HARSTADFESTIVALEN & 51 INTERNASJONALE

HARSTADFESTIVALEN 12. AUGUST 2022

 

En liten oppsummering av festivalene våre fra meg, både som leder av klubben og som deltager.

I år deltok 32 deltagere på Harstadfestivalen som fordelte seg slik: Fra Trondheim HK 6, Sarpsborg HK 6, Oslo HK 2, Botn HK 2, Nordvegen HK 1, Sørøya HK 3, Harstad HK 12 deltagere.

Klassefordelinga var slik: 5 damer, 14 herrer og 13 i seniorklassen.

Gapahuken v/Jan Roger Lunde tok seg av salg av agn og fiskeutstyr på kaia.

Harstad HK benyttet 7 båter i år, som tok 4-5 mann. Båtene gikk ut kl.12 fra Kulturhuskaia med gangtid til feltet 1 time. Effektiv fisketid 5 timer.


Værgudene var nok ikke på vår side i år. Det var en god del vind både i forkant og under fisket. Noe vi merket godt under opprigging av telt og utstyr på kaia, lange flyreiser for deltagerne pga sterk vind og vanskelige landingsforhold på Evenes og ikke minst en del vind på havet.

 

Jeg var med båten «Embla» der vi blei 5 deltagere etter omrokkeringer. Vi gikk først til Harstadgrunnen og prøvde en liten stund her, men fikk ingen ting til tross for bra med fisk å se på loddet. Forflyttet oss så til Mefjæringen, men fikk ikke noe på grunna, så da blei det å fiske på ca.120 meters dyp. Vi fikk en god del sei på 40-42 cm, men den telte ikke da minstemålet var 45 cm, men vi fikk etter hvert noen fine seier.

Det var lite torsk å få, men noen pene torsker fikk vi jo. Først fikk Judith S. Larsen Harstad HK en torsk som viste seg å veie 14,25 kg, litt senere fikk jeg en torsk på 14,90 kg. Så fikk Sigurd Smolan Trondheim HK en torsk på 14,50 kg. Disse 3 torskene skulle vise seg å holde til 2. 3. og 4. plass når det gjaldt størst fisk fredag.

DE STØRSTE FISKENE HENGES OPP

 

 

Beste båt denne dagen blei «Kevin», en ung båtfører som var med for første gang i festivalen vår. De hadde lagt seg på Harstadgrunnen under hele fisket. Om bord her var bl.a. Magne Steen Sarpsborg HK, som kom i land med 70,35 kg, som viste seg å bli mest fangst i herreklassen og også vinner av Harstadfestivalen. På samme båt var også Kjærsti Kristiansen Harstad HK, som kunne veie inn 53,03 kg, og blei dermed vinner av dameklassen denne dagen. Beste båt denne dagen blei «Kevin» med 221,53 kg på 4 deltagere, noe som gir en snittvekt på 55,38 kg pr deltager.

 

 

 

 

 

HER SER VI BÅTEN KEVIN OG VINNEREN AV HARSTADFESTIVALEN MAGNE STEEN

 

Størst fisk fikk Runolf Lunden Trondheim HK, med en torsk på 16,30 kg. Det skulle senere vise seg at denne torsken blei den største fisken som blei tatt i løpet av begge festivalene.

 

 

Beste 4-mannslag fredag blei Sarpsborg HK med disse deltagerne: Magne Steen, Erling Brandsrød, Flemming Berg Christensen, Roar Nilsen med 185,75 kg. Disse blei også beste 4-mannslag sammenlagt over 2 dager med i alt 293,65 kg.

 

 

Totalfangsten på Harstadfestivalen blei på 954,53 kg.

  1. INTERNASJONALE HAVFISKEFESTIVAL 13. AUGUST 2022

Også her deltok 32 deltagere fordelt på 7 båter. Været var omtrent som dagen før med vind, litt yr og med noen solgløtt innimellom.

Denne dagen var jeg på båten «Kevin». Vi starta fisket mellom Åkerøya og Sandsøya. Her var det 4 båter som fiska. Men fisken glimret med sitt fravær, så vi bestemte oss for å gjøre et flytt på ca 30 min. Vi la oss til på utsiden av Kjeøya. Her fikk vi bare fisk under minstemål på grunna. Det endte med å fiske på 120-140 meters dyp hvor vi etter hvert fikk noen fisker.

 

 

 

 

 

Beste deltager i dag ble Sigurd Smolan Trondheim HK med 73 kg. Nr 2 blei Magne Steen Sarpsborg HK med 69,05 kg. Nr 3 John Eilif Johansen Harstad HK med 57,40 kg. Alle var på båten «Odin», og hadde fiska på Mefjæringen. Anne Grete Sætherø Nordvegen HK var også på båten «Odin». Hun vant dameklassen med 39,15 kg.

 

Båten «Odin», som også var med for første gang i festivalen vår, blei beste båt i dag med 253,35 kg på 5 deltagere, som gir en gj.snittsvekt på 50,67 kg pr.deltaker.

 

Største fisk i dag fikk Sigurd Smolan, en torsk på 15,25 kg. Denne fisken blei den nest største sammenlagt over begge festivalene.

Beste 4-mannslag i dag blei Harstad HK med disse deltagerne: John Eilif Johansen, Juha Rautavuoma, Nigel Hearn og undertegnede med 128,90 kg.

Totalfangsten på den 51.internasjonale sjøfiskefestivalen blei: 721,35 kg.

Totalt begge dager blei det veid inn 1.675,88 kg    

 

 

 

 

 

 

 

 

Som en kan se av resultatlistene, må en kunne si at det dessverre var dårlige forhold for fiske denne helga.

Alle deltagerne fikk skriftlig informasjon før utror om at det bl.a. ville bli kontroll av fisken som skulle innveies, at fisk som ikke var kverkskjært eller som ikke holdt minstemål ikke ville bli innveid. Til tross for dette var det endel sei som ikke holdt minstemål og noen fisker var ikke kverkskjært, så disse fiskene fikk ikke deltagerne innveid.

Det blei ikke rapportert inn skader til arrangøren eller saker meldt inn til protestkomiteen.

Lørdag 13.august blei avslutta med Storfiskerens Natt på Losjen med god stemning, god mat og premieutdeling som gikk greit.

 

 

 

 

 

Det blei også utdeling av Walter Søylands storfiskerpokal for størst fisk i 2021 til Kjærsti Kristiansen Harstad HK, for torsken hun fikk på 19,45 kg. Noe hun blei veldig overrasket og glad for!     

 

                                                                                        

 

 

Etter premieutdelinga kom Kong Neptun med sine terner og kåret Magne Steen Sarpsborg HK til vinner av Harstadfestivalen og Sigurd Smolan Trondheim HK til vinner av den 51. Internasjonale Sjøfiskefestivalen.  

 

 

 

 

Mvh

Trond-Roger Larsen                                                                                                                          Harstad HK                                                                                                                                             leder

Del innlegg

Facebook
Twitter

Relaterte innlegg