Mausundfestivalene og NM 2014

Mausundfestivalene 2-5 juli 2014

Så var tiden endelig inne for en uke fylt med spennende fiske i havet utenfor det idylliske øysamfunnet Mausundvær ytterst i havgapet på trøndelagskysten. Store og små kom til å fylle hytter og hus denne uken, da “Ut i Havet” festivalen ble holdt parallelt med fiskefestivalene. Det ble avholdt konserter av ymse slag, idrettsturneringer og mange andre festligheter. På kaien ble det stelt stand med salgsboder hvor det ble solgt håndarbeid og lokalprodusert mat i mange varianter. Det var også mulig å få kjøpt seg diverse mat og drikke på kaien – hva med en hvalburger etter fisket? Eller ikke minst en kald brus! For kald drikke kom det til å gå mye av de neste dagene, da hele uka ble velsignet med sol fra mer eller mindre skyfri himmel.

bilde 1   bilde 2

“Mausundvær”                                                                                                        “Lett å finne fram”

Dagen før dagen

Da undertegnede kom rett fra hellesøyfestivalene via Andøya med “pysjamasflyet” (les: flyavgang før noen som helst burde stått opp… ) dagen før, virket det fornuftig å stå tidlig opp for en dag med prøvefiske dagen før alvoret begynte. Fem andre fiskere var like fornuftige med meg, og ble med kaptein Roger Iversen på sjarken “Jonas” ut på havet etter lange, sei og annet spennende som måtte skjule seg i dypet.

bilde 3

“Flere var på prøvefiske denne dagen”

Undertegnede konsentrerte seg om å fiske lange, og fikk 4 fine langer på 4-5 kg., som ble med hjem i ryggsekken.

bilde 4

 “Undertegnede med pen lange”

De andre om bord gikk mer aktivt etter sei, og fikk mange fine eksemplarer på 3 – 6 kg. Høydepunktet var da Jarle Reitan dro opp en flott lange på hele 29,6 kg. Reitan kunne fortelle at dette var første gang i sin karriere som havfisker at han hadde fått stor fisk, selv på turene nordover hadde storfisken uteblitt. Han fortalte videre at det var en fin følelse når kapteinen ytret at det var bruk for en ekstra klepp for å fisken om bord…(Reitan så ikke selv fisken, da denne kom opp på motsatt side av båten)… Det ble uten tvil ny pers.! Gratulerer! Ellers så var det en flott dag på havet med sol (avbrutt av litt tåke), lite vind, dyktig kaptein og fantastisk stemning om bord.

bilde 5            bilde 6

“Jarle Reitan med ny pers på lange”                                     “Stolt fisker”

Om kvelden ble det avholdt båttrekning på Sjøblomsten hotell ved festivalgeneral Svein Erling Smolan (Trondheim HK). Smolan ønsket velkommen, og introduserte festivalarrangørene fra Trondheim HK og Oslo HK. Deretter ble trekningen foretatt smertefritt. Stemningen var høy, og spenningen stor over hvilke båter en kom på og hvilken plassering en fikk.

bilde 7

“Båttrekning på Sjøblomsten”

bilde 8

“Live” båtfordeling ved “Festivaloberst”, Svein Erling Smolan”

 

Trekningen var ferdig ca. kl. 22.00, og da var det bare å begi seg tilbake til krypinnet og lade batteriene for neste dag, men ikke før undertegnede hobbyfotograf hadde fått med seg den spektakulære solnedgangen denne sommerkvelden.

bilde 9

“Vakker solnedgang den 1. juli”

 

Dag 1: Oslo Minifestival 2. juli (arrangør: Oslo HK)

Så var det endelig duket for festivalens første dag, Oslo Minifestival arrangert av Oslo HK. 99 deltakere fordelt på 63 herrer, 12 damer, 20 seniorer og 4 juniormedlemmer ventet i spenning på utror denne tåkebelagte morgenen. På kaien kunne en kjøpe makrell, og hvis en hadde glemt å ta med noe vesentlig, slik som sjokolade og brus, kunne dette kjøpes på det lokale samvirkelaget, hvis morgenfriske innehavere var så vennlige å holde åpent for dette formål. På kaien hersket det et “ordnet kaos” av fiskere som skulle finne riktige båter, og ikke minst sørge for at alt utstyret kom over i riktig båt. Ved ett tilfelle så fiskestengene det for godt å bli med en annen båt enn fiskeren, men disse ble heldigvis raskt gjenforent med eieren etter “nødanrop” over radioen. Alle båtene var utstyrt med fiskekasser og rikelig med is for nedkjøling av fangsten. Sistnevnte var viktig, da fangsten ble levert inn på fiskemottaket til foredling, og overskuddet av dette bidro til å finansiere festivalene.

bilde 10  bilde 11

 “Klar for ombordstigning!”                                                                  “Flotte båter klar for tur!”

bilde 12  Bilde 13

 “Tampen”                                                                                   “To tøffe karer ombord på tampen, Are Andersen og Bjørn Berntzen “

Etter båtførermøte og fiskeskippermøte, var det klart for utror kl. 08.00. De fleste båtene la kursen ut mot dypere vann etter lange og storsei. Maks kjøretid var 1,5 timer, men det var tillatt å kjøre ut i fisketiden hvis det var interesse for dette. Det var stille sjø og tåke på vei ut, men denne lettet noe i løpet av dagen. Vi ble fulgt av både havsuler, krykkjer og havhest på vei ut til feltet, noe undertegnede hobbybiolog synes var veldig gøy!

Bilde 14

“Utror i tåkehav”

Jeg var på båt 21, “Thea”, denne dagen, sammen med en lystig gjeng fiskere fra Båstad i øst til Trondheim i nord. Vi hadde med oss kaptein Erling Støen, som var kjent i området. Han foreslo at vi skulle drifte fra dypet og opp på grunnere vann, og på den måten ha mulighet til å både fiske etter lange og sei. Jeg ville begynne med å fiske lange, og klargjorde et fabelaktig tackle bestående av selvlysende blekkspruter, lopez-slange, muligens noe overdimensjonerte sirkelkroker (Super Mutu 14/O og 11/O), bom og slep. Tacklet fisket utmerket på hitracupen i fjor, så forhåpningene var store om at det hadde samme effekt denne dagen. Vi startet på ca. 160 meters dyp, og jeg slo til med en fin lange nesten med en gang. Etter å ha sveivet en 20 meter opp, satt det bom fast. Etter mye nykking og draing, fikk jeg tacklet løs – men fisken var borte. Svarte! tenkte jeg, og slapp ned igjen. Smart som langen er, gikk den på igjen. Jeg sveivet opp, men det samme skjedde igjen – og fisken forsvant atter en gang. Undertegnede ytret en del ord som ikke egner seg for trykk, og ble fast bestemt på å få ei lange denne dagen. Det lykkes ikke, med den følge at jeg sløste bort mange fiskepoeng på å ligge å lure etter lange på bunnen mens de andre om bord fylte opp seikvoten samt fikk flere fine langer! Men, etter at halve fisketiden var gått, ga jeg opp langeprosjektet, og gikk etter seien. Jeg begynte med agnet slep og opphengere med rosa blekksprut og lopez-slange. Dette fungerte ypperlig på seien, og jeg fikk blant annet en fin trippel med to fine sei på ca. 7 kg og en mindre en på slepet – Det ga fullt utras, og girskifte måtte foretas på snella – stas! Jeg prøvde også med rød/oransje redgill på slep og opphengere, noe som også fungerte fint. De andre om bord brukte i hovedsak pilk og gummimakk i ulike farger.

Bilde 15 Bilde 16

  “Ute ved fiskefeltet”                                                                                    “Fiskere i aktivitet”

Jeg fikk ikke så mange sei denne dagen, men de fleste jeg fikk var større enn de andre om bord. Dette hadde muligens sammenheng med at jeg fisket dypt hele dagen, mens de andre nok var mer aktive i alle vannlag. Mye av fisken sto på rundt 90 meters dyp. Det var et par tilfeller av bunnapp om bord, da oftest som følge av redskap på bunnen. Da jeg sveivet opp i bitterhet etter å ha mistet de to langene, fant jeg at kroken på slepet var fullstendig innviklet i fireline. En annen fisker om bord fikk opp fireline med to karmøypilker festet i enden… Det må nevnes at båtfører var veldig god til å holde båten, og engasjerte seg veldig i fisket om bord.

Da det var en time igjen av fisketiden, gikk vi inn på grunnere vann for å prøve etter torsk. Men, det var lite av den sorten, muligens fordi det var til tider umulig å komme igjennom småseien. Unntaket var en duble med to fine torsker, tatt av Hildegunn Håbjørg (Trondheim HK). Selv ble jeg lei av å pelle av småsei, og gikk for en shad. Denne kom fint gjennom småseien, og etter å ha ligget og lurket på en 20 meters dyp litt, gjorde det et skikkelig utras. Jeg hadde et svakt håp om det kunne være havets dronning som hadde latt seg lure, men det viste seg å være en sei på rundt 6 kg… – ikke helt forventet fangst på den dybden…

Bilde 17

 “Uventet fangst på 20 m. dyp”

 

Båtvinner på “Jonas” denne dagen ble Andre Martinsen (Båstad HK) med 207, 92 poeng. Det var relativt jevnt med fiskepoeng om bord, med unntak av undertegnede, som kom på en klar jumboplass! Men, det var en fantastisk dag på sjøen, og gode fangster både for min båt og de andre som kom inn.

Innveiingen foregikk smertefritt, i alle fall for min båt, som var den første som kom inn til kai… Det var noe ventetid ved veiestasjonen og for å legge til, men det hersket god køkultur, så det var ikke noe stort problem. Mens en ventet, kunne en sette seg ved kaien, hvor det var stelt i stand matservering, bord og stoler, samt en scene, hvor det foruten å bli spilt livemusikk, også ble foretatt høytlesning av resultatene fra hver båt etter hvert som resultatene fra innveiingen var klare.

Bilde 18 Bilde 19

 “velkomstkomité på kaien”

Bilde 20

 “Effektiv avlossing av fisk ved mottaket”

 

foruten en del fine torsk og langer, ble det også veid inn ei pen kveite på 16,56 kg. fisket av Ingrid Lunden (Trondheim HK).

Lunden kunne fortelle følgende om kveiteopplevelsen: “Vi hadde fiska i ca. to timer, og hadde godt med fisk ombord, Jarle Reitan og Knut Arne Røyne leda båten solid etter kort tid. Vi bestemte oss for å flytte etter seien, og havnet “dessverre” i en småsei-stim, så jeg tok av begge opphengerne, og fisket bare med pilk, selvsagt rosa (en pilk jeg hadde fått av pappa som han hadde bestilt fra USA). Kom endelig igjennom og til bunnen (70.meter) og fikk pilka i kanskje 20.sekunder før jeg huka på en småsei, med tanke på at jeg hadde bare en krok i vannet bestemte jeg meg for å sveive opp å ta av denne småseien, men Kveita var sulten! Med ca. 50 meter igjen å sveive opp gikk kveita på småseien jeg hadde krøka. Jeg varsla Jarle som sto ved sida av meg at dette mest sannsynlig var ei passelig kveite. Vi konsulterte litt om bord, og bestemte at de andre skulle ta opp snørene sine, så det ikke ble noe fløk. Jeg brukte ca. 10 minutter på å få den opp. Føyelig, det var hun 🙂 Meget godt fornøyd med den dagen, både sosialt, været og med fisket!

Det skal også nevnes at hver gang jeg er med Jarle på båt, så får jeg kveite, Blir dobbeltkule neste år!”

 

Dagens festivalvinner ble Petter Handeland med 291 poeng. Han veide inn hele 69 sei foruten 4-5 langer, uer, torsk og lyr. Handeland kunne fortelle at betet var best de første timene, og at han dro både doble og triple drag med sei. Seien ble tatt på ca. 100 meters dyp, og han brukte makk og pilk. Dette var effektivt, men ifølge Handeland var fisken i betet, og tok det en måtte ha av tackle. Etter et par timer, da fisket avtok, flyttet de rundt etter fisk, men dette var ikke så effektivt, og han fikk da noen fine langer og uer. Avslutningsvis kunne han fortelle om en flott dag på sjøen, med godt selskap og en god fiskeskipper.

Torunn Handeland ble vinner av dameklassen med 184,3 poeng. Hun var på “Bergebas”, og kunne også fortelle om et effektivt seifiske med doble og triple drag. I likhet med herrevinneren, brukte hun makk og pilk, og betet var best først på dagen. Etter at hun hadde fått 21 sei, gikk Handeland over til langefiske med agn og slep. Hun vant så vidt båten med 6 poeng fra nummer to på båten.

Arne Auestad (Nord-Jæren HK) ble vinner av seniorklassen med 251,1 poeng, mens Sebastian Sjursen Hoaas fra Oslo HK vant juniorklassen med 101,85 poeng.

 

 

