Tanagerfestivalene og NM 2015

Tanangerfestivalen 2015 og NM 2015 20 – 21.06.2015

Da var tiden igjen kommet for årets store fiskearrangement – NM! I år ble dette arrangert av Stavanger Deep Sea Fishing Club (SDSFC), og avholdt i Tananger med utror fra Hummeren Hotell. NM dagene inngikk som en del av Tanangerfestivalen, og foruten å vinne det gjeve norgesmesterskapet, var en med i kampen og sølvnåler for største fiskeslag innen hyse, sei, hvitting, brosme, lange, torsk og flatfisk. Den gjeve sølvknurren var det også mulig å ta med hjem, hvis en kunne presentere festivalens største knurr. Det ble også delt ut gullnål (gullhummeren) for festivalens største fisk.

Fisket som ble praktisert, var poengfiske der det gjaldt å få flest mulig arter og flest mulig klipp i kortet, med maks 10 klipp per art. Det var også mulig å få klipp for bonusfisk, hvis fisken var over oppsatt minstemål.

Kl. 19.00 fredag 19.06 var det duket for båtrekking i reneste Mausund – stil, noe Svein Erling Smolan (Trondheim HK) og Roar Sandvoll (SDSFC) gjorde en utmerket jobb med. Trekningen gikk smertefritt, og spenningen var stor over å se på hvilke båter en kom, og ikke minst hvilke medfiskere en kom sammen med!

bilde 1

Etter trekningen, var det skalldyrbord med alt en kunne tenke seg fra havet. Det viste seg at agn egnet seg meget godt som kveldsmat, og etter at magen var fornøyd var det bare å gå til køys (selvsagt etter å ha bundet et titalls tackler til som en sannsynligvis ikke fikk bruk for…), og få skjønnhetssøvnen i boks før neste dags utfordringer.

NM dag 1, Lørdag 20.06.15

Værvarslet for denne dagen viste sol og kuling fra vest fra rundt kl. 12.00. Det ble derfor bestemt at fiskeområdet skulle begrenses til innaskjærs fiske denne dagen. Før utror kl. 09.00, var det salg av makrell og informasjon ved Roar Sandvoll. Solen uteble, og vinden var ikke nær det de hadde meldt… Men, fisket innaskjærs bød også på utfordringer. Taclemappene var fullastet med mer eller mindre nyttige tackler – selvsagt minst 3 av hvert slag, og det burde finnes noe der til enhver arts smak!

bilde 2

bilde 3

bilde 4

bilde 5

Undertegnede var denne dagen på en viknes shark ført av skipper Kjell Bakken, med medfiskerne Roar Sandvoll (SDSFC), Joakim Helgesen (Torungen HK) og Frode Lerstein (Asker HK). I nær flatt hav bar turen først ut til 100 – meteren ved Feistein fyr med mål å finne hvitting og hyse. Vi traff fisk nærmest med en gang, og flere hvitting og småhyser så dagens lys. Det var ikke noe voldsomt bet, og jeg kunne kun skryte av fem av hvert slag. En liten knurr midt i vannflaten var imidlertid et kjærkomment klipp i kortet.

Etter at pigghåen begynte å gjøre sitt nærvær, og undertegnede fikk gleden av å erfare hva naboens hå på vei opp kan gjøre med 50 meter fireline, flyttet vi bort til en grunne i nærheten. Her så vi at andre båter halte sei og makrell, og det tok ikke lange tiden før sei- kvoten var fylt hos de fleste ombord. Makrellen derimot, uteble i denne omgang.

Vi tok deretter turen innover mot flyndre og knurrplasser lenger inn mot land. På veien stoppet vi ved et par vrak, noe som viste seg å være et sjakktrekk for Helgesen, som dro opp en pen bonustorsk på ca. 2,5 kg. Undertegnede fikk noen mindre “bonusfisk”, nemlig et par sypiker, som ga en etterlengtet ny art.

Da vi kom inn på grunnere vann, ca. 20 meters dyp, startet jakten på flatfisk og knurr med slep og mini-kroker. Undertegnede sine kroker var nok ikke helt små nok, og mange fisk glapp… Vinden tok seg etterhvert opp, med det resultat at undertegnedes agnbøtter, tacklemapper og andre festligheter ble fylt med godgjørende saltvann… Da også betet uteble i lengre tid, var surmuling et faktum!

På motsatt side av båten hadde imidlertid Helgesen og Lerstein full klaff med knurr og flatfisk. Helgesen klarte attpåtil å lande et pent kveitebarn, som ga pene poeng og medførte en fin ledelse på båten. Etter hvert klarte også vi på styrbord side å lande noen eksemplarer av de flate og knurrende, og fiskepoengene ble etter hvert ganske jevne ombord. Undertegnede landet også en pen taskekrabbe, men denne lykkes dessverre ikke å få med under “andre arter”… Helgesen vant til slutt båten med 155 fiskepoeng, undertegnede kom rett etter med 142 poeng, Lerstein med 109 og Sandvoll med 88 poeng.

bilde 6

ikke akkurat full pott, men slik ble klippekortet seende ut denne dagen

Alt i alt var det en fin dag på sjøen, med en skipper som var veldig god til å holde båten, slik at vi i stor grad unngikk sammenvaste snører. Fabelaktig!

Vinner av herreklassen denne dagen var Lars Hellum (Oslo HK), med 260 poeng. Hellum kunnen fortelle at “Jeg hadde blitt trukket på båten Keiko, dette er en båt som er velkjent i Tanangerfestivalen. Båtens eier var selv med og fisket (Arthur Sandvoll), så den ble kjørt av en kar jeg visste jeg hadde sett mange ganger tidligere men ikke klarte å plassere helt, og i tillegg i båtfører uniform. Plutselig, åh det er jo han som sitter i resepsjonen på Hummeren Hotell! Husker ikke navnet hans. Han gjorde en kjempejobb i de strømmene og vinden, som var en utfordring for mange av båtførerne denne dagen.

Hellum forteller videre at “vi ble enig om en plan som vi fulgte og den fungerte. Først 100-meteren etter hvitting og hyse – alle fikk full kvote på hvitting, og alle fikk en eller flere hyser samt at noe fikk noen fine knurr. Bra start! Etter dette gikk vi til den grønne kosten ved fyret. Her ble det seifiske – full kvote på nesten alle. Vi dro deretter til grunna etter knurr, flyndre mislykket – ingen fisk. Deretter gikk vi til Hågrunnen hvor vi fikk lange, lusuer, sypike, torsk og lyr. Vi driftet over grunnen noen ganger og fikk fisk nesten hele veien.

Siste stopp skulle være Kjør etter lyr, brosme, småtorsk og sypike. Dette fisket slo feil. (tror egentlig Kjør er ute å Kjør(er) grunnet mye kobbe i området, som rensker fiskeplassen. (fikk mye fisk der under EM i 2012). Vel da får vi prøve Hågrunnen igjen og der kom det opp noen pinner på slutten. Og ja, vi fikk også en del pigghå. Heldigvis napper den litt spesielt så du blir ikke lurt når du får den på og tror at det er noe bonusfisk på vei opp.”

Vinner av seniorklassen denne dagen var Claus Pedersen (SDSFC), med 258 poeng. Pedersen hadde tatt den lange turen fra Danmark for å delta på festivalen, og han kunne fortelle følgende om sin opplevelse av festivalen – “Jeg synes Tananger er et skønt sted at fiske, og Hummeren med Roar og hans familie er utrolig gæstfrie – derfor tog jeg min kone med denne gang – og lørdag blev jo en fin dag, selvom vi fiskede indenskærs. Båden var god, og grejet jeg brugte var det samme, som jeg bruger hjemme – samt en almindelig Norgestakkel (3 kroge med et lille stykke gummi). Stemningen var fin og alle fik fisk, en rigtig god dag! Søndag havde jeg trukket den mindste båd på festivallen, derfor var forholdene lidt for trange, men stemningen var god. Men alt i alt nogle rigtig gode dage!”

Juniorklassen ble vunnet av Kristian Hausken (Karmøy HK), med 251 poeng. Han kunne fortelle følgende om fisket denne dagen – “Jeg ble trukket ut på båt nr. 14 (“Toralf Nilsen”) og fikk plass nr. 4 på båten. Vi var 4 stk. på båten meg, Per Moen, Vigdis Sandvold og Gunnar Nødseth. Vi planla og starte etter hvitting og hyse. Tackelet som fisket best var en liten glidebom med en selvlysende blekksprut på slepet og 2 opphengere med en liten rosa slangebit agnet med blåskjell og makrell. Vi fylte fort opp hvittingkvotene, mens hysene ble det mer fordeling på. jeg fikk fort opp 5-6 hyser mens de andre på båten slet med den. Fikk også opp en dobbel makrell her. Etter 1,5 time flyttet vi til en topp hvor det stod fisk på loddet. Pilken ble funnet frem. Her var fisken lite bitevillig.. lå en 20 minutter uten fisk. når vi begynte å snakke om plassbytte krøket jeg en sei, to nye poeng på kortet. Så dro vi innover på grunnere vann. Der var det knurr og torsk. Jeg fikk opp 3 knurr og 2 torsk. Så gikk vi på dypere vann igjen. Her traff vi hvittingen, så de som ikke hadde fylt opp kvoten fikk fylt opp nå.”

