NM i havfiske, Kilstraumen 16-17.06.2023

 

NM dag 1, Kilstraumen Havfiskefestival – fredag 16.06.23

Torsdag den 15. juni dro en forventningsfull gjeng med Sørlendinger over fjellet mot Hansastaden i fantastisk sommervær – varmerekorden ble nådd i Odda, med 32 °C! Det var en flott gjennomreise via Haukeli og Hardanger, som viste seg fra sine fineste sider i sol og havblikk! Etter at alle kom vel fram i rettmessig bobil og to lekre varebiler, var det dags for innkvartering på Kilstraumen Brygge. Dette er en flott plass ytterst i skjærgården nordvest for Bergen, som bød på både fine leiligheter og stemningsfulle sjøboder med utsikt til fjorden og forbisvømmende sjøørret. Etter en fin kveldstur med observasjon av hegre som nøt et kveldsmåltid bestående av en velsmakende tangstikling, var det innkvartering i sjøboden, med utmerket grillpølse til aftensmat og forberedelser til morgendagen!

Fin kjøretur over Haukeli.

Flotte forhold i Hardanger!

Kilstraumen Brygge, et flott sted ytterst i havgapet!

Herskapelig hovedbygning med mye historie.

Kilstraumen Brygge i kveldssola.

Det var mange fine sjøhus å bo i!

Solnedgangen var en fin avslutning på dagen!

Forbundsleder Are Andersen beundrer utsikten fra leiligheten.

Gråhegre med aftensmat!

Etter en velsmakende frokost på bryggekanten bestående av kneipbrød og syltetøy nytt i sol og bris fra vest, bar det til kaien klokken 08.00 for registrering og påmelding til 2-mannslag. Det var kun ca. 100 meter til brygga, noe som var greit da jeg som alltid hadde med ca. 80 kg. utstyr… På brygga kunne en også hente forhåndsbestilt makrell, og kjøpe hvis en hadde behov for litt ekstra. På grunn av en værmelding som tilsa økende vind fra sørvest utover dagen, ble det besluttet at fiskefeltet ble begrenset, og at en ikke kom til å gå ut av fjorden til Holmengrå og andre utaskjærs områder.

Frokost på bryggekanten i strålende sommervær!

Båtene lå klar ved brygga klar for fiske!

Det var mange flotte båter! (Foto: Håkon Taranger)

Forberedelser i båtene før utror. (Foto: Are Andersen)

Båter på rekke og rad i morgensola!

Det var kort vei fra boligene til båtene, spesielt for de som bodde på brygga! (Foto: Are Anderssen)

Aktivitet på brygga før utror! (Foto: Håkon Taranger)

Fiskeskippermøte. (Foto: Are Andersen)

Utror fra Kilstraumen, her båt nr. 5, “Master”.

Klokken 09.00 var det utror, og denne dagen var jeg om bord på “Fedjekongen”, med medfiskerne Tor Arne Rygg (Oslo HK), Stein-Rune Tveit (Nordvegen HK), Roy Egil Tenold (Bergen HF) og Eirik Gundersen (Oslo HK), samt kaptein Tore Gismervik. Båten var stor og fin, noe som var bra da den raskt ble overfylt med utstyr og stenger i uante mengder! Sammen med de fleste andre båtene, satt vi kursen nordvestover, og brukte dagen med å fiske i området nord for Grimeskjæret.

Utror i flatt hav!

Fantastiske forhold!

God stemning om bord på vei ut til fiskefeltet!

Mongstad i bakgrunnen.

Turen ut tok ca. 1 time.

Båter på rekke og rad!

Det var fine omgivelser på vei ut!

Side om side.

Tre på rad!

Båt nr. 5, “Master”, med god stemning om bord!

Båt nr. 5, “Master”.

Båt nr. 6, “Husa”.

Båt nr. 9, “Viknes”.

