Båt sank under beina på deltagere.

Kilstraumen Havfiskefestival, Bergen Havfiskeforening. Søndag 1.oktober 2017

Båtfører og 4 deltagere måtte i sjøen etter at båten tok inn vann og sank under beina på dem. Heldigvis klarte båtfører å styre båten mot et skjær før den gikk til bunns. Svømmeturen ble derfor redusert til rundt 50 meter, men var tøff nok ifølge Espen Knarvik som var en av de fire deltagerne som fikk føle det kalde vannet. De ble deretter hentet av losfartøy brakt i land til en varm dusj og tørre klær. Heldigvis gikk det bra denne gangen, ingen personskader, kun mye tapt utstyr.

Som leder for forbundet er jeg i dag ekstremt takknemlig for at vi har innført påbud om å ha godkjent flytemiddel på kroppen til enhver tid om bord. For igjen å sitere Espen; det hele gikk j…. fort.

I kjølvannet av en slik hendelse er det viktig at vi går igjennom de rutiner vi har i dag vedrørende sikkerhet. Jeg har allerede vært i kontakt med neste NC og NM arrangør Botne HK/Lars Erik Berg. Styret skal ha møte i Holmestrand og sikkerhet vil stå på agenda. Det blir også tema på neste års ledersamling.

Bergen Havfiskeforening har etter min mening gjort det de kan gjøre så langt. Jeg er blitt forsikret av havfiskeforeningen om at de vil følge opp og ha kontakt med så vel båtfører som våre fire fiskevenner.

 

Mvh Roar Sandvoll

Leder Norges Havfiskeforbund

Del innlegg

Facebook
Twitter

Relaterte innlegg

Reminder

Minner om påmeldingsfrist 13 februar til Generalforsamling. Det er fremdeles flere klubber som ikke har svart.

Les videre »

Julehilsen

Kjære Havfiskevenner I en travel tid nå før jul vil jeg skrive noen ord til ettertanke fra året vi snart legger bak oss. Vi i

Les videre »