Hausken forteller videre at de deretter “flyttet dypere i håp om lange og luser. Det ble tatt en lange, den var det Per som fikk. Vi driftet litt og så traff vi en stim med lusuer. her fikk jeg flere dobbel og trippel, så hadde 10 stk. fort. Så lå vi der en god time, før vi flyttet litt grunnere i håp om torsk. Torsken bet jevnt og trutt, jeg endte opp med 8 stk. Da det var 3 min igjen hev jeg på et flyndreoppheng agnet med små rekebiter. Men tok ikke.. da båtfører sa det var 30 sek. igjen la jeg hele tackelet på bunnen. Da fisketiden var ute stramte jeg opp snøret og der var det motstand – art nr. 8 – sandflyndre. Vant båten med 151 fiskepoeng. Fikk også 100p for båt vinn. 251p totalt og greit fornøyd.”

Vinner av dameklassen denne dagen ble Torunn Handeland (Trondheim HK), med 256 poeng.

bilde 7

NC premieutdeling v/ Leder i NHF, Roar Sandvoll Om kvelden var det festivalmiddag med utdeling av NC – plaketter for vinnerne av NC 2014. Vinner av NC 2015 i herreklassen ble Tor Arne Rygg (Oslo HK), dameklassen ble vunnet av Torunn Handeland (Trondheim HK), seniorklassen ble vunnet av Frode Lerstein (Asker HK) og Fredrik Aasland (SDSFC) ble vinner av juniorklassen. Alle klassevinnerne hadde 500 poeng.

NM “dag 1”

Resultater NM dag 1
Herrer:
Plass Fornavn Etternavn Klubb Poeng
1 Lars Hellum Oslo HFK 260,00
2 Bjørn Bonde Bakkelid Oslo HFK 258,00
3 Jarle Reitan Båstad HFK 258,00
4 Joakim Helgesen Torungen HFK 255,00
5 Alex Jiggens Nord-Jæren HFK 253,00
6 Martin Hubert Jensen Stavanger Deep Sea FC 243,00
7 Espen Knarvik Bjørgvin HFK 238,00
7 Tor Arne Rygg Oslo HFK 238,00
9 John Olav Florø Larsen Nord-Jæren HFK 233,00
10 Thomas Løland Ski HFK 233,00
11 Lars Ivar Tønnesen Stavanger Deep Sea FC 232,83
12 Bjørn Stein Nord-Jæren HFK 231,87
13 Michael Lorenzen Stavanger Deep Sea FC 231,00
14 Eivind Johannesen Stavanger Deep Sea FC 224,00
15 Knut Folkvord Stavanger Deep Sea FC 222,00
16 Steinar Andersen Oslo HFK 219,00
17 Rune Rott Stavanger Deep Sea FC 218,81
18 Leif Gunnar Nygård Torungen HFK 218,26
19 Morten Magnus Hvam Båstad HFK 217,75
20 Stig Hetland Nord-Jæren HFK 217,23
21 Christian Sletmo Båstad HFK 212,28
21 Knut-Ole Haug Båstad HFK 212,28
23 Jostein Nybakke Båstad HFK 210,00
24 Rolf Handeland Båstad HFK 209,63
25 Geir Johannessen Bergen HFK 205,62
26 Børre Taklo Nordfjord HFK 200,85
27 Karl Ranin Stavanger Deep Sea FC 197,12
28 Raymond Danielsen Sarpsborg HFK 195,08
29 Odd Kristiansen Stavanger Deep Sea FC 193,72
30 Stein Rune Tveit Karmøy HFK 193,64
30 Øivind Andersen Nord-Jæren HFK 193,64
32 Jostein Lundal Karmøy HFK 192,68
33 Jonny Helgesen Torungen HFK 190,44
34 Jon Anders Ihlen Ski HFK 190,00
35 Irwin Kilde Nord-Jæren HFK 187,45
36 Tony Andersson Ski HFK 182,89
37 Arne Robstad Torungen HFK 180,51
38 Stig Helland Bjørgvin HFK 179,62
39 Tom Unsgaard Stavanger Deep Sea FC 178,58
40 Arne Reitan Båstad HFK 177,55
41 Magne Ruud Karmøy HFK 176,51
42 Trond Rydland Bjørgvin HFK 174,72
43 Aksel Larsen Bergen HFK 173,11
44 Arild Tenmark Nord-Jæren HK 172,46
45 Anders Rosvold Bergen HFK 169,23
46 Ole Torstein Osmundsen Nord-Jæren HFK 168,18
47 Raphael Pedersen Nord-Jæren HFK 165,63
48 Dan Aarsvold Karmøy HFK 164,92
49 Helge Kjøndal Bergen HFK 160,44
50 Kato Andre Bøe Nordfjord HFK 156,55
51 Helge Melhus Karmøy HFK 153,41
52 Petter Skudal Oslo HFK 151,74
53 Kjell Oldeide Nordfjord HFK 147,16
54 Richard P. Sjursen Oslo HFK 143,14
55 Meik Weider Asker HKF 142,06
56 Erling Brandsrød Sarpsborg HFK 141,71
57 Are Andersen Torungen HFK 128,73
58 Thor Larsen Karmøy HFK 123,16
59 Tommy Mangerøy Bjørgvin HFK 123,08
60 Robin Ødegård Ski HFK 119,91
61 Roar Hermansen Bergen HFK 119,05
62 Kjell Olav Johnsen Bjørgvin HFK 110,45
63 Harald Uthaug Bergen HFK 106,93
64 Yngve Grøtting Stavanger Deep Sea FC 103,48
65 Håvard Gjerde Arnesen Røst HFK 29,11
66 Bjørn Pedersen Stavanger Deep Sea FC
Senior:
Plass Fornavn Etternavn Klubb Poeng
1 Claus Pedersen Stavanger Deep Sea FC 258,00
2 Arthur Sandvoll Stavanger Deep Sea FC 221,58
3 Gunnar Nødseth Florø HFK 202,79
4 Einar Eliassen Bergen HFK 194,32
5 Inge Olav Knudsen Stavanger Deep Sea FC 188,50
6 Tor Barm Fredrikshald HFK 179,62
7 Frode Lerstein Asker HKF 179,32
8 Alf Røymo Røst HFK 178,59
9 Per Moen Båstad HFK 172,87
10 Eskild Pedersen Stavanger Deep Sea FC 167,29
11 Per Hageland Nordfjord HFK 161,43
12 Søren Kristensen Stavanger Deep Sea FC 152,94
13 Roar Sandvoll Stavanger Deep Sea FC 144,77
14 Jan Økland Stavanger Deep Sea FC 144,52
15 Svein Erling Smolan Trondheim HFK 112,00
16 Geir Tveit Karmøy HFK 101,75
17 Stein Erik Kareliussen Oslo HFK 65,44
Damer:
Plass Fornavn Etternavn Klubb Poeng
1 Torunn Handeland Trondheim HFK 256,00
2 Nina Roth Stavanger Deep Sea FC 248,04
3 Hilde Skiffard Oslo HFK 233,61
4 Liv Unsgaard Stavanger Deep Sea FC 195,00
5 Judith Brommeland Bergen HFK 191,43
6 Vigdis Sandvoll Stavanger Deep Sea FC 162,90
7 May Liza Johansen Nordfjord HFK 139,36
8 Ranveig Egge Oslo HFK 128,78
9 Karina Josdal Røymo Røst HFK 73,58
10 Benedikte J. Røymo Røst HFK 43,67
11 Anita Josdal Røst HFK 28,03
Junior:
Plass Fornavn Etternavn Klubb Poeng
1 Kristian Hausken Karmøy HFK 251,00
2 Eivind Stensrud Oslo HFK 204,97

 

