KILSTRAUMEN FESTIVALENE

KILSTRAUMEN FESTIVALENE

18-19 september 2021

 

 

Det var i år mulig å få gjennomført festivalene igjen etter at vi måtte avlyse i fjor grunnet smitteverns restriksjoner. Vi hadde 34 påmeldte til festivalene fordelt på 8 klubber og alle bodde på rorbu anlegget.

Som vanlig var de aller fleste på plass under båt trekningen fredag kveld som ble holdt i puben med god stemning.

Videre utover kvelden mot de små timer var det tid for »mingling» mellom rorbuene og selvfølgelig viktig å få med seg det tradisjonsrike salget av 2-mannslag .

 

Lørdag: Kilstraumen Havfiskefestival

Denne dagen var det overskyet vær med meldinger om vind som kunne komme opp i 9 m/s mot slutten av fisketiden, men med ca 6 m/s på morgenkvisten valgte vi at det kunne fiskes i hele det avsatte fiske området.

Det var 6 båter med og 3 av de satte kursen ut mot den ytterste grensen av Fensfjorden. Jeg var ombord på STB side av skøyten sammen Jostein Nybakke, Sven Solbakken og Georg Uthaug. På BB side var Henrik Hammerseth, Ivar Gustavsen, Markus Guttormsen, Frank Soleim og Einar Eliassen. Vi hadde egentlig satt kursen utover i fjorden, men etter litt frem og tilbake valgte vi heller å gå for det området som kan gi sei, lyr og hyse.

Da vi kom frem til grunnen på 70 meter lå båtene Almor og Berland like ved. Vi ville prøve oss etter seien som har vært her tidligere år. Etter noen drift over grunnen og litt lengre inne fant vi verken sei eller hyse, men et par brosmer og undermålsfisk kom opp. Vi flyttet oss etterhvert litt lenger ut i fjorden og fisket i kanter og bakker på 100-150 meter og prøvde oss rundt grunntopper på ca 50 meter. Det var utrolig tregt fiske og Jostein holdt på med «artsfiske», han hadde 6 arter før han fikk fisk over minstemål. Best på STB side gjorde Georg og Sven det, Georg fikk bla. en grei brosme og en lange på 4.8 kg og totalt 6.3 kg, mens Sven fikk opp en flott hyse på 4.74 kg og endte på 6.36 kg. På BB side var det Ivar som gjorde det best med en lange på 4.56 kg og totalt 8.14 kg.

Båten til Berland hadde også flyttet seg utover i fjorden uten at det ga de store fangstene. Som eneste junior var Joakim Øvrebø ombord hos Berland og fikk seg en lange på 4.76 kg, totalt 7.48 kg.

Vinner av senior klassen ble Helge Kjøndal som var om bord på Almor. De hadde holdt seg i samme område som de startet hele dagen. Helge fikk en sei, en lange, en brosme, en torsk og noen hyser, totalt 15.38 kg.

Beste dame og herre var ombord på båten Joker. De hadde kjørt nordvest i området og begynte å fiske ytterst i fjorden. Etter ca 2 timer og lite fisk, litt grovere sjø bestemte de seg for å gå inn i Brosmeosen. Her traff de litt fisk og Anne-Grete fikk 17,9 kg. Roar Hermansen fikk bla. en fin torsk på 5.52 kg og en lange på 5.34 kg og totalt 19.4 kg.

 

 

Resultater Kilstraumen festivalen

Beste fisker lørdag, Roar Hermansen.

 

 

 

 

Søndag: Austrheim Havfiskefestival

Fiskeskippermøte

                Aksel er klar

Nok en overskyet dag med noen få regnbyger og litt mindre vind ga oss igjen muligheten til å fiske i hele fiskeområdet.