Vi begynte første nedslepp ved ei grunne på 40-50 meters dyp. Her ble vi møtt av uendelige mengder småsei rundt halvkiloen, og det var til tider umulig å få snøret, dandert med agnet karmøypilk og rød bullmakk, til bunns. Selv om det innimellom seien i ny og ne kom opp en lyr og to over minstemålet, ble jeg fort lei av å sveive opp småseien – jeg fjernet dermed gummimakkene og fisket kun med agnet pilk. Selv om det var mye napping fra seien, kom jeg til bunns, og etter noen gode dunk mot bunnen kom det på ei pen lange på 2-3 kg. I etterkant av denne kom det på nok ei mindre lange og en pen lyr på 3-4 kg. De andre om bord hadde på dette tidspunkt sluppet ut mangfoldige kilo småsei, og i stampene var det ikke så mye mer enn en og annen sei så vidt over minstemålet på 50 cm. og noen få lyr som bikket 40 cm. Etter hvert seg vi til dypere vann, og seien forsvant. Da skiftet jeg, som de fleste andre om bord, til agnfiske med slep/ tafs og 2 opphengere. Det nappet litt her og der, og noen småbrosmer så dagens lys!

Tor Arne Rygg i godt humør!

Holmengrå Fyr kunne skimtes i det fjerne.

Grimeskjæret med varde og fyrlykt.

Pen lyr på 3-4 kg.

Da det ikke var mye liv i snøret, dro vi videre til ei annen grunne, der vi begynte dypere på ca. 80 meter og drev ned til rundt 170 meter. Her fikk Tor Arne en pen lange på 5-6 kg., samt noen fine eksemplarer av torsk og brosme. Stein Rune pilket det meste av tiden, med en fabelaktig pilk og en lekker lyseblå bullmakk og en egenprodusert selvlysende makk. Han kunne ved endt fiske konstatere at det var den blå makken som lokket fisken mest, og den fristet til og med en fargerik blåkjeft på ca. 13 cm!

Stein Rune Tveit fikk ei lita blåkjeft!

Båt nr. 1, “Vik” ved fiskefeltet.

Til tross for noe vind og strøm, holdt båtfører skuta stødig hele dagen, og det var helt greit å fiske med pilk med vekt på rundt 400g. Alle kunne nok konstatere at vi hadde en fin dag på sjøen, og stemningen om bord var god til siste fisk! Det var ikke voldsomt bet på fisken, og for Gundersen og Tenold kom første tellende fisk først opp den siste timen av fisketiden. Undertegnede lå tett opp mot sidemann Rygg, og det var kun halvkiloen som skilte fangstene våre ved innveiingen. Dette ga undertegnede en god sum med båtpoeng, men da vekta ikke var på mer enn 12,5 kg., hjalp det ikke stort i dameklassen, der de to andre konkurrentene hadde gjort det bedre, og det endte med en 3. plass i dameklassen første dagen.

God stemning om bord på “Husa”! (Foto: Per Moen)

Rune Skåland (Torungen HK) med ei flott lange på 10,65 kg., dagens største fisk! (Foto: Per Moen)

Vinner av herreklassen denne junidagen ble Jostein Nybakke (Trondheim HK), med 19,6 kilo og båtvinn. Han var om bord på sjarken “Viknes” sammen med Anne-Grete Sætherø (Nordvegen HK) og Geir Johannessen (Bergen HF). Nybakke forteller at de den dagen lå oppunder land og fisket i kanter der det ble brått dypt i området der alle andre lå; “vi fisket fra 60 til 150 meters dyp, og fikk bare lange og brosme. Jeg brukte en tamp etter pilken med selvlysende Lopez-slange. Vi trodde først vi hadde gjort det dårlig om bord, men det viste seg å ikke være så ille likevel, og stemningen var meget god hele dagen! Jeg fikk en fin lange på 9,2 kg., som ble kroket i magen. Vi trodde en stund at det var ei kveite som hadde bitt på da den satte fart, og tross litt skuffelse etterpå, bidro den til båtvinn om bord!”

Nybakke forteller videre at “alle om bord fikk fisk, selv om det i snitt var få tellende fisk i timen. Jeg må si meg fornøyd med sølv i herreklassen og 4-mannslag i NM, det var over alle forventninger! Det var en svært vellykket helg på alle måter – både sosialt og værmessig, selv om fisket kunne vært litt bedre den andre dagen da vi gikk innaskjærs”.