Resultat per båt:
båtplass Etternavn Fornavn Klasse LAG F. Poeng Totalt
1, Mårten Kerlevsen (båt nr. 20) – snitt f. poeng: 136,25
1 Jiggens Alex H Nord-Jæren HK 2 153 253,00
3 Roth Nina D ***** 150 248,04
4 Sandvoll Arthur S Stavanger Deep Sea FC 3 134 221,58
2 Røymo Alf S **** 108 178,59
2, Keiko (båt nr. 12) – snitt f. poeng: 134,75
2 Hellum Lars H Team Gulp 160 260,00
3 Hvam Morten Magnus H Båstad HK 2 134 217,75
4 Handeland Rolf H Båstad HK 2 129 209,63
1 Knudsen Inge Olav S Stavanger Deep Sea FC 3 116 188,50
3, Odd Jacob (båt nr. 6 ) – snitt f. poeng: 129,67
1 Reitan Jarle H Båstad HK 1 158 258,00
4 Stein Bjørn H Nord-Jæren HK 1 142 231,87
5 Haug Knut-Ole H Båstad HK 1 130 212,28
3 Taklo Børre H Nordfjord HK 123 200,85
6 Lundal Jostein H Karmøy HK 1 118 192,68
2 Rydland Trond H **** 107 174,72
4, Torben (båt nr.7) – snitt f. poeng: 123,83
6 Pedersen Claus S **** 158 258,00
1 Rott Rune H Stavanger Deep Sea FC 2 134 218,81
4 Eliassen Einar S Bergen HF 1 119 194,32
3 Andersson Tony H Ski HK 112 182,89
2 Helland Stig H Bjørgvin HK 110 179,62
5 Barm Tor S **** 110 179,62
5, Kjell Bakken (båt nr. 17) – snitt f. poeng: 123,5
3 Helgesen Joakim H Team Sølvkroken 155 255,00
2 Skiffard Hilde D Oslo HK 142 233,61
4 Lerstein Frode S **** 109 179,32
1 Sandvoll Roar S Stavanger Deep Sea FC 2 88 144,77
6, Broremann (båt nr. 13) – snitt f. poeng: 119
3 Bakkelid Bjørn Bonde H Team Gulp 158 258,00
2 Sletmo Christian H Båstad HK 2 130 212,28
4 Aarsvold Dan H Karmøy HK 2 101 164,92
1 Weider Meik H **** 87 142,06
7, Toralf Nilsen (båt nr. 15) – snitt f. poeng: 118,75
4 Hausken Kristian J Karmøy HK 2 151 251,00
1 Nødseth Gunnar H **** 122 202,79
3 Moen Per S Båstad HK 2 104 172,87
2 Sandvoll Vigdis D Stavanger Deep Sea FC 3 98 162,90
8, Ejnar Jensen (båt nr. 10) – snitt f. poeng: 118,33
6 Handeland Torunn D **** 156 256,00
4 Nygård Leif Gunnar H Team Sølvkroken 133 218,26
1 Andersen Øivind H Nord-Jæren HK 1 118 193,64
5 Tveit Stein Rune H Karmøy HK 1 118 193,64
2 Robstad Arne H Team Sølvkroken 110 180,51
3 Mangerøy Tommy H Bjørgvin HK 75 123,08
9, Alexander Foss (båt nr. 16) – snitt f. poeng: 114
1 Rygg Tor Arne H Team Gulp 138 238,00
2 Tønnesen Lars Ivar H Stavanger Deep Sea FC 3 135 232,83
4 Tenmark Arild H Nord-Jæren HK 2 100 172,46
3 Sjursen Richard P. H Oslo HK 83 143,14
10, Sigve Wathne (båt nr. 14) – snitt f. poeng: 107,5
2 Florø Larsen John Olav H Nord-Jæren HK 1 133 233,00
4 Stensrud Eivind J Oslo HK 117 204,97
3 Osmundsen Ole Torstein H Nord-Jæren HK 2 96 168,18
1 Oldeide Kjell H **** 84 147,16
11, Karl Hans Nærbø (båt nr. 9) – snitt f. poeng: 103,83
4 Jensen Martin Hubert H Dansk Havfiske Union 143 243,00
6 Ranin Karl H Stavanger Deep Sea FC 1 116 197,12
3 Kristiansen Odd H Stavanger Deep Sea FC 1 114 193,72
1 Hageland Per S Nordfjord HK 95 161,43
5 Kristensen Søren S Dansk Havfiske Union 90 152,94
2 Johnsen Kjell Olav H Bjørgvin HK 65 110,45
12, Geir Husebø (båt nr. 18) – snitt f. poeng: 98
2 Andersen Steinar H Oslo HK 119 219,00
4 Danielsen Raymond H **** 106 195,08
1 Pedersen Raphael H **** 90 165,63
3 Brandsrød Erling H **** 77 141,71
13, Vildrosa styrbord (båt nr. 3) – snitt f. poeng: 93,4
4 Lorenzen Michael H Dansk Havfiske Union 131 231,00
5 Helgesen Jonny H Team Sølvkroken 108 190,44
3 Melhus Helge H Karmøy HK 1 87 153,41
1 Andersen Are H **** 73 128,73
2 Ødegård Robin H Ski HK 68 119,91
14, Rapp babord (båt nr. 2) – snitt f. poeng: 89,5
2 Nybakke Jostein H Båstad HK 1 110 210,00
1 Reitan Arne H Båstad HK 1 93 177,55
4 Bøe Kato Andre H Nordfjord HK 82 156,55
3 Johansen May Liza D Nordfjord HK 73 139,36
15, Alexander Gjøse (båt nr. 5)- snitt f. poeng: 87,83
2 Knarvik Espen H Bjørgvin HK 138 238,00
3 Brommeland Judith D Bergen HF 1 111 191,43
6 Pedersen Eskild S Dansk Havfiske Union 97 167,29
4 Uthaug Harald H Bergen HF 2 62 106,93
1 Grøtting Yngve H 60 103,48
5 Tveit Geir S Karmøy HK 1 59 101,75
16, Rolf Rott (båt nr. 19) – snitt f. poeng: 87,5
2 Johannesen Eivind H Stavanger Deep Sea FC 1 124 224,00
3 Skudal Petter H Team Gulp 84 151,74
1 Økland Jan S Stavanger Deep Sea FC 2 80 144,52
4 Smolan Svein Erling S **** 62 112,00
17, Terje Ølberg (båt nr. 8) – snitt f. poeng: 77,5
1 Folkvord Knut H ***** 122 222,00
5 Johannessen Geir H Bergen HF 1 113 205,62
2 Ruud Magne H Karmøy HK 2 97 176,51
6 Rosvold Anders H Bergen HF 2 93 169,23
3 Røymo Benedikte J. D Røst HK 24 43,67
4 Arnesen Håvard Gjerde H Røst HK 16 29,11
18, Vildrosa babord (båt nr. 4) – snitt f. poeng: 75
4 Unsgaard Liv D Stavanger Deep Sea FC 1 95 195,00
3 Unsgaard Tom H Stavanger Deep Sea FC 2 87 178,58
1 Larsen Thor H Karmøy HK 2 60 123,16
2 Hermansen Roar H Bergen HF 2 58 119,05
19, Kåre Rott (båt nr. 11) – snitt f. poeng: 70,33
4 Løland Thomas H Ski HK 133 233,00
5 Hetland Stig H Nord-Jæren HK 1 124 217,23
1 Kilde Irwin H Nord-Jæren HK 2 107 187,45
2 Røymo Karina Josdal D Røst HK 42 73,58
3 Josdal Anita D Røst HK 16 28,03
20, Rapp styrbord (båt nr. 1) – snitt f. poeng: 68
5 Ihlen Jon Anders H Ski HK 90 190,00
1 Larsen Aksel H Bergen HF 1 82 173,11
2 Kjøndal Helge H Bergen HF 2 76 160,44
4 Egge Ranveig D **** 61 128,78
3 Kareliussen Stein Erik S Oslo HFK 31 65,44

 

NM dag 2 – 21.06.15

Denne dagen så værgudene ut til å være mer på vår side. Den meldte solen uteble også denne dagen, men med en vindstyrke på rundt 3 m/s kunne en ikke klage. Fiskefeltet var ikke lenger begrenset, og etter agnsalg og informasjon på kaien, gikk båtene ut kl. 07.00 (Tidlig!), de fleste med Karlsmedgrunnene som mål. bilde 8

utror i havblikk

bilde 9

god stemning ombord!

bilde 10

utror

bilde 11

best ikke å få denne på kroken, ville i alle fall blitt bonusklipp!

Jeg var denne dagen med skipper Ejnar Jensen og medfiskerne Jostein Lundal (Karmøy HK), Kjell Oldeide (Nordfjord HK), Bjørn Stein (Nord-Jæren HK), Helge Melhus (Karmøy HK) og Raphael Pedersen (Nordfjord HK). Allerede før utror kunne en se at konkurransen denne dagen ville bli hard! Undertegne prøvde dagen før etter beste evne å syke ut Lundal med lovord om diverse super-tackler og fantastiske fisketeknikker, men det viste seg at dette ikke hadde så stor innvirkning…

Da vi kom ut på Karlsmedgrunnene, etter utfart til alltid fengende musikk fra styrhuset, startet Lundal med noen pene drag med lyr, torsk, brosme og lange. Selv undertegnede sine fabelaktige børstemark kunne ikke stå imot karmøybuens pilkefiske på grunnene. Selv lagkamerat Melhus kommenterte at enkelte hadde gullhår på unevnelige steder denne dagen…

Alle ombord fikk jevnt med fisk, og torsk, sei, lyr, lusuer og noen smålanger så dagens lys. Vi traff også makrellen denne dagen, og kvoten ble raskt fylt opp. Undertegnede måtte til slutt innse at det denne dagen var pilkefiske som var mest effektivt, og hev på noen pene fluer og sølvglinsende karmøypilk av beste kvalitet. Etter å ha agnet pilken, kunne jeg med glede konstatere at langen var på plass! Det var imidlertid ikke flere ombord som fikk brosme, og da Lundal fisket veldig jevnt hele dagen, ble det etter hvert et faktum at han gruset oss andre ettertrykkelig i fiskepoeng!