Resultater Oslo minifestival
Damer
Nr NHF nr Navn Klubb Lag Tot poeng NC poeng
1 6335 Torunn Handeland Trondheim hk. Trondheim 1 184,30 100
2 5037 Liv Øglænd Unsgaard S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 177,81 99
3 6313 Hildegunn Håbjørg Trondheim hk. Trondheim 3 176,34 98
4 5021 Vigdis Sandvoll S.D.S.F.C. Mix 4 173,49 97
5 6349 Ingrid Lunden Trondheim hk. Trondheim 3 158,27 96
6 1300 Hanne Adolfsen Andnes hk. Mix 5 152,86 95
7 1711 Judith Brommeland Bergen hf. Bergen 1 110,90 94
8 6303 Tone Kristin Berg Trondheim hk. Trondheim 5 104,51 93
9 3404 Hilde Skiffard Oslo hk. Oslo 3 93,58 92
10 4413 Vigdis Schotborg Oslo hk. Oslo 4 79,28 91
11 6366 Veronica Berg Trondheim hk. Trondheim 5 74,44 90
12 4307 Rannveig Egge Oslo hk. Oslo 5 66,47 89
Herrer
Nr NHF nr Navn Klubb Lag Tot poeng NC poeng
1 2110 Petter Handeland Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 291,62 100
2 4112 John Olav Florø Larsen Nord Jæren hk. NJHK 1 261,56 99
3 6344 Geir Magne Hansen Trondheim hk. Trondheim 2 251,36 98
4 5029 Karl Ranin S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 227,62 97
5 4321 Lars Hellum Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 217,19 96
6 4352 Henrik Olav Valle Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 211,46 95
7 2124 Andre Martinsen Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 207,92 94
8 4152 Kjell Garmann Skjæveland Nord Jæren hk. NJHK 2 207,05 93
9 2108 Chris Thomas Grimstad Båstad hk. Båstad 3 203,60 92
10 4164 Thomas Skarstein Nord Jæren hk. NJHK 2 202,56 91
11 4337 Tor Arne Rygg Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 199,84 90
12 2132 Jarle Reitan Båstad hk. Båstad 2 199,70 89
13 5910 Jonny Helgesen Torungen hk. Sølvkroken 188,22 88
14 1726 Geir Johannessen Bergen hf. Bergen 1 185,81 87
15 4136 Bjørn Stein Nord Jæren hk. NJHK 1 185,04 86
16 2135 Jørn Strømdal Båstad hk. Båstad 2 182,56 85
17 2131 Arne Reitan Båstad hk. Båstad 2 180,96 84
18 6325 Knut Arne Røyne Trondheim hk. Trondheim 1 180,91 83
19 2618 Roar Grønås Fredrikshald hk Fredrikshald 1 180,78 82
20 5036 Tom Unsgaard S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 178,61 81
21 4127 Torstein Osmundsen Nord Jæren hk. Mix 1 177,08 80
22 4308 Jan Petter Ekeberg Oslo hk. Oslo 2 174,66 79
23 4341 Richard Sjursen Oslo hk. Oslo 3 173,06 78
24 6368 Jonas Brun Trondheim hk. Trondheim 5 169,43 77
25 2115 Morten Hvam Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 163,02 76
26 4304 Bjørn Berntzen Oslo hk. Oslo 2 161,86 75
27 1818 Petter Steinar Andersen Bergen hf. Bergen 1 160,79 74
28 2114 Knut Ole Haug Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 158,30 73
29 6332 Thomas Tofte Trondheim hk. Trondheim 1 158,15 72
30 2501 Gunnar Nødseth Florø hk. Mix 3 155,73 71
31 5342 Helge Skjervheim Ski hk. Mix 4 149,31 70
32 5924 Leif Nygård Torungen hk. Sølvkroken 148,05 69
33 1726 Jerry Johansen S.D.S.F.C. Mix 1 146,14 68
34 5931 Arne Robstad Torungen hk. Sølvkroken 143,35 67
35 6330 Alan Steinsvoll Trondheim hk. Trondheim 2 138,92 66
36 4315 Tom Greve Oslo hk. Oslo 4 138,69 65
37 2000 Geir Aronsen Botne hk. Botne 1 137,85 64
38 4130 Jan Harald Risa Nord Jæren hk. NJHK 1 132,74 63
39 1712 Einar Knut Eliassen Bergen hf. Bergen 1 131,86 62
40 2148 Meik Weidner Båstad hk. Båstad 3 128,84 61
41 6327 Jo Idar Skogstad Trondheim hk. Trondheim 3 126,65 60
42 4399 Frode Daniel Kagge Oslo hk. Oslo 3 116,76 59
43 4118 Stig Hetland Nord Jæren hk. NJHK 1 107,01 58
44 7333 Helge Johnsen Nordfjord hk. Mix 4 106,70 57
45 6301 Alf Peter Berg Trondheim hk. Trondheim 4 105,97 56
46 1904 Espen Knarvik Bjørgvin hk. Mix 2 105,92 55
47 2113 Heming Haug Båstad hk. Båstad 2 102,36 54
48 1905 Tommy Mangerøy Bjørgvin hk. Mix 2 95,23 53
49 4344 Sven Solbakken Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 94,77 52
50 4382 Christer Holthe Oslo hk. Mix 5 85,74 51
51 3413 Magne Ruud Karmøy hk. Mix 1 84,30 50
52 2001 Lars Erik Berg Botne hk. Mix 3 83,35 49
53 5929 Arne Omholt Torungen hk. Mix 2 81,36 48
54 6362 Helge Rolstadås Trondheim hk. Trondheim 3 80,36 47
55 2620 Harald Harridsleff Fredrikshald hk Fredrikshald 1 73,65 46
56 5941 Joakim Helgesen Torungen hk. Sølvkroken 73,52 45
57 6359 Jan Olav Wade Trondheim hk. Trondheim 4 68,66 44
58 2621 Tor Haugen Fredrikshald hk Fredrikshald 1 64,90 43
59 4336 Lars Ottesen Oslo hk. Oslo 5 51,62 42
60 7344 Per Rune Vereide Nordfjord hk. Mix 4 49,77 41
61 5900 Are Andersen Torungen hk. Mix 2 36,64 40
62 6372 Roger Kvam Trondheim hk. Trondheim 5 25,77 39
Junior
Nr NHF nr Navn Klubb Lag Tot poeng NC poeng
1 4414 Sebastian Sjursen Hoaas Oslo hk. Oslo 5 101,85 100
2 4400 Eivind Stensrud Oslo hk. Oslo 4 88,46 99
3 2007 Håkon Nilsen Botne hk. Mix 3 86,30 98
4 6360 Kine Steinsvoll Trondheim hk. Trondheim 4 63,51 97
Senior
Nr NHF nr Navn Klubb Lag Tot poeng NC poeng
1 4102 Arne Auestad Nord Jæren hk. NJHK 2 251,10 100
2 1310 Svein Sellevold Andnes hk. Mix 1 237,80 99
3 5023 Roar Sandvoll S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 214,38 98
4 4355 Johan Winge Oslo hk. Oslo 2 192,32 97
5 4334 Inge Nilsen Oslo hk. Oslo 3 185,34 96
6 2127 Per Moen Båstad hk. Båstad 3 178,52 95
7 2008 Gunder Salbu Botne hk. Botne 1 172,16 94
8 6319 Runolf Lunden Trondheim hk. Trondheim 2 151,43 93
9 2116 Birger Johansen Båstad hk. Båstad 3 138,29 92
10 4105 Leif Helge Eskeland Nord Jæren hk. NJHK 2 137,61 91
11 4313 Thor Magne Falch Oslo hk. Oslo 2 130,56 90
12 6312 Ole Martin Husby Trondheim hk. Trondheim 4 115,46 89
13 6329 Svein Erling Smolan Trondheim hk. Trondheim 1 110,18 88
14 6321 Knut Nilsen Trondheim hk. Trondheim 2 106,38 87
15 2010 Roger Trandem Botne hk. Botne 1 89,68 86
16 4325 Stein Kareliussen Oslo hk. Oslo 5 88,70 85
17 2018 Egil Berg Botne hk. Botne 1 87,54 84
18 6304 Øyvind Braa Trondheim hk. Mix 3 86,95 83
19 2648 George Halsey Fredrikshald hk Mix 5 76,94 82
20 2625 Frank Kuhlemann Fredrikshald hk Fredrikshald 1 76,47 81
21 4359 Leif Magnar Karlengen Oslo hk. Oslo 4 56,61 80
Resultatliste 4-mannslag
Nr Lag Navn Klubb Totalpoeng Lagsum
1 Morten Hvam Båstad hk. 163,016
Båstad 1 Team Shimano Knut Ole Haug Båstad hk. 158,297
Petter Handeland Båstad hk. 291,620
Andre Martinsen Båstad hk. 207,919 820,852
2 Roar Sandvoll S.D.S.F.C. 214,378
S.D.S.F.C. lag 1 Tom Unsgaard S.D.S.F.C. 178,612
Liv Øglænd Unsgaard S.D.S.F.C. 177,809
Karl Ranin S.D.S.F.C. 227,620 798,419
3 Arne Auestad Nord Jæren hk. 251,100
NJHK 2 Kjell Garmann Skjæveland Nord Jæren hk. 207,045
Leif Helge Eskeland Nord Jæren hk. 137,613
Thomas Skarstein Nord Jæren hk. 202,560 798,319
4 Tor Arne Rygg Oslo hk. 199,840
Oslo 1 Team Gulp Lars Hellum Oslo hk. 217,190
Sven Solbakken Oslo hk. 94,769
Henrik Olav Valle Oslo hk. 211,460 723,259
5 Bjørn Stein Nord Jæren hk. 185,040
NJHK 1 Jan Harald Risa Nord Jæren hk. 132,737
Stig Hetland Nord Jæren hk. 107,007
John Olav Florø Larsen Nord Jæren hk. 261,560 686,344
6 Jørn Strømdal Båstad hk. 182,557
Båstad 2 Arne Reitan Båstad hk. 180,960
Jarle Reitan Båstad hk. 199,697
Heming Haug Båstad hk. 102,362 665,576
7 Bjørn Berntzen Oslo hk. 161,859
Oslo 2 Jan Petter Ekeberg Oslo hk. 174,657
Thor Magne Falch Oslo hk. 130,556
Johan Winge Oslo hk. 192,320 659,392
8 Birger Johansen Båstad hk. 138,285
Båstad 3 Chris Thomas Grimstad Båstad hk. 203,600
Per Moen Båstad hk. 178,516
Meik Weidner Båstad hk. 128,840 649,241
9 Runolf Lunden Trondheim hk. 151,428
Trondheim 2 Alan Steinsvoll Trondheim hk. 138,920
Geir Magne Hansen Trondheim hk. 251,360
Knut Nilsen Trondheim hk. 106,381 648,090
10 Torstein Osmundsen Nord Jæren hk. 177,080
Mix 1 Jerry Johansen S.D.S.F.C. 146,139
Svein Sellevold Andnes hk. 237,798
Magne Ruud Karmøy hk. 84,302 645,320
11 Svein Erling Smolan Trondheim hk. 110,179
Trondheim 1 Thomas Tofte Trondheim hk. 158,149
Torunn Handeland Trondheim hk. 184,300
Knut Arne Røyne Trondheim hk. 180,915 633,542
12 Geir Johannessen Bergen hf. 185,809
Bergen 1 Judith Brommeland Bergen hf. 110,903
Petter Steinar Andersen Bergen hf. 160,794
Einar Knut Eliassen Bergen hf. 131,859 589,364
13 Inge Nilsen Oslo hk. 185,336
Oslo 3 Frode Daniel Kagge Oslo hk. 116,758
Richard Sjursen Oslo hk. 173,063
Hilde Skiffard Oslo hk. 93,579 568,735
14 Joakim Helgesen Torungen hk. 73,516
Sølvkroken Jonny Helgesen Torungen hk. 188,220
Leif Nygård Torungen hk. 148,053
Arne Robstad Torungen hk. 143,354 553,142
15 Hildegunn Håbjørg Trondheim hk. 176,340
Trondheim 3 Ingrid Lunden Trondheim hk. 158,267
Helge Rolstadås Trondheim hk. 80,363
Jo Idar Skogstad Trondheim hk. 126,652 541,622
16 Gunder Salbu Botne hk. 172,160
Botne 1 Roger Trandem Botne hk. 89,679
Geir Aronsen Botne hk. 137,852
Egil Berg Botne hk. 87,544 487,235
17 Helge Skjervheim Ski hk. 149,308
Mix 4 Vigdis Sandvoll S.D.S.F.C. 173,489
Helge Johnsen Nordfjord hk. 106,701
Per Rune Vereide Nordfjord hk. 49,768 479,266
18 Gunnar Nødseth Florø hk. 155,731
Mix 3 Håkon Nilsen Botne hk. 86,302
Lars Erik Berg Botne hk. 83,348
Øyvind Braa Trondheim hk. 86,945 412,326
19 Harald Harridsleff Fredrikshald hk 73,651
Fredrikshald 1 Tor Haugen Fredrikshald hk 64,901
Frank Kuhlemann Fredrikshald hk 76,467
Roar Grønås Fredrikshald hk 180,780 395,799
20 Roger Kvam Trondheim hk. 25,766
Trondheim 5 Tone Kristin Berg Trondheim hk. 104,514
Veronica Berg Trondheim hk. 74,443
Jonas Brun Trondheim hk. 169,431 374,155
21 Vigdis Schotborg Oslo hk. 79,276
Oslo 4 Leif Magnar Karlengen Oslo hk. 56,614
Eivind Stensrud Oslo hk. 88,457
Tom Greve Oslo hk. 138,692 363,039
22 Kine Steinsvoll Trondheim hk. 63,510
Trondheim 4 Jan Olav Wade Trondheim hk. 68,656
Alf Peter Berg Trondheim hk. 105,966
Ole Martin Husby Trondheim hk. 115,460 353,591
23 Are Andersen Torungen hk. 36,641
Mix 2 Arne Omholt Torungen hk. 81,365
Espen Knarvik Bjørgvin hk. 105,915
Tommy Mangerøy Bjørgvin hk. 95,234 319,155
24 Hanne Adolfsen Andnes hk. 152,860
Mix 5 George Halsey Fredrikshald hk 76,936
Christer Holthe Oslo hk. 85,740
0 0 0,000 315,537
25 Rannveig Egge Oslo hk. 66,466
Oslo 5 Stein Kareliussen Oslo hk. 88,703
Lars Ottesen Oslo hk. 51,617
Sebastian Sjursen Hoaas Oslo hk. 101,855 308,641
Resultater per båt:
1 Båt 17 – Sjørosa
Navn Klasse Klubb Lag Sum
Petter Handeland Herrer Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 291,620
Svein Sellevold Senior Andnes hk. Mix 1 237,798
Roar Sandvoll Senior S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 214,378
Vigdis Sandvoll Damer S.D.S.F.C. Mix 4 173,489
Hanne Adolfsen Damer Andnes hk. Mix 5 152,860
2 Båt 4 – Bogøyværingen
Arne Auestad Senior Nord Jæren hk. NJHK 2 251,100
Karl Ranin Herrer S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 227,620
Tom Unsgaard Herrer S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 178,612
Liv Øglænd Unsgaard Damer S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 177,809
3 Båt 5 – Hilmarson
Geir Magne Hansen Herrer Trondheim hk. Trondheim 2 251,360
Jarle Reitan Herrer Båstad hk. Båstad 2 199,697
Knut Arne Røyne Herrer Trondheim hk. Trondheim 1 180,915
Ingrid Lunden Damer Trondheim hk. Trondheim 3 158,267
Vigdis Schotborg Damer Oslo hk. Oslo 4 79,276
4 Båt 8 – Feskarguten
John Olav Florø Larsen Herrer Nord Jæren hk. NJHK 1 261,560
Jørn Strømdal Herrer Båstad hk. Båstad 2 182,557
Per Moen Senior Båstad hk. Båstad 3 178,516
Petter Steinar Andersen Herrer Bergen hf. Bergen 1 160,794
Birger Johansen Senior Båstad hk. Båstad 3 138,285
5 Båt 12 – Snoopy 2
Lars Hellum Herrer Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 217,190
Henrik Olav Valle Herrer Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 211,460
Kjell Garmann Skjæveland Herrer Nord Jæren hk. NJHK 2 207,045
Inge Nilsen Senior Oslo hk. Oslo 3 185,336
Gunnar Nødseth Herrer Florø hk. Mix 3 155,731
6 Båt 21 – Thea
Andre Martinsen Herrer Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 207,919
Hildegunn Håbjørg Damer Trondheim hk. Trondheim 3 176,340
Morten Hvam Herrer Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 163,016
Geir Aronsen Herrer Botne hk. Botne 1 137,852
Hilde Skiffard Damer Oslo hk. Oslo 3 93,579
7 Båt 6 – Aursøy
Tor Arne Rygg Herrer Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 199,840
Thomas Tofte Herrer Trondheim hk. Trondheim 1 158,149
Helge Johnsen Herrer Nordfjord hk. Mix 4 106,701
Knut Nilsen Senior Trondheim hk. Trondheim 2 106,381
Eivind Stensrud Junior Oslo hk. Oslo 4 88,457
George Halsey Senior Fredrikshald hk Mix 5 76,936
8 Båt 16 – Hege Anita
Thomas Skarstein Herrer Nord Jæren hk. NJHK 2 202,560
Jan Petter Ekeberg Herrer Oslo hk. Oslo 2 174,657
Helge Skjervheim Herrer Ski hk. Mix 4 149,308
Tom Greve Herrer Oslo hk. Oslo 4 138,692
Leif Helge Eskeland Senior Nord Jæren hk. NJHK 2 137,613
9 Båt 19 – Tampen Babord
Chris Thomas Grimstad Herrer Båstad hk. Båstad 3 203,600
Arne Robstad Herrer Torungen hk. Sølvkroken 143,354
Heming Haug Herrer Båstad hk. Båstad 2 102,362
Tor Haugen Herrer Fredrikshald hk Fredrikshald 1 64,901
Are Andersen Herrer Torungen hk. Mix 2 36,641
10 Båt 14 – Bergebas
Geir Johannessen Herrer Bergen hf. Bergen 1 185,809
Torunn Handeland Damer Trondheim hk. Trondheim 1 184,300
Richard Sjursen Herrer Oslo hk. Oslo 3 173,063
Jerry Johansen Herrer S.D.S.F.C. Mix 1 146,139
Sebastian Sjursen Hoaas Junior Oslo hk. Oslo 5 101,855
Tommy Mangerøy Herrer Bjørgvin hk. Mix 2 95,234
11 Båt 20 – Tampen Styrbord
Jonny Helgesen Herrer Torungen hk. Sølvkroken 188,220
Bjørn Berntzen Herrer Oslo hk. Oslo 2 161,859
Leif Nygård Herrer Torungen hk. Sølvkroken 148,053
Jan Harald Risa Herrer Nord Jæren hk. NJHK 1 132,737
Øyvind Braa Senior Trondheim hk. Mix 3 86,945
12 Båt 2 – Jonas
Bjørn Stein Herrer Nord Jæren hk. NJHK 1 185,040
Knut Ole Haug Herrer Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 158,297
Runolf Lunden Senior Trondheim hk. Trondheim 2 151,428
Einar Knut Eliassen Herrer Bergen hf. Bergen 1 131,859
Jo Idar Skogstad Herrer Trondheim hk. Trondheim 3 126,652
13 Båt 15 – Arildson
Gunder Salbu Senior Botne hk. Botne 1 172,160
Jonas Brun Herrer Trondheim hk. Trondheim 5 169,431
Alf Peter Berg Herrer Trondheim hk. Trondheim 4 105,966
Tone Kristin Berg Damer Trondheim hk. Trondheim 5 104,514
Veronica Berg Damer Trondheim hk. Trondheim 5 74,443
14 Båt 13 – Randi Helen
Arne Reitan Senior Båstad hk. Båstad 2 180,960
Thor Magne Falch Senior Oslo hk. Oslo 2 130,556
Judith Brommeland Damer Bergen hf. Bergen 1 110,903
Egil Berg Senior Botne hk. Botne 1 87,544
Lars Erik Berg Herrer Botne hk. Mix 3 83,348
15 Båt 7 – Mathias
Johan Winge Senior Oslo hk. Oslo 2 192,320
Roger Trandem Senior Botne hk. Botne 1 89,679
Joakim Helgesen Herrer Torungen hk. Sølvkroken 73,516
Jan Olav Wade Herrer Trondheim hk. Trondheim 4 68,656
Roger Kvam Herrer Trondheim hk. Trondheim 5 25,766
16 Båt 9 – Sposa
Torstein Osmundsen Herrer Nord Jæren hk. Mix 1 177,080
Svein Erling Smolan Senior Trondheim hk. Trondheim 1 110,179
Frode Daniel Kagge Herrer Oslo hk. Oslo 3 116,758
Sven Solbakken Herrer Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 94,769
17 Båt 1 – Ormskjær
Roar Grønås Herrer Fredrikshald hk Fredrikshald 1 180,780
Stein Kareliussen Senior Oslo hk. Oslo 5 88,703
Christer Holthe Herrer Oslo hk. Mix 5 85,740
Helge Rolstadås Herrer Trondheim hk. Trondheim 3 80,363
Rannveig Egge Damer Oslo hk. Oslo 5 66,466
18 Båt 10 – Monica
Alan Steinsvoll Herrer Trondheim hk. Trondheim 2 138,920
Stig Hetland Herrer Nord Jæren hk. NJHK 1 107,007
Kine Steinsvoll Junior Trondheim hk. Trondheim 4 63,510
Leif Magnar Karlengen Senior Oslo hk. Oslo 4 56,614
Lars Ottesen Herrer Oslo hk. Oslo 5 51,617
19 Båt 18 – Delta
Meik Weidner Herrer Båstad hk. Båstad 3 128,840
Espen Knarvik Herrer Bjørgvin hk. Mix 2 105,915
Arne Omholt Herrer Torungen hk. Mix 2 81,365
Per Rune Vereide Herrer Nordfjord hk. Mix 4 49,768
20 Båt 11 – Elijenta
Ole Martin Husby Senior Trondheim hk. Trondheim 4 115,460
Håkon Nilsen Junior Botne hk. Mix 3 86,302
Magne Ruud Herrer Karmøy hk. Mix 1 84,302
Frank Kuhlemann Senior Fredrikshald hk Fredrikshald 1 76,467
Harald Harridsleff Herrer Fredrikshald hk Fredrikshald 1 73,651

 

Dag 2 – Trønderestivalen 3. juli (arrangør: Oslo HK)

94 fiskere fordelt på 61 herrer, 18 seniorer, 11 damer og 4 juniorer møtte opp på kaien denne morgenen klokken 07.00. Utror var fremskyndet til kl. 07.30, men det var fortsatt god tid til de daglige båtfører- og fiskeskippermøtene, agnsalg og “leting etter rett båt”-prosjekt. Jeg var så heldig at de båtene jeg var med lå nærmest kaien, så det var lett å få utstyret på plass. Andre var ikke så heldige, og måtte gjerne passerer 4-5 båter hvis den båten de skulle med lå ytterst i rekken. Da gjaldt det å ha orden på utstyret under ombordstigningen!

Bilde 21

“Utror”

Fisket dagen før var veldig bra for flere av båtene, og 100 kilosmerket på vekta ble passert, og flere langer på over 20 kg. ble veid inn. Forhåpningene var store for at denne dagen skulle gi lignende fangster. På vei ut var det tilløp til regn, men det klarnet opp og solskinn preget resten av dagen. Værmeldingen var imidlertid en potensiell trussel for fisket, da meteorologene spådde vindøkning til sørvestlig frisk bris kl. 12.00. Og det var akkurat det som skjedde – presis kl. 12.00 økte vinden på, og dønningene var så store på et tidspunkt at enkelte båter forsvant bak bølgehøydene.

Bilde 22 Bilde 23

“Rolige forhold først på dagen”                                                              “Vindøkning og relativt grei bølgehøyde”

For oss om bord på Båt nr. 16, “Hege Anita”, var ikke dette noe stort problem. Båtfører Ansgar Olafsen brukte autopiloten for første gang, og la båten fint opp mot bølgene. Det ga ham muligheten til å være med å kleppe fisk, og han var svært engasjert i fisket om bord – veldig gøy! Jeg prøvde litt etter lange denne dagen også, men gikk raskt over til karmøypilk og blå/grønne fluer som opphengere, fast bestemt på å gjøre det bedre enn gårsdagen. Dette var svært vellykket, og jeg fikk greit med fisk – både sei, brosme, lange og Uer på 2,34kg (festivalens største – tatt på 14/O Super Mutu!). Vi fisket noe grunnere denne dagen, og var sjeldent dypere enn 120 meter, og det meste av fisken sto på rundt 90 meters dyp. Fiskepoengmessig lå jeg greit an denne dagen, som nr. 2 på båten med en full fiskekasse. Men, det ble ikke så mange båtpoeng da Harald Harridsleff (Trondheim HK) om bord hadde godt over kvoten på 20 sei. Han fisket effektivt hele dagen, og hadde flere fine dubleer og tripler. Også denne dagen hadde jeg en del fin, stor sei, muligens igjen fordi jeg fisket dypt. Harridsleff vant båten denne dagen med 170,62 poeng, noe som resulterte i en 12. plass i herreklassen. På vei innover i dønningene ble det full overskylling av både fiskere og utstyr, og da vi kom inn var båten ferdig rengjort av havet!

Bilde 24 Bilde 25

“Full fiskekasse! ”                                                                                  “Festivalens største uer ;-)”

Herreklassen ble vunnet av Geir Johannessen (Bergen HFF), som hadde 223,10 poeng. Han var om bord på “Hilmarson” sammen med Petter Andersen (Bergen HFF), Are Andersen (Torungen HK), Tone Kristin Berg (Trondheim HK) og Alf Petter Berg (Trondheim HK), og kunne fortelle ar de kjørte vestover på en av plassene kapteinen hadde, og satset på seien.

Han forteller videre: “Da vi kom frem etter nesten halvannen time var det bare å kaste snørene uti. Båtfører sa det var ca. 100 meter dypt og at det stod fisk på ca. 80 meter. Jeg traff på seien med en gang og fikk kjapt ombord en del sei. De andre med unntak av Petter slet litt med å finne dybden seien gikk i. Jeg hadde en full kasse før andre hadde fått skjult bunn i kassen sin. Etter bra fiske i nærmere to timer begynte det og bli lengre mellom fiskene som kom ombord og vi flyttet oss til en torskeplass.”

 

På denne plassen kom det bare en torsk opp, så de flyttet videre til en langeplass. Johannessen forteller videre at “her fikk jeg noen langer og brosmer, men ikke noen store. Are håpet på ny lange pers. , men slet med å få de til å sitte. Han hadde på en fin lange en stund men mistet den. Vi flyttet tilbake til der vi hadde fått seien tidligere og her ble vi resten av tiden. Det kom opp en og annen sei og noen langer når vi fisket helt ved bunn. Da fisket var ferdig hadde jeg nesten 3 kasser mens neste som var Petter hadde nesten 2 kasser. Jeg hadde vunnet båten klart og håpet på en bra plassering, men det viste seg at jeg hadde fisket mest denne dagen. ”

Johannessen avslutter med å si at båtføreren var veldig dyktig, og rask til å fortelle hvor i vannet fisken sto, noe som var avgjørende for et effektivt fiske denne dagen.

 

Dameklassen denne dagen ble vunnet av Ingrid Lunden (Trondheim HK) med 135,65 poeng. Hun var ombord på “Jonas”, med kaptein Roger Iversen. Hun kunne fortelle at “fisket var greit, jeg hadde vel en 60 kg. eller noe sånt. Jeg vant ikke båten, men var ikke langt unna beste mann om bord. Vi fisket jevnt med fisk hele dagen, men det kunne merkes godt at plassene på båten spiller stor rolle, da jeg havnet veldig bakpå de første timene. Jeg hadde plass nr. 5.”

Hun forteller videre at hun byttet pilker og gummimakker/fluer i ett sett for å prøve å holde tritt, men hun “fisket vel mest med svart og hvit sillen og Karmøypilken. Av gummimakk, så var hvit den beste denne dagen.Vi fikk mest Sei, noen Langer og en god del undermåls-brosme. Vi fiska vel på en 100 meter jevnt over. Stemningen er alltid fortreffelig, særlig når vi fikk være med en så god og dyktig båtfører som Roger Iversen! Været var heller ikke noe å skotte på – sol fra nesten skyfri himmel!”

Vinner av seniorklassen ble Svein Erling Smolan (Trondheim HK) med 186,22 poeng. Han var på “Sjørosa” denne dagen. Han reflekterer over festivalen så langt, og forteller at det første dag ble tatt opp nærmere 6 tonn fisk og det var i snitt rundt 60 kg pr fisker. De neste dager ble gjennomsnittet lavere og faktisk halvert den siste dagen. Dette er helt normalt da 21 båter stort sett fisker på de samme fiskeplasser (grunner) alle fire dager. Hadde vi satt restriksjoner på prøvefiske så ville dette også slått gunstigere ut de første dagene.. Mye av den største fisken som langer, er stedbundet og har sitt eget territorium. Det tar en tid før annen stor fisk våger seg innpå dette territorium, når ei stor lange er blir tatt opp… En annen årsak er at den enkelte fisker blir mindre aktivt etter hvert som dagene går. Den første dagen er de fleste fiskere uthvilt og dermed fisker mere aktivt ved å ile opp og ned i sjøen og har pondus til aktiv pilking. Når fisken er “var” eller litt sky, trekker den unna når 5-6 pilker med opphengere kommer dreiende til bunns. Dermed kan det være lurt å følge med sidemann om han/hun fisker på bunn, kan du gradvis fiske deg opp i sjøslaget. Seien fikk vi alle dager fra 50 til 120 meters dybde og det kunne fort være 200 meter til bunn. Vi så også at det var en fordel med å være på en stor båt (Tampen I) som hadde fem fiskere på hver side og dermed hadde noen snører i sjøen som trakk med seg fisken. De mindre båtene med 3-4 fiskere flyttet oftere og dermed lettere mistet kontakten med seien. Når mange også agnet gummimark med makrell, virket dette også som en effektiv “åte” som seien fulgte… Etter første dag besluttet vi å samarbeide med fiskemottaket å flytte frem utror en halv time. Dette for at vi skulle bli ferdig på mottaket før neste arrangement på kvelden “UTIHAVET”.”

Han forteller videre at de dagen før hadde fått inn en klage på en av båtene -” i korthet gikk det ut på at båtfører ikke ville følge en annen antatt god båt til et spesielt fiskefelt. Klagen ble forkastet da det er “uhørt å kommandere” en båtfører, til et fiskeområde som han ikke er kjent. Nei, da må vi som fiskere heller stole på båtfører og gjøre det beste ut av situasjonen. Beste fisker på båten får uansett 100 poeng + antall kilo og dermed være blant de 20 beste den dagen… Som fiskeskipper er det viktig at båtfører får gå dit som han har “magefølelse” for, og at det kan være bra med fisk. Det kan også lønne seg å gå til et område som det ikke er for tett med båter. Men det aller viktigste for oss fiskere er og blir å sørge for å holde humøret på topp og fiske båten god.”

Smolan forteller videre at de denne dagen fulgte taktikken med å gå til en plass det ikke var så mange båter, og at dette viste seg å være lurt, da de fisket jevnt hele dagen. Han forteller “vi fisket jamt hele dagen og det gode humøret smittet fort over på båtfører som gjorde sitt ytterste for å holde båten stødig opp mot vind og strøm. Vi fylte nesten to kasser alle ombord i båten denne dagen, ca. 90 kg. på beste og poengene fiskerne imellom var forholdsvis jevnt, noe som ga alle en grei sluttsum og avansement på listene for alle ombord.”

Vinner av juniorklassen denne dagen ble Håkon Nilsen fra Botne HK med 146,26 poeng.