Håkon Taranger (Nord-Jæren HK) med flott sei! (Foto: Håkon Taranger)

Seieren i seniorklassen denne dagen gikk til Helge Kjøndal (Bergen HF), med 21,4 kg. og båtvinn. Kjøndal var på plass 2 på “Berland”, sammen med Knut Åstveit, Einar Eliasen og Frank Soleim, alle fra Bergen HF; “vi bestemte oss for å gå utover til enden av området mot vest, hvor vi lå i ca. 1 time. Da hadde Frank, Einar og Knut fått to fisker hver, og jeg hadde ikke hatt napp… Siden det var så lite fisk, og vi allerede hadde flyttet oss noen ganger, bestemte vi oss for å gå innover og prøve langs land. Vi prøvde flere steder innover uten å kjenne noe fisk. Da vi kom til brosmesundet ble det litt mer å kjenne – Frank fikk 3 fisker, Knut 1 fisk, Einar 1 fisk og jeg 5 fisker. Til alt hell var de som jeg fikk på brukbar størrelse, med den største på ca. 8 kg. Til sammen fikk jeg ca. 21 kg., og at det skulle holde til å bli vinner på dag en kom som en overraskelse! Det var lite fisk på alle, men vi hadde en trivelig dag på havet med mange gode kommentarer og vennskapelig moro!”

Are Andersen med ei fin brosme. (Foto: Are Andersen)

André Nordberg (Alver HK) med fin fangst! (Foto: Are Andersen)

Dameklassen ble vunnet av Ingrid Lunden (Trondheim HK), som fikk 12,4 kg. og båtvinn. Hun var om bord på “Kurt” sammen med Steffen Rekdal (Alver HK), Sigurd Smolan (Trondheim HK) og Helge Bognøy (Alver HK). Etter 7 år borte fra havfiske ble Ingrid overtalt til å bli med på NM; “jeg hadde ikke snøring på fisket i disse trakter, så med ørene på stilk fikk jeg med meg gode råd fra flere i miljøet. Agn og slep var det som ble anbefalt. Det var ikke helt min stil, så jeg kjørte på med det jeg kunne – agn på pilk og makk”.

Ingrid forteller videre at “vi våknet opp til stille vann og strålende sol, og møtte opp på kaia, klar for å fiske. Jeg var på båten “Joker”, sammen med Sigurd Smolan (Trondheim HK), Steffen (Alver HK) og Helge (Alver HK). Vi startet med resten av båtene ved et fyr som jeg ikke vet navnet på (Grimeskjæret). Her lå vi på rundt 80-100 m. dyp. Guttene fra alver satset på slep med hel makrell, mens Sigurd og jeg agnet pilken. Jeg fisket med rød og svart gummimakk, og 500g. rød og gul sillen med en liten tjafs makrell på. Det gikk ikke lange tiden før jeg fikk en fin lange (8.7kg.) på ca. 90m. dyp, og jeg tok da ledelsen på båten. Fisket gikk litt trått etter dette, men jeg fikk opp en lyr og en sei til utover dagen”.

Lunden avslutter med å konstatere at “fisket var kanskje ikke så godt, men stemningen var super!”

Innveiing og registrering av dagens fangst.

Jostein Nybakke (Trondheim HK) og Geir Johannessen (Bergen HF) sto for innveiinga.

Juniorklassen første dag ble vunnet av Herman Z. K. Holm (Torungen HK), med 7,75 kg. og 67,10 båtpoeng. Holm var på “Roar” sammen med Ole Jørgen Øygarden, Roar Hermansen og Georg Uthaug, alle fra Bergen HF. Han kan fortelle at “vi dro ut tidlig lørdag morgen i nydelig vær med litt vind utover dagen. Jeg fisket hovedsakelig med opphengere og slep festet på bom eller pilk, der jeg hadde en stor krok på slepet og to litt mindre på opphengerne. Fisket foregikk slik at jeg slapp helt ned til bunnen og holdt snøret rett over bunnen. Så slapp jeg forsiktig ned, og dunket i bunnen av og til”.