I siste del av fisketiden, ble det bestemt at vi skulle bruke av tiden til å gå til Feistein med mål å få hvitting og hyse. Etter nedslipp her, hadde vi ca. 5 min. igjen av fisketiden, noe som resulterte i at noen få hvittinger rakk å bite på før fisketiden var over.

Hadde det ikke vær for Lundal sitt gode fiske denne dagen, hadde båtpoengene vært ganske jevnt fordelt ombord. Men, da vi ble ettertrykkelig slått i fiskepoeng, ble det ikke mye av den slags å dele ut… Lundal fikk denne dagen 202 fiskepoeng, Stein 153, Melhus 150, undertegnede 145, Pedersen 140 og Oldeide 82 fiskepoeng. Alt i alt var det en flott dag på sjøen, med flatt hav og en engasjert kaptein som gjorde sitt med å holde båten slik at sammenvasing ble minimalt. Da vi forlot Feistein skinte sola og vi ble igjen akkompagnert av fengende rytmer på vei inn til Hummeren Hotell.

Vinner av herreklassen denne dagen ble Petter Scudal (Oslo HK) med 330 poeng.

Seniorklassen denne dagen ble vunnet av Svein Erling Smolan (Trondheim HK). Dette var Smolan`s første gang på Tanangerfestivalen, og han kunne forteller om dag 1 at “Dette var deby fiske for meg i disse farvann og første gang her i Tananger. Kan huske jeg fikk en 3. plass på NM i Tynnline i Egersund for snart 20 år siden. Jeg ble meget godt fornøyd når jeg oppdaget at jeg skulle dele båt med to rutinerte fiskere fra arrangørklubben SDCFC Jan Økland og Eivind Johannessen, og den legendariske fjordfiskeren Petter Skudal (Oslo HK). Jeg fulgte godt med på hvordan de gjorde dette, og så fort at de brukte mye mindre agn og kroker enn meg, men dagen endte med neste siste plass i seniorklassen for min del og kun tre arter. Men, jeg lærte utrolig mye og fikk en grundig innføring av fiskeskipper, da jeg i morgen skulle ha ansvaret som fiskeskipper på min båt… Men jeg trøstet meg med at det er en dag i morra, og som det står i bibelen; ”De siste skal bli de første”…”

bilde 12

Her noen av krokene til Jan som obersten plagierte natt til dag 2…(Foto: Svein E. Smolan)

bilde 13

Utror dag to var vi veldig spente om bord i båt nr 9. (Foto: Svein E. Smolan)

bilde 14

Her fiskeskipper Svein Erling ”Obersten” som faktisk klarte 11 arter og vant seniorklassen på dag 2 av NM 2015 (Foto: Svein E. Smolan)

Smolan forteller videre at “det må sies at jeg satt oppe halve natta og knøt om takkel som lignet de jeg så ble brukt på dag en, og var klar etter en fortreffelig frokost og klem av Vigdis Sandvoll. Så møtte jeg på fiskeskippermøtet og mitt mannskap på båt nr. 9 med båtfører Karl Hans var klar. På plass nr. 1 Tony Anderson fra Ski HK, 2) Stig Helland fra Bjørgvin HK, 3) Knut-Ole fra Båstad HK, 4) Harald Uthaug fra Bergen HFF, 5) Roar Hermansen fra Bergen HFF og 6) Svein Erling fra Trondheim HK. Vi kjørte lengst ut sammen med de andre båtene og fisket i ca. 2 timer og fylte kvoten med Makrell og sei og noen langer og brosmer, før vi dro inn og fisket hvitting, knurr, hyse og lyr og noen torsk. Den siste halvtimen var vi inne på grunna og fisket rødspette, sandflyndre og sypike.”

bilde 15

Poengskjemaet dag 2 holdt til beste seniorfisker på dag 2 og litt over 98 Norgescup poeng for Svein Erling (Foto: Svein E. Smolan)

bilde 16

Her beviset på at det går an for en grovfisker å få til noe med små kroker også… (Foto: Svein E. Smolan)

Smolan avslutter med å konstatere at “dette var et spennende fiske og jeg garanterer at jeg kommer tilbake dog med fullt lag fra Trondheim HK!”

Dameklassen ble vunnet av Liv Unsgaard (SDSFC) med 272,3 poeng. Unsgaard kan fortelle at “2. dag startet med at været var bra og da gledet vi oss alle til og dra til Karlsmed grunnen – vår eminente fantastiske junior Kristian Hauksen, som jeg hadde den glede av og stå på siden av, på motsatt side sto Tom og Trond Rydland. Og vi må ikke glemme at vi hadde vår Sigurd Olav Rott som båtfører på båten “Broremann”. Er han båtfører er du garantert fisk. Me hadde en steikandes god magefølelse da vi gikk ut. Tonen ombord var fantastisk fra start til Sigurd Olav sa at tiden var ute. Vi lå ute på Karlsmed hele dagen – tror vi kunne fisket 5 timer til! Men vi fisket 9/10 arter alle, Kristian var ekstrem aktiv og fisket til tider bedre en oss alle ombord, vi to fulgte hverandre, men han tok meg på lyren. Men en ting må jeg si: Kristian, jeg bøyer meg i hatten! Du er og blir en flott fisker, gi beskjed når du er klar for EM.!”

Unsgaard avslutter med å fortelle at hun er mest imponert av junioren, “men gubbas det var kjekt og hanke Inn Sølvet etter en start så dårlig på stor skøyte dagen før. Og ikke minst bronse på mitt lag som ny på 1 laget til SDSFC”.

Juniorklassen ble også denne dagen vunnet av Kristian Hausken (Karmøy HK). Hausken kan fortelle at han ble trukket ut på båt nr. 15 (Boremann) og fikk plass nr. 1 på båten. “På båten var jeg, Liv Øglend, Tom Øglend og Trond Rydland. Planen i dag var å gå til Feistein, men først stoppe på noen topper. Jeg hadde i dag bestemt meg og fiske med Lucas, brun/hvit/ makk til jeg hadde fylt opp kvotene med torsk, sei, lyr, makrell. Etter tre timers fiske hadde jeg 10 sei, 10 torsk, 7 lyr + 10 makreller. Jeg agnet så etter lusuer, fikk fort opp 8-9 stk. + noen sypiker. Så kom pigghåen inn og ødela det meste av utstyr… Måtte flytte plass…”

Hausken forteller videre at han “satt på et hyseoppheng han hadde fått mye fisk på dag 1. men slet mye mer i dag, fikk opp en liten hyse det var alt. Gikk så litt dypere igjen i håp om lange, det var et bra flytt, det kom opp 2 langer ganske raskt, de andre på båten fikk også bra med fisk, men jeg hadde mere antall en de, Tom klarte få opp en bonus torsk her og en lange på 2-3kg. gikk så på grunnere vann etter flatfisk, men ble plaget av haien her også… satt på et tackle med dobbelslep uten opphengere, fikk opp en knurr som ble art nr. 9 for dagen. Slet den siste timen, var mye småsei og makrell så var en periode vi måtte flytte vekk fra stimen… Fikk 2 lyrer de siste minuttene som var igjen. Endte opp med båt vinn og 223 fiskepoeng. 323p totalt og godt fornøyd med det :)”

Avslutningsvis kan Hausken konstatere at han “vant juniorklassen begge dagene, men det kjekkeste var at poengsummen min holdt til 1 plass (alle klasser)

Veldig kjekk helg i Tananger! Gleder meg til å komme tilbake :)”

 

Ca. kl. 16.30 ble det foretatt premieutdeling på brygga til Hummeren Hotell, i sol og vårlige temperaturer. NM vinner i herreklassen dette året ble Lars Hellum (Oslo HK) med 562 poeng, dameklassen ble vunnet av Torunn Handeland (Torungen HK) med 490,75 poeng, seniorklassen ble vunnet av Gunnar Nødseth (Florø HK) med 479,79 poeng, mens juniorklassen ble vunnet av Kristian Hausken (Karmøy HK) med hele 574 poeng, noe som også var beste poengsum totalt under NM – gratulerer!

bilde 17

– premieutdeling v/ Roar Sandvoll

bilde 18

– Vinner av herreklassen, Lars Hellum (Oslo HK)

bilde 19

– Vinner av seniorklassen, Gunnar Nødseth (Florø HK)

bilde 20

– vinner av dameklassen, Torunn Handeland (Trondheim HK

bilde 21

– vinner av juniorklassen, Kristian Hausken (Karmøy

bilde 22

– Vinner av 4-mannslag, “Team Gulp” (Oslo HK) – Bjørn Bakkelid, Petter Scudal, Tor Arne Rygg og Lars Hellum

bilde 23

– Vinner av tomannslag, “Team Elvegris” – Lars Hellum og Tor Arne Rygg

Det ble også delt ut nåler for største innveide fisker, og følgende ble stolte vinnere: Stig Helland (Bjørgvin HK) – brosme 2,74 kg., Børre Taklo (Nordfjord HK) – hyse 1,54 kg., Alf Røymo (Røst HK) – hvitting 0,96 kg., Aksel Larsen (Bergen HFF) – torsk 3,92 kg., Thor Larsen (Karmøy HK) – flatfisk 0,66 kg. og Dan Aarsvoll (Karmøy HK) med en lyr på 2,18 kg. Det gjeveste trofeet av alle – sølvknurren, gikk til Anita Josdal (Røst HK), med en knurr på hele 0,621 kg. Dermed kan undertegnede konstatere at et glimrende gjennomført arrangement er over for denne gang, så da er det bare å binde 100 + nye tackler til neste del av Tanangerfestivalen i august!