Bilde 26 Bilde 27

 “Sol fra skyfri himmel da vi la til kai”                                           “Veiekø”

Bilde 28 Bilde 29

 “Effektiv lossing av dagens fangst”                          “Are Andersen med pen sei”

Bilde 30 Bilde 31

“Det ble storfiskmerke!”                                                                         “Lykkelig fisker, Helge Rolstadås (Trondheim HK)”

 

 

 

 

 

 

Resultater Trønderfestivalen
Damer
Nr NHF nr Navn Klubb Lag Tot poeng NC poeng
1 6349 Ingrid Lunden Trondheim hk. Trondheim 3 135,65 100
2 5021 Vigdis Sandvoll S.D.S.F.C. Mix 4 133,54 99
3 5037 Liv Øglænd Unsgaard S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 127,50 98
4 4401 Hilde Skiffard Oslo hk. Oslo 3 120,72 97
5 1711 Judith Brommeland Bergen hf. Bergen 1 107,10 96
6 6313 Hildegunn Håbjørg Trondheim hk. Trondheim 3 102,67 95
7 6303 Tone Kristin Berg Trondheim hk. Trondheim 5 71,57 94
8 6335 Torunn Handeland Trondheim hk. Trondheim 1 65,35 93
9 1300 Hanne Adolfsen Andnes hk. Mix 5 44,15 92
10 4413 Vigdis Schotborg Oslo hk. Oslo 4 18,64 91
11 6366 Veronica Berg Trondheim hk. Trondheim 5 8,76 90
Herrer
Nr NHF nr Navn Klubb Lag Tot poeng NC poeng
1 1726 Geir Johannessen Bergen hf. Bergen 1 223,10 100
2 4130 Jan Harald Risa Nord Jæren hk. NJHK 1 217,76 99
3 2115 Morten Hvam Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 215,22 98
4 4352 Henrik Olav Valle Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 188,88 97
5 2135 Jørn Strømdal Båstad hk. Båstad 2 187,26 96
6 4164 Thomas Skarstein Nord Jæren hk. NJHK 2 187,01 95
7 4315 Tom Greve Oslo hk. Oslo 4 182,66 94
8 4321 Lars Hellum Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 181,94 93
9 1905 Tommy Mangerøy Bjørgvin hk. Mix 2 178,60 92
10 5924 Leif Nygård Torungen hk. Sølvkroken 174,32 91
11 6325 Knut Arne Røyne Trondheim hk. Trondheim 1 171,48 90
12 2620 Harald Harridsleff Fredrikshald hk Fredrikshald 1 170,62 89
13 1818 Petter Steinar Andersen Bergen hf. Bergen 1 170,36 88
14 4127 Torstein Osmundsen Nord Jæren hk. Mix 1 166,46 87
15 2124 Andre Martinsen Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 162,04 86
16 2110 Petter Handeland Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 158,84 85
17 4118 Stig Hetland Nord Jæren hk. NJHK 1 158,64 84
18 3413 Magne Ruud Karmøy hk. Mix 1 157,74 83
19 5029 Karl Ranin S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 157,29 82
20 5910 Jonny Helgesen Torungen hk. Sølvkroken 156,32 81
21 5941 Joakim Helgesen Torungen hk. Sølvkroken 152,85 80
22 6332 Thomas Tofte Trondheim hk. Trondheim 1 151,43 79
23 4337 Tor Arne Rygg Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 151,32 78
24 4112 John Olav Florø Larsen Nord Jæren hk. NJHK 1 150,70 77
25 6362 Helge Rolstadås Trondheim hk. Trondheim 3 148,87 76
26 6344 Geir Magne Hansen Trondheim hk. Trondheim 2 148,60 75
27 2001 Lars Erik Berg Botne hk. Mix 3 147,25 74
28 1712 Einar Knut Eliassen Bergen hf. Bergen 1 146,32 73
29 1904 Espen Knarvik Bjørgvin hk. Mix 2 144,86 72
30 2132 Jarle Reitan Båstad hk. Båstad 2 143,62 71
31 4344 Sven Solbakken Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 138,96 70
32 4136 Bjørn Stein Nord Jæren hk. NJHK 1 138,48 69
33 2113 Heming Haug Båstad hk. Båstad 2 136,27 68
34 4304 Bjørn Berntzen Oslo hk. Oslo 2 133,06 67
35 2621 Tor Haugen Fredrikshald hk Fredrikshald 1 130,47 66
36 5036 Tom Unsgaard S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 129,60 65
37 4308 Jan Petter Ekeberg Oslo hk. Oslo 2 129,19 64
38 5929 Arne Omholt Torungen hk. Mix 2 125,39 63
39 4152 Kjell Garmann Skjæveland Nord Jæren hk. NJHK 2 123,52 62
40 5931 Arne Robstad Torungen hk. Sølvkroken 115,02 61
41 7333 Helge Johnsen Nordfjord hk. Mix 4 113,70 60
42 6327 Jo Idar Skogstad Trondheim hk. Trondheim 3 107,51 59
43 2108 Chris Thomas Grimstad Båstad hk. Båstad 3 106,64 58
44 5900 Are Andersen Torungen hk. Mix 2 103,43 57
45 6330 Alan Steinsvoll Trondheim hk. Trondheim 2 93,09 56
46 4341 Richard Sjursen Oslo hk. Oslo 3 92,58 55
47 6359 Jan Olav Wade Trondheim hk. Trondheim 4 90,84 54
48 2131 Arne Reitan Båstad hk. Båstad 2 87,96 53
49 2000 Geir Aronsen Botne hk. Botne 1 87,12 52
50 5342 Helge Skjervheim Ski hk. Mix 4 78,80 51
51 4399 Frode Daniel Kagge Oslo hk. Oslo 3 78,25 50
52 4382 Christer Holthe Oslo hk. Mix 5 74,71 49
53 2501 Gunnar Nødseth Florø hk. Mix 3 73,74 48
54 1726 Jerry Johansen S.D.S.F.C. Mix 1 71,90 47
55 6368 Jonas Brun Trondheim hk. Trondheim 5 62,74 45
56 2114 Knut Ole Haug Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 59,08 44
57 7344 Per Rune Vereide Nordfjord hk. Mix 4 43,23 43
58 6372 Roger Kvam Trondheim hk. Trondheim 5 41,73 42
59 4336 Lars Ottesen Oslo hk. Oslo 5 38,72 41
60 6301 Alf Peter Berg Trondheim hk. Trondheim 4 38,54 40
Junior
Nr NHF nr Navn Klubb Lag Tot poeng NC poeng
1 2007 Håkon Nilsen Botne hk. Mix 3 146,26 100
2 4400 Eivind Stensrud Oslo hk. Oslo 4 84,93 99
3 4414 Sebastian Sjursen Hoaas Oslo hk. Oslo 5 52,33 98
4 6360 Kine Steinsvoll Trondheim hk. Trondheim 4 48,11 97
Senior
Nr NHF nr Navn Klubb Lag Tot poeng NC poeng
1 6329 Svein Erling Smolan Trondheim hk. Trondheim 1 186,22 100
2 2008 Gunder Salbu Botne hk. Botne 1 164,84 99
3 4102 Arne Auestad Nord Jæren hk. NJHK 2 151,52 98
4 4334 Inge Nilsen Oslo hk. Oslo 3 150,17 97
5 4355 Johan Winge Oslo hk. Oslo 2 147,54 96
6 4313 Thor Magne Falch Oslo hk. Oslo 2 141,00 95
7 2010 Roger Trandem Botne hk. Botne 1 135,80 94
8 6304 Øyvind Braa Trondheim hk. Mix 3 127,02 93
9 2018 Egil Berg Botne hk. Botne 1 125,72 92
10 6312 Ole Martin Husby Trondheim hk. Trondheim 4 121,13 91
11 4359 Leif Magnar Karlengen Oslo hk. Oslo 4 118,39 90
12 4105 Leif Helge Eskeland Nord Jæren hk. NJHK 2 112,03 89
13 6321 Knut Nilsen Trondheim hk. Trondheim 2 109,61 88
14 1310 Svein Sellevold Andnes hk. Mix 1 108,29 87
15 6319 Runolf Lunden Trondheim hk. Trondheim 2 97,76 86
16 5023 Roar Sandvoll S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 94,35 85
17 2625 Frank Kuhlemann Fredrikshald hk Fredrikshald 1 70,39 84
18 2648 George Halsey Fredrikshald hk Mix 5 53,32 83
19 2116 Birger Johansen Båstad hk. Båstad 3 43,44 82
Resultatliste 4-mannslag
Nr Lag Navn Klubb Totalpoeng Lagsum
1 Bjørn Stein Nord Jæren hk. 138,476
NJHK 1 Jan Harald Risa Nord Jæren hk. 217,760
Stig Hetland Nord Jæren hk. 158,645
John Olav Florø Larsen Nord Jæren hk. 150,700 665,581
2 Tor Arne Rygg Oslo hk. 151,320
Oslo 1 Team Gulp Lars Hellum Oslo hk. 181,940
Sven Solbakken Oslo hk. 138,957
Henrik Olav Valle Oslo hk. 188,880 661,097
3 Geir Johannessen Bergen hf. 223,100
Bergen 1 Judith Brommeland Bergen hf. 107,096
Petter Steinar Andersen Bergen hf. 170,357
Einar Knut Eliassen Bergen hf. 146,320 646,873
4 Joakim Helgesen Torungen hk. 152,847
Sølvkroken Jonny Helgesen Torungen hk. 156,320
Leif Nygård Torungen hk. 174,320
Arne Robstad Torungen hk. 115,022 598,509
5 Morten Hvam Båstad hk. 215,220
Båstad 1 Team Shimano Knut Ole Haug Båstad hk. 59,080
Petter Handeland Båstad hk. 158,840
Andre Martinsen Båstad hk. 162,038 595,178
6 Svein Erling Smolan Trondheim hk. 186,220
Trondheim 1 Thomas Tofte Trondheim hk. 151,430
Torunn Handeland Trondheim hk. 65,351
Knut Arne Røyne Trondheim hk. 171,480 574,481
7 Arne Auestad Nord Jæren hk. 151,520
NJHK 2 Kjell Garmann Skjæveland Nord Jæren hk. 123,520
Leif Helge Eskeland Nord Jæren hk. 112,032
Thomas Skarstein Nord Jæren hk. 187,006 574,077
8 Jørn Strømdal Båstad hk. 187,259
Båstad 2 Arne Reitan Båstad hk. 87,960
Jarle Reitan Båstad hk. 143,620
Heming Haug Båstad hk. 136,274 555,114
9 Are Andersen Torungen hk. 103,432
Mix 2 Arne Omholt Torungen hk. 125,393
Espen Knarvik Bjørgvin hk. 144,860
Tommy Mangerøy Bjørgvin hk. 178,600 552,286
10 Bjørn Berntzen Oslo hk. 133,060
Oslo 2 Jan Petter Ekeberg Oslo hk. 129,193
Thor Magne Falch Oslo hk. 140,997
Johan Winge Oslo hk. 147,543 550,794
11 Gunder Salbu Botne hk. 164,840
Botne 1 Roger Trandem Botne hk. 135,800
Geir Aronsen Botne hk. 87,122
Egil Berg Botne hk. 125,720 513,481
12 Roar Sandvoll S.D.S.F.C. 94,351
S.D.S.F.C. lag 1 Tom Unsgaard S.D.S.F.C. 129,600
Liv Øglænd Unsgaard S.D.S.F.C. 127,500
Karl Ranin S.D.S.F.C. 157,293 508,745
13 Torstein Osmundsen Nord Jæren hk. 166,460
Mix 1 Jerry Johansen S.D.S.F.C. 71,900
Svein Sellevold Andnes hk. 108,294
Magne Ruud Karmøy hk. 157,740 504,394
14 Hildegunn Håbjørg Trondheim hk. 102,673
Trondheim 3 Ingrid Lunden Trondheim hk. 135,653
Helge Rolstadås Trondheim hk. 148,866
Jo Idar Skogstad Trondheim hk. 107,512 494,705
15 Gunnar Nødseth Florø hk. 73,740
Mix 3 Håkon Nilsen Botne hk. 146,257
Lars Erik Berg Botne hk. 147,247
Øyvind Braa Trondheim hk. 127,021 494,264
16 Runolf Lunden Trondheim hk. 97,762
Trondheim 2 Alan Steinsvoll Trondheim hk. 93,089
Geir Magne Hansen Trondheim hk. 148,599
Knut Nilsen Trondheim hk. 109,608 449,057
17 Inge Nilsen Oslo hk. 150,174
Oslo 3 Frode Daniel Kagge Oslo hk. 78,251
Richard Sjursen Oslo hk. 92,576
Hilde Skiffard Oslo hk. 120,716 441,716
18 Vigdis Schotborg Oslo hk. 18,636
Oslo 4 Leif Magnar Karlengen Oslo hk. 118,390
Eivind Stensrud Oslo hk. 84,929
Tom Greve Oslo hk. 182,660 404,616
19 Harald Harridsleff Fredrikshald hk 170,620
Fredrikshald 1 Tor Haugen Fredrikshald hk 130,467
Frank Kuhlemann Fredrikshald hk 70,391
Roar Grønås Fredrikshald hk 0,000 371,478
20 Helge Skjervheim Ski hk. 78,797
Mix 4 Vigdis Sandvoll S.D.S.F.C. 133,539
Helge Johnsen Nordfjord hk. 113,700
Per Rune Vereide Nordfjord hk. 43,229 369,264
21 Kine Steinsvoll Trondheim hk. 48,114
Trondheim 4 Jan Olav Wade Trondheim hk. 90,843
Alf Peter Berg Trondheim hk. 38,544
Ole Martin Husby Trondheim hk. 121,131 298,633
22 Roger Kvam Trondheim hk. 41,726
Trondheim 5 Tone Kristin Berg Trondheim hk. 71,571
Veronica Berg Trondheim hk. 8,760
Jonas Brun Trondheim hk. 62,740 184,797
23 Hanne Adolfsen Andnes hk. 44,153
Mix 5 George Halsey Fredrikshald hk 53,320
Christer Holthe Oslo hk. 74,711
0 0 0,000 172,184
24 Birger Johansen Båstad hk. 43,440
Båstad 3 Chris Thomas Grimstad Båstad hk. 106,645
Per Moen Båstad hk. 0,000
Meik Weidner Båstad hk. 0,000 150,085
25 Rannveig Egge Oslo hk. 0,000
Oslo 5 Stein Kareliussen Oslo hk. 0,000
Lars Ottesen Oslo hk. 38,715
Sebastian Sjursen Hoaas Oslo hk. 52,331 91,046
Resultater per båt:
1 Båt 6 – Aursøy
Navn Klasse Klubb Lag Sum
Jan Harald Risa Herrer Nord Jæren hk. NJHK 1 217,760
Jørn Strømdal Herrer Båstad hk. Båstad 2 187,259
Leif Nygård Herrer Torungen hk. Sølvkroken 174,320
Joakim Helgesen Herrer Torungen hk. Sølvkroken 152,847
2 Båt 5 – Hilmarson
Geir Johannessen Herrer Bergen hf. Bergen 1 223,100
Petter Steinar Andersen Herrer Bergen hf. Bergen 1 170,357
Are Andersen Herrer Torungen hk. Mix 2 103,432
Tone Kristin Berg Damer Trondheim hk. Trondheim 5 71,571
Alf Peter Berg Herrer Trondheim hk. Trondheim 4 38,544
3 Båt 7 – Mathias
Henrik Olav Valle Herrer Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 188,880
Thomas Skarstein Herrer Nord Jæren hk. NJHK 2 187,006
Inge Nilsen Senior Oslo hk. Oslo 3 150,174
Geir Magne Hansen Herrer Trondheim hk. Trondheim 2 148,599
Bjørn Stein Herrer Nord Jæren hk. NJHK 1 138,476
4 Båt 2 – Jonas
Morten Hvam Herrer Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 215,220
Ingrid Lunden Damer Trondheim hk. Trondheim 3 135,653
Jan Petter Ekeberg Herrer Oslo hk. Oslo 2 129,193
Arne Omholt Herrer Torungen hk. Mix 2 125,393
Jerry Johansen Herrer S.D.S.F.C. Mix 1 71,900
5 Båt 8 – Feskarguten
Tom Greve Herrer Oslo hk. Oslo 4 182,660
Tommy Mangerøy Herrer Bjørgvin hk. Mix 2 178,600
Gunder Salbu Senior Botne hk. Botne 1 164,840
Thomas Tofte Herrer Trondheim hk. Trondheim 1 151,430
6 Båt 17 – Sjørosa
Svein Erling Smolan Senior Trondheim hk. Trondheim 1 186,220
Andre Martinsen Herrer Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 162,038
Karl Ranin Herrer S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 157,293
Sven Solbakken Herrer Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 138,957
Roger Trandem Senior Botne hk. Botne 1 135,800
7 Båt 21 – Thea
Lars Hellum Herrer Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 181,940
Stig Hetland Herrer Nord Jæren hk. NJHK 1 158,645
Svein Sellevold Senior Andnes hk. Mix 1 108,294
Hanne Adolfsen Damer Andnes hk. Mix 5 44,153
8 Båt 15 – Arildson
Torstein Osmundsen Herrer Nord Jæren hk. Mix 1 166,460
Petter Handeland Herrer Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 158,840
Knut Nilsen Senior Trondheim hk. Trondheim 2 109,608
Arne Reitan Senior Båstad hk. Båstad 2 87,960
Torunn Handeland Damer Trondheim hk. Trondheim 1 65,351
9 Båt 16 – Hege Anita
Harald Harridsleff Herrer Fredrikshald hk Fredrikshald 1 170,620
Hilde Skiffard Damer Oslo hk. Oslo 3 120,716
Runolf Lunden Senior Trondheim hk. Trondheim 2 97,762
Alan Steinsvoll Herrer Trondheim hk. Trondheim 2 93,089
Kine Steinsvoll Junior Trondheim hk. Trondheim 4 48,114
10 Båt 4 – Bogøyværingen
Jonny Helgesen Herrer Torungen hk. Sølvkroken 156,320
Thor Magne Falch Senior Oslo hk. Oslo 2 140,997
Heming Haug Herrer Båstad hk. Båstad 2 136,274
Ole Martin Husby Senior Trondheim hk. Trondheim 4 121,131
Christer Holthe Herrer Oslo hk. Mix 5 74,711
11 Båt 12 – Snoopy 2
John Olav Florø Larsen Herrer Nord Jæren hk. NJHK 1 150,700
Helge Rolstadås Herrer Trondheim hk. Trondheim 3 148,866
Vigdis Sandvoll Damer S.D.S.F.C. Mix 4 133,539
Hildegunn Håbjørg Damer Trondheim hk. Trondheim 3 102,673
Roar Sandvoll Senior S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 94,351
12 Båt 10 – Monica
Håkon Nilsen Junior Botne hk. Mix 3 146,257
Espen Knarvik Herrer Bjørgvin hk. Mix 2 144,860
Tor Haugen Herrer Fredrikshald hk Fredrikshald 1 130,467
Geir Aronsen Herrer Botne hk. Botne 1 87,122
Gunnar Nødseth Herrer Florø hk. Mix 3 73,740
13 Båt 1 – Ormskjær
Knut Arne Røyne Herrer Trondheim hk. Trondheim 1 171,480
Øyvind Braa Senior Trondheim hk. Mix 3 127,021
Judith Brommeland Damer Bergen hf. Bergen 1 107,096
Helge Skjervheim Herrer Ski hk. Mix 4 78,797
Frank Kuhlemann Senior Fredrikshald hk Fredrikshald 1 70,391
14 Båt 11 – Elijenta
Johan Winge Senior Oslo hk. Oslo 2 147,543
Einar Knut Eliassen Herrer Bergen hf. Bergen 1 146,320
Jo Idar Skogstad Herrer Trondheim hk. Trondheim 3 107,512
Richard Sjursen Herrer Oslo hk. Oslo 3 92,576
Sebastian Sjursen Hoaas Junior Oslo hk. Oslo 5 52,331
15 Båt 20 – Tampen Styrbord
Lars Erik Berg Herrer Botne hk. Mix 3 147,247
Jarle Reitan Herrer Båstad hk. Båstad 2 143,620
Egil Berg Senior Botne hk. Botne 1 125,720
Frode Daniel Kagge Herrer Oslo hk. Oslo 3 78,251
Vigdis Schotborg Damer Oslo hk. Oslo 4 18,636
16 Båt 13 – Randi Helen
Arne Auestad Senior Nord Jæren hk. NJHK 2 151,520
Arne Robstad Herrer Torungen hk. Sølvkroken 115,022
Leif Helge Eskeland Senior Nord Jæren hk. NJHK 2 112,032
Chris Thomas Grimstad Herrer Båstad hk. Båstad 3 106,645
Per Rune Vereide Herrer Nordfjord hk. Mix 4 43,229
17 Båt 18 – Delta
Tor Arne Rygg Herrer Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 151,320
Jan Olav Wade Herrer Trondheim hk. Trondheim 4 90,843
Eivind Stensrud Junior Oslo hk. Oslo 4 84,929
Roger Kvam Herrer Trondheim hk. Trondheim 5 41,726
18 Båt 9 – Sposa
Magne Ruud Herrer Karmøy hk. Mix 1 157,740
Kjell Garmann Skjæveland Herrer Nord Jæren hk. NJHK 2 123,520
Birger Johansen Senior Båstad hk. Båstad 3 43,440
19 Båt 14 – Bergebas
Bjørn Berntzen Herrer Oslo hk. Oslo 2 133,060
Helge Johnsen Herrer Nordfjord hk. Mix 4 113,700
Jonas Brun Herrer Trondheim hk. Trondheim 5 62,740
Knut Ole Haug Herrer Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 59,080
Veronica Berg Damer Trondheim hk. Trondheim 5 8,760
20 Båt 19 – Tampen Babord
Tom Unsgaard Herrer S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 129,600
Liv Øglænd Unsgaard Damer S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 127,500
Leif Magnar Karlengen Senior Oslo hk. Oslo 4 118,390
George Halsey Senior Fredrikshald hk Mix 5 53,320
Lars Ottesen Herrer Oslo hk. Oslo 5 38,715

 

Dag 3 – Norgesmesterskapet dag 1 (arrangør: Trondheim HK)

Så var det mange ventet på endelig kommet – startskuddet for det gjeve norgesmesterskapet, i år arrangert av Trondheim HK. For mange ble de to foregående dagene regnet som forberedelse til dette, og det var store håp om gode fangster og mange fiskepoeng! Hele 104 fiskere deltok denne dagen, fordelt på 68 herrer, 20 seniorer, 12 damer og 4 juniorer. Værmeldingen var god, med lovord om sol og rolige vindforhold. Utror var som dagen før kl. 07.30, og på vei ut til fiskefeltet ble det klart at sjøen hadde lagt seg mye fra dagen før. Det var imidlertid fortsatt en del lange dønninger, som ga noe fantastiske brenninger over skjærene på vei ut. Som vanlig ble vi fulgt av havsuler og annen sjøfugl, og bare turen ut var verdt startavgiften for undertegnede!

Bilde 32

“Lang, lang rekke…”

Bilde 33

“Utror”

Bilde 34

 “Flatt hav på vei ut til feltet”

Denne dagen var jeg på båt nr. 2, “Jonas”, sammen med blant annet Jarle Reitan (Båstad HK) og Jan H. Risa (Nord Jæren HK). Båtfører Roger Iversen var endog så freidig å love Reitan at han skulle finne en lange som kunne slå den han fikk under prøvefisket. Forhåpningene var store, men det viste seg vanskelig å få til… Denne dagen satt flere av båtene kursen mot noe grunnere farvann, og vi fisket sjeldent på over 100 meters dyp. Fisken sto på 60 – 90 meters dyp. Foruten sei av ymse størrelse, ble det tatt en del fin hyse ombord (seniormedlem Gunder Salbu (Botne HK) fikk 6 flotte av sorten), samt noe lange og brosme. Et par torsk og en lyr så også dagens lys. Vi avtalte at alle om bord skulle være åpne om på hvilket dyp de fant fisk, og dette resulterte i et jevnt fiske om bord.

Undertegnede slo til med lineteller, karmøypilk, og rød/oransje fluer med en gang denne dagen. Pilken var utrustet med treblekrok fra svenskepilk dandert med selvlysende blekksprut. Dette var svært effektivt, og fisket bra med lange og sei, helt til havet krevde det tilbake ved å utruste bunnen med garn som den satt fast i. Etter dette fisket jeg med rød gummimakk og karmøypilk. Jeg fant ut at å lure med agnet pilk på bunnen var effektivt etter lange, og jeg fikk blant annet et fint eksemplar av arten på 9 kg.

