Ingen NorgesCup i 2020, også NM i Havfiske på Måløy er avlyst

Torsdag 7.mai Coronatid

Hei alle sammen.

Myndighetene har inntil videre bestemt at maks 50 personer kan samles i organisert form. Det er mulig at dette antallet kan bli endret 15.juni. Generelle regler vedrørende god hygiene, vasking av hender, hvordan nyse, 1 meter avstand og så videre er noe vi sannsynligvis må leve med i lang tid. De gode nyheter er at der er meget liten smittespredning i Norge og at antall innlagte på norske sykehus blir mindre dag for dag.

Forbundsstyret håpet i det lengste at det ville være mulig å gjennomføre ett NM, men det gikk dessverre ikke. Nordfjord HK / Båstad HK informerte styret denne uka at NM i Havfiske 2020 er avlyst.

Terminlisten for NorgesCupen 2020 inneholdt opprinnelig 27 konkurransedager. 10 dager er nå allerede avlyst og vi står igjen med 17 mulige konkurransedager. Forbundsstyret mener dette er en så stor reduksjon av NC at der er ingen annen utvei enn å kansellere NorgesCupen i år.

Forbundsstyret er kjent med at noen av klubbene starter opp igjen med klubbturer nå. Det er flott. Husk å følge gjeldende regelverk og anbefalinger så går nok dette bra.

Hva som nå skjer videre med de resterende festivaler i år gjenstår å se. Forbundsstyret vil holde medlemmene fortløpende oppdatert gjennom hjemmesiden.

Forbundslederen ønsker avslutningsvis å komme med en henstilling. Nå i denne tid hvor det kan bli lite fisking (les konkurransefisking) må klubblederne sammen med sitt styre, sammen med sine medlemmer legge mye ekstra arbeid i å bygge opp ett nettverk med båtførere, gjerne yngre båtførere. Vi må ha tak i båtførere som har lyst til å ta oss med ut på sjøen/havet i fremtiden.       Vi er inne i en kritisk fase nå. Er det her havfiskesporten skal avsluttes ? Eller klarer vi å mobilisere ?

Forbundsleder er som vanlig tilgjengelig på telefon 90112372 , eller send noen ord på sandvoll@hummeren.no om du har noe på hjertet.

 

 

Mvh Forbundsstyret

 

 

Del innlegg

Facebook
Twitter

Relaterte innlegg

Velkommen Lofoten HK

Det er med stor glede vi i Norges Havfiskeforbund kan ønske den nyetablerte klubben Lofoten Havfiskeklubb velkommen i forbundet. Lofoten HK vil være arrangør under

Les videre »