Trondheim HK forlater NHF

Trondheim Havfiske Klubb har gjennom en ekstraordinær generalforsamling tirsdag 27.november fattet vedtak om at klubbens medlemmer ikke lenger skal innmeldes i Norges Havfiskeforbund, gjeldende fra årsskiftet. Det er en trist melding til en forbundsleder, det er en trist melding til det fellesskap vi har gjennom NHF og en trist melding for havfiskesporten i Norge.

Styret i Trondheim HK melder :
Ekstraordinær generalforsamling gikk i dag for å melde klubben ut av NHF gjeldende fra og med 1.1.2019. Det var generell enighet om at vi ikke kan akseptere NHF sin manglende respekt for lovbestemte minstemål, men det var noe uenighet om når utmelding skulle skje.

Endelig resultat : 1 blank, 7 mot forslaget om utmelding, 12 for forslaget om utmelding.

Forbundsleder føler påstanden fra Trondheim HK ikke medfører riktighet :
NHF sier gjennom sitt regelverk for fiske § 3.8 : Minstemål kan ikke være mindre enn hva det offentlige regelverk for minstemål for fritidsfiske tilsier. Fisk under fastsatt minstemål skal tilbake i sjøen så legge den er levedyktig. Og det blir praktisert i konkurransene i NorgesCup. Det noen av medlemmene i Trondheim HK ikke kan akseptere er at der gis tellende poeng for fisk under minstemål i catch and release (fang og slipp) konkurranser. Dette er en sak som vi har diskutert mange ganger på våre årlige samlinger, og hvor flertallet har bestemt at det er i orden å gi poeng også for fisk under fastsatte minstemål i catch and release konkurranser.

Det er trist at medlemmer/klubber faller fra i en tid hvor vi burde moblisere, stå sammen i kampen som kommer fremover. Kampen dreier seg om vi skal få lov til å drive med konkurransefiske/sportsfiske i fremtiden.

Det er ingen hemmelighet at Mattilsynet som er satt til å forvalte Dyreveldferdsloven er imot all fiske med mindre det er matauke som er formålet ( se referat etc fra møtet om forbudet mot rendyrket fang og slipp). Havfiskesporten står ovenfor mange utfordringer fremover og nettopp derfor er det viktig at vi står samlet istedenfor å sitte på hver vår tue.

Med vennlig hilsen
Forbundsleder Roar Sandvoll

Del innlegg

Facebook
Twitter

Relaterte innlegg

Reminder

Minner om at medlemslister må sendes til forbundet og kontingent betales innen 28 feb i henhold til våre vedtekter. Vi gleder oss til å se

Les videre »

Reminder

Minner om påmeldingsfrist 13 februar til Generalforsamling. Det er fremdeles flere klubber som ikke har svart.

Les videre »