Bilde 35

“Endelig fin lange på undertegnede! “

For min del var det en fantastisk følelse da jeg annonserte at jeg trengte en fiskekasse til – da dette ikke var noe jeg hadde videre behov for de andre dagene, og til stor forundring innså jeg etter hvert at jeg ledet båten. I motsetning til Reitan, som hev seg over på “catch and release “- teknikken først på dagen, mistet jeg svært lite fisk. Heldigvis gikk det bedre for førstnevnte etter hvert, og han tok meg radig igjen, med noen fine hyser og sei. Jeg fisket jevnt hele dagen og brukte linetelleren aktivt for å finne fisken. Den da det var stille med fisket en periode, hev jeg på et makrelltackle, noe som resulterte i 6 makrell. Det viste seg senere at det var denne strategien som sikret meg båtvinn denne dagen, da jeg vant over Reitan med poeng tilsvarende to makreller… Vi hadde ellers en svært god stemning om bord hele dagen, godt hjulpet av en svært dyktig kaptein!

Bilde 36

 “Dagens fiskepoeng – merk de avgjørende makrellene!”

Jeg ble båtvinner denne dagen, med 167,94 poeng, noe som sikret førsteplass i dameklassen. Harald Harridsleff (Fredrikshald HK) vant herreklassen med 225,84 poeng.

Harridsleff var på “Tampen” denne dagen. Han kunne fortelle at “jeg og Lars Hellum var fiskeskippere på hver våres sider og på veien ut bestemte vi oss for å prøve på seien. Jeg startet å fiske på bunnen med agn og slep for å få noen langer. Fikk 2 brosmer og 1 lange før jeg så at de andre dro sei. Jeg sveivet da raskt opp og begynte å pilke med rød og blå gummimakk og fant seien på 110 meters dyp. Ettersom det var mange fiskere om bord, fikk vi en del kluss med snørene i starten, men det bedret seg fort. Jeg Fortsatte å pilke i ulike høyder fra 80 m. – 150 m. og etter ca. 3 timer hadde jeg fylt 2 kasser med sei, noen hyser og lyr. På slutten av fisketiden ble det litt roligere så jeg agnet opp og slapp ned til bunnen på 160 m. Der bet det på noen fine sei slik at jeg fikk nesten 3 kasser tilsammen.” Han avslutter med å fortelle at “alle på båten fikk bra med fisk og stemningen var på topp hele dagen. Båtfører og mannskap ombord gjorde en kjempejobb!”

 

Vinner av seniorklassen ble Tor Barm (Fredrikshald HK) med 156,20 poeng.

Han var på “Arildsson” denne dagen, og Barm kunne fortelle at de, i likhet med de fleste andre båtene, gikk etter seien i begynnelsen av dagen. Han fisket med pilk og rød gummimakk hovedsakelig på ca. 95 meters dyp, men varierte fra 55 – 105 meters dyp. Siste del av fisketiden ble benyttet til å fiske etter lange og andre bunnfisk med agn på bunnen, noe som resulterte i fangst av brosme, uer, lange og hyse. Han avslutter med å fortelle om en flott dag på sjøen, med knallvær og en dyktig båtfører.

Håkon Nilsen (Botne HK) ble vinner av juniorklassen, med 140,78 poeng.

For noen av fiskerne ble dette en lang dag på sjøen. “Sjørosa” fikk motorstopp etter en times fiske, og deltakerne på denne båten måtte vente til båtene hadde kommet inn før de kunne på ny begi seg ut på havet for å fiske de resterende fire timene av fisketiden. De kom inn til kai rundt kl. 22.00.

Bilde 37 Bilde 38

“lukeparkering i veiekøen”                                                        “Dagens fangst på vei til innveiing”

Bilde 39 Bilde 40

 “Veiekø”                                                                                      “Mye fin fisk å veie inn”

Den store vinneren denne dagen ble skuta “Tampen”, som, til manges overraskelse, gjorde det svært bra og ble dagens beste båt. Flere av deltakerne her veide inn over 100 kg. fisk! Det viser bare at det ikke nødvendigvis er størrelsen på båten som avgjør om en fisker bra – en god kaptein, og i dette tilfellet, en god kjentmann, er en stor medvirkning til et godt resultat!

Bilde 41

“Tampen”, dagens store vinner!”

 

 

 

 

Resultater NM dag 1
Damer
Nr NHF nr Navn Klubb Lag Tot poeng NC poeng
1 3404 Hilde Skiffard Oslo hk. Oslo 3 167,94 100
2 1711 Judith Brommeland Bergen hf. Bergen 1 144,05 99
3 6335 Torunn Handeland Trondheim hk. Trondheim 1 135,82 98
4 5037 Liv Øglænd Unsgaard S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 133,26 97
5 1300 Hanne Adolfsen Andnes hk. Mix 5 90,40 96
6 6313 Hildegunn Håbjørg Trondheim hk. Trondheim 3 86,74 95
7 6324 Jorid Rajala Trondheim hk. 76,22 94
8 5021 Vigdis Sandvoll S.D.S.F.C. Mix 4 74,09 93
9 4413 Vigdis Schotborg Oslo hk. Oslo 4 63,70 92
10 6303 Tone Kristin Berg Trondheim hk. Trondheim 5 60,34 91
11 6349 Ingrid Lunden Trondheim hk. Trondheim 3 55,73 90
12 6366 Veronica Berg Trondheim hk. Trondheim 5 28,90 89
Herrer
Nr NHF nr Navn Klubb Lag Tot poeng NC poeng
1 2620 Harald Harridsleff Fredrikshald hk Fredrikshald 1 225,84 100
2 4321 Lars Hellum Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 215,92 99
3 4337 Tor Arne Rygg Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 215,02 98
4 2110 Petter Handeland Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 202,06 97
5 4112 John Olav Florø Larsen Nord Jæren hk. NJHK 1 199,04 96
6 7410 Rolf Handeland NHF 0 188,68 95
7 2124 Andre Martinsen Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 182,91 94
8 6325 Knut Arne Røyne Trondheim hk. Trondheim 1 182,76 93
9 5900 Are Andersen Torungen hk. Mix 2 180,27 92
10 5910 Jonny Helgesen Torungen hk. Sølvkroken 176,00 91
11 4399 Frode Daniel Kagge Oslo hk. Oslo 3 173,02 90
12 4127 Torstein Osmundsen Nord Jæren hk. Mix 1 167,14 89
13 1904 Espen Knarvik Bjørgvin hk. Mix 2 164,34 88
14 4341 Richard Sjursen Oslo hk. Oslo 3 160,72 87
15 4304 Bjørn Berntzen Oslo hk. Oslo 2 158,46 86
16 2115 Morten Hvam Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 157,56 85
17 4136 Bjørn Stein Nord Jæren hk. NJHK 1 157,48 84
18 6344 Geir Magne Hansen Trondheim hk. Trondheim 2 156,98 83
19 4352 Henrik Olav Valle Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 155,22 82
20 2001 Lars Erik Berg Botne hk. Mix 3 154,90 81
21 2618 Roar Grønås Fredrikshald hk Fredrikshald 1 154,84 80
22 2114 Knut Ole Haug Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 149,23 79
23 6372 Roger Kvam Trondheim hk. Trondheim 5 149,08 78
24 6330 Alan Steinsvoll Trondheim hk. Trondheim 2 147,40 77
25 2132 Jarle Reitan Båstad hk. Båstad 2 146,87 76
26 2131 Arne Reitan Båstad hk. Båstad 2 142,98 75
27 5342 Helge Skjervheim Ski hk. Mix 4 141,88 74
28 4308 Jan Petter Ekeberg Oslo hk. Oslo 2 141,88 74
29 1726 Geir Johannessen Bergen hf. Bergen 1 134,24 73
30 5029 Karl Ranin S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 174,30 72
31 2108 Chris Thomas Grimstad Båstad hk. Båstad 3 132,44 71
32 4118 Stig Hetland Nord Jæren hk. NJHK 1 131,61 70
33 1712 Einar Knut Eliassen Bergen hf. Bergen 1 130,31 69
34 4336 Lars Ottesen Oslo hk. Oslo 5 127,22 68
35 4152 Kjell Garmann Skjæveland Nord Jæren hk. NJHK 2 126,78 67
36 2501 Gunnar Nødseth Florø hk. Mix 3 124,46 66
37 5036 Tom Unsgaard S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 118,75 65
38 6362 Helge Rolstadås Trondheim hk. Trondheim 3 114,06 64
39 3413 Magne Ruud Karmøy hk. Mix 1 112,68 63
40 5924 Leif Nygård Torungen hk. Sølvkroken 111,86 62
41 5929 Arne Omholt Torungen hk. Mix 2 111,60 61
42 4344 Sven Solbakken Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 105,04 60
43 6314 Sigurd Smolan Trondheim hk. 104,38 59
44 6377 Endre Kjendalen Trondheim hk. 101,03 58
45 4130 Jan Harald Risa Nord Jæren hk. NJHK 1 99,78 57
46 2621 Tor Haugen Fredrikshald hk Fredrikshald 1 98,22 56
47 6332 Thomas Tofte Trondheim hk. Trondheim 1 98,20 55
48 2113 Heming Haug Båstad hk. Båstad 2 96,29 54
49 7333 Helge Johnsen Nordfjord hk. Mix 4 95,85 53
50 1905 Tommy Mangerøy Bjørgvin hk. Mix 2 94,50 52
51 2000 Geir Aronsen Botne hk. Botne 1 93,08 51
52 1818 Petter Steinar Andersen Bergen hf. Bergen 1 91,56 50
53 5941 Joakim Helgesen Torungen hk. Sølvkroken 89,52 49
54 6368 Jonas Brun Trondheim hk. Trondheim 5 87,09 48
55 4164 Thomas Skarstein Nord Jæren hk. NJHK 2 85,96 47
56 4315 Tom Greve Oslo hk. Oslo 4 82,89 46
57 7344 Per Rune Vereide Nordfjord hk. Mix 4 82,76 45
58 5931 Arne Robstad Torungen hk. Sølvkroken 81,46 44
59 6376 Magnus Langfjord Trondheim hk. 79,19 43
60 4382 Christer Holthe Oslo hk. Mix 5 71,93 42
61 2135 Jørn Strømdal Båstad hk. Båstad 2 67,66 41
62 6359 Jan Olav Wade Trondheim hk. Trondheim 4 62,28 40
63 6361 Tormod Aunvik Trondheim hk. 57,64 39
64 6378 Ronny R. Smolan Trondheim hk. 55,94 38
65 6327 Jo Idar Skogstad Trondheim hk. Trondheim 3 54,99 37
66 1726 Jerry Johansen S.D.S.F.C. Mix 1 47,74 36
67 6301 Alf Peter Berg Trondheim hk. Trondheim 4 19,36 35
Junior
Nr NHF nr Navn Klubb Lag Tot poeng NC poeng
1 2007 Håkon Nilsen Botne hk. Mix 3 140,78 100
2 4400 Eivind Stensrud Oslo hk. Oslo 4 106,60 99
3 4414 Sebastian Sjursen Hoaas Oslo hk. Oslo 5 98,68 98
4 6360 Kine Steinsvoll Trondheim hk. Trondheim 4 70,24 97
Senior
Nr NHF nr Navn Klubb Lag Tot poeng NC poeng
1 2602 Tor Barm Fredrikshald hk 0 157,20 100
2 6312 Ole Martin Husby Trondheim hk. Trondheim 4 156,00 99
3 5023 Roar Sandvoll S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 149,54 98
4 4313 Thor Magne Falch Oslo hk. Oslo 2 142,62 97
5 1310 Svein Sellevold Andnes hk. Mix 1 139,34 96
6 2127 Per Moen Båstad hk. Båstad 3 131,28 95
7 6329 Svein Erling Smolan Trondheim hk. Trondheim 1 129,77 94
8 4334 Inge Nilsen Oslo hk. Oslo 3 124,40 93
9 2018 Egil Berg Botne hk. Botne 1 114,37 92
10 4355 Johan Winge Oslo hk. Oslo 2 110,80 91
11 6304 Øyvind Braa Trondheim hk. Mix 3 110,20 90
12 6321 Knut Nilsen Trondheim hk. Trondheim 2 103,20 89
13 4102 Arne Auestad Nord Jæren hk. NJHK 2 89,27 88
14 2010 Roger Trandem Botne hk. Botne 1 88,57 87
15 4359 Leif Magnar Karlengen Oslo hk. Oslo 4 84,49 86
16 6319 Runolf Lunden Trondheim hk. Trondheim 2 83,59 85
17 4105 Leif Helge Eskeland Nord Jæren hk. NJHK 2 82,83 84
18 2008 Gunder Salbu Botne hk. Botne 1 81,98 83
19 2116 Birger Johansen Båstad hk. Båstad 3 76,62 82
20 2648 George Halsey Fredrikshald hk Mix 5 70,55 81
21 2625 Frank Kuhlemann Fredrikshald hk Fredrikshald 1 65,91 82
Resultatliste 4-mannslag
Nr Lag Navn Klubb Totalpoeng Lagsum
1 Morten Hvam Båstad hk. 157,556
Båstad 1 Team Shimano Knut Ole Haug Båstad hk. 149,229
Petter Handeland Båstad hk. 202,061
Andre Martinsen Båstad hk. 182,915 691,760
2 Tor Arne Rygg Oslo hk. 215,020
Oslo 1 Team Gulp Lars Hellum Oslo hk. 215,920
Sven Solbakken Oslo hk. 105,043
Henrik Olav Valle Oslo hk. 155,220 691,203
3 Inge Nilsen Oslo hk. 124,403
Oslo 3 Frode Daniel Kagge Oslo hk. 173,020
Richard Sjursen Oslo hk. 160,722
Hilde Skiffard Oslo hk. 167,940 626,085
4 Bjørn Stein Nord Jæren hk. 157,480
NJHK 1 Jan Harald Risa Nord Jæren hk. 99,777
Stig Hetland Nord Jæren hk. 131,605
John Olav Florø Larsen Nord Jæren hk. 199,040 587,903
5 Roar Sandvoll S.D.S.F.C. 149,540
S.D.S.F.C. lag 1 Tom Unsgaard S.D.S.F.C. 118,750
Liv Øglænd Unsgaard S.D.S.F.C. 133,257
Karl Ranin S.D.S.F.C. 174,297 575,844
6 Bjørn Berntzen Oslo hk. 158,460
Oslo 2 Jan Petter Ekeberg Oslo hk. 141,880
Thor Magne Falch Oslo hk. 142,616
Johan Winge Oslo hk. 110,802 553,757
7 Are Andersen Torungen hk. 180,275
Mix 2 Arne Omholt Torungen hk. 111,596
Espen Knarvik Bjørgvin hk. 164,340
Tommy Mangerøy Bjørgvin hk. 94,498 550,709
8 Svein Erling Smolan Trondheim hk. 129,772
Trondheim 1 Thomas Tofte Trondheim hk. 98,201
Torunn Handeland Trondheim hk. 135,820
Knut Arne Røyne Trondheim hk. 182,760 546,553
9 Harald Harridsleff Fredrikshald hk 225,840
Fredrikshald 1 Tor Haugen Fredrikshald hk 98,216
Frank Kuhlemann Fredrikshald hk 65,911
Roar Grønås Fredrikshald hk 154,840 544,807
10 Gunnar Nødseth Florø hk. 124,463
Mix 3 Håkon Nilsen Botne hk. 140,780
Lars Erik Berg Botne hk. 154,900
Øyvind Braa Trondheim hk. 110,197 530,339
11 Geir Johannessen Bergen hf. 134,240
Bergen 1 Judith Brommeland Bergen hf. 144,045
Petter Steinar Andersen Bergen hf. 91,558
Einar Knut Eliassen Bergen hf. 130,314 500,156
12 Runolf Lunden Trondheim hk. 83,589
Trondheim 2 Alan Steinsvoll Trondheim hk. 147,404
Geir Magne Hansen Trondheim hk. 156,980
Knut Nilsen Trondheim hk. 103,204 491,177
13 Torstein Osmundsen Nord Jæren hk. 167,143
Mix 1 Jerry Johansen S.D.S.F.C. 47,738
Svein Sellevold Andnes hk. 139,339
Magne Ruud Karmøy hk. 112,678 466,898
14 Joakim Helgesen Torungen hk. 89,518
Sølvkroken Jonny Helgesen Torungen hk. 176,000
Leif Nygård Torungen hk. 111,858
Arne Robstad Torungen hk. 81,461 458,836
15 Jørn Strømdal Båstad hk. 67,656
Båstad 2 Arne Reitan Båstad hk. 142,980
Jarle Reitan Båstad hk. 146,866
Heming Haug Båstad hk. 96,287 453,790
16 Helge Skjervheim Ski hk. 141,882
Mix 4 Vigdis Sandvoll S.D.S.F.C. 74,087
Helge Johnsen Nordfjord hk. 95,849
Per Rune Vereide Nordfjord hk. 82,759 394,577
17 Arne Auestad Nord Jæren hk. 89,271
NJHK 2 Kjell Garmann Skjæveland Nord Jæren hk. 126,782
Leif Helge Eskeland Nord Jæren hk. 82,829
Thomas Skarstein Nord Jæren hk. 85,963 384,845
18 Gunder Salbu Botne hk. 81,982
Botne 1 Roger Trandem Botne hk. 88,570
Geir Aronsen Botne hk. 93,079
Egil Berg Botne hk. 114,367 377,997
19 Birger Johansen Båstad hk. 76,620
Båstad 3 Chris Thomas Grimstad Båstad hk. 132,444
Per Moen Båstad hk. 131,278
Meik Weidner Båstad hk. 0,000 340,342
20 Vigdis Schotborg Oslo hk. 63,700
Oslo 4 Leif Magnar Karlengen Oslo hk. 84,488
Eivind Stensrud Oslo hk. 106,597
Tom Greve Oslo hk. 82,895 337,679
21 Roger Kvam Trondheim hk. 149,083
Trondheim 5 Tone Kristin Berg Trondheim hk. 60,338
Veronica Berg Trondheim hk. 28,900
Jonas Brun Trondheim hk. 87,087 325,407
22 Hildegunn Håbjørg Trondheim hk. 86,740
Trondheim 3 Ingrid Lunden Trondheim hk. 55,727
Helge Rolstadås Trondheim hk. 114,058
Jo Idar Skogstad Trondheim hk. 54,987 311,512
23 Kine Steinsvoll Trondheim hk. 70,238
Trondheim 4 Jan Olav Wade Trondheim hk. 62,283
Alf Peter Berg Trondheim hk. 19,363
Ole Martin Husby Trondheim hk. 156,000 307,884
24 Hanne Adolfsen Andnes hk. 90,401
Mix 5 George Halsey Fredrikshald hk 70,555
Christer Holthe Oslo hk. 71,928
0 0 0,000 232,884
25 Rannveig Egge Oslo hk. 0,000
Oslo 5 Stein Kareliussen Oslo hk. 0,000
Lars Ottesen Oslo hk. 127,224
Sebastian Sjursen Hoaas Oslo hk. 98,676 225,900
Resultater per båt:
Båt 19 – Tampen Babord
1 Navn Klasse Klubb Lag Sum
Lars Hellum Herrer Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 215,920
Petter Handeland Herrer Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 202,061
Roger Kvam Herrer Trondheim hk. Trondheim 5 149,083
Birger Johansen Senior Båstad hk. Båstad 3 76,620
643,684
2 Båt 20 – Tampen Styrbord
Harald Harridsleff Herrer Fredrikshald hk Fredrikshald 1 225,840
Karl Ranin Herrer S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 174,297
Torstein Osmundsen Herrer Nord Jæren hk. Mix 1 167,143
Einar Knut Eliassen Herrer Bergen hf. Bergen 1 130,314
Per Rune Vereide Herrer Nordfjord hk. Mix 4 82,759
780,352
3 Båt 14 – Bergebas
Tor Arne Rygg Herrer Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 215,020
Judith Brommeland Damer Bergen hf. Bergen 1 144,045
Johan Winge Senior Oslo hk. Oslo 2 110,802
Eivind Stensrud Junior Oslo hk. Oslo 4 106,597
Leif Helge Eskeland Senior Nord Jæren hk. NJHK 2 82,829
George Halsey Senior Fredrikshald hk Mix 5 70,555
4 Båt 13 – Randi Helen
John Olav Florø Larsen Herrer Nord Jæren hk. NJHK 1 199,040
Andre Martinsen Herrer Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 182,915
Richard Sjursen Herrer Oslo hk. Oslo 3 160,722
Helge Skjervheim Herrer Ski hk. Mix 4 141,882
Sebastian Sjursen Hoaas Junior Oslo hk. Oslo 5 98,676
5 Båt 6 – Aursøy
Jonny Helgesen Herrer Torungen hk. Sølvkroken 176,000
Morten Hvam Herrer Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 157,556
Magne Ruud Herrer Karmøy hk. Mix 1 112,678
Jonas Brun Herrer Trondheim hk. Trondheim 5 87,087
Jerry Johansen Herrer S.D.S.F.C. Mix 1 47,738
Veronica Berg Damer Trondheim hk. Trondheim 5 28,900
6 Båt 4 – Bogøyværingen
Are Andersen Herrer Torungen hk. Mix 2 180,275
Arne Reitan Senior Båstad hk. Båstad 2 142,980
Lars Ottesen Herrer Oslo hk. Oslo 5 127,224
Leif Magnar Karlengen Senior Oslo hk. Oslo 4 84,488
7 Båt 17 – Sjørosa
Frode Daniel Kagge Herrer Oslo hk. Oslo 3 173,020
Thor Magne Falch Senior Oslo hk. Oslo 2 142,616
Chris Thomas Grimstad Herrer Båstad hk. Båstad 3 132,444
Geir Aronsen Herrer Botne hk. Botne 1 93,079
Jo Idar Skogstad Herrer Trondheim hk. Trondheim 3 54,987
8 Båt 7 – Mathias
Rolf Handeland Herrer NHF 0 188,680
Øyvind Braa Senior Trondheim hk. Mix 3 110,197
Heming Haug Herrer Båstad hk. Båstad 2 96,287
Petter Steinar Andersen Herrer Bergen hf. Bergen 1 91,558
Christer Holthe Herrer Oslo hk. Mix 5 71,928
9 Båt 21 – Thea
Knut Arne Røyne Herrer Trondheim hk. Trondheim 1 182,760
Thomas Skarstein Herrer Nord Jæren hk. NJHK 2 85,963
Tom Greve Herrer Oslo hk. Oslo 4 82,895
Arne Robstad Herrer Torungen hk. Sølvkroken 81,461
Tormod Aunvik Herrer Trondheim hk. 57,644
10 Båt 5 – Hilmarson
Roar Grønås Herrer Fredrikshald hk Fredrikshald 1 154,840
Svein Sellevold Senior Andnes hk. Mix 1 139,339
Gunnar Nødseth Herrer Florø hk. Mix 3 124,463
Leif Nygård Herrer Torungen hk. Sølvkroken 111,858
Hanne Adolfsen Damer Andnes hk. Mix 5 90,401
11 Båt 2 – Jonas
Hilde Skiffard Damer Oslo hk. Oslo 3 167,940
Jarle Reitan Herrer Båstad hk. Båstad 2 146,866
Jan Harald Risa Herrer Nord Jæren hk. NJHK 1 99,777
Thomas Tofte Herrer Trondheim hk. Trondheim 1 98,201
Gunder Salbu Senior Botne hk. Botne 1 81,982
12 Båt 1 – Ormskjær
Espen Knarvik Herrer Bjørgvin hk. Mix 2 164,340
Stig Hetland Herrer Nord Jæren hk. NJHK 1 131,605
Kjell Garmann Skjæveland Herrer Nord Jæren hk. NJHK 2 126,782
Arne Omholt Herrer Torungen hk. Mix 2 111,596
Tommy Mangerøy Herrer Bjørgvin hk. Mix 2 94,498
13 Båt 3 – Solvær
Lars Erik Berg Herrer Botne hk. Mix 3 154,900
Roar Sandvoll Senior S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 149,540
Egil Berg Senior Botne hk. Botne 1 114,367
Vigdis Sandvoll Damer S.D.S.F.C. Mix 4 74,087
Ingrid Lunden Damer Trondheim hk. Trondheim 3 55,727
14 Båt 8 – Feskarguten
Bjørn Berntzen Herrer Oslo hk. Oslo 2 158,460
Knut Ole Haug Herrer Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 149,229
Jan Petter Ekeberg Herrer Oslo hk. Oslo 2 141,880
Geir Johannessen Herrer Bergen hf. Bergen 1 134,240
Inge Nilsen Senior Oslo hk. Oslo 3 124,403
15 Båt 10 – Monica
Bjørn Stein Herrer Nord Jæren hk. NJHK 1 157,480
Liv Øglænd Unsgaard Damer S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 133,257
Tom Unsgaard Herrer S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 118,750
Helge Rolstadås Herrer Trondheim hk. Trondheim 3 114,058
Arne Auestad Senior Nord Jæren hk. NJHK 2 89,271
16 Båt 15 – Arildson
Tor Barm Senior Fredrikshald hk 0 157,200
Alan Steinsvoll Herrer Trondheim hk. Trondheim 2 147,404
Per Moen Senior Båstad hk. Båstad 3 131,278
Helge Johnsen Herrer Nordfjord hk. Mix 4 95,849
Kine Steinsvoll Junior Trondheim hk. Trondheim 4 70,238
17 Båt 11 – Elijenta
Geir Magne Hansen Herrer Trondheim hk. Trondheim 2 156,980
Svein Erling Smolan Senior Trondheim hk. Trondheim 1 129,772
Sven Solbakken Herrer Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 105,043
Jørn Strømdal Herrer Båstad hk. Båstad 2 67,656
Ronny R. Smolan Herrer Trondheim hk. 55,936
18 Båt 9 – Spposa
Henrik Olav Valle Herrer Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 155,220
Endre Kjendalen Herrer Trondheim hk. 101,027
Joakim Helgesen Herrer Torungen hk. Sølvkroken 89,518
Runolf Lunden Senior Trondheim hk. Trondheim 2 83,589
19 Båt 12 – Snoopy 2
Ole Martin Husby Senior Trondheim hk. Trondheim 4 156,000
Knut Nilsen Senior Trondheim hk. Trondheim 2 103,204
Hildegunn Håbjørg Damer Trondheim hk. Trondheim 3 86,740
Magnus Langfjord Herrer Trondheim hk. 79,192
Vigdis Schotborg Damer Oslo hk. Oslo 4 63,700
20 Båt 16 – Hege Anita
Håkon Nilsen Junior Botne hk. Mix 3 140,780
Roger Trandem Senior Botne hk. Botne 1 88,570
Frank Kuhlemann Senior Fredrikshald hk Fredrikshald 1 65,911
Tone Kristin Berg Damer Trondheim hk. Trondheim 5 60,338
Alf Peter Berg Herrer Trondheim hk. Trondheim 4 19,363
21 Båt 18 – Delta
Torunn Handeland Damer Trondheim hk. Trondheim 1 135,820
Sigurd Smolan Herrer Trondheim hk. 104,378
Tor Haugen Herrer Fredrikshald hk Fredrikshald 1 98,216
Jorid Rajala Damer Trondheim hk. 76,220
Jan Olav Wade Herrer Trondheim hk. Trondheim 4 62,283