Denne dagen var jeg ombord på Mastrevik sammen med Anne-Grete Sætherø, Georg Uthaug, Bjørn Kollevåg og Espen Knarvik. Med de dårlige fangstene fra lørdagen frisk i minne ble vi enige om å prøve oss på et helt nytt sted for oss. Lengre inne i fjorden ligger en plass som de lokale pleier å fiske sei på. Det var en drøy times gange inn der og det kunne være verdt et forsøk. Vi la oss på ca 80 meter og fisket oss ned mot ca 100 meter. Det nappet umiddelbart hos meg, men opp kom trippel små sei. Ned igjen og nye små sei på vei. Retningen på strømmen var ikke optimal i forhold hvordan vi drev over grunnen og vi måtte korrigere oss en del. Litt nede i bakken før grunnen fikk Espen på en grei lange på 4.92 kg og litt senere fikk jeg en lange på ca 6 kilo. Så ble det litt dødt og flyttet oss noen hundre meter lengre inn mot land. Her fikk Anne-Grete og jeg noen hvittinger over minstemål, ikke akkurat det vi håpet på så vi flyttet oss ut igjen der vi startet. Da fikk Georg en fin sei på 3.1 kg og litt etter på fikk jeg en sei på ca 4 kg. Nå hadde vi funnet seien trodde vi, men det ble med disse og nå var over halve fisketiden brukt. Vi fisket oss utover fjorden og prøvde oss i kantene langs fjorden, men kun jeg fikk noe fisk. En liten brosme, en kolmule og det ble totalt 10.72 kg på meg denne dagen.

Vinner av senior klassen ble Kjell Olav Johnsen som var på skøyten denne dagen. De gikk opp i Brosmeosen som leverte mest fisk dagen før. Fisket var tregere denne dagen og han ble best på BB side etter å ha fått en fin sei på ca 5 kg, en brosme, en lange, en lyr og totalt 10,72 kg. På STB side ble Donatas Eicas best med 16.56 kg og nummer 3 i herre klassen.

Liv Unsgaard vant dameklassen og var ombord på båten Joker. De prøvde seg både litt ute og  inne uten å få annet en noen slengere her og der. Når det var en god halvtime igjen passerte de en grunne på vel 90 meter og bestemte seg for å ta et ned slipp der. Denne plassen skulle de ha funnet tidligere, for her smalt det på fisk hos alle så å si samtidig. De hadde funnet seien. Det endte med at snørene viklet seg sammen og når fisken kom opp var det en trippel, noen dubletter med sei i 2-4 kilos klassen. Når de fikk frigjort fisken og etterhvert løst opp flokene var det å få snørene ned igjen. På nytt bet seien og nok engang fikk noen dubletter. De var midt i det beste fiske for hele helgen men måtte gi seg siden fisketiden var over. Best ombord ble Ivar Gustavsen som endte på 22.38 kg og dermed en flott 2 plass i herre klassen.

Ivar Gustavsen 2 plass herrer.

Dagens høyeste vekt kom ombord på båten Oldefar. De fisket hele dagen helt vest i grensen av fiskeområdet. Det var ganske jevnt mellom Markus Guttormsen, Frank Soleim og Raimondas Kutniuaskas og fangsten var hovedsakelig lange og brosme. Etter innveiing ble det klart at Markus hadde vunnet herre klassen med 25.9 kg. Frank fikk 21 kg og festivalenes største fisk med en lange på 11.72 kg. Raimondas kom hakk i hel Frank med 20.98 kg.

Beste fisker Søndag, Markus Guttormsen.

 

Vinnere av 4-mannslag ble Donatas Eicas, Frank Soleim, Raimondas Kutniauskas og Geir Johannessen fra Bergen HF 1, de fikk totalt 746.04 poeng. 2 plassen gikk til Nordvegen HK med 664,11 poeng, mens 3 plassen gikk til SDSFC med 584,69 poeng.

2-mannslag ble vunnet av Frank Soleim og Raimondas Kutniauskas : Totalt 55.30 kg

2 plass: Henrik Vågenes og Markus Guttormsen: Totalt 47.68 kg

3 plass: Donatas Eicas og Helge Kjøndal: totalt 47.26 kg

Beste båtfører denne helgen ble Kurt Rongevær med båten Joker og belønnes med en middagsbuffet for to på Kilstraumen Brygge.

Vinner 4-mannslag: Bergen HF

 

Junior Joakim Øvrebø

 

 

 

 


Vinnere

 

Resultater Austrheim Festivalen

Båtfordeling

4-mannslag

 

 

 

 

 

 

 

 

Bergen Havfiskeforening vil med dette takke alle deltakere og ønsker velkommen tilbake til ny festival neste år.

Til slutt en stor takk til alle sponsorer som har støttet oss med gavepremier og til Kilstraumen Brygge som lar oss disponere kaiområdet og god mat.

 

Tekst: Geir Johannessen

 

Del innlegg

Facebook
Twitter

Relaterte innlegg