborg 90
9 George Halsey, Fredrikshald 74
10 Tore Hermanseter, Båstad 71
11 Thor Boger, Ski 48
12 Morten Østli, Aurskog-Høland 21
4) Skogholm
Gjennomsnittspoeng: 83,8
Nr. Navn og klubb Poeng
1 Christer Wiik-Nielsen, Båstad 133
2 Jarle Reitan, Båstad 132
3 Tor Arne Rygg, Oslo 125
4 Christian Y. Berg Olsen, Oslo 109
5 Tobias Baltzersen, Båstad 102
6 Roar Nilsen, Sarpsborg 82
7 Linda Arnesen, Oslo 79
8 Hans Hofgaard, Fredrikshald 73
9 Jan Ekenes, Fredrikshald 67
10 Richard Sjursen, Oslo 56
11 Per Moen, Båstad 49
12 Johan Winge, Oslo 43
13 Turid Strand, Sarpsborg 40
LAG blant i alt 13
Nr. Navn Navn Poeng Totale p.
1 Team Normark, Båstad André Martinsen 172 606
Kjetil Langvatn 164
Knut-Ole Haug 138
Jarle Reitan 132
2 Ski 1 Jon Anders Ihlen 146 458
Robin Ødegård 132
Thomas Løland 114
Thor Sletmo 66
3 Oslo 1 Bjørn Bakkelid 145 450
Tor Arne Rygg 125
Lars Hellum 124
Richard Sjursen 56
4 Fredrikshald 1 Hans Martin Hofgaard 155 439
Roar Grønås 119
Asbjørn Johansen 98
Jan Ekenes 67
5 Båstad 1 Christer Wiik-Nielsen 133 436
Arne Reitan 106
Tobias Baltzersen 102
Carl Stiegler 95
6 Oslo 2 Karl Nilsen 134 401
Christian Y. Berg Olsen 109
Linda Arnesen 79
Odd Langeid 79
7 Ski 2 Marius H. Hansen 118 352
Martin Gundersen 105
Meik Weidner 91
Paal Haaberget 38
8 Fredrikshald 2 Raymond Danielsen 122 346
Tor Barm 77
George Halsey 74
Hans Hofgaard 73
9 Båstad 2 Jostein Nybakke 120 339
Morten Hvam 99
Tore Hermanseter 71
Per Moen 49
10 Mix 1, Trondheim, Torungen, Torunn Handeland 123 309
Sarpsborg Are Andersen 75
Bjørn Strand 71
Turid Strand 40
11 Sarpsborg 1 Arne Bergstrøm 90 297
Erling Brandsrød 89
Roar Nilsen 82
Peter Solberg 36
12 Mix 2, Ski, Aurskog-Høland, Oslo Hjørdis van Nes 170 282
Thor Boger 48
Johan Winge 43
Morten Østli 21
13 Mix 3, Båstad, Ski Gro Anita Halstvedt 77 117
Fred Mørstad 40
Innveide fisker:
Nr. Navn og fiskeklubb Fiskeslag Kg
1 Roar Nilsen, Sarpsborg Makrell 0,66
2 Turid Strand, Sarpsborg Makrell 0,58
3 Jarle Reitan, Båstad Makrell 0,5

Del innlegg

Facebook
Twitter

Relaterte innlegg