Holm forteller videre at “fisket var litt tregt den dagen, med lite fisk de første timene. Men, når vi etter hvert flyttet oss innover ble det mer fisk – lange, brosme, torsk og lyr. Det var god stemning om bord, og jubel hver gang det ble dradd opp stor fisk!”

Om kvelden var det sosialt samvær og glimrende middag for de som ønsket det, etterfulgt av utdeling av plaketter til vinnerne av NorgesCupen 2022. Tor Arne Rygg (Oslo HK) vant herreklassen med 498 poeng, Torunn Handeland (Oslo HK) vant dameklassen med 483 poeng, Ulf Andreassen (Sarpsborg HK) vant seniorklassen med 489 poeng, mens seieren i juniorklassen gikk til Peter solberg (Sarpsborg HK), med 492 poeng – gratulerer!

Premier til NC-vinnerne for 2022.

Plaketter klar for utdeling!

Leder Are Anderssen og nestleder Håkon Taranger sto for utdelingen av plaketter og gavepremier.

Vinner av herreklassen i NC 2022, Tor Arne Rygg (Oslo HK).

Andre plass i NC dameklasse 2022, Anne-Grete Sætherø (Nordvegen HK), Vinner av herreklassen, Tor Arne Rygg (Oslo HK) og vinner av 2. plass i seniorklassen, Frode Lerstein (Trondheim)

 Resultater  Dag 1

NM dag 1 Kilstraumfestivalen

 

NM dag 2, Austrheim Havfiskefestival – lørdag 17.06.23

“Yr” kunne fredag kveld opplyse om at været for denne juni-lørdagen skulle bli preget av sol og vindstyrke 1-3 m/s, og etter mye kommunikasjon med båtførere og fiskere kvelden før, ble det bestemt at utror skulle framskyndes til klokken 07.00, slik at det ville bli tid for alle båtene å nå fiskefeltet utaskjærs ved Holmengrå, som lokket med storlange og andre spennende fangster.

Værmeldingen fikk i aller høyeste grad rett i vindstyrken, men det den hadde glemt å nevne var tåken som fulgte med stilleværet… Da undertegnede på det ukristelige tidspunkt 05.30 kikket ut av vinduet, var det ikke annet å se enn en grå vegg av kondensert vanndamp… Sikten var minimal, og det ble besluttet at utror var utsatt til tidligst klokken 08.00, og at utaskjærs fiske var uaktuelt pga. dårlig sikt og mye skipstrafikk i havområdet. Klokka 08.00 var tåka lettet noe, og utror ble satt til klokken 08.30, med begrenset fiskefelt inni fjorden.

Bryggefiske mens man venter på utror.

Det var en grå morgen!

Båtene lå klare og ventet på at tåka skulle lette.

Mens man venter på utror en tidlig søndagsmorgen…

Venting på brygga i påvente av informasjon.

Denne gråsprengte dagen var jeg om bord hos sjarken “Vik”, ført av den lokale fiskeren, sammen med Stein Rune Tveit (Nordvegen HK), Herman Z. K. Holm (Torungen HK), Øystein Gullaksen (Bergen HF) og Ronny Larsen (Alver HK). Det var nok en flott båt, med god plass til alt vi hadde med av utstyr! Tåka lå fortsatt tykk i fjorden under utror, og fisket startet inni fjorden nordøst for Mongstad mot Bruneset, etter en båttur på ca. 10-15 min. Her var det flere båter som begynte fisket, men de flyttet i tur og orden ut fjorden ettersom det var lite å få og tåka lettet noe. Vi brukte dagen med fiske på ulike steder med dybder mellom 120-200 m. Etter et par timers fiske var det bare å konstatere at dette ville bli en utfordrende dag fiskemessig, da eneste fangsten om bord på det tidspunkt var ei 5-kilos lange kroket i siden med Stein Runes pilk…

Utror med lite sikt…

På vei ut fjorden i tåka!

Gråvær kan en si at det var…

Kjøretiden var ca. 15 min.

Fjordfiske.

God stemning om bord på “Vik”!

Båt nr. 6, “Husa”.

Båt nr. 7, “Berland”.

På vei ut etterfulgt av måker.

Fisket foregikk først et stykke inn i fjorden.

