Julehilsen fra forbundsleder

Kjære Havfiskevenner.                                                                                      17 Desember Arendal

 

Vi har snart lagt bak oss 2021, og vi kan se tilbake på et år med mange utfordringer. Vi har dessverre ikke fått avholdt vår LK/GF slik vi hadde ønsket i mars, og selv med utsettelser og flytting av dato så lot det seg ikke gjennomføre dette året.  Vi fikk likevel gjennomført avstemning på innkommende endringsforslag av konkurranseregler, og på den måten fikk vi på plass noen nye regler før vi startet Norgescupen i august.

Det var lenge usikkert hvordan det ville gå med Norgescupen 2021, og vi fikk avlysninger som utgjorde hele 10 konkurransedager. Heldigvis ble det flyttet festivaler fra vår til høst og selv om det ble tett på høsten, så fikk vi gjennomført Norgescup med 16 festivaldager. Jeg er utrolig stolt av at vi fikk til dette, og jeg vil takke alle dere arrangører som strakk dere ekstra for å få gjennomført festivaler.

I skrivende stund ligger det 22 konkurransedager fordelt på 12 festivaler i terminlisten vår i Norgescupen for 2022. Det er veldig bra og vi gleder oss til å starte opp igjen i april på Karmøy. Det er også mange som gleder seg ekstra til neste år der Mausund igjen er tilbake på terminlisten etter avlysning i år, og Nord-Jæren HK inviterer til NM i Egersund der forventningene er store etter årets fantastiske festival. Det mangler ennå noen festivalannonser, men det satser vi på vil være på plass om kort tid.

Vi er nå 15 havfiskeklubber tilsluttet Norges Havfiskeforbund, og vi registrerer jo at flere klubber har slitt med medlemsmassen under pandemien. Alle klubber har kjent på utfordringer med dette, og vi ser at færre deltar på både klubbturer og festivaler. Vi får håpe at trenden snur i det kommende året og at medlemsmassene og deltakerantallet øker rundt om i landet igjen. Det er i alle fall gledelig for meg som leder av NHF å kunne fortelle at det er gode muligheter for at det blir flere klubber på listen til neste år. Dette er både klubber som tidligere har vært med oss, men også en helt nystartet klubb. Dette er jo kjempehyggelig, og gir grunn for optimisme og håp for fremtiden til sporten vår.

Vi i styret og spesielt jeg som sitter som leder får jo mange henvendelser i løpet av et år, og det er mange gode forslag og innspill som kommer i tillegg til gode samtaler om havfiske. Jeg vil takke dere alle for gode dialoger, og håper vi i styret framstår som tilgjengelige slik det er meningen at vi skal være for dere.

 

Slik situasjonen i samfunnet er nå så er det igjen med usikkerhet vi går inn i det nye året. Vi i styret vil prøve å holde dere informert så godt vi kan om hva som skjer. Vi har styremøte på agendaen i Arendal i midten av januar, og det er LK/GF på Gardermoen 5-6 mars. Etter dette starter Norgescupen som nevnt opp på Karmøy 2 april. Vi kan ikke gjøre annet enn å følge de retningslinjer som myndighetene setter, og håpe at med restriksjoner og vaksiner vil det være tilstrekkelig til at vi kan treffes til både møter, samlinger og festivaler.

Jeg vil takke mine medlemmer i styret for et meget godt samarbeid i det krevende året vi nå legger bak oss. Dere har gjort en kjempejobb.

Med dette ønsker jeg dere alle medlemmer og klubber i hele Norge en Riktig God Jul og et Fantastisk Godt Nytt Fiskeår.

Are Andersen

Leder

Norges Havfiskeforbund

 

Del innlegg

Facebook
Twitter

Relaterte innlegg

Reminder

Minner om at medlemslister må sendes til forbundet og kontingent betales innen 28 feb i henhold til våre vedtekter. Vi gleder oss til å se

Les videre »

Reminder

Minner om påmeldingsfrist 13 februar til Generalforsamling. Det er fremdeles flere klubber som ikke har svart.

Les videre »