 

Dag 4 – Norgesmesterskapet dag 2 (arrangør: Trondheim HK)

Og, som jula på kjerringa, så var plutselig dagen der – den siste dagen i denne fantastisk fine festivalen. De samme deltakerne som dagen før var møtt opp på kaien i det nydelige sommerværet – det gikk endog rykter om at det kunne ventes temperaturer opp mot 20-tallet i løpet av dagen.

Festivaloberst Svein Erling Smolan kunne fortelle følgende om denne morgenen:

“Andre dag på NM var på lørdag 5. juli og vi våknet til et fantastisk vær. Det skulle vise seg å bli ukens fineste dag reint værmessig. Stemningen var høy på kaia før utror. Båtførermøtet startet kl.07:15. De som ikke fikk til å møte på NM banketten ble også spesielt takket av. Fiskeskippermøte ble gjennomført som planlagt kl.07:20 og alle fiskeskippere fikk en formaning av “Generalen (Øyvind Braa) og Obersten ” om å kjøre løpet ut, uten skader og komplikasjoner av noen art. Kl.07:30 var det utror som de øvrige tre siste dager tilpasset virksomheten på land.

De fleste båter satte kursen mot “Nypet og Dulla” og noen til Søndre del av “Tørrskipet”.”

Bilde 42

 “Spente fiskere før dagens utror”

Bilde 44 Bilde 43

 “Havblikk på veien ut til feltet”

Bilde 45

Strategimøte på vei ut – Johnny Helgesen (Torungen HK) og Vigdis Schotborg (Oslo HK)”

Denne dagen var jeg på båt 8, “Feskarguten” med kaptein Rolf Myrseth. På vei ut begynte temperaturene å merkes, og ulltøyet ble strippet av i tur og orden. Vi dro til samme område som dagen før, og undertegnede håpte på gode fangster og mye fiskepoeng, slik at plasseringen fra dagen før kunne holdes. Dessverre viste det seg at dette var “sammenvasing-av-tackle- undermålsfiske – og “Catch-and-release-fiske”-dagen for min del… Dagen måtte jo komme – Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg klipte opp tackler denne dagen, men det var ikke få. Det var mye strøm denne dagen, og det var flere enn meg som hadde problemer med sammenvasing ombord. Men, det bedret seg heldigvis i løpet av dagen, og det kom etterhvert noe fisk i kassen.

Bilde 46 Bilde 47

 “Drømmeforhold på sjøen denne dagen”

Johnny Helgesen (Torungen HK) fisket mest effektivt, og fikk noen fine langer, brosmer og hyser på agnet slep. Vigdis Shotborg (Oslo HK), som sto ved siden av meg, fikk noen flotte langer, den ene på 12,6 kg. Denne ble tatt på agnet pilk, en teknikk jeg også tok i bruk for å fiske brosme da det ikke var mye sei i området. Noe sei ble det tatt ombord, men en måtte jobbe med å finne vannlaget de sto i, og det var spredt mellom dem. Klok av erfaring, hev jeg på et makrelltackle i håp om å få noen sårt trengte fiskepoeng da det var et kvarter igjen av fisket, og ikke noe liv i sjøen. Dette resulterte i 3 makrell på første nedslipp, men det var det. Som dagen før, var det makrellene som var avgjørende for min plassering om bord. Jeg gikk så vidt forbi Helgesen, og ble nr. 2 om bord bak Thomas Skarstein (Nord Jæren HK), som vant båten med 136,32 poeng. Selv om fisket ikke var det beste denne dagen, var det en fin stemning om bord og en trivelig båtfører, som holdt båten fint.

Det hører med til historien at Skarstein i første del av fisketiden fikk en pen lange ca. 25 kg., men denne falt av kroken ved klepping, og fløt med strømmen bort fra båten. Dette var svært ergerligst, da den foruten å kunne blitt en av de største fiskene veid inn i festivalen, og vekta hadde hatt stor betydning for Skarsteins individuelle plassering i herreklassen denne dagen.

Bilde 48

 “Thomas Skarstein med pen lange, som dessverre ikke telte i konkurransen”

Under innveiingen ble det etter hvert klart at det var flere båter som hadde hatt problem med å finne fisk denne dagen. Undertegnedes innveide 27 kg, var ikke av det dårligste denne dagen. Men, andre båter hadde funnet bedre med fisk, og min plassering i NM var en saga blott. Ergerlig, men det viste seg at det sammenlagt holdt til en 2. plass i dameklassen. Torunn Handeland (Trondheim HK) fisket veldig bra denne dagen, og veide inn 101 kg. fisk, noe som var med til å bidra til at hun sammenlagt vant NM i dameklassen – gratulerer!

Torunn Handeland vant dameklassen denne dagen med 201,62 poeng.

Svein Erling Smolan (Trondheim HK) var sammen med Handeland ombord på “Aursøy” denne dagen, og kunne fortelle følgende om fisket på den båten denne dagen:

“Undertegnede var fiskeskipper på båten Aursøy med båtfører Olav Aursøy denne siste dagen. Pga. at båten Solvær hadde falt ut etter motortrøbbel på fredag ble fem fiskere fordelt på de øvrige båter. Vi tok i mot 2 og ble dermed den største båten på lørdag med hele 7 fiskere. Det la slettes ingen demper på humøret av den grunn, til tross for at vi hadde fem meget gode meritterte fiskere ombord. Fiskeskipper ble fort enig med båtfører at vi skulle gå Nordover i retning mot “Enok hullet”. Det skulle vise seg å være et sjakktrekk og vi startet fiskingen 3 minutter uti fisketiden, kl.09:03 (fisketiden begynner å løpe 90 min etter utror og dermed ingen fisking etter kl.14:00, som utgangspunkt…)

Vi startet med å fiske en del sei fra 3-8 kg, og den sto i forskjellige lag i sjøen og ble fisket mellom 65 – 120 meter og det var til tider 155-180 meter til bunn. Det var nok en fordel med stor båt når sei på denne størrelsen skal fiskes på denne måten, da det stadig var snører ute i sjøen og fisken fulgte med båten etter hvert som vi ble flyttet med strømmen. Dette så vi spesielt på båten “Tampen I” de forrige tre dager da det ombord der var hele 10 fiskere, og 5 på hver side… ”

 

Smolan forteller videre at “båtfører Olav var meget dyktig til å manøvrere båten, og vi unngikk de store flokene, men det er uunngåelig å få litt sammenkoblinger når det går på to-tre seier samtidig på to eller flere snører. Båtfører hjalp godt til og vi unngikk propellen…

Utover dagen slapp vi oss tidvis ned til bunnen og dro en del fine uer, hyser, brosmer og langer. En tre, fire torsker og en breiflabb som hr. Sten berget ombord fra bakskotten på styrbord side vakte jubel!

Torunn Handeland vant båten med antall poeng, takket være at hun fikk en del langer mere enn oss andre. Men de fleste var ikke langt etter i poeng og da kiloene var mellom 75 – 103 kg på hver, ble dette en god dag for oss alle på båten. Her var faktisk norgesmestere i to klasser på samme båt; junior og damer. Torunn og undertegnede var sågar på samme lag, som til slutt klarte NM sølvet. ”

 

Tor Arne Rygg (Oslo HK) ble dagens vinner av herreklassen, med 199,68 poeng, mens Knut Nilsen (Trondheim HK) vant seniorklassen med 177,94 poeng, og Håkon Nilsen (Botne HK) ble, for tredje dag på rad, vinner av juniorklassen, med 164,99 poeng.

Bilde 49    Bilde 50

“Pen lange på utstilling”                                                  “Musikk og liv på kaien”

 

 

 

 

 

 

 

Resultater NM dag 2
Damer
Nr NHF nr Navn Klubb Lag Tot poeng NC poeng
1 6335 Torunn Handeland Trondheim hk. Trondheim 1 201,62 100
2 5021 Vigdis Sandvoll S.D.S.F.C. Mix 4 147,66 99
3 6313 Hildegunn Håbjørg Trondheim hk. Trondheim 3 143,36 98
4 3404 Hilde Skiffard Oslo hk. Oslo 3 117,48 97
5 1711 Judith Brommeland Bergen hf. Bergen 1 98,26 96
6 6324 Jorid Rajala Trondheim hk. 97,73 95
7 4413 Vigdis Schotborg Oslo hk. Oslo 4 61,50 94
8 6303 Tone Kristin Berg Trondheim hk. Trondheim 5 55,42 93
9 5037 Liv Øglænd Unsgaard S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 55,35 92
10 1300 Hanne Adolfsen Andnes hk. Mix 5 54,76 91
11 6349 Ingrid Lunden Trondheim hk. Trondheim 3 38,47 90
12 6366 Veronica Berg Trondheim hk. Trondheim 5 0,00
Herrer
Nr NHF nr Navn Klubb Lag Tot poeng NC poeng
1 4337 Tor Arne Rygg Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 199,68 100
2 1726 Geir Johannessen Bergen hf. Bergen 1 191,72 99
3 2000 Geir Aronsen Botne hk. Botne 1 188,28 98
4 2110 Petter Handeland Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 184,58 97
5 4112 John Olav Florø Larsen Nord Jæren hk. NJHK 1 184,28 96
6 6332 Thomas Tofte Trondheim hk. Trondheim 1 178,86 95
7 4136 Bjørn Stein Nord Jæren hk. NJHK 1 164,98 94
8 6314 Sigurd Smolan Trondheim hk. 160,06 93
9 2132 Jarle Reitan Båstad hk. Båstad 2 156,70 92
10 4304 Bjørn Berntzen Oslo hk. Oslo 2 155,72 91
11 6325 Knut Arne Røyne Trondheim hk. Trondheim 1 154,78 90
12 4315 Tom Greve Oslo hk. Oslo 4 154,40 89
13 2124 Andre Martinsen Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 154,04 88
14 2108 Chris Thomas Grimstad Båstad hk. Båstad 3 152,92 87
15 2114 Knut Ole Haug Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 152,16 86
16 4118 Stig Hetland Nord Jæren hk. NJHK 1 147,06 85
17 4399 Frode Daniel Kagge Oslo hk. Oslo 3 146,50 84
18 6362 Helge Rolstadås Trondheim hk. Trondheim 3 146,49 83
19 2620 Harald Harridsleff Fredrikshald hk Fredrikshald 1 138,40 82
20 7410 Rolf Handeland NHF 0 137,49 81
21 4321 Lars Hellum Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 137,47 80
22 4164 Thomas Skarstein Nord Jæren hk. NJHK 2 136,32 79
23 5029 Karl Ranin S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 135,80 78
24 2001 Lars Erik Berg Botne hk. Mix 3 134,34 77
25 6377 Endre Kjendalen Trondheim hk. 131,35 76
26 1904 Espen Knarvik Bjørgvin hk. Mix 2 126,74 75
27 7344 Per Rune Vereide Nordfjord hk. Mix 4 125,52 74
28 4130 Jan Harald Risa Nord Jæren hk. NJHK 1 124,73 73
29 5910 Jonny Helgesen Torungen hk. Sølvkroken 123,81 72
30 2618 Roar Grønås Fredrikshald hk Fredrikshald 1 120,92 71
31 6359 Jan Olav Wade Trondheim hk. Trondheim 4 118,38 70
32 5924 Leif Nygård Torungen hk. Sølvkroken 112,76 69
33 2131 Arne Reitan Båstad hk. Båstad 2 112,59 68
34 4352 Henrik Olav Valle Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 112,16 67
35 6344 Geir Magne Hansen Trondheim hk. Trondheim 2 110,89 66
36 6372 Roger Kvam Trondheim hk. Trondheim 5 108,65 65
37 6378 Ronny R. Smolan Trondheim hk. 108,39 64
38 5931 Arne Robstad Torungen hk. Sølvkroken 106,37 63
39 1712 Einar Knut Eliassen Bergen hf. Bergen 1 103,97 62
40 5900 Are Andersen Torungen hk. Mix 2 103,11 61
41 2115 Morten Hvam Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 99,86 60
42 4344 Sven Solbakken Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 94,18 59
43 5036 Tom Unsgaard S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 93,68 58
44 5929 Arne Omholt Torungen hk. Mix 2 90,30 57
45 2113 Heming Haug Båstad hk. Båstad 2 90,11 56
46 4152 Kjell Garmann Skjæveland Nord Jæren hk. NJHK 2 85,81 55
47 2501 Gunnar Nødseth Florø hk. Mix 3 80,40 54
48 4127 Torstein Osmundsen Nord Jæren hk. Mix 1 79,81 53
49 6376 Magnus Langfjord Trondheim hk. 78,93 52
50 7333 Helge Johnsen Nordfjord hk. Mix 4 73,42 51
51 3413 Magne Ruud Karmøy hk. Mix 1 71,37 50
52 4341 Richard Sjursen Oslo hk. Oslo 3 70,27 49
53 4382 Christer Holthe Oslo hk. Mix 5 68,62 48
54 4308 Jan Petter Ekeberg Oslo hk. Oslo 2 65,77 47
55 1726 Jerry Johansen S.D.S.F.C. Mix 1 63,20 46
56 5941 Joakim Helgesen Torungen hk. Sølvkroken 62,57 45
57 5342 Helge Skjervheim Ski hk. Mix 4 61,31 44
58 2621 Tor Haugen Fredrikshald hk Fredrikshald 1 61,19 43
59 6327 Jo Idar Skogstad Trondheim hk. Trondheim 3 60,09 42
60 4336 Lars Ottesen Oslo hk. Oslo 5 54,51 41
61 1905 Tommy Mangerøy Bjørgvin hk. Mix 2 34,30 40
62 6368 Jonas Brun Trondheim hk. Trondheim 5 33,78 39
63 6361 Tormod Aunvik Trondheim hk. 33,13 38
64 6301 Alf Peter Berg Trondheim hk. Trondheim 4 30,90 37
65 1818 Petter Steinar Andersen Bergen hf. Bergen 1 30,75 36
66 6330 Alan Steinsvoll Trondheim hk. Trondheim 2 29,06 35
Junior
Nr NHF nr Navn Klubb Lag Tot poeng NC poeng
1 2007 Håkon Nilsen Botne hk. Mix 3 164,99 100
2 4400 Eivind Stensrud Oslo hk. Oslo 4 155,08 99
3 4414 Sebastian Sjursen Hoaas Oslo hk. Oslo 5 53,05 98
4 6360 Kine Steinsvoll Trondheim hk. Trondheim 4 10,56 97
Senior
Nr NHF nr Navn Klubb Lag Tot poeng NC poeng
1 6321 Knut Nilsen Trondheim hk. Trondheim 2 177,94 100
2 6329 Svein Erling Smolan Trondheim hk. Trondheim 1 163,97 99
3 4355 Johan Winge Oslo hk. Oslo 2 156,65 98
4 2602 Tor Barm Fredrikshald hk 144,08 97
5 5023 Roar Sandvoll S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 136,55 96
6 4102 Arne Auestad Nord Jæren hk. NJHK 2 132,58 95
7 2127 Per Moen Båstad hk. Båstad 3 130,29 94
8 4334 Inge Nilsen Oslo hk. Oslo 3 125,64 93
9 4313 Thor Magne Falch Oslo hk. Oslo 2 122,46 92
10 6304 Øyvind Braa Trondheim hk. Mix 3 115,21 91
11 2010 Roger Trandem Botne hk. Botne 1 112,47 90
12 2008 Gunder Salbu Botne hk. Botne 1 110,16 89
13 6312 Ole Martin Husby Trondheim hk. Trondheim 4 106,71 88
14 6319 Runolf Lunden Trondheim hk. Trondheim 2 96,32 87
15 2648 George Halsey Fredrikshald hk Mix 5 92,27 86
16 1310 Svein Sellevold Andnes hk. Mix 1 88,71 85
17 2625 Frank Kuhlemann Fredrikshald hk Fredrikshald 1 76,02 84
18 2018 Egil Berg Botne hk. Botne 1 67,13 83
19 4359 Leif Magnar Karlengen Oslo hk. Oslo 4 61,76 82
20 4105 Leif Helge Eskeland Nord Jæren hk. NJHK 2 59,58 81
21 2116 Birger Johansen Båstad hk. Båstad 3 55,06 80
Resultatliste 4-mannslag
Nr Lag Navn Klubb Totalpoeng Lagsum
1 Svein Erling Smolan Trondheim hk. 163,967
Trondheim 1 Thomas Tofte Trondheim hk. 178,86
Torunn Handeland Trondheim hk. 201,62
Knut Arne Røyne Trondheim hk. 154,78 699,227
2 Bjørn Stein Nord Jæren hk. 164,982
NJHK 1 Jan Harald Risa Nord Jæren hk. 124,73
Stig Hetland Nord Jæren hk. 147,062
John Olav Florø Larsen Nord Jæren hk. 184,28 621,053
3 Morten Hvam Båstad hk. 99,855
Båstad 1 Team Shimano Knut Ole Haug Båstad hk. 152,16
Petter Handeland Båstad hk. 184,58
Andre Martinsen Båstad hk. 154,04 590,635
4 Tor Arne Rygg Oslo hk. 199,68
Oslo 1 Team Gulp Lars Hellum Oslo hk. 137,475
Sven Solbakken Oslo hk. 94,178
Henrik Olav Valle Oslo hk. 112,163 543,496
5 Bjørn Berntzen Oslo hk. 155,72
Oslo 2 Jan Petter Ekeberg Oslo hk. 65,77
Thor Magne Falch Oslo hk. 122,46
Johan Winge Oslo hk. 156,65 500,600
6 Gunnar Nødseth Florø hk. 80,398
Mix 3 Håkon Nilsen Botne hk. 164,994
Lars Erik Berg Botne hk. 134,34
Øyvind Braa Trondheim hk. 115,213 494,945
7 Gunder Salbu Botne hk. 110,67
Botne 1 Roger Trandem Botne hk. 112,465
Geir Aronsen Botne hk. 188,283
Egil Berg Botne hk. 67,127 478,545
8 Inge Nilsen Oslo hk. 125,643
Oslo 3 Frode Daniel Kagge Oslo hk. 146,5
Richard Sjursen Oslo hk. 70,267
Hilde Skiffard Oslo hk. 117,484 459,894
9 Vigdis Schotborg Oslo hk. 61,497
Oslo 4 Leif Magnar Karlengen Oslo hk. 61,761
Eivind Stensrud Oslo hk. 155,08
Tom Greve Oslo hk. 154,398 432,736
10 Roar Sandvoll S.D.S.F.C. 136,545
S.D.S.F.C. lag 1 Tom Unsgaard S.D.S.F.C. 93,683
Liv Øglænd Unsgaard S.D.S.F.C. 55,353
Karl Ranin S.D.S.F.C. 135,8 421,38
11 Geir Johannessen Bergen hf. 191,72
Bergen 1 Judith Brommeland Bergen hf. 98,256
Petter Steinar Andersen Bergen hf. 30,75
Einar Knut Eliassen Bergen hf. 103,966 421,304
12 Arne Auestad Nord Jæren hk. 132,58
NJHK 2 Kjell Garmann Skjæveland Nord Jæren hk. 85,806
Leif Helge Eskeland Nord Jæren hk. 59,579
Thomas Skarstein Nord Jæren hk. 136,32 414,285
13 Runolf Lunden Trondheim hk. 96,32
Trondheim 2 Alan Steinsvoll Trondheim hk. 29,059
Geir Magne Hansen Trondheim hk. 110,89
Knut Nilsen Trondheim hk. 177,94 414,209
14 Helge Skjervheim Ski hk. 61,311
Mix 4 Vigdis Sandvoll S.D.S.F.C. 147,66
Helge Johnsen Nordfjord hk. 73,42
Per Rune Vereide Nordfjord hk. 125,52 407,911
15 Joakim Helgesen Torungen hk. 62,565
Sølvkroken Jonny Helgesen Torungen hk. 123,811
Leif Nygård Torungen hk. 112,76
Arne Robstad Torungen hk. 106,37 405,507
16 Harald Harridsleff Fredrikshald hk 138,4
Fredrikshald 1 Tor Haugen Fredrikshald hk 61,193
Frank Kuhlemann Fredrikshald hk 76,017
Roar Grønås Fredrikshald hk 120,918 396,529
17 Hildegunn Håbjørg Trondheim hk. 143,36
Trondheim 3 Ingrid Lunden Trondheim hk. 38,472
Helge Rolstadås Trondheim hk. 146,487
Jo Idar Skogstad Trondheim hk. 60,09 388,409
18 Jørn Strømdal Båstad hk. 0
Båstad 2 Arne Reitan Båstad hk. 112,589
Jarle Reitan Båstad hk. 156,696
Heming Haug Båstad hk. 90,11 359,395
19 Are Andersen Torungen hk. 103,106
Mix 2 Arne Omholt Torungen hk. 90,3
Espen Knarvik Bjørgvin hk. 126,74
Tommy Mangerøy Bjørgvin hk. 34,301 354,447
20 Birger Johansen Båstad hk. 55,056
Båstad 3 Chris Thomas Grimstad Båstad hk. 152,92
Per Moen Båstad hk. 130,289
Meik Weidner Båstad hk. 0 338,265
21 Torstein Osmundsen Nord Jæren hk. 79,813
Mix 1 Jerry Johansen S.D.S.F.C. 63,198
Svein Sellevold Andnes hk. 88,713
Magne Ruud Karmøy hk. 71,365 303,089
22 Kine Steinsvoll Trondheim hk. 10,56
Trondheim 4 Jan Olav Wade Trondheim hk. 118,378
Alf Peter Berg Trondheim hk. 30,897
Ole Martin Husby Trondheim hk. 106,714 266,549
23 Hanne Adolfsen Andnes hk. 54,763
Mix 5 George Halsey Fredrikshald hk 92,27
Christer Holthe Oslo hk. 68,62
0 0 0 215,652
24 Roger Kvam Trondheim hk. 108,647
Trondheim 5 Tone Kristin Berg Trondheim hk. 55,42
Veronica Berg Trondheim hk. 0
Jonas Brun Trondheim hk. 33,78 197,847
25 Rannveig Egge Oslo hk. 0
Oslo 5 Stein Kareliussen Oslo hk. 0
Lars Ottesen Oslo hk. 54,513
Sebastian Sjursen Hoaas Oslo hk. 53,046 107,559
Resultater per båt:
Båt 6 – Aursøy
1 Navn Klasse Klubb Lag Sum
Torunn Handeland Damer Trondheim hk. Trondheim 1 201,620
Håkon Nilsen Junior Botne hk. Mix 3 164,994
Bjørn Stein Herrer Nord Jæren hk. NJHK 1 164,982
Svein Erling Smolan Senior Trondheim hk. Trondheim 1 163,967
Helge Rolstadås Herrer Trondheim hk. Trondheim 3 146,487
Ronny R. Smolan Herrer Trondheim hk. 108,387
Are Andersen Herrer Torungen hk. Mix 2 103,106
2 Båt 21 – Thea
Tor Arne Rygg Herrer Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 199,680
Petter Handeland Herrer Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 184,580
Eivind Stensrud Junior Oslo hk. Oslo 4 155,080
George Halsey Senior Fredrikshald hk Mix 5 92,270
Heming Haug Herrer Båstad hk. Båstad 2 90,110
3 Båt 20 – Tampen Styrbord
Geir Johannessen Herrer Bergen hf. Bergen 1 191,720
Geir Aronsen Herrer Botne hk. Botne 1 188,283
Knut Nilsen Senior Trondheim hk. Trondheim 2 177,940
Sigurd Smolan Herrer Trondheim hk. 160,063
Inge Nilsen Senior Oslo hk. Oslo 3 125,643
4 Båt 1 – Ormskjær
John Olav Florø Larsen Herrer Nord Jæren hk. NJHK 1 184,280
Jarle Reitan Herrer Båstad hk. Båstad 2 156,696
Einar Knut Eliassen Herrer Bergen hf. Bergen 1 103,966
Tom Unsgaard Herrer S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 93,683
Liv Øglænd Unsgaard Damer S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 55,353
5 Båt 19 – Tampen babord
Thomas Tofte Herrer Trondheim hk. Trondheim 1 178,860
Johan Winge Senior Oslo hk. Oslo 2 156,650
Tom Greve Herrer Oslo hk. Oslo 4 154,398
Per Moen Senior Båstad hk. Båstad 3 130,289
Thor Magne Falch Senior Oslo hk. Oslo 2 122,460
6 Båt 7 – Mathias
Vigdis Sandvoll Damer S.D.S.F.C. Mix 4 147,660
Roar Sandvoll Senior S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 136,545
Endre Kjendalen Herrer Trondheim hk. 131,345
Per Rune Vereide Herrer Nordfjord hk. Mix 4 125,520
Runolf Lunden Senior Trondheim hk. Trondheim 2 96,320
7 Båt 11 – Elijenta
Andre Martinsen Herrer Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 154,040
Stig Hetland Herrer Nord Jæren hk. NJHK 1 147,062
Roger Trandem Senior Botne hk. Botne 1 112,465
Leif Magnar Karlengen Senior Oslo hk. Oslo 4 61,761
Lars Ottesen Herrer Oslo hk. Oslo 5 54,513
8 Båt 15 – Arildson
Knut Arne Røyne Herrer Trondheim hk. Trondheim 1 154,780
Roar Grønås Herrer Fredrikshald hk Fredrikshald 1 120,918
Henrik Olav Valle Herrer Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 112,163
Sven Solbakken Herrer Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 94,178
Frank Kuhlemann Senior Fredrikshald hk Fredrikshald 1 76,017
Tommy Mangerøy Herrer Bjørgvin hk. Mix 2 34,301
9 Båt 18 – Delta
Chris Thomas Grimstad Herrer Båstad hk. Båstad 3 152,920
Jan Harald Risa Herrer Nord Jæren hk. NJHK 1 124,730
Gunder Salbu Senior Botne hk. Botne 1 110,670
Arne Robstad Herrer Torungen hk. Sølvkroken 106,370
10 Båt 4 – Bogøyværingen
Knut Ole Haug Herrer Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 152,160
Lars Hellum Herrer Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 137,475
Richard Sjursen Herrer Oslo hk. Oslo 3 70,267
Jan Petter Ekeberg Herrer Oslo hk. Oslo 2 65,770
Sebastian Sjursen Hoaas Junior Oslo hk. Oslo 5 53,046
11 Båt 12 – Snoopy 2
Frode Daniel Kagge Herrer Oslo hk. Oslo 3 146,500
Svein Sellevold Senior Andnes hk. Mix 1 88,713
Hanne Adolfsen Damer Andnes hk. Mix 5 54,763
Alan Steinsvoll Herrer Trondheim hk. Trondheim 2 29,059
Kine Steinsvoll Junior Trondheim hk. Trondheim 4 10,560
12 Båt 16 – Hege Anita
Bjørn Berntzen Herrer Oslo hk. Oslo 2 155,720
Helge Johnsen Herrer Nordfjord hk. Mix 4 73,420
Joakim Helgesen Herrer Torungen hk. Sølvkroken 62,565
Birger Johansen Senior Båstad hk. Båstad 3 55,056
Tormod Aunvik Herrer Trondheim hk. 33,133
13 Båt 5 – Hilmarson
Rolf Handeland Herrer NHF 0 137,485
Karl Ranin Herrer S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 135,800
Morten Hvam Herrer Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 99,855
Magne Ruud Herrer Karmøy hk. Mix 1 71,365
Jo Idar Skogstad Herrer Trondheim hk. Trondheim 3 60,090
14 Båt 10 – Monica
Hildegunn Håbjørg Damer Trondheim hk. Trondheim 3 143,360
Jan Olav Wade Herrer Trondheim hk. Trondheim 4 118,378
Roger Kvam Herrer Trondheim hk. Trondheim 5 108,647
Judith Brommeland Damer Bergen hf. Bergen 1 98,256
Magnus Langfjord Herrer Trondheim hk. 78,925
15 Båt 8 – Feskarguten
Thomas Skarstein Herrer Nord Jæren hk. NJHK 2 136,320
Jonny Helgesen Herrer Torungen hk. Sølvkroken 123,811
Hilde Skiffard Damer Oslo hk. Oslo 3 117,484
Kjell Garmann Skjæveland Herrer Nord Jæren hk. NJHK 2 85,806
Gunnar Nødseth Herrer Florø hk. Mix 3 80,398
Vigdis Schotborg Damer Oslo hk. Oslo 4 61,497
16 Båt 17 – Sjørosa
Tor Barm Senior Fredrikshald hk 0 144,080
Geir Magne Hansen Herrer Trondheim hk. Trondheim 2 110,890
Arne Omholt Herrer Torungen hk. Mix 2 90,300
Christer Holthe Herrer Oslo hk. Mix 5 68,620
Petter Steinar Andersen Herrer Bergen hf. Bergen 1 30,750
17 Båt 2 – Jonas
Lars Erik Berg Herrer Botne hk. Mix 3 134,340
Leif Nygård Herrer Torungen hk. Sølvkroken 112,760
Jorid Rajala Damer Trondheim hk. 97,733
Egil Berg Senior Botne hk. Botne 1 67,127
Tor Haugen Herrer Fredrikshald hk Fredrikshald 1 61,193
18 Båt 13 – Randi Helen
Espen Knarvik Herrer Bjørgvin hk. Mix 2 126,740
Øyvind Braa Senior Trondheim hk. Mix 3 115,213
Torstein Osmundsen Herrer Nord Jæren hk. Mix 1 79,813
Jonas Brun Herrer Trondheim hk. Trondheim 5 33,780
19 Båt 9 – Sposa
Harald Harridsleff Herrer Fredrikshald hk Fredrikshald 1 138,400
Jerry Johansen Herrer S.D.S.F.C. Mix 1 63,198
Leif Helge Eskeland Senior Nord Jæren hk. NJHK 2 59,579
Ingrid Lunden Damer Trondheim hk. Trondheim 3 38,472
20 Båt 14 – Bergebas
Arne Auestad Senior Nord Jæren hk. NJHK 2 132,580
Arne Reitan Senior Båstad hk. Båstad 2 112,589
Ole Martin Husby Senior Trondheim hk. Trondheim 4 106,714
Helge Skjervheim Herrer Ski hk. Mix 4 61,311
Tone Kristin Berg Damer Trondheim hk. Trondheim 5 55,420
Alf Peter Berg Herrer Trondheim hk. Trondheim 4 30,897