“Fedjekongen” og “Husa”.

“Berland”.

“Husa”.

“Husa”.

Det var ualminnelig tregt fiske, og nappene glimret med sitt fravær. Undertegnede var ikke det minste småstresset over situasjonen, og dørken rundt plass 5 på babord side var etter hvert dekorert med fargerike tackler bestående av alt fra lekre gummimakk (hadde store forhåpninger om den lyseblå bullmakken Stein Rune brukte dagen før), glitrende pilker, lange slep, tafser i alle varianter og sist på dagen også fjordtackler med 1/0 krok som ble brukt i håp om å få hvasomhelst… Det var dårlig med fisk i stampene, og de neste to timene kom det opp en makrell, ei sypike og en liten uer, alle under minstemål…

Hermann med sypike.

Da det var rundt 45 minutter igjen av fisketiden, gikk vi opp på ei grunne på 40-50 meter. Her fikk Hermann lurt opp ei lange på 2-3 kg., Stein Rune fikk ei lita brosme så vidt over minstemål, og Hilde satt tacklet i bunn på første nedslepp og mistet en grønnglinsende nyinnkjøpt Sølvpilk på 500 g. Undertegnede kunne etter endt fisketid skryte av å ha hatt 2 utrolig flotte napp, og kom, i likhet med to andre av fiskerne om bord, i land med ei ren og pen fiskekasse.

Stein Rune med ei lita brosme som dagens siste fisk.

Fordelen med heller lite å veie inn, var at en kunne trekke seg rolig tilbake til sjøhuset, og nyte ettermiddagen med et forfriskende glass Cola og et par kremerte ostegrillpølser på den på daværende tidspunkt solfylte brygga mens man surmulte i stillhet… Etter hvert fikk jeg et oppløftende besøk av Per Moen fra Båstad HK, og fikk bevitne en god og erfaren havfisker demonstrere filetering av lysing og brosme for tre engasjerte juniordeltakere – veldig flott!

Det ble tatt en del fin fisk på enkelte av båtene.

Brygga ved sjøhuset var en grei furteplass for dårlige tapere!

Vinner av herreklassen andre dagen av NM ble Knut Åstveit (Bergen HF), som var på “Fedjekongen” sammen med Ole Jørgen Øygarden (Bergen FH), Sven Solbakken (Oslo HK), Geir Johannessen (Bergen HF) og Einar Eliasen (Bergen HF). Han fikk 26,5 kg. og båtvinn, og kunne fortelle at “vi fisket vest av Mongstad base, i bakker fra 80-180m. I tillegg til en sei, fikk jeg 3-4 langer, hvorav den største var rundt 9 kg. Jeg fikk alle på et slep som var en gave fra Aksel Larsen (Bergen HF). Dette var mitt første NM siden jeg var NM-general på Fedje en gang på nittitallet, og det frister til gjentakelse!”

Leif Nygård (Torungen HK) gikk av med seieren i seniorklassen denne dagen, med 8,6 kg. og båtvinn. Nygård var på “Kurt” med Are Andersen (Torungen HK), Per Moen (Båstad HK) og Johannes Mostad (Torungen HK) og kan fortelle at han klokken 05.30 satt på utsiden av hytta med en kopp kaffe – “jeg fikk noe pulverkaffe av Oslo-gutta dagen før, takk for den, det hjalp mye på “gruffen”! Jeg lå på 2. plass i seniorklassen etter dag 1, og gjorde som idrettsfolk – tenker på hvilket utstyr som kan brukes! Jeg fikk et par takkel av Aksel Larsen dagen før, samt at jeg hadde noen spesialsøkker laget av Tom Unsgård, men slet av hele rukkelet på slutten av dag 1… Utror er satt til kl. 07.00, så jeg har god tid før frokost. Men, etter noen røyk, så kommer plutselig tåka sigende, og jeg forstår raskt at det ikke blir mulig med fiske på Holmengrå denne dagen heller. Under frokosten kommer det melding om at utror er forskjøvet til kl. 08.00″.

