Drøbak og Skjærgårdsfestivalen 10. – 11. september 2022

Drøbak og Skjærgårdsfestivalen 10. – 11. september 2022

 

En uke er gått siden vi var på et fantastisk NM i Egersund i regi av Nord Jæren Havfiskeklubb. Mon tro om dette var årsaken til at det i år bare var 20 deltakere på SKI HKs fiskefestival i Drøbak. Det var litt synd for i år var det virkelig et artsrikt fiske med mange arter i båtene.

 

Første dag på Drøbaksfestivalen var preget av gråvær og rolig sjø. Med de to erfarne kapteinene bak roret på Quattro og Bjørg var det supre fiskemuligheter. Vi begynte på Sandtaket og fant flyndrer, fløyfisk, kolje, gylter, bergnebb, knurr og hvitting. Torungen har tydeligvis noen knep vi andre ikke kjenner til. Dagfinn dro opp en piggskate og Rune en småflekka rødhai! Litt synd disse ikke var tellende arter (kanskje noe å tenke på til neste år?). Begge fiskene ble satt pent ut igjen.

 

 

 

 

 

 

Det bugnet av pir som etter hvert ble svært plagsom. Vi var til tider nødt til å triple ønsket loddvekt for å komme gjennom stimen. Båtene byttet på å flytte seg nærme land eller ut på dypere vann for å unngå makrellen. For å avveksle ble det tatt noen få lyr og sei samt en hel del sypiker langs sentrum på 30 – 40 meter. Vi avsluttet på torpedohølet. Her var det voldsomt bra liv med masse leppefisk deriblant gylter (gress, grønn, berg) og en blåstål. Etter en god innspurt viste det seg at Sarpsborg vant junior- og seniorklassen, Ski dameklassen, og Oslo herreklassen. Et mixlag av Oslo og Ski vant lagkonkurransen. I herreklassen var det svært jevnt med lik poengsum, antall arter og antall fulle bokser. Lars Hellum (Oslo HK) vant til slutt knepent foran Marius S. Hansen (Ski HK). Artig tur med mye fisk og bra bett hele dagen. Drøbak Akvarium som var greie å gi oss tilgang til garasjen ble svært glade for all makrellmaten de fikk fra fisket.

 

 

«Det var en fin dag på sjøen og fisken beit jevnt. Det kom opp bra med arter som vi ikke pleier å få så mye av. Fiskene er små, men alt i alt er det gøy å se at det er bra med liv i fjorden.» (Marius S. Hansen)

 

 

Dag to, Skjærgårdsfestivalen avsluttet Ski HKs fiskefestival. Vi la på ny ut fra gjestebrygga i Drøbak for 5 timer med artsfiske. En mann mer enn dagen før. Det ble den samme ruta som lørdag med Sandtaket først. Her kom det opp mye flyndrer og fløyfisk. Også i dag var det lett å fylle makrell, men noe lettere å unngå stimene. Det kom imidlertid en masse fløyfisk. En fisker hadde 13 fløy!

 

 

Noen koljer, knurr og hvitting kom også opp. Noen få hadde også kutlinger. Etter ca 3. timer dro vi over til østsiden av fjorden på jakt etter sypiker.  Det ble noen på de fleste før vi dro innom klokkebøya. Her fantes mengder med småsei på bunnen! Den stod konsentrert og båtene lå nært på hverandre.

 

 

 

Vi avsluttet dagen på Torpedohølet. Bergnebb var det mye av også denne dagen og mange fikk også en gylte eller to, men det var færre en dagen før. Det ble nok en artsrik dag med 10, 11 og opptil 12 (!) tellende arter.

 

«Ikke glem å nevne han som var eneste med 12 arter i går » (Are Andersen)

 

Hele 9 av 21 fiskere hadde ti arter eller mer. Ganske bra når det i konkurransen ikke skilles på hverken gylter eller flatfisk. Kanskje noe å tenke på med så mange effektive og flinke artsfiskere. Også verdt å nevne at 5 fiskere hadde mer enn 60 klipp denne dagen. På land viste det seg at André Martinsen (Oslo HK) ble beste herrefisker med 10 arter og hele 72 klipp. Tor Arne Rygg (Oslo HK) var hakk i hæl med ett fattig poeng bak. Artig for arrangørklubben at Jon Anders Ihlen (Ski HK) reiste seg fra lørdag og dro i land tredjeplassen.

 

Sarpsborg HK fisker meget godt om dagen og tok både junior (Ulrik) senior (Ulf) og dameklassen (Camilla)! Et mixlag bestående av Oslofiskere + Are dro i land seieren i lag, mens Ski HK og Sarpsborg HK fulgte. Gratulerer til vinnerne og takk til sponsorer som bidro med gode premier. Takk for to fine artsfiskedager! Håper å se enda flere deltakere på dette fisket neste år. På gjensyn!

 

Mvh

Marius Holm Hansen (på vegne av SKI HK)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del innlegg

Facebook
Twitter

Relaterte innlegg