 

Kl. 19.30 var det duket for premieutdeling i samfunnshuset på øya. Her var det dekket med et flott koldtbord med både kjøttmat og havets delikatesser etterfulgt av dessert. Både fiskere, båtførere og hjelpere var invitert med sine ledsagere til NM banketten.

Bilde 51 Bilde 52

“Fullsatt forsamlingshus og flott premiebord!”                             “Bordet er dekket!”

Bilde 53

 

“Ingen rom for tvil!”

Etter at forsamlingen var forsynt, ble det foretatt premieutdeling ved Svein Erling Smolan, Tor Arne Rygg og Torunn Handeland.

Bilde 54

 “Leder og nestleder i NHF ønsker velkommen”

Først ble premier til vinnerne av Norgescupen 2013 delt ut av leder og nestleder i NHF, Roar Sandvoll og Svein Erling Smolan. Tor Arne Rygg (Oslo HK) ble vinner av herreklassen, Per Moen ble vinner av seniorklassen, Torunn Handeland (Trondheim HK) vant dameklassen og Eivind Stensrud fra Oslo HK ble vinner av juniorklassen i NC 2013. Disse ble foruten plaketter, tildelt gavekort fra Sølvkroken på kr. 4000,-

Bilde 55

 “Plaketter til vinnere av NC 2013 klar til utdeling”

Bilde 56

“Utdeling av NC plaketter ved Roar Sandvoll og Svein Erling Smolan”

Bilde 57

 “Totalvinner av norgescupen 2013, Tor Arne Rygg (Oslo HK)”

Det ble deretter delt ut premie til beste båtfører, som ble kaptein Olaf Aursøy på “Aursøy”. Svein Erling Smolan forteller at ” De 11 beste båtførere ble premiert til stående applaus. Beste båtfører fikk blant annet havets dronning som premie, denne laget av Lopez.” Etter en kort pause, ble det delt ut premier til individuelle vinnere av Oslo minifestival og Trønderfestivalen og 4 mannslag sammenlagt over 4 dager. Beste individuelle resultater sammenlagt over 4 dager ble også premiert.

Bilde 58

“Vinner av herreklassen i Oslo Minifestival, Petter Handeland (Båstad HK)”

Bilde 59

“Vinner av dameklassen i Oslo Minifestival, Torunn Handeland (Trondheim HK)”

Bilde 60

 “Vinner av seniorklassen i Oslo Minifestival, Arne Auestad (Nord Jæren HK)”

Bilde 61

“Vinner av juniorklassen i Oslo Minifestival, Sebastian Sjursen (Oslo HK)”

Bilde 62

 Vinner av herreklassen i Trønderfestivalen, Geir Johannessen (Bergen HFF)”

Bilde 63

Vinner av dameklassen i Trønderfestivalen, Ingrid Lunden (Trondheim HK)”

Bilde 64

Vinner av seniorklassen i Trønderfestivalen, Svein Erling Smolan (Trondheim HK)”

Bilde 65

 Vinner av juniorklassen i Trønderfestivalen, Håkon Nilsen (Botne HK)”

Bilde 66

 “Vinner av 4-mannslag over 4 dager, Båstad 1 Team Shimano”

Bilde 67

“Vinner av herreklassen sammenlagt over 4 dager, Petter Handeland”

Bilde 68

“Vinner av dameklassen sammenlagt over 4 dager, Torunn Handeland”

Bilde 69

“Vinner av juniorklassen sammenlagt over 4 dager, Håkon Nilsen”

Det ble deretter delt ut premie for størst fisk i klassene sei, torsk, lange og andre arter, og festivalgeneral Øyvind Braa delte ut storfiskmerket til fiskere som hadde veid inn fisk over 20 kg. Festivalens største fisk ble ei lange på 25,8 kg., fisket av George Halsey (Fredrikshald HK).

Bilde 70

“Vinner av første og andre plass størst lange, George Halsey og Frank Kuhlemann (begge fra Fredrikshald HK)”

Bilde 71

“Lars Ottesen (Oslo HK) fikk 2. og 3. plass for størst torsk i festivalen”

Etter en kort pause, gikk turen videre til vinnerne av NM 2014. Har ble det delt ut premier i de individuelle klassene og 4-mannslag sammenlagt over 2 dager. Foruten medaljer i gull, sølv og bronse, ble det delt ut mange fine gavepremier og gavekort fra Sølvkroken.

Bilde 72

“Vinnere av gull, sølv og bronse i herreklassen i NM – Tor Arne Rygg (Oslo HK), Petter Handeland (Båstad HK) og John Olav Florø-Larsen (Nord-Jæren HK)”

Bilde 73

“De 5 beste i dameklassen i NM – Torunn Handeland (Trondheim HK), Hilde Skiffard (Oslo HK), Judith Brommeland (Bergen HFF), Hildegunn Håbjørg (Trondheim HK) og Vigdis Sandvoll (SDSFC)”

Bilde 74

De 5 beste i seniorklassen i NM – Tor Barm (Fredrikshald HK), Svein Erling Smolan (Trondheim HK), Knut Nilsen (Trondheim HK), Roald Sandvoll (SDSFC) og Johan Winge (Oslo HK) (rekkefølgen stemmer ikke helt pga. feil i poengutregningen før premieutdelingen)”

Bilde 75

 “Vinnere av juniorklassen i NM – Håkon Nilsen (Botne HK), Eivind Stensrud (Oslo HK), Sebastian Sjursen (Oslo HK) og Kine Seinsvoll (Trondheim HK)”

Bilde 76

“Vinner av 4-mannslag i NM, Båstad 1 Team Shimano – Morten Hvam, Knut Ole Haug, Petter Handeland og Andre Martinsen”

Roar Sandvoll avsluttet med å hedre de frammøtte æresmedlemmene Leif Nygård (Torungen HK), Øyvind Braa (Trondheim HK) og Torunn Handeland (Trondheim HK), og sistnevnte mottok æresmedlemsdiplom.

Bilde 77

Bilde 77 – “Æresmedlem Torunn Handeland ble tildelt diplom”

Sandvoll hyllet videre arrangørkomiteen fra Oslo og Trondheim HK, og avsluttet med å ønske velkommen til NM i Tananger i 2015 i regi av SDSFC. Komiteen ble hyllet med stående applaus.

Bilde 78

“Festivalkomiteen fra Oslo HK og Trondheim HK”

Festivaloberst Svein Erling Smolan hadde følgende å si avslutningsvis:

“Premieutdelingen gikk etter tidsplan og var ferdig som annonsert til kl.22:45. Det var også hyggelig å få høre at alle havfiskere hadde kommet seg vel hjem til søndag kveld og at de fleste gleder seg til neste gang.”Smolan retter en stor takk til Oslo og Trondheim HK for gjennomføring av fire dager med Norgescup og NM på Mausund 2014. “En stooooor takk til “generalen” Øyvind og den ringere krets, som har hatt det store trykket med logistikken rundt informasjon, mottaket, forlegning og båter…(ingen nevnt – ingen glemt).”

Til slutt vil undertegnede takke Oslo HK og Trondheim HK for en veldig godt gjennomført festival, og finværet som Øyvind Braa garanterte på generalforsamlingen i mars kom som bestilt!

Bilde 79

En vakker solnedgang satt stemningen etter premieutdelingen – takk for i år!

 