 

Per Moen (Båstad HK) og Leif Nygård (Torungen HK) i godt lag! (Foto: Are Andersen)

 

Nygård forteller videre at “på kaia gratuleres Helge Kjøndal (Bergen HF) med seieren dagen før, og med NM-seier, da han har så stort forsprang at det virker umulig å ta ham igjen.

Mens vi venter på utror kommer Aksel med nytt takkel, og utror blir utsatt til kl. 08.30, med begrenset fiskeområde. Vel om bord hos båtfører Kurt er Are Andersen (Torungen HK), junioren Johannes fra Nordvegen HK, meg fra Torungen HK, samt Per Moen fra Båstad HK.

Kurt kjører ut på feltet, og vi ser omtrent ikke noe i tåka…”

Nygård forteller at de begynner å fiske på ca. 130 m.;” og på første nedslepp napper det kraftig og jeg sveiver fisken opp 30-40 m., så goodby… Jeg orker ikke å sveive opp for å sjekke agnet, så takkelet slippes ned igjen. Etter noen minutter så napper det igjen, og etter mye sveiving kommer det opp en brosme på ca. 5 kg., og jeg leder båten. Jeg fisker videre, og etter ca. en halvtime får Johannes et godt napp. Han sveiver det han er kar om, og vi får kleppet en lange på ca. 6 kg. Nå leder Johannes båten!

Tiden går, og vi får omtrent ikke napp, bare noen undermåls brosmer kommer opp.

Are har hatt kontakt med andre båter, og det ryktes at det er lite fisk å få. Så får Johannes nytt napp og han sveiver opp en lysing på 1,5 kg., og leder båten enda klarere!

Tankene til Nygården kverner, og jeg ser for meg at medaljen ryker… Tåka har nå lettet litt, og Kurt får beskjed om at ett nytt felt er åpnet, og etter noe debatt om bord, blir vi enige om å kjøre lengre ut. Da vi drar fra stedet er det bare jeg og Johannes som har fått fisk”.

 

Leif med ei flott brosme!

Johannes Mostad med en fin lysing!

 

Nygård forteller videre at “fremme på ny plass er det ca. 160 m. dypt, og vi slipper ned. Are får napp, og drar opp en brosme på ca. 3 kg. Vi fisker videre, og etter en stund så får jeg napp og sveiver opp en brosme på ca. 4 kg. – nå leder jeg båten igjen! Vi fisker i flere timer uten at noe skjer, helt til Per får et napp og drar opp en brosme på ca. 2 kg. – nå har alle om bord fått fisk, og Are har snakket med andre båter, hvor alle om bord ikke har fått fisk enda.

Vi var litt bekymret for laget, da Torungen leder etter første dag. (det kan nevnes at bilder av lagets fine fangster fortløpende ble lagt ut på Torungen HK sin Messenger-gruppe under fisket, og undertegnede ble ikke det minste frustrert og småstresset over sin egen prestasjon …)”

 

Are Andersen med fin brosmefangst!

Johannes med flott lange!

 

Nygård forteller avslutningsvis at “i de neste timene prøver vi forskjellige dybder, uten et napp, og innveiinga vil vise hvordan det har gått med oss – det er alltid spennende å veie inn og siden det er NM, så får vi ikke vite resultatene på kaia, men må vente til premie-utdelingen under banketten. Det skulle vise seg at de to fiskene var nok til at jeg ble Norgesmester i seniorklassen! Torungen HK forsvarte førsteplassen fra dag 1, og vant laggullet. En spesiell takk til Aksel og Tom for hjelp med takkel og søkker – deres hjelp var uvurderlig!”

 

Vinner av dameklassen ble også denne dagen Ingrid Lunden fra Trondheim HK, med 10,2 kg. og båtvinn. Hun var om bord på “Husa” med Sigurd Smolan (Trondheim HK), Tor Arne Rygg (Oslo HK), Tore Blom (Bergen HF) og Håkon Taranger (Nord-Jæren HK). Ingrid forteller at denne dagen startet med store forventninger – “vi skulle jo ut på Holmengrå, der ble vi lovet store langer og lysing. Dessverre våknet vi til skodde og måtte vente med utror til den lettet, samt at vi måtte fiske innaskjærs. Jeg fikk 5 fisk denne dagen – 3 sei og 2 lyr, og vekten ble rundt 10 kg. Tross litt tregt fiske, var det veldig god stemning ombord!”