Hilde Skiffard, Oslo HK

Tabeller “dag 2” Tabeller “NM sammenlagt”

Resultater NM dag 2
Herrer:
Plass Fornavn Etternavn Klubb Poeng
1 Petter Skudal Oslo HFK 330,00
2 Knut-Ole Haug Båstad HFK 326,00
3 Steinar Andersen Oslo HFK 323,00
4 Odd Kristiansen Stavanger Deep Sea FC 314,00
5 Joakim Helgesen Torungen HFK 304,00
6 Richard P. Sjursen Oslo HFK 303,00
7 Jostein Lundal Karmøy HFK 302,00
7 Lars Hellum Oslo HFK 302,00
9 Jon Anders Ihlen Ski HFK 297,03
10 Jonny Helgesen Torungen HFK 293,00
11 Michael Lorenzen Stavanger Deep Sea FC 289,83
12 Bjørn Bonde Bakkelid Oslo HFK 285,34
13 Tor Arne Rygg Oslo HFK 284,09
14 Espen Knarvik Bjørgvin HFK 281,00
14 Irwin Kilde Nord-Jæren HFK 281,00
14 Rune Rott Stavanger Deep Sea FC 281,00
17 Are Andersen Torungen HFK 271,75
17 Arne Reitan Båstad HFK 271,75
19 Stig Helland Bjørgvin HFK 271,19
20 Geir Johannessen Bergen HFK 266,00
21 Martin Hubert Jensen Stavanger Deep Sea FC 265,00
22 Alex Jiggens Nord-Jæren HFK 262,57
23 Stein Rune Tveit Karmøy HFK 259,79
24 Jarle Reitan Båstad HFK 259,60
25 Robin Ødegård Ski HFK 258,08
26 Christian Sletmo Båstad HFK 257,00
27 Tom Unsgaard Stavanger Deep Sea FC 256,37
28 Harald Uthaug Bergen HFK 255,32
29 Karl Ranin Stavanger Deep Sea FC 255,00
29 Rolf Handeland Båstad HFK 255,00
31 Øivind Andersen Nord-Jæren HFK 254,61
32 Morten Magnus Hvam Båstad HFK 247,68
33 Thor Larsen Karmøy HFK 244,42
34 Kjell Olav Johnsen Bjørgvin HFK 242,00
35 Lars Ivar Tønnesen Stavanger Deep Sea FC 239,92
36 Eivind Johannesen Stavanger Deep Sea FC 239,00
37 Arild Tenmark Nord-Jæren HK 236,90
38 John Olav Florø Larsen Nord-Jæren HFK 234,43
39 Helge Kjøndal Bergen HFK 233,18
40 Thomas Løland Ski HFK 231,27
41 Bjørn Stein Nord-Jæren HFK 228,74
42 Tony Andersson Ski HFK 227,91
43 Helge Melhus Karmøy HFK 224,26
44 Magne Ruud Karmøy HFK 220,45
45 Roar Hermansen Bergen HFK 216,37
46 Meik Weider Asker HKF 214,93
47 Jostein Nybakke Båstad HFK 210,80
48 Raphael Pedersen Nord-Jæren HFK 209,31
49 Kato Andre Bøe Nordfjord HFK 208,94
50 Raymond Danielsen Sarpsborg HFK 208,36
51 Leif Gunnar Nygård Torungen HFK 207,18
52 Erling Brandsrød Sarpsborg HFK 204,93
52 Yngve Grøtting Stavanger Deep Sea FC 204,93
54 Arne Robstad Torungen HFK 200,76
55 Tommy Mangerøy Bjørgvin HFK 197,42
56 Knut Folkvord Stavanger Deep Sea FC 196,43
57 Trond Rydland Bjørgvin HFK 188,30
58 Børre Taklo Nordfjord HFK 187,42
59 Stig Hetland Nord-Jæren HFK 186,23
60 Ole Torstein Osmundsen Nord-Jæren HFK 168,50
61 Dan Aarsvold Karmøy HFK 162,21
62 Aksel Larsen Bergen HFK 161,19
63 Anders Rosvold Bergen HFK 128,19
64 Kjell Oldeide Nordfjord HFK 122,59
65 Håvard Gjerde Arnesen Røst HFK 120,10
66 Bjørn Pedersen Stavanger Deep Sea FC
Senior:
Plass Fornavn Etternavn Klubb Poeng
1 Svein Erling Smolan Trondheim HFK 317,35
2 Roar Sandvoll Stavanger Deep Sea FC 302,72
3 Gunnar Nødseth Florø HFK 277,00
4 Jan Økland Stavanger Deep Sea FC 264,11
5 Søren Kristensen Stavanger Deep Sea FC 242,90
6 Frode Lerstein Asker HKF 236,89
7 Tor Barm Fredrikshald HFK 227,03
8 Claus Pedersen Stavanger Deep Sea FC 219,85
9 Alf Røymo Røst HFK 213,10
10 Arthur Sandvoll Stavanger Deep Sea FC 212,80
11 Geir Tveit Karmøy HFK 211,52
12 Eskild Pedersen Stavanger Deep Sea FC 207,92
13 Per Moen Båstad HFK 206,25
14 Inge Olav Knudsen Stavanger Deep Sea FC 185,39
15 Einar Eliassen Bergen HFK 182,67
16 Per Hageland Nordfjord HFK 147,87
17 Stein Erik Kareliussen Oslo HFK 147,77
Damer:
Plass Fornavn Etternavn Klubb Poeng
1 Liv Unsgaard Stavanger Deep Sea FC 272,30
2 Judith Brommeland Bergen HFK 262,37
3 Torunn Handeland Trondheim HFK 234,75
4 Nina Roth Stavanger Deep Sea FC 217,16
5 Hilde Skiffard Oslo HFK 216,78
6 May Liza Johansen Nordfjord HFK 212,23
7 Anita Josdal Røst HFK 205,98
8 Vigdis Sandvoll Stavanger Deep Sea FC 205,42
9 Karina Josdal Røymo Røst HFK 183,59
10 Ranveig Egge Oslo HFK 171,65
11 Benedikte J. Røymo Røst HFK 116,81
Junior:
Plass Fornavn Etternavn Klubb Poeng
1 Kristian Hausken Karmøy HFK 323,00
2 Eivind Stensrud Oslo HFK 194,36
Resultat per båt:
båtplass Etternavn Fornavn Klasse Lag F. Poeng Totalt
1, Sigve Wathne (båt nr. 14) – snitt f. poeng: 203,25  
2 Skudal Petter H Team Gulp 230 330,00
1 Lorenzen Michael H Dansk Havfiske Union 202 289,83
4 Rygg Tor Arne H Team Gulp 198 284,09
3 Jiggens Alex H Nord-Jæren HK 2 183 262,57
2, Kjell Bakken (båt nr. 17) – snitt f. poeng: 200
3 Andersen Steinar H Oslo HK 223 323,00
4 Sandvoll Roar S Stavanger Deep Sea FC 2 209 302,72
2 Bakkelid Bjørn Bonde H Team Gulp 197 285,34
1 Hvam Morten Magnus H Båstad HK 2 171 247,68
3, Karl Hans Nærbø (båt nr. 9) – snitt f. poeng: 186,5
3 Haug Knut-Ole H Båstad HK 1 226 326,00
6 Smolan Svein Erling S **** 220 317,35
2 Helland Stig H Bjørgvin HK 188 271,19
4 Uthaug Harald H Bergen HF 2 177 255,32
1 Andersson Tony H Ski HK 158 227,91
5 Hermansen Roar H Bergen HF 2 150 216,37
4, Broremann (båt nr. 13) – snitt f. poeng: 179,5
1 Hausken Kristian J Karmøy HK 2 223 323,00
2 Unsgaard Liv D Stavanger Deep Sea FC 1 188 272,30
3 Unsgaard Tom H Stavanger Deep Sea FC 2 177 256,37
4 Rydland Trond H **** 130 188,30
5, Alexander Gjøse (båt nr. 5)- snitt f. poeng: 175,5
2 Helgesen Jonny H Team Sølvkroken 193 293,00
1 Reitan Arne H Båstad HK 1 179 271,75
5 Andersen Are H **** 179 271,75
6 Reitan Jarle H Båstad HK 1 171 259,60
4 Ødegård Robin H Ski HK 170 258,08
3 Larsen Thor H Karmøy HK 2 161 244,42
6, Mårten Kerlevsen (båt nr. 20) – snitt f. poeng: 169
1 Kristiansen Odd H Stavanger Deep Sea FC 1 214 314,00
2 Økland Jan S Stavanger Deep Sea FC 2 180 264,11
4 Danielsen Raymond H **** 142 208,36
3 Sandvoll Vigdis D Stavanger Deep Sea FC 3 140 205,42
7, Rolf Rott (båt nr. 19) – snitt f. poeng: 167,75
1 Helgesen Joakim H Team Sølvkroken 204 304,00
4 Kristensen Søren S Dansk Havfiske Union 163 242,90