Resultat sammenlagt over 4 dager
Senior
Damer
Junior
Totalpoeng Mausundfestivalene 2014 Prosentpoeng
NR NAVN Klasse KLUBB LAG P1 P2 P3 P4 Psum
1 Petter Handeland Herrer Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 100,00 71,20 89,47 91,55 352,22
2 John Olav Florø Larsen Herrer Nord Jæren hk. NJHK 1 89,69 67,55 88,13 91,40 336,77
3 Tor Arne Rygg Herrer Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 68,53 67,83 95,21 99,04 330,60
4 Lars Hellum Herrer Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 74,48 81,55 95,61 68,19 319,82
5 Geir Johannessen Herrer Bergen hf. Bergen 1 63,72 100,00 59,44 95,09 318,25
6 Andre Martinsen Herrer Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 71,30 72,63 80,99 76,40 301,32
7 Knut Arne Røyne Herrer Trondheim hk. Trondheim 1 62,04 76,86 80,92 76,77 296,59
8 Karl Ranin Herrer S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 78,05 70,50 77,18 67,35 293,09
9 Henrik Olav Valle Herrer Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 72,51 84,66 68,73 55,63 281,53
10 Geir Magne Hansen Herrer Trondheim hk. Trondheim 2 86,19 66,61 69,51 55,00 277,31
11 Bjørn Stein Herrer Nord Jæren hk. NJHK 1 63,45 62,07 69,73 81,83 277,08
12 Jarle Reitan Herrer Båstad hk. Båstad 2 68,48 64,37 65,03 77,72 275,60
13 Jonny Helgesen Herrer Torungen hk. Sølvkroken 64,54 70,07 77,93 61,41 273,95
14 Morten Hvam Herrer Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 55,90 96,47 69,76 49,53 271,66
15 Harald Harridsleff Herrer Fredrikshald hk Fredrikshald 1 25,26 76,48 100,00 68,64 270,38
16 Bjørn Berntzen Herrer Oslo hk. Oslo 2 55,50 59,64 70,16 77,23 262,54
17 Svein Erling Smolan Senior Trondheim hk. Trondheim 1 37,78 83,47 57,46 81,32 260,04
18 Arne Auestad Senior Nord Jæren hk. NJHK 2 86,11 67,92 39,53 65,76 259,31
19 Thomas Skarstein Herrer Nord Jæren hk. NJHK 2 69,46 83,82 38,06 67,61 258,96
20 Johan Winge Senior Oslo hk. Oslo 2 65,95 66,13 49,06 77,70 258,84
21 Thomas Tofte Herrer Trondheim hk. Trondheim 1 54,23 67,88 43,48 88,71 254,30
22 Torunn Handeland Damer Trondheim hk. Trondheim 1 63,20 29,29 60,14 100,00 252,63
23 Chris Thomas Grimstad Herrer Båstad hk. Båstad 3 69,82 47,80 58,65 75,85 252,11
24 Roar Sandvoll Senior S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 73,51 42,29 66,22 67,72 249,74
25 Jan Harald Risa Herrer Nord Jæren hk. NJHK 1 45,52 97,61 44,18 61,86 249,17
26 Torstein Osmundsen Herrer Nord Jæren hk. Mix 1 60,72 74,61 74,01 39,59 248,93
27 Inge Nilsen Senior Oslo hk. Oslo 3 63,55 67,31 55,08 62,32 248,27
28 Tom Greve Herrer Oslo hk. Oslo 4 47,56 81,87 36,71 76,58 242,72
29 Håkon Nilsen Junior Botne hk. Mix 3 29,59 65,56 62,34 81,83 239,32
30 Stig Hetland Herrer Nord Jæren hk. NJHK 1 36,69 71,11 58,27 72,94 239,02
31 Espen Knarvik Herrer Bjørgvin hk. Mix 2 36,32 64,93 72,77 62,86 236,88
32 Svein Sellevold Senior Andnes hk. Mix 1 81,54 48,54 61,70 44,00 235,78
33 Leif Nygård Herrer Torungen hk. Sølvkroken 50,77 78,14 49,53 55,93 234,36
34 Thor Magne Falch Senior Oslo hk. Oslo 2 44,77 63,20 63,15 60,74 231,86
35 Lars Erik Berg Herrer Botne hk. Mix 3 28,58 66,00 68,59 66,63 229,80
36 Vigdis Sandvoll Damer S.D.S.F.C. Mix 4 59,49 59,86 32,80 73,24 225,39
37 Kjell Garmann Skjæveland Herrer Nord Jæren hk. NJHK 2 71,00 55,37 56,14 42,56 225,06
38 Frode Daniel Kagge Herrer Oslo hk. Oslo 3 40,04 35,07 76,61 72,66 224,39
39 Gunder Salbu Senior Botne hk. Botne 1 59,04 73,89 36,30 54,63 223,86
40 Knut Ole Haug Herrer Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 54,28 26,48 66,08 75,47 222,31
41 Geir Aronsen Herrer Botne hk. Botne 1 47,27 39,05 41,21 93,39 220,92
42 Arne Reitan Herrer Båstad hk. Båstad 2 62,05 39,43 63,31 55,84 220,63
43 Einar Knut Eliassen Herrer Bergen hf. Bergen 1 45,22 65,58 57,70 51,57 220,07
44 Knut Nilsen Senior Trondheim hk. Trondheim 2 36,48 49,13 45,70 88,26 219,56
45 Hilde Skiffard Damer Oslo hk. Oslo 3 32,09 54,11 74,36 58,27 218,83
46 Tom Unsgaard Herrer S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 61,25 58,09 52,58 46,47 218,39
47 Helge Rolstadås Herrer Trondheim hk. Trondheim 3 27,56 66,73 50,50 72,65 217,44
48 Hildegunn Håbjørg Damer Trondheim hk. Trondheim 3 60,47 46,02 38,41 71,10 216,00
49 Ole Martin Husby Senior Trondheim hk. Trondheim 4 39,59 54,29 69,08 52,93 215,89
50 Jan Petter Ekeberg Herrer Oslo hk. Oslo 2 59,89 57,91 62,82 32,62 213,24
51 Richard Sjursen Herrer Oslo hk. Oslo 3 59,35 41,50 71,17 34,85 206,86
52 Liv Øglænd Unsgaard Damer S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 60,97 57,15 59,00 27,45 204,58
53 Judith Brommeland Damer Bergen hf. Bergen 1 38,03 48,00 63,78 48,73 198,55
54 Øyvind Braa Senior Trondheim hk. Mix 3 29,81 56,93 48,79 57,14 192,69
55 Eivind Stensrud Junior Oslo hk. Oslo 4 30,33 38,07 47,20 76,92 192,52
56 Roar Grønås Herrer Fredrikshald hk Fredrikshald 1 61,99 0,00 68,56 59,97 190,53
57 Are Andersen Herrer Torungen hk. Mix 2 12,56 46,36 79,82 51,14 189,89
58 Arne Robstad Herrer Torungen hk. Sølvkroken 49,16 51,56 36,07 52,76 189,54
59 Sven Solbakken Herrer Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 32,50 62,28 46,51 46,71 188,01
60 Petter Steinar Andersen Herrer Bergen hf. Bergen 1 55,14 76,36 40,54 15,25 187,29
61 Roger Trandem Senior Botne hk. Botne 1 30,75 60,87 39,22 55,78 186,62
62 Magne Ruud Herrer Karmøy hk. Mix 1 28,91 70,70 49,89 35,40 184,90
63 Per Moen Senior Båstad hk. Båstad 3 61,22 0,00 58,13 64,62 183,97
64 Heming Haug Herrer Båstad hk. Båstad 2 35,10 61,08 42,64 44,69 183,51
65 Gunnar Nødseth Herrer Florø hk. Mix 3 53,40 33,05 55,11 39,88 181,44
66 Runolf Lunden Senior Trondheim hk. Trondheim 2 51,93 43,82 37,01 47,77 180,53
67 Helge Skjervheim Herrer Ski hk. Mix 4 51,20 35,32 62,82 30,41 179,75
68 Arne Omholt Herrer Torungen hk. Mix 2 27,90 56,20 49,41 44,79 178,31
69 Jørn Strømdal Herrer Båstad hk. Båstad 2 62,60 83,94 29,96 0,00 176,49
70 Tommy Mangerøy Herrer Bjørgvin hk. Mix 2 32,66 80,05 41,84 17,01 171,57
71 Egil Berg Senior Botne hk. Botne 1 30,02 56,35 50,64 33,29 170,31
72 Alan Steinsvoll Herrer Trondheim hk. Trondheim 2 47,64 41,73 65,27 14,41 169,04
73 Helge Johnsen Herrer Nordfjord hk. Mix 4 36,59 50,96 42,44 36,41 166,41
74 Joakim Helgesen Herrer Torungen hk. Sølvkroken 25,21 68,51 39,64 31,03 164,39
75 Leif Helge Eskeland Senior Nord Jæren hk. NJHK 2 47,19 50,22 36,68 29,55 163,63
76 Ingrid Lunden Damer Trondheim hk. Trondheim 3 54,27 60,80 24,68 19,08 158,83
77 Tor Haugen Herrer Fredrikshald hk Fredrikshald 1 22,26 58,48 43,49 30,35 154,57
78 Rolf Handeland Herrer NHF 0,0 0,00 0,00 83,55 68,19 151,74
79 Jan Olav Wade Herrer Trondheim hk. Trondheim 4 23,54 40,72 27,58 58,71 150,55
80 Roger Kvam Herrer Trondheim hk. Trondheim 5 8,84 18,70 66,01 53,89 147,44
81 Jo Idar Skogstad Herrer Trondheim hk. Trondheim 3 43,43 48,19 24,35 29,80 145,77
82 Jonas Brun Herrer Trondheim hk. Trondheim 5 58,10 28,12 38,56 16,75 141,54
83 Tor Barm Senior Fredrikshald hk 0,0 0,00 0,00 69,61 71,46 141,07
84 Leif Magnar Karlengen Senior Oslo hk. Oslo 4 19,41 53,07 37,41 30,63 140,52
85 Hanne Adolfsen Damer Andnes hk. Mix 5 52,42 19,79 40,03 27,16 139,40
86 Per Rune Vereide Herrer Nordfjord hk. Mix 4 17,07 19,38 36,64 62,26 135,34
87 Jerry Johansen Herrer S.D.S.F.C. Mix 1 50,11 32,23 21,14 31,34 134,82
88 Christer Holthe Herrer Oslo hk. Mix 5 29,40 33,49 31,85 34,03 128,77
89 Sebastian Sjursen Hoaas Junior Oslo hk. Oslo 5 34,93 23,46 43,69 26,31 128,39
90 Birger Johansen Senior Båstad hk. Båstad 3 47,42 19,47 33,93 27,31 128,12
91 George Halsey Senior Fredrikshald hk Mix 5 26,38 23,90 31,24 45,76 127,29
92 Sigurd Smolan Herrer Trondheim hk. 0,00 0,00 46,22 79,39 125,61
93 Frank Kuhlemann Senior Fredrikshald hk Fredrikshald 1 26,22 31,55 29,18 37,70 124,66
94 Tone Kristin Berg Damer Trondheim hk. Trondheim 5 35,84 32,08 26,72 27,49 122,12
95 Lars Ottesen Herrer Oslo hk. Oslo 5 17,70 17,35 56,33 27,04 118,42
96 Endre Kjendalen Herrer Trondheim hk. 0,00 0,00 44,73 65,14 109,88
97 Vigdis Schotborg Damer Oslo hk. Oslo 4 27,18 8,35 28,21 30,50 94,25
98 Jorid Rajala Damer Trondheim hk. 0,00 0,00 33,75 48,47 82,22
99 Kine Steinsvoll Junior Trondheim hk. Trondheim 4 21,78 21,57 31,10 5,24 79,68
100 Ronny R. Smolan Herrer Trondheim hk. 0,00 0,00 24,77 53,76 78,53
101 Alf Peter Berg Herrer Trondheim hk. Trondheim 4 36,34 17,28 8,57 15,32 77,51
102 Magnus Langfjord Herrer Trondheim hk. 0,00 0,00 35,07 39,15 74,21
103 Meik Weidner Herrer Båstad hk. Båstad 3 44,18 0,00 0,00 0,00 44,18
104 Veronica Berg Damer Trondheim hk. Trondheim 5 25,53 3,93 12,80 0,00 42,25
105 Tormod Aunvik Herrer Trondheim hk. 0,00 0,00 25,52 16,43 41,96
106 Stein Kareliussen Senior Oslo hk. Oslo 5 30,42 0,00 0,00 0,00 30,42
107 Rannveig Egge Damer Oslo hk. Oslo 5 22,79 0,00 0,00 0,00 22,79
Prosentpoeng 4-mannslag Mausundfestivalene 2014
Nr Lagets navn 1. dag 2. dag 3. dag 4. dag Totalt
1 Båstad 1 Team Shimano 100,00 89,422 100,00 84,470 373,892
2 Oslo 1 Team Gulp 88,111 99,326 99,920 77,728 365,085
3 NJHK 1 83,614 100,000 84,986 88,913 357,513
4 Trondheim 1 77,181 86,313 79,009 100,000 342,503
5 S.D.S.F.C. lag 1 97,267 76,436 83,243 60,264 317,210
6 Oslo 2 80,330 82,754 80,051 73,076 316,211
7 Bergen 1 71,799 97,189 72,302 60,253 301,543
8 NJHK 2 97,255 86,252 55,633 59,249 298,389
9 Oslo 3 69,286 66,366 90,506 65,772 291,929
10 Sølvkroken 67,386 89,923 66,329 58,079 281,717
11 Båstad 2 81,083 83,403 65,599 51,399 281,485
12 Trondheim 2 78,953 67,468 71,004 57,433 274,859
13 Mix 3 50,232 74,261 76,665 70,785 271,942
14 Mix 1 78,616 75,783 67,494 43,346 265,239
15 Botne 1 59,357 77,148 54,643 68,439 259,587
16 Mix 2 38,881 82,978 79,610 49,327 250,796
17 Trondheim 3 65,983 74,327 45,032 55,548 240,890
18 Fredrikshald 1 48,218 55,813 78,757 56,710 239,497
19 Mix 4 58,386 55,480 57,040 58,337 229,243
20 Oslo 4 44,227 60,791 48,815 61,888 215,721
21 Båstad 3 79,094 22,549 49,199 48,495 199,338
22 Trondheim 4 43,076 44,868 44,507 38,121 170,572
23 Trondheim 5 45,581 27,765 47,041 28,295 148,682
24 Mix 5 38,440 25,870 33,665 29,785 127,760
25 Oslo 5 37,600 13,679 32,656 15,383 99,318
De største fiskene Mausundfestivalene 2014
NR Navn Klasse Klubb Slag Vekt
1 George Halsey Senior Fredrikshald hk Lange 25,820
2 Frank Kuhlemann Senior Fredrikshald hk Lange 25,180
3 Svein Sellevold Senior Andnes hk. Lange 24,620
4 Helge Rolstadås Herrer Trondheim hk. Lange 24,280
5 John Olav Florø Larsen Herrer Nord Jæren hk. Lange 23,720
6 Magne Ruud Herrer Karmøy hk. Lange 22,860
7 Knut Arne Røyne Herrer Trondheim hk. Lange 21,980
8 Roar Sandvoll Senior S.D.S.F.C. Lange 21,120
9 Stig Hetland Herrer Nord Jæren hk. Lange 18,700
10 Are Andersen Herrer Torungen hk. Lange 18,000
11 Vigdis Sandvoll Damer S.D.S.F.C. Lange 17,080
12 Sven Solbakken Herrer Oslo hk. Lange 16,900
13 Roar Grønås Herrer Fredrikshald hk Lange 16,740
14 Ingrid Lunden Damer Trondheim hk. Kveite 16,560
15 Endre Kjendalen Herrer Trondheim hk. Lange 16,420
16 Tom Unsgaard Herrer S.D.S.F.C. Lange 16,380
17 Endre Kjendalen Herrer Trondheim hk. Lange 16,260
18 Andre Martinsen Herrer Båstad hk. Lange 16,200
19 Knut Arne Røyne Herrer Trondheim hk. Lange 16,040
20 Leif Nygård Herrer Torungen hk. Torsk 16,020
21 Roar Grønås Herrer Fredrikshald hk Lange 15,500
22 Joakim Helgesen Herrer Torungen hk. Lange 15,380
23 Karl Ranin Herrer S.D.S.F.C. Lange 15,340
24 Rolf Handeland Herrer NHF Lange 15,280
25 Karl Ranin Herrer S.D.S.F.C. Lange 14,920
26 Stig Hetland Herrer Nord Jæren hk. Lange 14,860
27 Rolf Handeland Herrer NHF Lange 14,860
28 Lars Ottesen Herrer Oslo hk. Torsk 14,780
29 Per Rune Vereide Herrer Nordfjord hk. Lange 14,740
30 Tor Barm Senior Fredrikshald hk Lange 14,180
31 Morten Hvam Herrer Båstad hk. Lange 14,120
32 Per Rune Vereide Herrer Nordfjord hk. Lange 13,980
33 Torstein Osmundsen Herrer Nord Jæren hk. Lange 13,480
34 Einar Knut Eliassen Herrer Bergen hf. Lange 13,440
35 Lars Ottesen Herrer Oslo hk. Torsk 13,380
36 Jan Harald Risa Herrer Nord Jæren hk. Sei 13,220
37 Bjørn Stein Herrer Nord Jæren hk. Lange 13,020
38 Tommy Mangerøy Herrer Bjørgvin hk. Lange 13,020
39 Richard Sjursen Herrer Oslo hk. Lange 12,920
40 Sebastian Sjursen Hoaas Junior Oslo hk. Lange 12,720
41 Vigdis Schotborg Damer Oslo hk. Lange 12,620
42 John Olav Florø Larsen Herrer Nord Jæren hk. Lange 12,280
43 Johan Winge Senior Oslo hk. Lange 12,260
44 Thomas Skarstein Herrer Nord Jæren hk. Lange 12,260
45 Egil Berg Senior Botne hk. Lange 12,200
46 Svein Erling Smolan Senior Trondheim hk. Lange 12,160
47 Jonas Brun Herrer Trondheim hk. Lange 12,140
48 Arne Reitan Senior Båstad hk. Torsk 12,100
49 Helge Johnsen Herrer Nordfjord hk. Lange 11,980
50 Thomas Skarstein Herrer Nord Jæren hk. Lange 11,560
51 Roar Sandvoll Senior S.D.S.F.C. Torsk 11,520
52 Thomas Tofte Herrer Trondheim hk. Sei 11,500
53 Liv Øglænd Unsgaard Damer S.D.S.F.C. Lange 11,500
54 Sven Solbakken Herrer Oslo hk. Lange 11,500
55 Arne Auestad Senior Nord Jæren hk. Torsk 11,480
56 Ingrid Lunden Damer Trondheim hk. Lange 11,480
57 Veronica Berg Damer Trondheim hk. Torsk 11,400
58 Jonny Helgesen Herrer Torungen hk. Lange 11,220
59 Thor Magne Falch Senior Oslo hk. Lange 11,080
60 Kjell Garmann Skjæveland Herrer Nord Jæren hk. Sei 10,960
61 Alan Steinsvoll Herrer Trondheim hk. Lange 10,960
62 Tom Greve Herrer Oslo hk. Lange 10,740
63 George Halsey Senior Fredrikshald hk Torsk 10,640
64 Johan Winge Senior Oslo hk. Lange 10,580
65 Leif Helge Eskeland Senior Nord Jæren hk. Torsk 10,460
66 Johan Winge Senior Oslo hk. Sei 10,340
67 Roger Trandem Senior Botne hk. Lange 10,280
68 Roar Grønås Herrer Fredrikshald hk Lange 10,260
69 Arne Auestad Senior Nord Jæren hk. Lange 10,200
70 Leif Nygård Herrer Torungen hk. Sei 10,020
71 Alan Steinsvoll Herrer Trondheim hk. Lange 9,980
72 Roar Grønås Herrer Fredrikshald hk Torsk 9,900
73 Chris Thomas Grimstad Herrer Båstad hk. Sei 9,900
74 Helge Johnsen Herrer Nordfjord hk. Sei 9,800
75 Geir Magne Hansen Herrer Trondheim hk. Torsk 9,780
76 Alan Steinsvoll Herrer Trondheim hk. Sei 9,780
77 John Olav Florø Larsen Herrer Nord Jæren hk. Torsk 9,760
78 Frode Daniel Kagge Herrer Oslo hk. Lange 9,740
79 Tom Greve Herrer Oslo hk. Sei 9,600
80 Tor Arne Rygg Herrer Oslo hk. Sei 9,540
81 Lars Erik Berg Herrer Botne hk. Lange 9,460
82 Arne Auestad Senior Nord Jæren hk. Lange 9,340
83 Rannveig Egge Damer Oslo hk. Lange 9,340
84 Jonny Helgesen Herrer Torungen hk. Torsk 9,260
85 Kjell Garmann Skjæveland Herrer Nord Jæren hk. Sei 9,180
86 Tom Greve Herrer Oslo hk. Sei 9,160
87 Bjørn Stein Herrer Nord Jæren hk. Sei 9,160
88 Hilde Skiffard Damer Oslo hk. Lange 9,080
89 Ingrid Lunden Damer Trondheim hk. Lange 9,080
90 Helge Rolstadås Herrer Trondheim hk. Lange 8,900
91 Rannveig Egge Damer Oslo hk. Lange 8,700
92 Kine Steinsvoll Junior Trondheim hk. Lange 8,580
93 Lars Hellum Herrer Oslo hk. Sei 8,520
94 Vigdis Sandvoll Damer S.D.S.F.C. Torsk 8,500
95 Stig Hetland Herrer Nord Jæren hk. Sei 8,380
96 Judith Brommeland Damer Bergen hf. Sei 8,260
97 Lars Erik Berg Herrer Botne hk. Torsk 8,200
98 Jan Olav Wade Herrer Trondheim hk. Lange 8,200
99 Geir Johannessen Herrer Bergen hf. Sei 8,120
100 Inge Nilsen Senior Oslo hk. Brosme 8,080
101 Roger Trandem Senior Botne hk. Torsk 7,920
102 Jonas Brun Herrer Trondheim hk. Sei 7,920
103 Knut Nilsen Senior Trondheim hk. Sei 7,860
104 Hilde Skiffard Damer Oslo hk. Sei 7,840
105 Jan Harald Risa Herrer Nord Jæren hk. Sei 7,820
106 Petter Handeland Herrer Båstad hk. Lange 7,820
107 Roar Sandvoll Senior S.D.S.F.C. Sei 7,800
108 Håkon Nilsen Junior Botne hk. Torsk 7,700
109 Thomas Skarstein Herrer Nord Jæren hk. Sei 7,680
110 Lars Erik Berg Herrer Botne hk. Torsk 7,660
111 Vigdis Schotborg Damer Oslo hk. Lange 7,660
112 Chris Thomas Grimstad Herrer Båstad hk. Torsk 7,600
113 Jerry Johansen Herrer S.D.S.F.C. Breiflabb 7,560
114 Helge Rolstadås Herrer Trondheim hk. Torsk 7,540
115 Stein Kareliussen Senior Oslo hk. Torsk 7,500
116 Jo Idar Skogstad Herrer Trondheim hk. Torsk 7,500
117 Jarle Reitan Herrer Båstad hk. Torsk 7,460
118 Arne Robstad Herrer Torungen hk. Sei 7,320
119 Jorid Rajala Damer Trondheim hk. Sei 7,160
120 Tommy Mangerøy Herrer Bjørgvin hk. Torsk 7,140
121 Tom Unsgaard Herrer S.D.S.F.C. Sei 6,960
122 Thor Magne Falch Senior Oslo hk. Sei 6,920
123 Are Andersen Herrer Torungen hk. Lange 6,920
124 Chris Thomas Grimstad Herrer Båstad hk. Torsk 6,900
125 Jarle Reitan Herrer Båstad hk. Sei 6,880
126 Thomas Skarstein Herrer Nord Jæren hk. Sei 6,720
127 Are Andersen Herrer Torungen hk. Lange 6,700
128 Svein Erling Smolan Senior Trondheim hk. Sei 6,520
129 Per Moen Senior Båstad hk. Lange 6,520
130 Ole Martin Husby Senior Trondheim hk. Torsk 6,460
131 Roger Kvam Herrer Trondheim hk. Torsk 6,440
132 Thor Magne Falch Senior Oslo hk. Sei 6,440
133 Thomas Skarstein Herrer Nord Jæren hk. Sei 6,400
134 Richard Sjursen Herrer Oslo hk. Brosme 6,320
135 Bjørn Stein Herrer Nord Jæren hk. Breiflabb 6,320
136 Torstein Osmundsen Herrer Nord Jæren hk. Sei 6,280
137 Helge Rolstadås Herrer Trondheim hk. Sei 6,280
138 Lars Hellum Herrer Oslo hk. Sei 6,260
139 Espen Knarvik Herrer Bjørgvin hk. Lyr 6,200
140 John Olav Florø Larsen Herrer Nord Jæren hk. Sei 6,120
141 Håkon Nilsen Junior Botne hk. Sei 6,080
142 Helge Rolstadås Herrer Trondheim hk. Sei 6,020
143 Are Andersen Herrer Torungen hk. Sei 6,000
144 Magnus Langfjord Herrer Trondheim hk. Sei 5,980
145 Chris Thomas Grimstad Herrer Båstad hk. Sei 5,900
146 Are Andersen Herrer Torungen hk. Sei 5,820
147 Alan Steinsvoll Herrer Trondheim hk. Brosme 5,820
148 Torstein Osmundsen Herrer Nord Jæren hk. Sei 5,800
149 Per Moen Senior Båstad hk. Sei 5,560
150 Arne Auestad Senior Nord Jæren hk. Lyr 5,540
151 Are Andersen Herrer Torungen hk. Sei 5,460
152 Are Andersen Herrer Torungen hk. Sei 5,400
153 Magnus Langfjord Herrer Trondheim hk. Brosme 5,400
154 Tone Kristin Berg Damer Trondheim hk. Sei 5,360
155 Tom Unsgaard Herrer S.D.S.F.C. Brosme 5,340
156 Meik Weidner Herrer Båstad hk. Brosme 5,160
157 Tom Greve Herrer Oslo hk. Brosme 5,160
158 Richard Sjursen Herrer Oslo hk. Brosme 5,080
159 Are Andersen Herrer Torungen hk. Sei 5,000
160 Geir Johannessen Herrer Bergen hf. Lyr 5,000
161 Are Andersen Herrer Torungen hk. Brosme 4,800
162 Petter Steinar Andersen Herrer Bergen hf. Lyr 4,800
163 Håkon Nilsen Junior Botne hk. Sei 4,760
164 Rolf Handeland Herrer NHF Brosme 4,740
165 Jorid Rajala Damer Trondheim hk. Lyr 4,720
166 Knut Nilsen Senior Trondheim hk. Lyr 4,700
167 Arne Omholt Herrer Torungen hk. Lyr 4,600
168 Jonny Helgesen Herrer Torungen hk. Lyr 4,580
169 Meik Weidner Herrer Båstad hk. Lyr 4,520
170 Jorid Rajala Damer Trondheim hk. Lyr 4,360
171 Magne Ruud Herrer Karmøy hk. Lyr 4,260
172 Øyvind Braa Senior Trondheim hk. Lyr 4,220
173 Andre Martinsen Herrer Båstad hk. Lyr 4,200
174 Torstein Osmundsen Herrer Nord Jæren hk. Hyse 4,180
175 Tormod Aunvik Herrer Trondheim hk. Sei 4,120
176 Are Andersen Herrer Torungen hk. Hyse 4,020
177 Kjell Garmann Skjæveland Herrer Nord Jæren hk. Lyr 3,960
178 Sebastian Sjursen Hoaas Junior Oslo hk. Lyr 3,520
179 Alan Steinsvoll Herrer Trondheim hk. Lyr 3,360
180 Geir Aronsen Herrer Botne hk. Hyse 3,340
181 Gunder Salbu Senior Botne hk. Hyse 3,300
182 Alf Peter Berg Herrer Trondheim hk. Lyr 3,200
183 Svein Erling Smolan Senior Trondheim hk. Hyse 3,100
184 Leif Nygård Herrer Torungen hk. Lyr 3,020
185 Rolf Handeland Herrer NHF Lyr 3,020
186 Petter Steinar Andersen Herrer Bergen hf. Hyse 2,940
187 Svein Erling Smolan Senior Trondheim hk. Lyr 2,820
188 Jan Olav Wade Herrer Trondheim hk. Lyr 2,620
189 Ronny R. Smolan Herrer Trondheim hk. Hyse 2,520
190 Roger Trandem Senior Botne hk. Steinbit 2,460
191 Hilde Skiffard Damer Oslo hk. Uer 2,340
192 Jan Olav Wade Herrer Trondheim hk. Torsk 2,240
193 Sven Solbakken Herrer Oslo hk. Uer 1,760
194 Helge Rolstadås Herrer Trondheim hk. Uer 1,360
195 Per Rune Vereide Herrer Nordfjord hk. Hågjel 1,220
196 Espen Knarvik Herrer Bjørgvin hk. Hågjel 1,160
197 Are Andersen Herrer Torungen hk. Uer 1,040
198 Arne Omholt Herrer Torungen hk. Hågjel 0,920
199 Heming Haug Herrer Båstad hk. Knurr 0,840
200 Jan Harald Risa Herrer Nord Jæren hk. Knurr 0,640
201 Sebastian Sjursen Hoaas Junior Oslo hk. Knurr 0,500
Mausundfestivalene 2014. Beste båt sammenlagt
Plass Båtnr Ant.fiskere Båtnavn Skipper 1. dag 2. dag 3. dag 4. dag Sum
1 6 7,0 Aursøy Olaf Aursøy 53,82 100,00 68,78 100,00 322,60
2 20 5,0 Tampen styrbord Svein Nordhammer 46,04 43,91 94,94 98,77 283,65
3 21 5,0 Thea Erling Støen 54,14 70,50 56,41 99,52 280,57
4 17 6,0 Sjørosa Rune Berge 100,00 73,18 62,63 40,28 276,09
5 5 6,0 Hilmarson Helge Johan Øyen 75,17 99,95 54,68 44,65 274,44
6 7 5,0 Mathias Harald Aursøy 39,07 88,34 59,69 73,80 260,91
7 19 5,0 Tampen babord Svein Nordhammer 50,54 26,92 100,00 78,79 256,25
8 4 5,0 Bogøyværingen Ingvald Stenhaug 83,25 55,14 63,49 50,70 252,57
9 8 6,0 Feskarguten Rolf Myrseth 74,46 77,20 50,73 42,17 244,56
10 1 5,0 Ormskjær Torleif Gårdsøy 36,73 50,90 52,33 80,92 220,88
11 2 5,0 Jonas Roger Iversen 45,15 85,58 53,53 33,08 217,34
12 15 6,0 Arildson Arild Nordvik 44,31 59,07 48,66 61,66 213,70
13 12 5,0 Snoopy 2 Arvid Støen 66,60 53,96 38,93 50,15 209,64
14 14 6,0 Bergebas Halvar Berge 50,38 35,01 86,68 29,03 201,09
15 13 5,0 Randi Helen Johan Anskar Gjevik 39,69 42,54 82,56 31,66 196,45
16 16 6,0 Hege Anita Ansgar Olafsen 52,85 56,37 30,79 46,06 186,07
17 11 5,0 Elijenta Leif Strand 8,55 48,11 48,24 67,92 172,82
18 10 5,0 Monica Ståle Myrseth 19,24 53,59 48,89 43,17 164,89
19 9 4,0 Sposa Eilif Johnsen 38,34 42,08 40,27 31,05 151,74
20 18 4,0 Delta Inge Burø 14,52 42,54 29,66 54,43 141,16
21 3 0,0 Solvær Ole Øyen 0,00 0,00 51,45 0,00 51,45

