OSLO Hk sine tips til tackler for bruk i Holmestrand ::

Til sild trenger man sabikihekle størrelse 10,8 og6.
Denne holder også til makrell . Men på makrellen kan det være mulig å få bonus på den større enn 32 cm så her har jeg et vanlig glidetakkel med krok fra 2-2/0. Dette agnes med 4-5 cm ganger 1 cm tynne makrellstrimler. En god favn mellom paternosterne over bommen. 70 cm på slepet, 15cm på paternosterne. Litt rosa slange kan være bra. Fiskes fra bunnen og 5 meter over. Dette er for å prøve å få makrell over 32 cm.
Resten går i småkok . Standard utrustningen min vil være et dobbelt eller trippel slep i størrelse 10. dette fisker normalt alle de artene som teller. Trekroks paternoster fungerer også veldig godt mange dager. Her er jeg nede i krokstørrelse 12 på noen hvis seien er vanskelig å få.
Jeg bruker mest owner sine små rosa og grønne selvlysende perler. De er ikke runde men mangekantet. Sammen med disse har jeg små 2-3mm hvite perler.
På sist tur fungerte paternoster bedre enn slep. Hele paternoteretFryst makrell var desidert beste agn på sist tur. Men noen dager må en ha råreke. Ikke mer enn 20 cm mellom hver paternoster krok.
Kort oppsummert . Sabiki til sild og makrell. Trippel eller dobbelt slep med krok 10. paternoster med krok 10 og 12. rosa og grønne ownerkuler. Med hvitt innslag. Den tynneste Lopez hvit selvlysende også ok.

Del innlegg

Facebook
Twitter

Relaterte innlegg