Holmestrandsfestivalene 17 & 18 oktober

Holmestrand festivalene 17 og 18 oktober

 

 

Det ble til slutt 42 påmeldte til Holmestrandfestivalene som ble arrangert litt tidligere på året enn det vi er vante med når det er festival i Holmestrand.

 

Vi hadde bestemt oss for poengfiske og dette var  ikke prøvd i Holmestrand før.

Ut i fra tidligere erfaringer og referat fra gutta i Botne fra deres klubbtur uka før ble vi enige om å teste ut svelvikstrømmen i området ved Holmsbu  som start første dag. Alle båtene valgte å gå hit.

 

Ute i strømmen på rundt 30 meter fikk vi bonus makrell og sild . Mange klarte å fylle bonus her første dagen. Her fikk vi i tillegg bra med hvitting, hyse, knurr og sandflyndre. Inne langs land og rundt bryggene ved Holmsbu fikk vi sei, taggmakrell, bergnebb, kutlinger, skrubbe, grønngylt, fløyfisk , grønngylt og berggylte.

I tillegg ble det tatt sypike ulke , gapeflyndre, rødspette og dvergulke litt tilfeldig i det samme området. Så oppsummert ble det fanget rundt 20 arter i et område vi aldri har prøvd ut før. Dette er helt klart et spennende område for å arrangere poengfiske.

 

Vi hadde et solid regelbrudd på en av båtene dag en. Båten kjørte mot brygga og holdt seg i ro på denne måten. Jeg var ombord og hadde helt klart ikke satt meg inn i regelverket slik jeg skulle. Vi hadde en diskusjon ombord hvor noen mente det var ulovlig og andre mente det var lov ettersom det nå er tillatt med ankring. Det som avgjorde at vi gjorde som vi gjorde var at båtfører sa han hade ligget slik mot kai begge dager i Drøbak på sist festival der uten at det ble sagt noe på dette.

Uansett er dette ulovlig . Det ble opplyst om regelbruddet når vi kom iland men ingen av festivaldeltagerne ønsket å legge inn protest. Dag to hadde vi lært og det ble presisert på morgenmøtet med alle deltagere til stede , at vi hadde hatt et regelbrudd dagen før, at vi beklaget dette på det sterkeste,- og at dette ikke skulle skje flere ganger i framtidige festivaler.

Det ble fisket de samme artene begge dager og de fiskerne som hade knekt koden på fiskene langs bryggene dag en fisket det samme dag to uten å ligge inntil. Så hvor stor fordel dette var kan en vel også diskutere. Det kom ikke inn klage på regelbruddet og vi anser oss som ferdig med saken.

 

Så tilbake til fisket. Det nappet stort sett hele dagen og vi fikk mye fisk.

Mange fisket den  store makrellen (+32 cm)nære bunnen (0 til 5 meter over) med 4-2/o krok. Både slep og paternoster, stort sett med lillefinger til pekefinger store makrellbiter. Her kom det bra med hvitting som bifangst.

Andre satset mer på ”sabikihekle” med 8-4 krok uten agn. Her fikk en også store makreller men også en del små (-32 cm). En fikk i tillegg sild som ofte var bonus.

En litt spesiell ”bifangst” på disse heklene var knurr. De fleste fikk en to tre knurr på hekla men det var noen som nesten fyllte knurr kvoten mens de fisket sild og makrell.

Ellers er vel et enkelt eller dobbeltslep med krokstørrelse 12-4 det flertallet brukte etter resten av artene. Sølvkrokens flyndretakkel er et godt utgangspunkt for oppbygningen av et godt allround takkel i Holmestrand. Trippelslep er også smart hvis en vil fiske mest mulig målretta mot bunnen.

Det blir litt strøm og drift på båtene når en ligger i strømmen så en må ha med søkkevekter fra 100-400g for å kunne takle alle forhold.

Råreke utmerket seg som agn etter noen arter og virket bra på de fleste. De som gjorde det best i festivalen hadde nok råreke som hovedagn. Har en i tillegg makrell og kokt reke i agnboksen klarer en seg bra.

 

Vi fisket rundt 20 arter og holdt oss veldig konsentrert til et lite område i Svelvikstrømmen begge dager. Ingen tok sjansen på å variere noe særlig siden vi var lite kjent med dette fisket. Jeg håper vi får muligheten til å arrangere fremover også og tror det kan bli enda mer variert fiske med enda flere arter bare vi blir mer kjent i området. Holmestrand er en flott plass å arrangere. Det er hyggelig og intimt nede i bryggeområdet. Overnattingsmulighetene er slik at alle kan bo i gangavstand fra hverandre.

Uten at det var veldig organisert fant vi et hyggelig og billig serveringssted rett ved utror. Her endte mange av oss til ”felles” middag både fredag og lørdag .

Vi avsluttet med premieutdeling på søndag og leverte ut ”lodd” til gavepremier til alle som var igjen på premieutdelingen. 34 av 38 deltagere fikk lodd så mange hadde anledning  å bli helt til slutt.

Ser en bort i fra fadesen med båten i kaia synes vi sjøl dette ble en god og morsom festival som vi håper å gjennta neste år hvis muligheten byr seg.

Takk til alle som møtte og gjorde dette til en flott opplevelse.

Del innlegg

Facebook
Twitter

Relaterte innlegg