 

NM resultater 2014
Resultat Herrer Prosentpoeng
Plass Mnr Navn Klubb Lag P1 P2 Psum
1 4337 Tor Arne Rygg Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 95,209 99,038 194,247
2 2110 Petter Handeland Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 89,471 91,548 181,019
3 4112 John Olav Florø Larsen Nord Jæren hk. NJHK 1 88,133 91,400 179,533
4 2620 Harald Harridsleff Fredrikshald hk Fredrikshald 1 100,000 68,644 168,644
5 4321 Lars Hellum Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 95,608 68,185 163,793
6 6325 Knut Arne Røyne Trondheim hk. Trondheim 1 80,925 76,768 157,693
7 2124 Andre Martinsen Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 80,993 76,401 157,394
8 1726 Geir Johannessen Bergen hf. Bergen 1 59,440 95,090 154,530
9 7410 Rolf Handeland NHF NHF 1 83,546 68,190 151,736
10 4136 Bjørn Stein Nord Jæren hk. NJHK 1 69,731 81,828 151,559
11 4399 Frode Daniel Kagge Oslo hk. Oslo 3 76,612 72,661 149,273
12 4304 Bjørn Berntzen Oslo hk. Oslo 2 70,165 77,234 147,399
13 5029 Karl Ranin S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 77,177 67,354 144,532
14 2132 Jarle Reitan Båstad hk. Båstad 2 65,031 77,719 142,750
15 2114 Knut Ole Haug Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 66,077 75,469 141,546
16 5910 Jonny Helgesen Torungen hk. Torungen 1 Sølvkroken 77,931 61,408 139,340
17 1904 Espen Knarvik Bjørgvin hk. Bjørgvin 1 72,768 62,861 135,629
18 2001 Lars Erik Berg Botne hk. Botne 1 68,588 66,630 135,219
19 2000 Geir Aronsen Botne hk. Botne 2 41,215 93,385 134,600
20 2108 Chris Thomas Grimstad Båstad hk. Båstad 3 58,645 75,846 134,491
21 6332 Thomas Tofte Trondheim hk. Trondheim 1 43,482 88,711 132,194
22 4118 Stig Hetland Nord Jæren hk. NJHK 1 58,274 72,940 131,214
23 5900 Are Andersen Torungen hk. Torungen 2 79,824 51,139 130,963
24 2618 Roar Grønås Fredrikshald hk Fredrikshald 1 68,562 59,973 128,535
25 6314 Sigurd Smolan Trondheim hk. Trondheim 3 46,218 79,388 125,606
26 6344 Geir Magne Hansen Trondheim hk. Trondheim 2 69,509 55,001 124,510
27 4352 Henrik Olav Valle Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 68,730 55,631 124,361
28 6362 Helge Rolstadås Trondheim hk. Trondheim 4 50,504 72,655 123,159
29 6372 Roger Kvam Trondheim hk. Trondheim 5 66,012 53,887 119,900
30 2115 Morten Hvam Båstad hk. Båstad 1 Team Shimano 69,764 49,526 119,291
31 2131 Arne Reitan Båstad hk. Nordfjord 2 63,310 55,842 119,152
32 4127 Torstein Osmundsen Nord Jæren hk. NJHK 3 74,009 39,586 113,595
33 4315 Tom Greve Oslo hk. Oslo 4 36,705 76,579 113,284
34 6377 Endre Kjendalen Trondheim hk. Trondheim 7 44,734 65,145 109,879
35 1712 Einar Knut Eliassen Bergen hf. Bergen 1 57,702 51,565 109,267
36 4130 Jan Harald Risa Nord Jæren hk. NJHK 1 44,181 61,863 106,044
37 4341 Richard Sjursen Oslo hk. Oslo 3 71,166 34,851 106,018
38 4164 Thomas Skarstein Nord Jæren hk. NJHK 2 38,064 67,612 105,676
39 5924 Leif Nygård Torungen hk. Torungen 1 Sølvkroken 49,530 55,927 105,457
40 5036 Tom Unsgaard S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 52,581 46,465 99,046
41 7344 Per Rune Vereide Nordfjord hk. Oslo 7 36,645 62,256 98,901
42 4152 Kjell Garmann Skjæveland Nord Jæren hk. NJHK 2 56,138 42,558 98,696
43 4308 Jan Petter Ekeberg Oslo hk. Oslo 2 62,823 32,621 95,444
44 2501 Gunnar Nødseth Florø hk. Florø 1 55,111 39,876 94,987
45 5929 Arne Omholt Torungen hk. Torungen 2 49,414 44,789 94,203
46 5342 Helge Skjervheim Ski hk. Ski 1 62,824 30,409 93,234
47 4344 Sven Solbakken Oslo hk. Oslo 1 Team Gulp 46,512 46,711 93,223
48 5931 Arne Robstad Torungen hk. Torungen 1 Sølvkroken 36,070 52,758 88,828
49 2113 Heming Haug Båstad hk. Båstad 2 42,635 44,693 87,328
50 6359 Jan Olav Wade Trondheim hk. Trondheim 7 27,578 58,714 86,292
51 3413 Magne Ruud Karmøy hk. Karmøy 1 49,893 35,396 85,289
52 4336 Lars Ottesen Oslo hk. Oslo 5 56,334 27,038 83,371
53 6330 Alan Steinsvoll Trondheim hk. Trondheim 2 65,269 14,413 79,682
54 7333 Helge Johnsen Nordfjord hk. Nordfjord 1 42,441 36,415 78,856
55 6378 Ronny R. Smolan Trondheim hk. Trondheim 7 24,768 53,758 78,526
56 6376 Magnus Langfjord Trondheim hk. Trondheim 7 35,065 39,146 74,211
57 2621 Tor Haugen Fredrikshald hk Fredrikshald 1 43,489 30,351 73,840
58 5941 Joakim Helgesen Torungen hk. Torungen 1 Sølvkroken 39,638 31,031 70,669
59 4382 Christer Holthe Oslo hk. Oslo 6 31,849 34,034 65,883
60 1905 Tommy Mangerøy Bjørgvin hk. Bjørgvin 1 41,843 17,013 58,856
61 1818 Petter Steinar Andersen Bergen hf. Bergen 1 40,541 15,251 55,792
62 6368 Jonas Brun Trondheim hk. Trondheim 6 38,561 16,754 55,316
63 6327 Jo Idar Skogstad Trondheim hk. Trondheim 4 24,348 29,804 54,152
64 1726 Jerry Johansen S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 2 21,138 31,345 52,483
65 6361 Tormod Aunvik Trondheim hk. Trondheim 6 25,524 16,433 41,957
66 2135 Jørn Strømdal Båstad hk. Båstad 2 29,957 0,000 29,957
67 6301 Alf Peter Berg Trondheim hk. Trondheim 5 8,574 15,324 23,898
Resultat Senior Prosentpoeng
Plass Mnr Navn Klubb Lag P1 P2 Psum
1 2602 Tor Barm Fredrikshald hk Fredrikshald 2 69,607 71,461 141,068
2 6329 Svein Erling Smolan Trondheim hk. Trondheim 1 57,462 81,325 138,787
3 6321 Knut Nilsen Trondheim hk. Trondheim 2 45,698 88,255 133,953
4 5023 Roar Sandvoll S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 66,215 67,724 133,939
5 4355 Johan Winge Oslo hk. Oslo 2 49,062 77,695 126,758
6 4313 Thor Magne Falch Oslo hk. Oslo 2 63,149 60,738 123,887
7 2127 Per Moen Båstad hk. Båstad 3 58,129 64,621 122,750
8 6312 Ole Martin Husby Trondheim hk. Trondheim 3 69,075 52,928 122,004
9 4334 Inge Nilsen Oslo hk. Oslo 3 55,085 62,317 117,401
10 6304 Øyvind Braa Trondheim hk. Trondheim 4 48,794 57,144 105,938
11 1310 Svein Sellevold Andnes hk. Andenes 1 61,698 44,000 105,698
12 4102 Arne Auestad Nord Jæren hk. NJHK 2 39,529 65,757 105,286
13 2010 Roger Trandem Botne hk. Botne 1 39,218 55,781 94,999
14 2008 Gunder Salbu Botne hk. Botne 1 36,301 54,635 90,936
15 6319 Runolf Lunden Trondheim hk. Trondheim 2 37,012 47,773 84,785
16 2018 Egil Berg Botne hk. Botne 2 50,641 33,294 83,934
17 2648 George Halsey Fredrikshald hk Fredrikshald 2 31,241 45,764 77,005
18 4359 Leif Magnar Karlengen Oslo hk. Oslo 4 37,411 30,632 68,043
19 2625 Frank Kuhlemann Fredrikshald hk Nordfjord 3 29,185 37,703 66,888
20 4105 Leif Helge Eskeland Nord Jæren hk. NJHK 2 36,676 29,550 66,226
21 2116 Birger Johansen Båstad hk. Båstad 3 33,927 27,307 61,234
Resultat Damer Prosentpoeng
Plass NHF nr. Navn Klubb Lag P1 P2 Psum
1 6335 Torunn Handeland Trondheim hk. Trondheim 1 60,140 100,000 160,140
2 3404 Hilde Skiffard Oslo hk. Oslo 3 74,362 58,270 132,632
3 1711 Judith Brommeland Bergen hf. Bergen 1 63,782 48,733 112,515
4 6313 Hildegunn Håbjørg Trondheim hk. Trondheim 4 38,408 71,104 109,512
5 5021 Vigdis Sandvoll S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 2 32,805 73,237 106,042
6 5037 Liv Øglænd Unsgaard S.D.S.F.C. S.D.S.F.C. lag 1 59,005 27,454 86,459
7 6324 Jorid Rajala Trondheim hk. Trondheim 3 33,750 48,474 82,224
8 1300 Hanne Adolfsen Andnes hk. Andenes 1 40,029 27,162 67,190
9 4413 Vigdis Schotborg Oslo hk. Oslo 4 28,206 30,502 58,707
10 6303 Tone Kristin Berg Trondheim hk. Trondheim 6 26,717 27,487 54,205
11 6349 Ingrid Lunden Trondheim hk. Trondheim 3 24,675 19,081 43,757
12 6366 Veronica Berg Trondheim hk. Trondheim 6 12,797 0,000 12,797
Resultat junior Prosentpoeng
Plass NHF nr. Navn Klubb Lag P1 P2 Psum
1 2007 Håkon Nilsen Botne hk. Botne 1 62,336 81,834 144,170
2 4400 Eivind Stensrud Oslo hk. Oslo 4 47,200 76,917 124,117
3 4414 Sebastian Sjursen Hoaas Oslo hk. Oslo 5 43,693 26,310 70,003
4 6360 Kine Steinsvoll Trondheim hk. Trondheim 5 31,101 5,237 36,338
4-mannslag NM 2014 Mausundvær
Resultatliste
Nr Lag Navn Klubb Poeng 1. d Poeng 2 d Lagsum
1 Båstad 1 Team Shimano Morten Hvam Båstad hk. 157,556 99,855
Knut Ole Haug Båstad hk. 149,229 152,160
Petter Handeland Båstad hk. 202,061 184,580
Andre Martinsen Båstad hk. 182,915 154,040 1 282,395
2 Trondheim 1 Svein Erling Smolan Trondheim hk. 129,772 163,967
Thomas Tofte Trondheim hk. 98,201 178,860
Torunn Handeland Trondheim hk. 135,820 201,620
Knut Arne Røyne Trondheim hk. 182,760 154,780 1 245,780
3 Oslo 1 Team Gulp Tor Arne Rygg Oslo hk. 215,020 199,680
Lars Hellum Oslo hk. 215,920 137,475
Sven Solbakken Oslo hk. 105,043 94,178
Henrik Olav Valle Oslo hk. 155,220 112,163 1 234,699
4 NJHK 1 Bjørn Stein Nord Jæren hk. 157,480 164,982
Jan Harald Risa Nord Jæren hk. 99,777 125,379
Stig Hetland Nord Jæren hk. 131,605 147,062
John Olav Florø Larsen Nord Jæren hk. 199,040 184,280 1 209,605
5 Oslo 3 Inge Nilsen Oslo hk. 124,403 125,643
Frode Daniel Kagge Oslo hk. 173,020 146,500
Richard Sjursen Oslo hk. 160,722 70,267
Hilde Skiffard Oslo hk. 167,940 117,484 1 085,979
6 Oslo 2 Bjørn Berntzen Oslo hk. 158,460 155,720
Jan Petter Ekeberg Oslo hk. 141,880 65,770
Thor Magne Falch Oslo hk. 142,616 122,460
Johan Winge Oslo hk. 110,802 167,020 1 064,728
7 S.D.S.F.C. lag 1 Roar Sandvoll S.D.S.F.C. 149,540 136,545
Tom Unsgaard S.D.S.F.C. 118,750 93,683
Liv Øglænd Unsgaard S.D.S.F.C. 133,257 55,353
Karl Ranin S.D.S.F.C. 174,297 135,800 997,224
8 Fredrikshald 1 Harald Harridsleff Fredrikshald hk 225,840 138,400
Tor Haugen Fredrikshald hk 98,216 61,193
Frank Kuhlemann Fredrikshald hk 65,911 76,017
Roar Grønås Fredrikshald hk 154,840 120,918 941,336
9 Bergen 1 Geir Johannessen Bergen hf. 134,240 191,720
Judith Brommeland Bergen hf. 144,045 98,256
Petter Steinar Andersen Bergen hf. 91,558 27,362
Einar Knut Eliassen Bergen hf. 130,314 103,966 921,461
10 Trondheim 2 Runolf Lunden Trondheim hk. 83,589 96,320
Alan Steinsvoll Trondheim hk. 147,404 29,059
Geir Magne Hansen Trondheim hk. 156,980 98,269
Knut Nilsen Trondheim hk. 103,204 177,940 892,765
11 Botne 1 Gunder Salbu Botne hk. 81,982 110,670
Roger Trandem Botne hk. 88,570 112,465
Geir Aronsen Botne hk. 93,079 188,283
Egil Berg Botne hk. 114,367 67,127 856,542
12 Torungen 1 Sølvkroken Joakim Helgesen Torungen hk. 89,518 62,565
Jonny Helgesen Torungen hk. 176,000 123,811
Leif Nygård Torungen hk. 111,858 112,760
Arne Robstad Torungen hk. 81,461 106,967 864,940
13 Trondheim 4 Øyvind Braa Trondheim hk. 110,197 115,213
Hildegunn Håbjørg Trondheim hk. 86,740 143,360
Helge Rolstadås Trondheim hk. 114,058 146,487
Jo Idar Skogstad Trondheim hk. 54,987 60,090 831,133
14 Båstad 2 Jørn Strømdal Båstad hk. 67,656 0,000
Arne Reitan Båstad hk. 142,980 112,589
Jarle Reitan Båstad hk. 146,866 156,696
Heming Haug Båstad hk. 96,287 90,110 813,185
15 NJHK 2 Arne Auestad Nord Jæren hk. 89,271 132,580
Kjell Garmann Skjæveland Nord Jæren hk. 126,782 85,806
Leif Helge Eskeland Nord Jæren hk. 82,829 59,579
Thomas Skarstein Nord Jæren hk. 85,963 136,320 799,130
16 Trondheim 3 Ingrid Lunden Trondheim hk. 55,727 38,472
Ole Martin Husby Trondheim hk. 156,000 106,714
Jorid Rajala Trondheim hk. 76,220 97,733
Sigurd Smolan Trondheim hk. 104,378 160,063 795,307
17 Oslo 4 Vigdis Schotborg Oslo hk. 63,700 61,497
Leif Magnar Karlengen Oslo hk. 84,488 61,761
Eivind Stensrud Oslo hk. 106,597 155,080
Tom Greve Oslo hk. 82,895 154,398 770,416
18 Trondheim 7 Jan Olav Wade Trondheim hk. 62,283 118,378
Endre Kjendalen Trondheim hk. 101,027 131,345
Magnus Langfjord Trondheim hk. 79,192 78,925
Ronny R. Smolan Trondheim hk. 55,936 108,387 735,473
19 Båstad 3 Birger Johansen Båstad hk. 76,620 55,056
Chris Thomas Grimstad Båstad hk. 132,444 153,746
Per Moen Båstad hk. 131,278 130,289
Meik Weidner Båstad hk. 0,000 0,000 679,434
20 Botne 1 Håkon Nilsen Botne hk. 140,780 164,994
Lars Erik Berg Botne hk. 154,900 134,340
0 0 0,000 0,000
0 0 0,000 0,000 595,014
21 Torungen 2 Are Andersen Torungen hk. 180,275 103,106
Arne Omholt Torungen hk. 111,596 80,760
0 0 0,000 0,000
0 0 0,000 0,000 475,737
22 Fredrikshald 2 George Halsey Fredrikshald hk 70,555 92,270
Tor Barm Fredrikshald hk 157,200 128,378
0 0 0,000 0,000
0 0 0,000 0,000 448,402
23 Bjørgvin 1 Espen Knarvik Bjørgvin hk. 164,340 126,740
Tommy Mangerøy Bjørgvin hk. 94,498 34,301
0 0 0,000 0,000
0 0 0,000 0,000 419,879
24 Trondheim 5 Kine Steinsvoll Trondheim hk. 70,238 10,560
Roger Kvam Trondheim hk. 149,083 108,647
Alf Peter Berg Trondheim hk. 19,363 30,897
Olaf Hjelmeland Trondheim hk. 0,000 0,000 388,788
25 Nordfjord 1 Helge Johnsen Nordfjord hk. 95,849 73,420
Per Rune Vereide Nordfjord hk. 82,759 125,520
0 0 0,000 0,000
0 0 0,000 0,000 377,548
26 Andenes 1 Svein Sellevold Andnes hk. 139,339 88,713
Hanne Adolfsen Andnes hk. 90,401 54,763
0 0 0,000 0,000
0 0 0,000 0,000 373,216
27 Trondheim 6 Tone Kristin Berg Trondheim hk. 60,338 55,420
Veronica Berg Trondheim hk. 28,900 0,000
Jonas Brun Trondheim hk. 87,087 33,780
Tormod Aunvik Trondheim hk. 57,644 33,133 356,301
28 S.D.S.F.C. lag 2 Vigdis Sandvoll S.D.S.F.C. 74,087 147,660
Jerry Johansen S.D.S.F.C. 47,738 63,198
0 0 0,000 0,000
0 0 0,000 0,000 332,682
29 Oslo 5 Rannveig Egge Oslo hk. 0,000 0,000
Stein Kareliussen Oslo hk. 0,000 0,000
Lars Ottesen Oslo hk. 127,224 54,513
Sebastian Sjursen Hoaas Oslo hk. 98,676 53,046 333,460
30 NHF 1 Rolf Handeland NHF 188,680 137,485
0 0 0,000 0,000
0 0 0,000 0,000
0 0 0,000 0,000 326,165
31 NJHK 3 Torstein Osmundsen Nord Jæren hk. 167,143 79,813
0 0 0,000 0,000
0 0 0,000 0,000
0 0 0,000 0,000 246,956
32 Florø 1 Gunnar Nødseth Florø hk. 124,463 80,398
0 0 0,000 0,000
0 0 0,000 0,000
0 0 0,000 0,000 204,861
33 Ski 1 Helge Skjervheim Ski hk. 141,882 61,311
0 0 0,000 0,000
0 0 0,000 0,000
0 0 0,000 0,000 203,194
34 Karmøy 1 Magne Ruud Karmøy hk. 112,678 71,365
0 0 0,000 0,000
0 0 0,000 0,000
0 0 0,000 0,000 184,043
35 Oslo 6 Christer Holthe Oslo hk. 71,928 61,229
0 0 0,000 0,000
0 0 0,000 0,000
0 0 0,000 0,000 133,157

Del innlegg

Facebook
Twitter

Relaterte innlegg