2 Tønnesen Lars Ivar H Stavanger Deep Sea FC 3 161 239,92
3 Røymo Alf S **** 143 213,10
8, Rapp babord (båt nr. 2) – snitt f. poeng: 166,25
1 Knarvik Espen H Bjørgvin HK 181 281,00
2 Brommeland Judith D Bergen HF 1 169 262,37
4 Andersen Øivind H Nord-Jæren HK 1 164 254,61
3 Florø Larsen John Olav H Nord-Jæren HK 1 151 234,43
9, Geir Husebø (båt nr. 18) – snitt f. poeng: 156,5
1 Kilde Irwin H Nord-Jæren HK 2 181 281,00
2 Rott Rune H Stavanger Deep Sea FC 2 181 281,00
3 Brandsrød Erling H **** 132 204,93
4 Grøtting Yngve H ***** 132 204,93
10, Toralf Nilsen (båt nr. 15) – snitt f. poeng: 149,25
4 Hellum Lars H Team Gulp 202 302,00
3 Nybakke Jostein H Båstad HK 1 141 210,80
1 Stensrud Eivind J Oslo HK 130 194,36
2 Knudsen Inge Olav S Stavanger Deep Sea FC 3 124 185,39
11, Terje Ølberg (båt nr. 8) – snitt f. poeng: 146,17
2 Sjursen Richard P. H Oslo HK 203 303,00
1 Ihlen Jon Anders H Ski HK 199 297,03
3 Josdal Anita D Røst HK 138 205,98
4 Røymo Karina Josdal D Røst HK 123 183,59
6 Egge Ranveig D **** 115 171,65
5 Kareliussen Stein Erik S **** 99 147,77
12, Ejnar Jensen (båt nr. 10) – snitt f. poeng: 145,33
6 Lundal Jostein H Karmøy HK 1 202 302,00
4 Stein Bjørn H Nord-Jæren HK 1 153 228,74
3 Melhus Helge H Karmøy HK 1 150 224,26
1 Skiffard Hilde D Oslo HK 145 216,78
2 Pedersen Raphael H **** 140 209,31
5 Oldeide Kjell H **** 82 122,59
13, Torben (båt nr.7) – snitt f. poeng: 144
3 Nødseth Gunnar S **** 177 277,00
5 Tveit Stein Rune H Karmøy HK 1 166 259,79
4 Handeland Torunn D **** 150 234,75
1 Kjøndal Helge H Bergen HF 2 149 233,18
6 Hetland Stig H Nord-Jæren HK 1 119 186,23
2 Larsen Aksel H Bergen HF 1 103 161,19
14, Rapp styrbord (båt nr. 1) – snitt f. poeng: 140,60
1 Ranin Karl H Stavanger Deep Sea FC 1 155 255,00
3 Tenmark Arild H Nord-Jæren HK 2 144 236,90
4 Barm Tor S **** 138 227,03
5 Ruud Magne H Karmøy HK 2 134 220,45
2 Roth Nina D ***** 132 217,16
15, Keiko (båt nr. 12) – snitt f. poeng: 133,25
4 Sletmo Christian H Båstad HK 2 157 257,00
3 Sandvoll Arthur S Stavanger Deep Sea FC 3 130 212,80
1 Moen Per S Båstad HK 2 126 206,25
2 Folkvord Knut H ***** 120 196,43
16, Alexander Foss (båt nr. 16) – snitt f. poeng: 133
1 Johnsen Kjell Olav H Bjørgvin HK 142 242,00
4 Lerstein Frode S **** 139 236,89
2 Pedersen Claus S **** 129 219,85
3 Pedersen Eskild S Dansk Havfiske Union 122 207,92
17, Vildrosa babord (båt nr. 4) – snitt f. poeng: 123
2 Johannessen Geir H Bergen HF 1 166 266,00
1 Tveit Geir S Karmøy HK 1 132 211,52
4 Eliassen Einar S Bergen HF 1 114 182,67
3 Rosvold Anders H Bergen HF 2 80 128,19
18, Odd Jacob (båt nr. 6 ) – snitt f. poeng: 112,5  
1 Handeland Rolf H Båstad HK 2 155 255,00
3 Johansen May Liza D Nordfjord HK 129 212,23
2 Bøe Kato Andre H Nordfjord HK 127 208,94
6 Mangerøy Tommy H Bjørgvin HK 120 197,42
4 Arnesen Håvard Gjerde H Røst HK 73 120,10
5 Røymo Benedikte J. D Røst HK 71 116,81
19, Vildrosa styrbord (båt nr. 3) – snitt f. poeng: 111,4
5 Johannesen Eivind H Stavanger Deep Sea FC 1 139 239,00
4 Weider Meik H **** 125 214,93
2 Taklo Børre H Nordfjord HK 109 187,42
1 Osmundsen Ole Torstein H Nord-Jæren HK 2 98 168,50
3 Hageland Per S Nordfjord HK 86 147,87
20, Kåre Rott (båt nr. 11) – snitt f. poeng: 110,67  
4 Jensen Martin Hubert H Dansk Havfiske Union 165 265,00
1 Løland Thomas H Ski HK 144 231,27
3 Nygård Leif Gunnar H Team Sølvkroken 129 207,18
2 Robstad Arne H Team Sølvkroken 125 200,76
5 Aarsvold Dan H Karmøy HK 2 101 162,21
Resultater NM sammenlagt over 2 dager:
Herrer:
Plass Fornavn Etternavn Klubb Lørdag Søndag Totalt
1 Lars Hellum Oslo HFK 260,00 302,00 562,00
2 Joakim Helgesen Torungen HFK 255,00 304,00 559,00
3 Bjørn Bonde Bakkelid Oslo HFK 258,00 285,34 543,34
4 Steinar Andersen Oslo HFK 219,00 323,00 542,00
5 Knut-Ole Haug Båstad HFK 212,28 326,00 538,28
6 Tor Arne Rygg Oslo HFK 238,00 284,09 522,09
7 Michael Lorenzen Stavanger Deep Sea FC 231,00 289,83 520,83
8 Espen Knarvik Bjørgvin HFK 238,00 281,00 519,00
9 Jarle Reitan Båstad HFK 258,00 259,60 517,60
10 Alex Jiggens Nord-Jæren HFK 253,00 262,57 515,57
11 Martin Hubert Jensen Stavanger Deep Sea FC 243,00 265,00 508,00
12 Odd Kristiansen Stavanger Deep Sea FC 193,72 314,00 507,72
13 Rune Rott Stavanger Deep Sea FC 218,81 281,00 499,81
14 Jostein Lundal Karmøy HFK 192,68 302,00 494,68
15 Jon Anders Ihlen Ski HFK 190,00 297,03 487,03
16 Jonny Helgesen Torungen HFK 190,44 293,00 483,44
17 Petter Skudal Oslo HFK 151,74 330,00 481,74
18 Lars Ivar Tønnesen Stavanger Deep Sea FC 232,83 239,92 472,75
19 Geir Johannessen Bergen HFK 205,62 266,00 471,62
20 Christian Sletmo Båstad HFK 212,28 257,00 469,28
21 Irwin Kilde Nord-Jæren HFK 187,45 281,00 468,45
22 John Olav Florø Larsen Nord-Jæren HFK 233,00 234,43 467,43
23 Morten Magnus Hvam Båstad HFK 217,75 247,68 465,43
24 Rolf Handeland Båstad HFK 209,63 255,00 464,63
25 Thomas Løland Ski HFK 233,00 231,27 464,27
26 Eivind Johannesen Stavanger Deep Sea FC 224,00 239,00 463,00
27 Bjørn Stein Nord-Jæren HFK 231,87 228,74 460,62
28 Stein Rune Tveit Karmøy HFK 193,64 259,79 453,43
29 Karl Ranin Stavanger Deep Sea FC 197,12 255,00 452,12
30 Stig Helland Bjørgvin HFK 179,62 271,19 450,81
31 Arne Reitan Båstad HFK 177,55 271,75 449,29
32 Øivind Andersen Nord-Jæren HFK 193,64 254,61 448,25
33 Richard P. Sjursen Oslo HFK 143,14 303,00 446,14
34 Tom Unsgaard Stavanger Deep Sea FC 178,58 256,37 434,95
35 Leif Gunnar Nygård Torungen HFK 218,26 207,18 425,44
36 Jostein Nybakke Båstad HFK 210,00 210,80 420,80
37 Knut Folkvord Stavanger Deep Sea FC 222,00 196,43 418,43
38 Tony Andersson Ski HFK 182,89 227,91 410,80
39 Arild Tenmark Nord-Jæren HK 172,46 236,90 409,37
40 Stig Hetland Nord-Jæren HFK 217,23 186,23 403,46
41 Raymond Danielsen Sarpsborg HFK 195,08 208,36 403,43