Juniorklassen denne tåkete lørdagen ble vunnet av Aslak Moland (Torungen HK), med 6,1 kg. og 100 fiskepoeng. Han var om bord på “Master”, sammen med Rune Skåland (Torungen HK), Eirik Gundersen (Oslo HK) og Frank Soleim (Bergen HF). Moland forteller at “fisket var dårlig, men jeg var så heldig å få på ei lange på 6,1 kg., som var stor nok til å gi vinnervekt! Vi fisket på 70-90 meters dyp. Jeg fisket med et sabiki-takkel med blekkspruter som jeg agnet med makrell, og det ga noen brosmer. Det var god stemning om bord, til tross for at det bare var jeg og Rune som fikk fisk!”

Aslak Moland med ei flott lange på 6,1 kg.!

Rune Skåland (Torungen HK) med ei fin brosme.

 

Resultater Dag 2

NM dag 2 Austrheimfestivalen

Om kvelden var det duket for bankett med buffé og premieutdeling i de hyggelige lokalene til Kilstraumen Brygge. Det ble delt ut premier til dagsvinnerne i individuelle klasser, samt NM vinnerne sammenlagt over to dager individuelt, samt 4-mannslag. Det ble også delt ut premie i kategoriene 2-mannslag og størst fisk. Hovedpremien, som gikk til festivalens beste fisker over 2 dager, var levert av Big Fish Adventure, og var et opphold ved fiskecampen på Sørøya i 1 uke for 3 personer, inkludert båt og en dag med guiding. Foruten denne flotte premien, var det et flott premiebord med fiskeutstyr sponset av Sotranot AS, Nordic Outdoor, Sølvkroken, Seeberg, Daiwa, Pure Fishing, Norsk Fletteri AS og Aalesund Protective Wear. Kilstraumen Brygge var også en viktig sponsor, og Bergen HF ønsker å takke alle for at de har vært et uvurderlig bidrag til festivalen!

Premiebordet bugnet over av flotte gevinster!

Det var mange “stolte fiskere” som gikk av med medaljer denne kvelden!

Det ble servert en velsmakende buffet med mye god mat å velge i!

Forbundsleder Are Andersen takket Bergen HF for et flott arrangement!

Leder i Bergen HF, Frank Soleim, takket forsamlingen for 2 fine dager!

Premieutdeling ved Frank Soleim, Geir Johannessen og Are Andersen.

Vinner av seniorklassen, Leif Nygård (Torungen HK), gratuleres av Geir Johannessen.

Forbundsleder Are Andersen delte ut NM-medaljene.

Vinner av herreklassen, Karl Nilsen (Oslo HK), mottar gullmedaljen.

Under premieutdelingen, var det først premiering av dagsvinnerne og størst fisk, før premiering av individuelle NM vinnere, NM lag og tomannslag.

Vinner av herreklassen i NM ble Karl Nilsen (Oslo HK), med 230,65 poeng totalt over 2 dager. Dette var festivalens høyeste poengsum, og Nilsen ble dermed også vinner av gavekortet fra Big Fish Adventure på en ukes opphold ved fiskecampen på Sørøya – Gratulerer!

Nilsen forteller at de på fredagen startet med å lete etter fisken, men fant den ikke; “Per Moen (Båstad HK) fikk noen fisk og ledet båten, og sånn var det de to første timene. Vi flyttet og flyttet, men fikk ikke noe særlig fisk. Så dro vi over på den andre siden av fjorden, og der fant vi et hull med en del bitevillig fisk. Vi driftet over dere hullet 4-5 ganger, og det ga meg 3 torsk, 2 langer og en glassvar. Glassvaren gjorde at jeg vant båten over Rune Skåland.”

Nilsen forteller videre at de på lørdagen hadde gledet seg til å komme enda lenger ut på havet; “vi gjorde oss klare kvelden før med store kroker og slep, og la oss tidlig for å dra ut tidligere denne dagen. Så viste det seg at det kommer havtåke når det ikke er vind… Så da ble det ikke noen tur ut og det var litt usikkert hvor langt ut vi kunne komme. Per Moen hadde gledet seg så til de grader, og satt og laget tackler til langt på natt! Så han var så skuffet over at vi ikke kom ut, og sa han skulle fiske med det store slepet sitt på trass, selv inne i havna! Det rådet fulgte jeg og!

