Grensenappet

66 fiskere møtte opp på bryggen, de minste krokene var funnet frem fra takkelmappen, og reka ble slices i 2 før den blir delt opp i mange biter. Det var klart for grensenappet igjen. I år lå det 5 båter til kai noe som tilsier at det var store båter som skulle huse de 66 fiskerne.

bilde1

Jeg kom på Carpe Diem og vi bestemte oss for å prøve fiske under den nye svinesundsbrua pga dårlig fiske på de vanlige gode stedene ved prøvefiske helgen før. Dette skulle vise seg å være ett smart valg. Her bet det meget godt og torsk,bergnebb,sypike og sandflyndre bet villig mens vi drev på tvers med brua. Etter halve fisketiden stod vannet som høyest og strømmen forsvant. Det gjorde også fisken og vi bestemt oss for å prøve andre steder. Det ble med noen bomturer selv om vi fant noen fisker her og der. De siste 80 min flyttes vi oss på nedsiden nye broa, på svensk side igjen og fant ett flott sted for fin sandflyndre, skrubbe og en og annen ulke og torsk. Ved slutt var det klart at det var fisket godt i front på båten, da de 3 av de 5 beste poengsummene i festivalen var på oss 3 i front. I tillegg ble de 3 største fiskene tatt på båten. I løpet av fisketiden fikk jeg 143 poeng fordelt på 10 sandflyndrer,10 bergnebb, 2 skrubber, 4 sypiker, 9 torsk, 3 ulker og 6 bonusfisker. Det holdt til seier, 7 poeng foran Tor Arne.

Jeg fisket med ett takkel hele dagen foruten de siste 20 min.

Oppsettet mitt bestod av en 6-12 lb downrigger stang med multiplikator og 0,16 multifilament. Som takkelet brukte jeg en dobbelt sleper med 2 aberdeen kroker str 14. som pynt brukte jeg perlemor perler, lopezslangebiter, sequins, og spinner blad på den ytterste kroken og opphengeren. Dette på en gjennomgående bom og 100 grams søkke i bunden. Som agn brukte jeg små biter av reke og lange tynne skiver med makrell.

Fra båten Aksholm av Asbjørn Johansen
Fisket begynte variabelt. Det ble funnet litt fisk opp mot kobbungen og fra hummerholmen og mot sponvika. Her fikk jeg fylt ulkekvota og kunne konsentrere meg om andre arter. Ellers var det her som med de fleste andre mye sandflyndre med innslag av torsk, bergnebb. Vi fikk mest fisk på litt dypere vann. Fra 12 meter og grunner var det lite fisk, mens det tokk seg opp fra 12 meter og ned mot 20. Vi fant også litt sild på loddet men den lot seg ikke bite på krokene denne gangen. Vi prøvde oss på slutte av dagen ned mot nye brua og her fant vi bra med bonus flyndre litt forbi nye brua, Dette hjalp meg betraktelig siden jeg ikke hadde klippet på sandflyndrer tidlige og jeg fikk tilslutt 122 poeng noe som holdt til en 3 plass i herreklassen.

Takkelet jeg brukte var tilsvarende det som det er bilde av, bare med innslag av gult og rødt i stedet for perlemor.

Når folk kom tilbake til bryggen stod kiosken åpen sola skinte og de som hadde muligheten til det kunne ta seg en pils i baren. Det ble også veid inn masse forskjellige arter fra få gram til største fisk, en torsk på 1,235 kg. Humøret var godt og alle hadde fått mange fisk. Det er det som er morsomt med dette poengfiske. Det er alltid masse fisk som biter og en fisk på 3 gram kan gi mer poeng og glede enn en fisk på 4 kg. Vi håper alle hadde en flott fiskeopplevelse og ønsker alle velkommen tilbake neste år.

Hans-Martin Hofgaard

bilde8
Beste lag

Resultater 

Og litt flere bilder

bilde2 bilde4

bilde2 bilde3 bilde4 bilde6 bilde7

Del innlegg

Facebook
Twitter

Relaterte innlegg