42 Are Andersen Torungen HFK 128,73 271,75 400,47
43 Magne Ruud Karmøy HFK 176,51 220,45 396,96
44 Helge Kjøndal Bergen HFK 160,44 233,18 393,63
45 Børre Taklo Nordfjord HFK 200,85 187,42 388,27
46 Arne Robstad Torungen HFK 180,51 200,76 381,27
47 Robin Ødegård Ski HFK 119,91 258,08 377,99
48 Helge Melhus Karmøy HFK 153,41 224,26 377,67
49 Raphael Pedersen Nord-Jæren HFK 165,63 209,31 374,94
50 Thor Larsen Karmøy HFK 123,16 244,42 367,58
51 Kato Andre Bøe Nordfjord HFK 156,55 208,94 365,48
52 Trond Rydland Bjørgvin HFK 174,72 188,30 363,02
53 Harald Uthaug Bergen HFK 106,93 255,32 362,25
54 Meik Weider Asker HKF 142,06 214,93 356,99
55 Kjell Olav Johnsen Bjørgvin HFK 110,45 242,00 352,45
56 Erling Brandsrød Sarpsborg HFK 141,71 204,93 346,63
57 Ole Torstein Osmundsen Nord-Jæren HFK 168,18 168,50 336,68
58 Roar Hermansen Bergen HFK 119,05 216,37 335,42
59 Aksel Larsen Bergen HFK 173,11 161,19 334,30
60 Dan Aarsvold Karmøy HFK 164,92 162,21 327,14
61 Tommy Mangerøy Bjørgvin HFK 123,08 197,42 320,50
62 Yngve Grøtting Stavanger Deep Sea FC 103,48 204,93 308,41
63 Anders Rosvold Bergen HFK 169,23 128,19 297,42
64 Kjell Oldeide Nordfjord HFK 147,16 122,59 269,75
65 Håvard Gjerde Arnesen Røst HFK 29,11 120,10 149,21
66 Bjørn Pedersen Stavanger Deep Sea FC  
Senior:
Plass Fornavn Etternavn Klubb Lørdag Søndag Total
1 Gunnar Nødseth Florø HFK 202,79 277,00 479,79
2 Claus Pedersen Stavanger Deep Sea FC 258,00 219,85 477,85
3 Roar Sandvoll Stavanger Deep Sea FC 144,77 302,72 447,50
4 Arthur Sandvoll Stavanger Deep Sea FC 221,58 212,80 434,38
5 Svein Erling Smolan Trondheim HFK 112,00 317,35 429,35
6 Frode Lerstein Asker HKF 179,32 236,89 416,21
7 Jan Økland Stavanger Deep Sea FC 144,52 264,11 408,63
8 Tor Barm Fredrikshald HFK 179,62 227,03 406,65
9 Søren Kristensen Stavanger Deep Sea FC 152,94 242,90 395,84
10 Alf Røymo Røst HFK 178,59 213,10 391,69
11 Per Moen Båstad HFK 172,87 206,25 379,13
12 Einar Eliassen Bergen HFK 194,32 182,67 376,99
13 Eskild Pedersen Stavanger Deep Sea FC 167,29 207,92 375,21
14 Inge Olav Knudsen Stavanger Deep Sea FC 188,50 185,39 373,89
15 Geir Tveit Karmøy HFK 101,75 211,52 313,27
16 Per Hageland Nordfjord HFK 161,43 147,87 309,30
17 Stein Erik Kareliussen Oslo HFK 65,44 147,77 213,21
Damer:
Plass Fornavn Etternavn Klubb Lørdag Søndag Total
1 Torunn Handeland Trondheim HFK 256,00 234,75 490,75
2 Liv Unsgaard Stavanger Deep Sea FC 195,00 272,30 467,30
3 Nina Roth Stavanger Deep Sea FC 248,04 217,16 465,20
4 Judith Brommeland Bergen HFK 191,43 262,37 453,80
5 Hilde Skiffard Oslo HFK 233,61 216,78 450,40
6 Vigdis Sandvoll Stavanger Deep Sea FC 162,90 205,42 368,32
7 May Liza Johansen Nordfjord HFK 139,36 212,23 351,59
8 Ranveig Egge Oslo HFK 128,78 171,65 300,43
9 Karina Josdal Røymo Røst HFK 73,58 183,59 257,17
10 Anita Josdal Røst HFK 28,03 205,98 234,01
11 Benedikte J. Røymo Røst HFK 43,67 116,81 160,48
Junior:
Plass Fornavn Etternavn Klubb Lørdag Søndag Total
1 Kristian Hausken Karmøy HFK 251,00 323,00 574,00
2 Eivind Stensrud Oslo HFK 204,97 194,36 399,33
4- manns lag over 2 dager:
Plass Lag Klasse Fornavn Etternavn Klubb Pr fisker TOTALT
1 Team Gulp H Lars Hellum Oslo HFK 562,00 2109,17
Team Gulp H Bjørn Bonde Bakkelid Oslo HFK 543,34
Team Gulp H Tor Arne Rygg Oslo HFK 522,09
Team Gulp H Petter Skudal Oslo HFK 481,74
2 Båstad HK 1 H Knut-Ole Haug Båstad HFK 538,28 1925,97
Båstad HK 1 H Jarle Reitan Båstad HFK 517,60
Båstad HK 1 H Arne Reitan Båstad HFK 449,29
Båstad HK 1 H Jostein Nybakke Båstad HFK 420,80
3 SDSFC   1 H Odd Kristiansen Stavanger Deep Sea FC 507,72 1890,14
SDSFC 1 D Liv Unsgaard Stavanger Deep Sea FC 467,30
SDSFC 1 H Eivind Johannesen Stavanger Deep Sea FC 463,00
SDSFC 1 H Karl Ranin Stavanger Deep Sea FC 452,12
4 Team Sølvkroken H Joakim Helgesen Torungen HFK 559,00 1849,15
Team Sølvkroken H Jonny Helgesen Torungen HFK 483,44
Team Sølvkroken H Leif Gunnar Nygård Torungen HFK 425,44
Team Sølvkroken H Arne Robstad Torungen HFK 381,27
5 Oslo HK   1 H Steinar Andersen Oslo HFK 542,00 1837,87
Oslo HK   1 D Hilde Skiffard Oslo HFK 450,40
Oslo HK   1 H Richard P. Sjursen Oslo HFK 446,14
Oslo HK   1 J Eivind Stensrud Oslo HFK 399,33
6 Dansk Hav H Michael Lorenzen Stavanger Deep Sea FC 520,83 1799,87
Dansk Hav H Martin Hubert Jensen Stavanger Deep Sea FC 508,00
Dansk Hav S Søren Kristensen Stavanger Deep Sea FC 395,84
Dansk Hav S Eskild Pedersen Stavanger Deep Sea FC 375,21
7 SDSFC   2 S Jan Økland Stavanger Deep Sea FC 408,63 1790,89
SDSFC 2 H Tom Unsgaard Stavanger Deep Sea FC 434,95
SDSFC 2 S Roar Sandvoll Stavanger Deep Sea FC 447,50
SDSFC   2 H Rune Rott Stavanger Deep Sea FC 499,81
8 NJHK 1 H John Olav Florø Larsen Nord-Jæren HFK 467,43 1779,75
NJHK 1 H Bjørn Stein Nord-Jæren HFK 460,62
NJHK 1 H Øivind Andersen Nord-Jæren HFK 448,25
NJHK   1 H Stig Hetland Nord-Jæren HFK 403,46
9 Båstad HK 2 H Christian Sletmo Båstad HFK 469,28 1778,46
Båstad HK 2 H Morten Magnus Hvam Båstad HFK 465,43
Båstad HK 2 H Rolf Handeland Båstad HFK 464,63
Båstad HK 2 S Per Moen Båstad HFK 379,13
10 Ski HK H Jon Anders Ihlen Ski HFK 487,03 1740,09
Ski HK H Thomas Løland Ski HFK 464,27
Ski HK H Tony Andersson Ski HFK 410,80
Ski HK H Robin Ødegård Ski HFK 377,99
11 NJHK 2 H Alex Jiggens Nord-Jæren HFK 515,57 1730,07
NJHK 2 H Irwin Kilde Nord-Jæren HFK 468,45
NJHK 2 H Arild Tenmark Nord-Jæren HK 409,37
NJHK   2 H Ole Torstein Osmundsen Nord-Jæren HFK 336,68
12 Karmøy 2 J Kristian Hausken Karmøy HFK 574,00 1665,67
Karmøy 2 H Magne Ruud Karmøy HFK 396,96
Karmøy 2 H Thor Larsen Karmøy HFK 367,58
Karmøy 2 H Dan Aarsvold Karmøy HFK 327,14
13 SDSFC 3 H Lars Ivar Tønnesen Stavanger Deep Sea FC 472,75 1649,34
SDSFC 3 S Arthur Sandvoll Stavanger Deep Sea FC 434,38
SDSFC 3 S Inge Olav Knudsen Stavanger Deep Sea FC 373,89
