Julehilsen 2022

 

 

 

 

Arendal 21 desember 2022

 Kjære havfiskevenner

Kalenderen i dag viser 21 desember, og vi kan se tilbake på en innholdsrik sesong med mange gode opplevelser i Norgescupen rundt om i hele landet. Den aller største gleden er nok likevel at vi endelig har gjennomført en normal sesong, uten begrensninger og restriksjoner.

Terminlisten for 2023 er ute, og ser tilnærmet komplett ut nå. Det er mye spennende konkurranser å glede seg til. Vi får 13 festivaler å velge mellom, og det blir 24 enkeltstående Norgescupkonkurranser å sanke poeng i. Ekstra hyggelig er det jo også at Sørøya HK er tilbake og kan igjen invitere til Norgescup i nord. Det vet jeg mange har gledet seg til. Ellers kan vi registrere at det igjen blir festival på Sørlandet når Torungen HK endelig inviterer til festival med artsfiske utenfor Arendal.

Sesongen 2022 har det blitt gjennomført 22 enkeltstående konkurranser i Norgescupen, og det er da gledelig å se at vi øker i 2023. Høydepunktet for mange var nok det fantastiske Norgesmesterskapet som vi fikk i Egersund med Nord-Jæren HK som arrangør. Ellers er jo vi mennesker skrudd sammen slik at vi ofte leter etter negative ting å fokusere på, og 2022 sesongen er intet unntak. Det er bekymring for antall festivaler i Norgescupen, ja det faktum at noen mener det er for mange. Vi har sett at deltakerantallet har vært jevnt lavere flere steder, med unntak på noen få festivaler. Det kan være mange årsaker til dette. Økonomi, prioriteringer hos den enkelte fisker, eller er det fremdeles en usikkerhet som henger igjen hos mange etter pandemien? Jeg vet ikke og sitter ikke på fasit her. Det jeg er sikker på er at vi må ta ansvar rundt om i hver enkelt klubb. Vi må få med oss nye medlemmer på festival, legge til rette for at de føler seg velkommen og ufarliggjøre det hele med å dele våre erfaringer.

Mange jeg snakker med er også bekymret for havfiskesportens framtid og eksistens. Det er ikke jeg. Det fine med tall og statistikk er at det kan brukes på mange måter. Vi øker våre medlemstall i Norges Havfiskeforbund i 2022 fra 2021. Det er flere deltakere i Norgescupen i 2022 enn på flere år, og det er også ekstra hyggelig å se at antall juniorer på festival er det høyeste vi har hatt på mange år. Vi har også fått 2 nye klubber i vår havfiskefamilie i 2022 med gamle kjente fra Sørøya HK, men ikke minst Alver HK som har kommet som et friskt pust fra Vestlandet og faktisk blitt landets største klubb med hele 65 medlemmer.

Dette er ting som gjør at jeg som leder har stor tro på framtiden for havfiskesporten, og sammen med resten av styret ønsker å fortsatt gjøre en jobb for dere i medlemsklubbene våre.

Så til alle klubber og medlemmer der ute. Jeg gleder meg til å treffe dere på kaia ved utror til festivaler i 2023, men først av alt gleder jeg meg til igjen å samles til generalforsamling på Gardermoen i mars. Dette er det viktigste vi gjør som havfiskefamilie, og samtaler, debatter og meningsutvekslingene her er uvurderlige.

Til slutt vil jeg rette en stor takk til resten av styret i NHF for den gode jobben dere har gjort, og samarbeidet vårt i 2022. Jeg vil også takke alle dere ute i våre medlemsklubber som arrangerer festivaler og driver klubbene på en fremragende måte. Dere er fantastiske.

Jeg vil med dette ønske dere alle en riktig GOD JUL og et GODT NYTT FISKEÅR

Mvh

Are Andersen

Leder

Norges Havfiskeforbund

 

 

 

 

 

Del innlegg

Facebook
Twitter

Relaterte innlegg

Reminder

Minner om påmeldingsfrist 13 februar til Generalforsamling. Det er fremdeles flere klubber som ikke har svart.

Les videre »

Julehilsen

Kjære Havfiskevenner I en travel tid nå før jul vil jeg skrive noen ord til ettertanke fra året vi snart legger bak oss. Vi i

Les videre »