På 2-3 plassen vi stoppet inne i havna der, så fikk jeg et skikkelig hugg, og prøvde å ta det med ro for ikke å miste den, for den var såpass tung at jeg visste om jeg fikk opp den så hadde jeg god sjanse til topp plassering. Jeg fikk den omsider opp, og der kom det jaggu opp en lange på 13,55 kg.! Resten av dagen tok jeg det ganske med ro. Geir Tveit dro opp noen fisker, men det var ikke nok fisk på de plassene vi fisket til å ta meg igjen”.

Dameklassen i NM ble vunnet av Ingrid Lunden (Trondheim HK) med 222,6 poeng, seniorklassen ble vunnet av Leif Nygård (Torungen HK) med 224,85 poeng, og Aslak (Torungen HK) ble vinner av juniorklassen med 153,01 poeng.

Vinner av 4-mannslag NM ble Torungen HK 1, bestående av Are Andersen, Rune Skåland, Leif Nygård og Hilde Skiffard, med totalt 645,06 poeng over 2 dager – gratulerer!

Prisen for beste 2-mannslag gikk til laget bestående av Jostein Nybakke og Aksel Larsen, med en samlet sum på 447,75 poeng over 2 dager.

Premien for størst fisk gikk til Karl Nilsen (Oslo HK), som fikk en pen lange på 13,55 kg. som ble tatt på lørdagen.

Beste båt ble “Fedjekongen” med båtfører Tore Gismervik – gratulerer!

I løpet av de to dagene ble så vidt jeg vet registrert 14 arter – lange, brosme, torsk, lysing, lyr, sei, hyse, hvitting, sypike, uer, blåkjeft, makrell, knurr og glassvar.

Medaljevinnere i herreklassen i NM, Jostein Nybakke (Båstad HK), Karl Nilsen (Oslo HK) og Aksel Larsen (Bergen HF).

Medaljevinnere i seniorklassen i NM, Håkon Taranger (Nord-Jæren HK), Leif Nygård (Torungen HK) og Geir Tveit (Nordvegen HK).

Medaljevinnere i dameklassen i NM, Anne-Grete Sætherø (Nordvegen HK), Ingrid Lunden (Trondheim HK) og Hilde Skiffard (Torungen HK).

Medaljevinnere i juniorklassen i NM, Johannes Mostad, Aslak Moland og Herman Z. K. Holm, alle fra Torungen HK.

Vinner av bronse 4-mannslag NM 2023, Bergen HF 1, Frank Soleim, Geir Johannessen, Knut Åstveit og Aksel Larsen.

Vinner av sølv 4-mannslag NM 2023, Trondheim HK, Sigurd Smolan, Ingrid Lunden, Jostein Nybakke og Frode Lerstein.

Vinner av gull 4-mannslag NM 2023, Torungen HK 1, Rune Skåland, Leif Nygård, Hilde Skiffard og Are Andersen.

Vinnere av 2-mannslag, Jostein Nybakke (Trondheim HK) og Aksel Larsen (Bergen HF).

Vinner av premie for størst fisk, Karl Nilsen (Oslo HK).

Totalvinner av NM 2023, Karl Nilsen (Oslo HK).

NM-jakken overrekkes til Sigurd Smolan (Trondheim HK)

Mange glade deltakere!

Torungen HK lag 1, her på vei hjemover mot Sørlandet, takker for en flott NM-helg på vestlandet!

Til slutt vil jeg gjerne rette en stor takk til Bergen HF for et glimrende gjennomført arrangement, og ikke minst en stor applaus til båtførerne som muliggjorde fisket, samt alle som har bidratt med bilder og spennende tekster til bloggen!

 

Hilde Skiffard,

Torungen HK

Resultater sammenlagt

NM sammenlagt

 

 

 

Del innlegg

Facebook
Twitter

Relaterte innlegg