SDSFC   3 D Vigdis Sandvoll Stavanger Deep Sea FC 368,32
14 Bjørgvin HK H Espen Knarvik Bjørgvin HFK 519,00 1642,76
Bjørgvin HK H Stig Helland Bjørgvin HFK 450,81
Bjørgvin HK H Kjell Olav Johnsen Bjørgvin HFK 352,45
Bjørgvin HK H Tommy Mangerøy Bjørgvin HFK 320,50
15 Karmøy 1 H Jostein Lundal Karmøy HFK 494,68 1639,05
Karmøy 1 H Stein Rune Tveit Karmøy HFK 453,43
Karmøy 1 H Helge Melhus Karmøy HFK 377,67
Karmøy 1 S Geir Tveit Karmøy HFK 313,27
16 Bergen HF 1 H Geir Johannessen Bergen HFK 471,62 1636,72
Bergen HF 1 D Judith Brommeland Bergen HFK 453,80
Bergen HF 1 S Einar Eliassen Bergen HFK 376,99
Bergen HF 1 H Aksel Larsen Bergen HFK 334,30
17 Nordfjord H Børre Taklo Nordfjord HFK 388,27 1414,64
Nordfjord H Kato Andre Bøe Nordfjord HFK 365,48
Nordfjord D May Liza Johansen Nordfjord HFK 351,59
Nordfjord S Per Hageland Nordfjord HFK 309,30
18 Bergen HF 2 H Helge Kjøndal Bergen HFK 393,63 1388,72
Bergen HF 2 H Harald Uthaug Bergen HFK 362,25
Bergen HF 2 H Roar Hermansen Bergen HFK 335,42
Bergen HF 2 H Anders Rosvold Bergen HFK 297,42
19 Røst HK D Karina Josdal Røymo Røst HFK 257,17 800,87
Røst HK D Anita Josdal Røst HFK 234,01
Røst HK D Benedikte J. Røymo Røst HFK 160,48
Røst HK H Arnesen Håvard Gjerde Røst HFK 149,21
2 – mannslag over 2 dager:
Plass Deltagere Totalt Lag total
1 Lars Hellum 562,00
Tor Arne Rygg 522,09 1084,09
2 Espen Knarvik 519,00
Lars Hellum 562,00 1081,00
3 Jarle Reitan 517,60
Knut Ole Haug 538,28 1055,88
4 Joakim Helgesen 559,00
Jonny Helgesen 483,44 1042,44
5 Bjørn Bonde Bakkelid 543,34
Torunn Handeland 490,75 1034,09
6 Martin Hubert Jensen 508,00
Michael Lorenzen 520,83 1028,83
7 Hilde Skiffard 450,40
Steinar Andersen 542,00 992,40
8 Jarle Reitan 517,60
Christian Sletmo 469,28 986,88
9 Espen Knarvik 519,00
Liv Ø Unsgaard 467,30 986,30
10 Lars Ivar Tønnesen 472,75
Odd Kristiansen 507,72 980,47
11 Eivind Johansen 463,00
Odd Kristiansen 507,72 970,72
12 Arne Reitan 449,29
Jarle Reitan 517,60 966,89
13 Rolf Handeland 464,63
Torunn Handeland 490,75 955,37
14 Espen Knarvik 519,00
Tom Unsgaard 434,95 953,95
15 Hilde Skiffard 450,40
Torunn Handeland 490,75 941,14
16 Irvin Kilde 468,45
John Olav Larsen 467,43 935,88
17 Christian Slettmo 469,28
Morten H Hvam 465,43 934,71
18 Eivind Johansen 463,00
John Olav Larsen 467,43 930,43
19 Eivind Johansen 463,00
Liv Ø Unsgaard 467,30 930,30
20 Sven Erling Smoland 429,35
Torunn Handeland 490,75 920,09
21 John Olav Larsen 467,43
Øyvind Andersen 448,25 915,67
22 Martin Hubert Jensen 508,00
Søren Kristensen 395,84 903,84
23 Liv Ø Unsgaard 467,30
Tom Unsgaard 434,95 902,26
24 Eivind Johansen 463,00
Tom Unsgaard 434,95 897,95
25 Are Andersen 400,47
Torunn Handeland 490,75 891,22
26 Jostein Nybakke 420,80
Morten H Hvam 465,43 886,23
27 Are Andersen 400,47
Jonny Helgesen 483,44 883,91
28 Espen Knarvik 519,00
Trond Rydland 363,02 882,02
29 Roar Sandvoll 447,50
Tom Unsgaard 434,95 882,45
30 Roar Sandvoll 447,50
Sven Erling Smoland 429,35 876,84
31 Claus Pedersen 477,85
Søren Kristensen 395,84 873,68
32 Helge Melhus 377,67
Jostein Lundal 494,68 872,35
33 Are Andersen 400,47
John Olav Larsen 467,43 867,90
34 Claus Pedersen 477,85
Eskild Pedersen 375,21 853,05
35 Stig Hetland 403,46
Øyvind Andersen 448,25 851,71
36 Are Andersen 400,47
Hilde Skiffard 450,40 850,87
37 Frode Lerstein 416,21
Sven Erling Smoland 429,35 845,56
38 Robin Ødegaard 377,99
Thomas Løland 464,27 842,26
39 Inge Olav Knudsen 373,89
Liv Ø Unsgaard 467,30 841,19
40 Espen Knarvik 519,00
Tommy Mangerøy 320,50 839,50
41 Helge Melhus 377,67
Stein Rune Tveit 453,43 831,10
42 Per Moen 379,13
Sven Erling Smoland 429,35 808,47
43 Geir Tveit 313,27
Jostein Lundal 494,68 807,96
44 Arne Robstad 381,27
Leif G Nygård 425,44 806,71
45 Jostein Nybakke 420,80
Per Moen 379,13 799,93
46 Sven Erling Smoland 429,35
Vigdis Sandvoll 368,32 797,67
47 Liv Ø Unsgaard 467,30
Tommy Mangerøy 320,50 787,80
48 Inge Olav Knudsen 373,89
Jan Økland 408,63 782,51
49 Lars Ivar Tønnesen 472,75
Yngve Grøtting 308,41 781,15
50 Frode Lerstein 416,21
Meik Weider 356,99 773,20
51 Eskild Pedersen 375,21
Søren Kristensen 395,84 771,04
52 Erling Brandsrød 346,63
Raymond Danielsen 403,43 750,06
53 Axel Larsen 334,30
Helge kjøndal 393,63 727,93
54 Kato Andre Bøe 365,48
May Liza Johansen 351,59 717,07
55 Geir Tveit 313,27
Magne Ruud 396,96 710,23
56 Dan Aarsvoll 327,14
Tor Larsen 367,58 694,71
57 Tommy Mangerøy 320,50
Trond Rydland 363,02 683,51
58 Kjell Oldereide 269,75
Per H Hageland 309,30 579,06
59 Rannveig Egge 300,43
Stein Erik Kareliussen 213,21 513,64
60 Anita Josdal 234,01
Kariana Røymo 257,17 491,18
61 Benedikte Røymo 160,48
Håvard Arnesen 149,21 309,69
Beste båter over to dager:
Plass Båtnr. Båtnavn dag 1 gj. Snitt dag 2 gj, snitt over 2 dager
1 17 Kjell Bakken 123,50 200,00 323,50
2 14 Sigve Wathne 107,50 203,25 310,75
3 20 Mårten Kerlevsen 136,25 169,00 305,25
4 13 Broremann 119,00 179,50 298,50
5 9 Karl Hans Nærbø 103,83 186,50 290,33
6 12 Keiko 134,75 133,25 268,00
6 15 Toralf Nilsen 118,75 149,25 268,00
8 7 Torben 123,83 144,00 267,83
9 10 Ejnar Jensen 118,33 145,33 263,67
10 5 Alexander Gjøse 87,83 175,50 263,33
11 2 Rapp babord 89,50 166,25 255,75
12 19 Rolf Rott 87,50 167,75 255,25
13 18 Geir Husebø 98,00 156,50 254,50
14 16 Alexander Fosså 114,00 133,00 247,00
15 6 Odd Jacob 129,67 112,50 242,17
16 8 Terje Ølberg 77,50 146,17 223,67
17 1 Rapp styrbord 68,00 140,60 208,60
18 3 Vildrosa styrbord 93,40 111,40 204,80
19 4 Vildrosa babord 75,00 123,00 198,00
20 11 Kåre Rott 70,33 110,67 181,00

Del innlegg

Facebook
Twitter

Relaterte innlegg

Velkommen Lofoten HK

Det er med stor glede vi i Norges Havfiskeforbund kan ønske den nyetablerte klubben Lofoten Havfiskeklubb velkommen i forbundet. Lofoten HK vil være arrangør under

Les videre »